Dodaj do ulubionych

Pytanie będzie durne, uprzedzam

03.08.18, 15:33
Czy da się bezboleśnie złamać nos?

Przed chwilą odwieszałam uprasowaną sukienkę do szafy - raz mi się zsunęła (jedna strona), poprawiłam, drugi raz się zsunęła, poprawiłam klnąc, trzeci raz się zsunęła, szarpnęłam i wtedy wieszak zrobił śliczny łuk i walnął mnie w grzbiet nosa.

Krew nie leci i nie leciała, i nie boli, ale nos lekko opuchł tam, gdzie go walnęło. Sam z siebie nie boli w ogóle, lekko boli, kiedy mocno ucisnę palcem w miejscu uderzenia, nic się w środku nie rusza. Oddycham swobodnie, chociaż czuję, że tam jednak w tej jednej dziurce (przepraszam za obrzydliwą szczegółowość) jest lekko wężej.

I nie mówcie mi, że mam iść do lekarza, bo jak pójdę, to mojego męża wsadzą big_grin; na łuku brwiowym mam lekko już podgojone rozcięcie z soboty, spadłam z krawężnika (to jest co innego niż potknąć się o krawężnik i tak, da się to zrobić na trzeźwo smile ).
Obserwuj wątek
    • viewiorka Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:42
      Myślę, że raczej stłuczony. Przyłóż sobie lodem, bo będziesz miała śliwę.
      • asia_i_p Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:46
        Dzięki. Przyłożyłam pomidorem z lodówki, nie spuchł jakoś dramatycznie, więc chyba śliwy nie będzie - oby, bo jutro jadę do optyka z okularami uszkodzonymi w sobotnim wypadku i wolałabym nie wyglądać jak z bójki pod tanim monopolowym.
        • kk345 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:51
          Przyłóź ten lód, bo od nosa robią się piękne sińce pod oczamismile Nos stłuczony, gdyby był złamany, to byś wiedziała na 100% i nie mogła go nacisnąć palcemsmile
          • eliszka25 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:56
            Popieram ten lód. Mój młodszy syn po stłuczenia nosa przez 2 tygodnie wyglądał jak tygrys 😁
            • kk345 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:01
              A nie jak panda? big_grin
              • eliszka25 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:05
                No właśnie nie, wyglądał jak mały tygrysek. Twarz była żółta, a od nosa w bok odchodziły czarne linie. Bosko wyglądał, nawet zdjęcia robiłam, wyrodna matka 😆
        • eliszka25 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:54
          Rób zimne okłady, będzie lepiej. Raczej nie sądzę, że złamany, bo by cię bardzo bolało. Miałam złamany nos, to wiem wink. Jako dziecko dostałam w twarz sankami, nie spuchłam jakoś masakrycznie, może dlatego, że to zima była, a ja na mrozie. Nikt mi nie chciał wierzyć, że tak mnie boli, a jak opuchlizna zeszła, to nos był krzywy uncertain.
        • karme-lowa Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:56
          Ja walnęłam nosem o umywalkę. Coś mi spadło na podłogę i podnosząc się zahaczyłam o umywalkę😝. Ból był tak niesamowity, że pociemniało mi przed oczami. Też był lekko spuchnięty, slyszałam, że coś chrupnęło. Ale po zdjęciu rtg, okazało się, że jest stłuczony. Dodam, że to był 3 raz, jak mocno kichol obiłam. Zrób Rtg, ale sądzę że to stłuczenie.
        • filga Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:15
          Nie wkładaj pomidorów do lodówki. Nie lubią tego. Powiedział mi to stary hodowca.
    • 35wcieniu Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:51
      Da sie ale z tego co piszesz to tylko go potluklas, nie wsadza Ci chlopa big_grin
      • kk345 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:52
        Wsadzą, ale za łuk brwiowy big_grin
        • pepsi.only Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:01
          Nie wsadzą.

Mój mąż złamał mi nos - ja wstawiłam, on siadał i dostałam z łokcia. Po czym zawiózł mnie na sor, i usiadł na lawce na korytarzu orzed gabinetem. Lekarz tylko spytał mnie co się stało, kto mi to zrobił i gdzie jest teraz mąż, i nie kontynuowal tego tematu tylko wyslal na rtg, zalecił zimny oklad i tabletki od bolu glowy. A że malam złamanie bez przemieszczenia to nawet nastawiać nie musiał.
    • lady-z-gaga Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 15:58
      Zrób obdukcję i schowaj do szuflady, niech mąż wie, że nie zna dnia ani godziny.... big_grin
      • kk345 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:00
        big_grin
      • pepsi.only Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:02
        😃
      • asia_i_p Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:03
        Czemu do szafy, w ramki i na ścianę smile.
    • madlam Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:08
      A mąż sobie cichaczem zarchiwizuje wątek. Tak na wszelki wypadek tongue_out
    • asia_i_p Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:08
      Dzięki, dziewczyny.
      Rentgena sobie daruję, bo próbuję nosem szarpać na prawo i lewo i nic się nie dzieje, wszystko sztywne, nic nie boli.
      Lód też odpuszczę, bo nie puchnie już dalej ani nie sinieje, więc raczej efektów specjalnych nie będzie.

Spłoszyłam się w pierwszej chwili, bo spojrzałam w lustro i stwierdziłam, że jestem asymetryczna. Ale jak zdejmę okulary, to już jestem symetryczna, zapomniałam, że noszę teraz stare, uszkodzone okulary, bo nowe czekają na naprawę po sobotnim wypadku, no i te stare nie mają jednego skrzydełka, więc w nich wyglądam, jakbym miała krzywy nos. W sumie to miejsce, gdzie mnie boli to tak teraz mi się wydaje, że nie od wieszaka, tylko mam odgniecenie od tego braku skrzydełka.
      • kk345 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:12
        >Lód też odpuszczę, bo nie puchnie już dalej ani nie sinieje, więc raczej efektów specjalnych nie będzie.
        Ja Ci tylko delikatnie sugeruję jednak ten okład, bo sinieje następnego dnia dopiero-ale zrobisz, jak zechceszsmile
        • asia_i_p Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 16:14
          Dzięki, warto wiedzieć.
    • bergamotka77 Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 03.08.18, 23:06
      Ha to kara za to, ze sie do mnie dowalasz i obrazasz. Karma 😄
    • aaa-aaa-pl Re: Pytanie będzie durne, uprzedzam 04.08.18, 00:32
      Kolorki to ci się jutro ukażą.Przykładaj lód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka