strasznymruk 06.09.18, 22:05 Co chwilę ktoś się myli i tłumaczy, że to autokorekta zmieniła mu na przykład tenis na penis. Dlaczego ludzie nie wyłączają tej głupiej autokorekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feliz_madre Re: Autokorekta 06.09.18, 22:18 To ja! Mam to non stop! Najgłupsze jakie pamiętam - do obcego faceta, z którym się umówiłam w pół drogi na odbiór czegoś tam i chciałam mu napisać - "właśnie wyszłam z domu" i wysłałam nie patrząc co ten durny słownik zrobił a tam poszło "właśnie wyszłam z audi." No i ostatnio tu na forum zamiast 7 klasistow wyszło 7 nazistów 🤣 Nie wyłączam, bo jednak te pomylki to jakiś mały procent korekt - z reguły poprawia dobrze, i to w co drugim slowie, bo w telefonie jakoś tak nie celuję we właściwe literki i bez autokorekty nie dałoby się tego przeczyac albo bym pisała straaaasznie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Autokorekta 06.09.18, 22:22 Naziści byli udani 😂 ja często jak szybko piszę wysyłam jedną wiadomość w trzech językach 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Autokorekta 07.09.18, 00:21 feliz_madre napisała: > No i ostatnio tu na forum zamiast 7 klasistow wyszło 7 nazistów 🤣 A kto to jest klasista? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Autokorekta 06.09.18, 22:45 Bo używaja naprzemiennie i nie chce sie im dłubać w ustawieniach? Autokorekta sie uczy, ja mam już dużo polskich słów i coraz szybciej pisze w obu jezykach. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Autokorekta 06.09.18, 22:59 > Dlaczego ludzie nie wyłączają tej głupiej autokorekty? Bo kupili sobie wypaśne smartfony i nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Autokorekta 06.09.18, 23:16 tak_to_nowy_nick napisał(a): > Bo kupili sobie wypaśne smartfony i nie potrafią Może nie wszyscy, ale połowa pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Autokorekta 06.09.18, 23:09 Bo dzieki autokorekcie jednak pisze się szybciej. Ja wolę napisać niż zadzwonic wiec wysyłam dużo wiadomości i dla mnie wygodniej jest mieć ja włączoną. A pomyłki i bez tej opcji sie zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Autokorekta 06.09.18, 23:14 hosta_73 napisał(a): A pomyłki i bez tej opcji sie zdarzają. > Takie się zdarzają jak na przykład zamiana klasistów na nazistów? Chyba po całonocnym piciu Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse [...] 06.09.18, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Autokorekta 06.09.18, 23:41 To nie autokorekta jest problemem tylko to, że ludziom nie chce się nawet przeczytać tego co nasmarowali i puszczają bzdury w świat Ja uwielbiam autokorektę, dzięki niej mam polskie znaki i przy 3 językach bardzo ułatwia pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Autokorekta 07.09.18, 00:12 ja nie wiem czy to ma zwiazek z tym pieprzonym RODO co mi sie włącza na prawie każdej stronie ale od kiedy to weszło to od pewnego czasu autokorekta działa bardzo kiepsko. był czas kiedy pracowała bardzo ładnie bo jak miałam ustawiony na POLISH to bardzo ładnie, inteligentnie sugerowała inne opcje a teraz jak "napsiz e" to mi przerabia na napsiocz. "ustiony" na ustanowiony, ustawiony nawet jej przez ten durny łeb nie przejdzie. "stornie" (stronie) w ogóle olała. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse [...] 07.09.18, 00:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Autokorekta 07.09.18, 00:23 A te dowcipy to jaki mają związek z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Autokorekta 07.09.18, 01:31 dowcipy nie maja zadnego. sa dla tych co sie lubia posmiac, ponuracy nich nie czytaja. po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Autokorekta 07.09.18, 10:59 A mogłabyś się postarać o bardziej finezyjny i mniej Januszowy poziom tych dowcipasów? Trudno ich nie czytać jeśli dopiero po chwili człowiek się nie orientuje że to nie dalsza treść części postu, bo nie są od reszty oddzielone graficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse [...] 07.09.18, 00:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Autokorekta 07.09.18, 01:15 > "stornie" (stronie) w ogóle olała. Skąd miała wiedzieć, że nie chciałaś napisać czegoś o storniach? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Autokorekta 07.09.18, 15:12 Ze im sie nie chce wylaczyc to pol biedy, ale nie rozumiem jak mozna nie przeczytac przed wyslaniem. Wiadomo-literowki sie zdarzaja ale czasami ludzie wysylaja cos zupelnie nieczytelnego. Odpowiedz Link Zgłoś