Dodaj do ulubionych

Paryz - Wieza Eiffla

22.08.18, 12:11
Orientuje sie ktoras z Was czy obecnie trzeba dlugo czekac w kolejce po bilety?
Moge kupic oczywiscie teraz on-line, ale wolalabym tam, poniewaz wtedy bede miala pewnosc jesli chodzi o pogode. Z drugiej strony jesli trzeba stac tam nie wiem jak dlugo, to jednak zaryzykuje, bo szkoda mi czasu (w aryzu bedziemy dosc krotko) na bezsensowne stanie iles godzin w kolejce.
Szczerze mowiac, to mam cicha nadzieje, ze sytuacja po tych wszytkich akcjach troche sie zmienila i jednak bedzie mniej chetnych wink
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 12:14
      Aha, dodam jeszcze, ze jade tam poza feriami, ale w weekend.
    • bei Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 12:26
      Kup przez internet. Bez kolejki i 10 euro taniej wejdziesz pieszo😊- jeśli masz kondycję. Zjedziesz windą za darmo
      • thaures Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 13:15
        Kupiłam on-line , ale tylko na 2 piętro, bo tylko takie byly. Przekonana byłam, że można na tym 2 piętrze kupić bilety na szczyt. Niestety , nie można było. Kolejka wtedy była na kilka godzin czekania. Na drugi dzień podeszliśmy ok 20.00 i w ciągu pół godziny byliśmy na szczycie. Nikt Ci więc nie napisze, kiedy są, a kiedy nie ma kolejek. Zmienia się jak w kalejdoskopie.
        • thaures Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 13:16
          Wtedy, gdy mieliśmy bilety on-line kolekcja do schodów też była dluuuuga.
          • thaures Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 13:17
            thaures napisała:
            kolekcja

Kolejka
            • jematkajakichmalo Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 13:37
              NO w tej kolejce tez pewnie odstoimy, ale do kasy to sie odobno po 2-3 h stoi...
              Poszukalam troche i stwierdzilam, ze zaryzykuje bilety on-line. Mozna kupic od razu na szczyt.
              • thaures Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 14:59
                jematkajakichmalo napisała:

> Mozna kupic od
                > razu na szczyt.

To nawet nie masz się co zastanawiać. Jeżeli wiesz, że
                o danej porze dasz radę tam być.. Wchodzisz osobnym wejściem i tylko czekasz na windę. Dla mnie 2 piętro, to byłby tort bez wisienki.
                Na ten drugi dzień, ok 20 w pół godziny załatwiliśmy kolejkę i wjazd. Ale tego nie przewidzisz. Ciesz się, że bilety on-line jeszcze są na Twój termin- one szybko się rozchodzą
              • araceli Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 15:02
                > Poszukalam troche i stwierdzilam, ze zaryzykuje bilety on-line. Mozna kupic od
                > razu na szczyt.

Weź pod uwagę, że nawet kupując bilety na konkretną godzinę i tak stajesz w kolejce. Nie do kas ale do schodów/wagonika/windy. Moim zdaniem wizyta to minimum 2h.
                • jematkajakichmalo Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 16:13
                  Jeszcze zastanawiam sie co to jest ta godzina wjazdu? Jak zamawiam np. 17 to gdzie ja mam byc o tej 17? W kolejce do windy?
                  Moze glupie pytanie, ale wole nic nie przegapic, zeby mi nie wyskoczyli, zeza pozno jestem itp.
                  • araceli Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 16:19
                    > Jeszcze zastanawiam sie co to jest ta godzina wjazdu? Jak zamawiam np. 17 to gd
                    > zie ja mam byc o tej 17? W kolejce do windy?

To znaczy, że o 17 możesz stanąć w kolejce do pierwszej windy - warto być 15 minut wcześniej bo standardowo przechodzi się przez kontrolę bezpieczeństwa big_grin
    • aerra Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 14:10
      Myśmy do kasy stali coś koło godziny, mimo tego, że kolejka wyglądała na taką do stania co najmniej 3h wink Dość szybko to idzie, ale potem jeszcze stoisz do windy, do drugiej windy, a na szczycie jest i tak dziki tłum i jak już obejdziesz w kółko i obejrzysz widoki (i dla mnie i tak w sumie warto było, bo widok nieziemski) i znowu czekasz do windy na dół wink Na sam dół już stwierdziliśmy, że zejdziemy, bo nie chce nam się czekać w kolejnej kolejce do windy wink
      • jematkajakichmalo Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 16:15
        Ja juz tam kiedys bylam, ale kompletnie nie pamietam jak to sie odbylo i ile trwalo. Chce to tylko skrocic do minimum, bo szkoda czasu na stanie w kolejkach skoro jestesmy tam tak krotko.
        • taki-sobie-nick Re: Paryz - Wieza Eiffla 24.08.18, 01:21

> Ja juz tam kiedys bylam, ale kompletnie nie pamietam jak to sie odbylo i ile tr
          > walo. Chce to tylko skrocic do minimum, bo szkoda czasu na stanie w kolejkach

Wykorzystajcie czas w kolejce efektywnie i poćwiczcie swój francuski. tongue_out Albo jakikolwiek inny, zależnie od narodowości sąsiada w kolejce. tongue_out
    • melmire Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 16:25
      Jak juz wlazicie na wysokosci to sprobujcie wejsc i na Notre Dame, tylko tam tez kolejki. Ale warto.
    • mikams75 Re: Paryz - Wieza Eiffla 22.08.18, 16:43
      ja bylam w terminie niby poza sezonem ale kolejka byla ogromna. Mozna bylo wejsc te pierwsza czesc pieszo bez kolejki i kupic juz na gorze bilety na sam szczyt i faktycznie kolejka byla tam malutka. Ale ktos wyzej pisal, ze nie mozna na pietrze kupowac buletow, wiec nie wiem, jakis czas temu mozna bylo.
    • katja.katja Re: Paryz - Wieza Eiffla 23.08.18, 10:35
      Teraz to podobno mer Paryża dopłaca by w ogóle jakiś turysta zechciał przyjechać do tego miasta.
      • agnieszka_kak Re: Paryz - Wieza Eiffla 23.08.18, 18:50
        Bzdura, kolejki w Paryżu są ogromne do wszystkiego. Nawet jeśli przyjeżdża teraz 10% czy 20% mniej turystów, to atrakcje i tak są przeladowane. Nie lubię rezerwować wcześniej, wolę mieć wolność, więc paryskie atrakcje oglądam jedynie z zewnątrz (bywam tam kilka razy w roku).
    • anahera Re: Paryz - Wieza Eiffla 24.08.18, 06:58
      Kupilam online, weszlam dokladnie o wykupionej porze. Gratulowalam sobie przezornosci gdy zobaczylam wijaca sie kolejke bo bilety w kasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka