Dodaj do ulubionych

Odkrylam sekret

24.05.18, 00:07
Moj teamleader jest od poczatku roku chory. Nickt nic nie wie, na co, a on sam poza L4 nie daje znaku zycia. No i dzisiaj przez przypadek odkrylam ze w lutym otworzyl firme, spolka zoo.
Na dodatek z innym teamleader z firmy. Nie wyglada na to zeby byl od 6 miesiecy chory.
Ja mam na niego zastepstwo. I teraz pytanie droga ematko. Jak sie zachowac ?
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 00:12
      Jak człowiek.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 00:16
        tanebo2.0 napisał:

> Jak człowiek.

To chyba ciężko w tej sytuacji?!
        Ja bym próbował może dołączyć do nowej firmy, jeżeli relacje z team leaderem były w porzo.

Xsioonc
      • moni692 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 00:26
        Tzn?
    • ania_2000 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 00:39
      Niezly zlodziej - dostaje kase za bycie na chorobowym, plus dochody z firmy? Oczywiscie ze powiadomila HR w firmie ktora placi mu te chorobowe. I jeszcze lekarza podac za oszustwa.

Monia - nie powinnas miec skrupolow. Ty placisz jego wynagroadzenie poniekad - dzieki takim jak on moze np. nie byc budgetu na podwyzki, nie mozna zatrudnic kogos na jego miejsce - ktos poza tym musi za niego pracowac.
      Skrajne zlodziejstwo.
    • agonyaunt Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 01:22
      Iść do szefa po awans na stałe "bo skoro leader założył własną firmę to chyba już nie wróci po zwolnieniu, prawda?"
    • jola-kotka Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 01:38
      Nie reagowac. Na jego miejscu zachowalabys sie tak samo jak 90% spoleczenstwa bo az takich uczciwych nie ma albo ci co sa az tak czysci do bolu to frajerzy .
      • berdebul Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 09:58
        Myślałam, że to po prostu uczciwi ludzie, a nie frajerzy.
    • alpepe Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 07:56
      Niedługo wróci, bo jeśli ta choroba to lipa, to nie będzie ryzykować komisji i albo się sam zwolni, a może już jest na wypowiedzeniu, a ty o niczym nie wiesz, albo będzie pracować jak gdyby nigdy nic.
    • mikams75 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 08:43
      nijak, przemyslec czy chcesz wskoczyc na jego stanowisko i myslec o sobie. On sie pewnie wkrotce zwolni.
    • milva24 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 09:01
      Ale jeśli prowadzi firmę będąc na zwolnieniu to sprawa się rypnie, prędzej czy później ktoś w zusie się połapie i jeszcze rzeczony osobnik karę zapłaci.
      • alicia033 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 09:48
        milva24 napisała:

> Ale jeśli prowadzi firmę będąc na zwolnieniu to sprawa się rypnie, prędzej czy
        > później ktoś w zusie się połapie i jeszcze rzeczony osobnik karę zapłaci.

niby jak?
        Bycie wspólnikiem w spółce z o.o. nie jest ozusowane.
        • naggina Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 10:08
          I nie wymaga prowadzenia działalnosci osobiście.
          Zainwestował i tyle.
          Dziwi mnie wasza niewiedza
          • milva24 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 11:22
            Nigdy mnie ten temat nie interesował, do czynienia miałam pośrednio tylko ze spółką jawną.
    • ira_08 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 10:13
      Zainwestowal kase, to nie zbrodnia. Nie wiesz czy oszukuje i pracuje tam na czarno - bo inaczej nie moze - czy jest naprawde chory. Wiec drogi Sherlocku, zanim sie osmieszysz w haerach, lepiej sie dowiedz calej prawdy.
      • moni692 Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 11:31
        Hmm, spolka dostala dosyc spora sume pieniedzy w lutym. Na dodatek do spolki dolaczyl inny teamleader.
        Telefon do spolki jest telefonem domowym mojego teamleader i nie przesadzajmy - tam nie ma innych pracownikow.

A kto pisal ze mam isc do hr?
        Poza tym nie jestem czlowiekiem, ktory by po hr latal.
        Interesujace to jest o tyle, ze uwazalam go za uczciwa osobe, a tak to sie mozna pomylic.
        Poza tym uwazalam tego innego teamleader tez za uczciwa osobe, a i ten klamie ze nic nie wie co z nim.
        A wie napewno bo kase oboje zainwestowali ( wtedy jak byl juz chory).
        • alpepe Re: Odkrylam sekret 24.05.18, 12:44
          może go mobbingowano i dlatego się ewakuował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka