Dodaj do ulubionych

imie dla dziecka

• aaa-aaa-pl Re: imie dla dziecka 11.09.18, 22:23
      Świetne imię - Emilia.Mam w rodzinie.Mowimy na nia Emi albo Emka.
    • ender_celebi Re: imie dla dziecka 26.11.24, 12:47
      mam na drugie i nie cierpię tego imienia
      • taki-sobie-nick Re: imie dla dziecka 26.11.24, 22:29
        No dobra, ale wąteczek ma sześć lat... Jak masz na drugie?
    • zla.m Re: imie dla dziecka 26.11.24, 12:48
      Emi, Mila
    • imponderabilia20 Re: imie dla dziecka 26.11.24, 12:50
      Gracja
    • miaumia Re: imie dla dziecka 26.11.24, 13:41
      Hej smile
      Powiedz mężowi, że to Ty rodzisz i też masz coś do powiedzenia. Jeśli nie podoba Ci się Marta ( nieczęste obecnie, choć przyjemne i tajemnicze, kobiece imię) wymyśl imię opierające się na podobnych spółgłoskach z Twojego zbioru i Męża.
      Emilia to piękne imię ale nadużywane ostatnio.
      Alternatywą jest podobna brzmieniowo ale także spopularyzowana już Emma, przepopularna lecz urocza Amelia i uwaga, w ogóle rzadka Amalia..
      Córeczka jednej z kuzynek to Emilka, kilkuletnia już. Znam także dorosłe Emilie - wszystkie zadowolone z bardzo miłego imienia.
      Ciekawym wyborem jest także Emilianna/ Emiliana.

Poniżej imiona podobne do Emilii:

Malwina, Miła, Milla, Mila, Milana, Milena, Milenia, Miliana, Miłka, Kamilla, Kamelia,. Karmela, Damla, Arminia, Armina, Lilianna, Lilia, Lilla, Ameria, Alma, Emma, Emilianna, Emiliana, Emanuela, Emmanuela, Manuela, Tamila, Namira, Pamela, Oliwia, Gemma, Aniela, Adelina, Adela, Adelia, Elwira, Koralia, Koralina, Anella, Naomi, Noelia, Emina, Elma, Elmira, Ampelia, Neonilla, Alina, Melissa, Melinda, Melania, Malina.

Podoba mi się także Weronika, której sezon popularności przypadał na boom Wiktorii. Bardzo
      delikatne i sympatyczne imię, jednak zbyt
      popularne. Ale jeśli pomimo rozpowszechnienia podoba Ci się, to nadaj je. Masz jeszcze inną możliwość - Berenikę.
      Z podobnych do Weroniki głoskowo- Wera, Wiktoria,
      Dominika, Nikandra, Eunika, Enika, Marika, Monika.

Podobne do Twojego i Męża łącznie:

Maria, Marika, Martyna, Martika, Martynika, Marianna, Marcja, Marcjanna, Marcelina, Marcela, Maryla, Marlena, Małgorzata, Malwa, Malwina, Astoria, Artemia, Maja, Maura, Magnolia, Melodia, Mia, Lea, Damroka, Daria, Arminia, Flaminia, Ariana, Arya, Regina, Remigia, Renata, Ramona, Estera, Teresa, Tara, Romelia, Romina, Aurelia, Ariela, Michalina, Mikaela, Tamara, Marita, Marietta, Marinela, Mira, Mirella, Rozalia, Mirabella, Lara, Laura, Lorina, Moira, Mariola, Eleonora, Elifia, Olimpia, Estella, Maksencja.
      wink
      Olga natomiast nie przekonuje mnie.
      Moje typy to m.in :

Melita, Melissa, Malwina, Noemi, Marika, Marcela, Malina, Milana, Karmela, Amalia, Noelia, Rozalia, Lukrecja, Letycja.

Z innych: Lianna, Luna, Anula, Angelika, Arletta, Aksela, Maksymiliana, Makselina, Sylwia, Silwana, Selena, Eliza, Izabella, Luiza, Karina, Azalia, Awelina, Elwira, Elma, Scarlett, Viola,
      Narina,. Larysa, Marisa.

• towarzyszka_leila Re: imie dla dziecka 26.11.24, 22:38
      A do nazwiska które lepiej pasuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka