Dodaj do ulubionych

Hydropolis we Wrocławiu

28.06.18, 18:54
Dziewczyny, ile czasu trzeba przeznaczyć na zwiedzanie? I drugie pytanie - czy warto kupować bilety online z wyprzedzeniem, czy też nie ma to sensu, bo bilety zazwyczaj są? Za każdą dodatkową informację będę wdzięczna.

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • tol8 Re: Hydropolis we Wrocławiu 28.06.18, 18:58
      Kolejki bywają potężne. Radzę rezerwować przede wszystkim smile
      Parking jest dość daleko.
      Na zwiedzanie przeznacz minimum 1,5h. Na krótkie, pobieżne.
    • memphis90 Re: Hydropolis we Wrocławiu 28.06.18, 19:04
      My siedzieliśmy pół dnia smile plus drugie pół na chlapanie się w "wodospadzie" przed wejściem. My byliśmy w sobotę i tłumów nie było (w tym samym czasie zoo biło rekordy odwiedzających) , ale nie wiem, jak jest w tym roku.
    • z_lasu Re: Hydropolis we Wrocławiu 28.06.18, 19:07
      Pic na wodę (nomen omen). Wystawa składa się głównie z ekranów. Możesz sobie poczytać na wyświetlaczach tekst - dokładnie tak samo jakbyś czytała w internecie tylko, że na stojąco big_grin I obejrzeć kawałek filmu (to już na siedząco). Praktycznie niewiele poza tym.
      • curry1 Re: Hydropolis we Wrocławiu 28.06.18, 19:54
        to ja chyba jednak w innym Hydropolis byłam smile
        Wg mnie 2h to minimum smile
      • tol8 Re: Hydropolis we Wrocławiu 28.06.18, 22:21
        Sufit z ryb jest super. I opis obiegu wody miejskiej. Ale najlepsza jest chyba zewnętrzna instalacja wodna, na której tworzą się różne wzory.
      • memphis90 Re: Hydropolis we Wrocławiu 29.06.18, 15:11
        Ja chyba też byłam w innym... 😂 Potwory morskie, sufit z ryb, batyskaf, interaktywne gry dla dzieci, modele maszyn, które można uruchomić (np śruba Archimedesa), warsztaty prowadzone na bieżąco przez pracowników, składanie cząsteczek wody, model burzy śnieżnej- to tak na szybko z pamięci, co zachwyciło moje dzieci. Wyszliscie w ogóle poza pierwszą salę...?
        • dotcomhaha Re: Hydropolis we Wrocławiu 29.06.18, 16:37
          No dokładnie ..pani brzmi jakby nie wyszła poza pierwsza sale i marudzi.😆 nie jestem entuzjastka wszystkiego jak leci i na byle badziew już dawno się nie nabieram ale mówić o Hydropolis ,w kategoriach picu na wodę to jakby coś nie teges.moze bardziej wizyta w Mc donaldzie albo spacer po pasażu przypadnie do gustu xDDD
    • molik28 Re: Hydropolis we Wrocławiu 29.06.18, 15:31
      Mojej rodzinie podobało się średnio. Super było: Kolejkowo, Polinka, Panorama Racławicka (nawet na 10 letnim sportowcu zrobiła wrażenie chociaż była zwiedzana pod katem starszego). Do ZOO na pewno warto kupić bilety przez internet, bo takiej kolejki jak tam, to dawno nie widziałam i nie nastawiać się tam na jedzenie, bo poprostu masa ludzi wszędzie. Warto zobaczyć Afrykarium na pewno, ale zjeść już potem coś gdzieś indziej. Wieczorm fontanny.
    • majaa Re: Hydropolis we Wrocławiu 29.06.18, 15:42
      nisar napisała:

> Dziewczyny, ile czasu trzeba przeznaczyć na zwiedzanie?

Myślę, że tak około 2 godziny minimum.

I drugie pytanie - czy
      > warto kupować bilety online z wyprzedzeniem, czy też nie ma to sensu, bo bilety
      > zazwyczaj są?

Pula biletów na daną godzinę jest limitowana, więc jak masz już bardziej konkretne plany, to chyba jednak warto kupić wcześniej i nie ryzykować.

• dotcomhaha Re: Hydropolis we Wrocławiu 29.06.18, 16:33
      My z Wrocławia ale jako ze jeszcze nie było okazji wcześniej to postanowiłam z corka wpaść.bylysmy dokładnie w jej 5 urodziny,w kwietniu. I było świetnie.kolejek zero ,ludzi bardzo mało (oprocz szkolnej wycieczki no ale to był jeszcze rok szkolny 😁) bilet kupiłam online.zeszlo nam dluuuuugo ale tam jest naprawdę wiele do zobaczenia,jak dla mnie fantastyczne miejsce-i pod względem edukacyjnym i jesli chodzi o atrakcje.sama się dowiedziałam paru ciekawych rzeczy na temat wody 😉) super jest np prezentacja na temat zawartości wody w ciele człowieka,i małe salki kinowe (coś w ten deseń w każdym razie )gdzie wyświetlają filmiki.a batyskaf to już w ogóle czad ,młoda nie chciała z niego wyjść Xd mysle ze będziesz się super bawić z dzieciakami .
      • nisar Re: Hydropolis we Wrocławiu 30.06.18, 11:11
        Bardzo Wam wszystkim dziękuję, będzie mi łatwiej planować.

Pozdrawiam Was serdecznie.
      • kannama Re: Hydropolis we Wrocławiu 30.06.18, 11:30
        A możesz polecić coś jeszcze we Wrocławiu dla 10 latka? Wybieramy się na tydzień, wiem, że ZOO, Sky Tower, Panorama, Kolejkowo, Może AquaPark, teraz doczytałam o Polince, ale nie wiem czy to coś jeździ w wakacje.
        • nisar Re: Hydropolis we Wrocławiu 30.06.18, 13:42
          My będziemy też z 10-latkiem, ale tylko przez weekend, więc możliwości ograniczone.
          Na pewno będzie Hydropolis i Panorama oraz szukanie krasnali na rynku. Poza tym nie mam pomysłu, ale ponieważ lubimy się po prostu powłóczyć po obcym mieście, to chyba już i czasu na więcej nie starczy.
          • kannama Re: Hydropolis we Wrocławiu 30.06.18, 15:18
            Nam chodziło głównie o zoo, ale skoro mamy jechac 400km, to juz chcieliśmy na dłużej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka