patir23 22.09.18, 19:40 Chce kupić na prezent. Taki nie gruby Ale też nie cieniutki . Taki żeby nie rozwlekał się po praniu I ładnie leżał. Kolor jednolity . Dobry jakościowo. Gdzie szukać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lati7 Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 20:03 www.reserved.com/pl/pl/man/all-3/clothes/sweaters www.vip-brands.pl/meskie-swetry sklep.royal-shop.pl/pl/c/TOMMY-HILFIGER/72 Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 20:21 Reserved podobno ma słabą jakość ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 20:33 peek & cloppenburg albo van graaf Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 20:39 www.wolczanka.pl/swetry-meskie ? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 22:10 A ja mam jedno pytanie, tkoWam pierze te kaszmirowe swetry, wełniane cudeńka? Bo ja o e cenie sobie jakość, to na iwtwdzym mieści stawiam wygodę czyli prócz naturalnych tkanin , musi się „samo” prac w pralce, suszyć w suszarce i absolutnie nie wymagać prasowania. Mam kilka takich bardzo ekskluzywnych ubran i nie chodzę w nich właśnie z powyższych powodów Ja wiem ze w pralkach są programy do takich cudeniek SLD nie nam sumienia aby je tam prac , a jedli już nawet to w życiu nie uzbieram pełnego wsadu e jednym kolorze , wiec jak m to prac ręcznie , to ja poproszę ten reserved Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Męski gładki sweterek 23.09.18, 06:33 Mam wełny kaszmiry i jedwabie, często w mieszankach. Mam pralke i dobry płyn do wełny. Program 30 stopni specjalnie dla delikatnych sweterków to 40 minut i naprawdę pierze jak złoto, a ciuch odświeżony i w pięknej formie. Akrylowe czy poliestrowe swetry na eleganckim mężczyźnie, czy dorosłej kobiecie wyglądają złe i tanio. Co ma sumienie do pralki? Po to oba jest żeby prac Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Męski gładki sweterek 24.09.18, 13:45 Poliestru to i na dziecko nie zakładam, a kupuje swetry bawełniane. Z sumieniem to o tomu chodziło , ze skoro wydałam kilka stówek na sweter to jakiś mam opory przed wrzuceniem go do pralki Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Męski gładki sweterek 24.09.18, 13:55 Kaszmir pierzesz normalnie w pralce w niskiej temperaturze do wełny, potem rozkładasz na ręczniku do suszenia. Dobre kaszmiry mają przede wszystkim to do siebie, że je można prać bardzo rzadko. Nie przesiąkają zapachami (o ile oczywiście w nich nic nie smażysz ) i nie przepacają się. Jedno czy dwa prania na rok wystarczają w zupełności. Może dwa razy do roku robię pranie swoich i męża swetrów kaszmirowych; pół pralki się uzbiera, potem jeden dzień suszenia i mamy wszystko czyste i świeże. To są cudeńka. Bawełniany sweter z sieciówki straci kolor i fason już po jednym sezonie; już nie mówiąc, jak słabo wygląda po wielu praniach. Porządny sweter kaszmirowy będziesz miała prawie jak nowy nawet po 5 latach częstego noszenia. Jak sobie policzysz, ile wydasz na bawełniane sieciówkowe, a ile na tych kilka swetrów kaszmirowych (wystarczy kupić jeden na rok, po kilku latach masz małą kolekcję), wyjdzie na to samo. Dla osób lubiących klasykę i minimalistyczną garderobę kaszmiry to ideał. Dla tych, które ciągle muszą mieć coś nowego, już niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Męski gładki sweterek 24.09.18, 14:16 Jednakowoż- swetrów, na których jest znak miski z wodą i reki nie prałabym w pralce, bo się można zdziwić... To znaczy są niektóre pralki, które nie filcują takich swetrów na programie "pranie ręczne", ale to trochę loteria jest i nie wiem od czego zależy. Może warto wypróbować na jakimś mniej ulubionym swetrze, którego nie żal będzie stracić. Natomiast pranie ręczne jest w ogóle bezproblemowe, jeśli się opanuje metodę . Płyn do prania wełny, zero jakichkolwiek płynów zmiękczających, pięć minut w ciepłej wodnej kąpieli i zrolować w ręcznik. Potem wystarczy tylko odwinąć z ręcznika i dosuszyć w pokojowej temperaturze. 5 min roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 20:53 Zara, ale patrz żeby z wełna był. Reserved nie polecam - koszmarna jakość Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ura Re: Męski gładki sweterek 22.09.18, 21:56 Jakosciowo naprawde najlepszy jest Tommy Hilfiger. Drogo ale nic sie z tym latami nie dzieje. Wybor tez bardzo duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: Męski gładki sweterek 24.09.18, 13:36 Peek and Cloppenburg Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Męski gładki sweterek 24.09.18, 14:27 Merynosy i kaszmir są też w h&m premium quality i w Massimo Dutti. Odpowiedz Link Zgłoś