Dodaj do ulubionych

kociary pomóżcie

27.09.18, 08:15
ośrodek domków letniskowych w okolicach Pisza. ludzi praktycznie już nie ma, ale są wygłodzone koty (dwa duże, podrostek i trójka maluchów). nie ma szans, by przeżyły zimę. koty bardzo nieufne, ale do jedzenia pchają się prawie pod rękę, która to jedzenie nakłada. może znacie kogoś w tamtym rejonie, kto mógłby im pomóc?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 09:00
      A czy ty jesteś w stanie je wyłapać- np wypożyczoną klatką łapką i przechować chociaż przez chwilę? Może poszujak na fb jakiejś lokalnej grupy kotolubów?
      • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 09:19
        problem polega na tym, że jestem tu na urlopie tylko do niedzieli a potem dalsza część urlopu w innym miejscu, czyli z przechowania nici.
        • triismegistos Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 09:24
          To pozostaje poszukac lokalnej kotolubnej gupy. Trzymam kciuki!
          • triismegistos Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 09:28
            Na szybko znalazłam stronę i grupę
    • hungaria Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 09:27
      Wejdź na kocie grupy na fejsie i rozpuść wici, powinien się ktoś znaleźć. Trzymam kciuki!
      • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 10:00
        tylko, że ja nie mam fejsbuka
        • wadera3 Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 10:04
          Możesz tu opisać koty, ich lokalizację, ewentualnie zrobić i podrzucić zdjęcia. Mogę osobiście taki apel zamieścić na FB.
          • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 10:22
            wielkie dzięki, opiszę i spróbuję zrobić zdjęcia. a teraz ruszam do cywilizacji, bo nie mam ich już czym karmić. a i tak się teraz przez kilka godzin nie pokażą, bo rano zostały porządnie nakarmione.
            • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 14:31
              koty (dzikie, nieufne, płochliwe i bardzo wygłodzone) znajdują się na terenie ośrodka prywatnych domków letniskowych nad jeziorem Wiartel (Wiartel Mały). zjazd w drogę leśną (od strony Pisza w kierunku na Wiartel) po prawej stronie przy wielkiej tablicy z napisem "Wiartel ośrodek wypoczynkowy 500 metrów". ośrodek jest na końcu drogi po prawej stronie. w okolicy tylko las, jezioro i ośrodki wypoczynkowe. na pewno koty w takich warunkach nie przeżyją zimy, zwłaszcza maluchy.
              ile i jakie koty:
              duży szary wygląda jak zbójca kocur ale występuje w parze z kocim podrostkiem
              maluchy. myślałam, że trzy, ale chyba cztery: dwa buraski (jeden w białych skarpetkach), czarny i biały w łatki
              jeszcze duży biały z szarym, jedyny, który się nie boi człowieka, ale bardzo wygłodzony.
              wiem, że opis mało precyzyjny, ale przy wczorajszej pogodzie tylko wykładałam jedzenie i co jakiś czas sprawdzałam, czy zjedzone. znikało szybko i w dużych ilościach.
              dzisiaj jest ciepło, a nie plus 3, to mogę na nie czatować. udało się zrobić zdjęcia dwójce maluchów. zaraz zacznę wrzucać zdjęcia.
              • wadera3 Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 14:36
                Bardzo dobrze znam Wiartel i ten ośrodek. Tam faktycznie koty nie przeżyją zimy(a i jesieni też pewnie nie). Dawaj zdjęcia.
                • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 15:09
                  no właśnie mam problem z dodaniem zdjęć. czy działa Ci poczta gazetowa, albo możesz podać inny adres, na który wysłałabym zdjęcia i może numer telefonu do mnie do wiadomości na fejsie?
                  • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 15:14
                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/4144999,2,1,Koty-Wiartel-2.html
                  • wadera3 Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 15:27
                    Działa mi gazetowa, możesz przysłać.
                    • ganesza Re: kociary pomóżcie 27.09.18, 16:07
                      wysłałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka