Dodaj do ulubionych

znowu kolizja

25.10.18, 13:58
wiadomosci.onet.pl/kraj/kolizja-kolumny-rzadowej-w-aucie-beata-szydlo/z5hfsbl
to już nawet nie jest śmieszne. To żałosne, jak ta cała partia i obecny rząd...
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: znowu kolizja 25.10.18, 14:04
      Nawet im inne samochody nie potrzebne, powybijają się między sobą. Co w zasadzie w tej partii bylo calkowicie do przewidzenia, ale obstawiano, ze bedzie to jednak mialo miejsce w innych okolicznosciach i raczej po smierci posła prezesa.
      Musi sobie wzieli do serca i juz trenuja.
    • livia.kalina Re: znowu kolizja 25.10.18, 15:29
      Teraz wjechali sami w siebie. Można by się z tego śmiać, gdyby te rozkoszne zabawy pisu nie kosztowały nas setki tysięcy. Porobili czystki w BORze, pozatrudniali pociotków bez kwalifikacji, tudzież zaufanych sbeków jak Bartosik i kasują limuzynę za linuzyną, wartą setki tycięcy a może miliony. Czy ktoś może mi wyjaśnić czym że to teraz zajmuje się ten darmozjad Szydło, że nas to wszystkich tyle kosztuje?
      • joanna_poz Re: znowu kolizja 25.10.18, 15:37
        zasadniczo to nic nie robi.
        do poczytania

trudat.natemat.pl/250677,co-robi-beata-szydlo-kprm-wyjasnia-czym-dokladnie-zajmuje-sie-ex-premier
        • joanna_poz Re: znowu kolizja 25.10.18, 15:39
          i tu:

natemat.pl/232169,Co-robi-Beata-Szydlo-Ujawniono-kulisy-dzialania-Komitetu-Spolecznego

• edelstein Re: znowu kolizja 25.10.18, 15:44
      W imieniu narodu niemieckiego dziekuje za utrzymanie zapotrzebowania na auta😂
      • jollyvonne Re: znowu kolizja 25.10.18, 15:55
        Bez rzadu polskiego niemiecki przemysl samochodowy by cienko przedl? wink
        • semihora Re: znowu kolizja 25.10.18, 21:27
          Na pewno gorzej tongue_out Polski rząd bardzo dba, żeby sąsiadom roboty nie zabrakło. I choćby wszyscy inni się od Niemca odwrócili, to na PiS można liczyć zawsze. He, he, he.
        • edelstein Re: znowu kolizja 26.10.18, 18:00
          Jak najbardziej, Polska jest jedynym krajem w ktorym limuzyny rzadowe musza byc wymieniane w takim tempie😂
    • green.moon7 Re: znowu kolizja 25.10.18, 16:08
      To by było śmieszne, gdyby nie było tak kosztowne i gdyby nie cierpieli na tym zwykli obywatele, nawet jeśli nie fizycznie to przez konieczność kontaktu z ziobrowym wymiarem sprawiedliwości.
      A na drodze może im stanąć każdy z nasuncertain
    • iza232 Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:26
      Przebadano wszystkich uczestników zdarzenia na zawartość alkoholu w organizmie. Byli trzeźwi – zapewniła rzeczniczka.

OMG! A po co? Szukali kolejnego jelenia do oskarżania?
      • aankaa Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:34
        pewnie winna była ta pani, która przechodziła po pasach big_grin
    • la_mujer75 Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:32
      Te ich wypadki to alegoria ich rządów i do czego doprowadzą cały kraj.
      Mam nadzieję, że za rok "odbierzemy" im prawko !
    • tanebo2.0 Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:34
      Blisko mnie. Czy jest jakieś ubezpieczenie od Beatki?
      • iwoniaw Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:41
        Obawiam się, że to podpada pod rodzaj katastrof, przy których żaden ubezpieczyciel nie zechce na siebie brać ryzyka - albo składka musiałaby być naprawdę wysoka.
      • livia.kalina Re: znowu kolizja 25.10.18, 20:06
        Ty się lepiej módl, żeby ciebie nie wylosowali na sprawcę (który się już przyznał).
    • mid.week Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:41
      Domagam się stworzenia sms-owego centrum zawiadamiania o nadciągającej kolumnie rządowej!
      • jak_matrioszka Re: znowu kolizja 25.10.18, 19:47
        W radio powinno sie to jako komunikat specjalny podawać. Jak jade przez Szwecje, to sie podpinaja do właczonych odbiorników w autach w określonej strefie i uprzedzaja, że łoś sie po E6 szweda w tych okolicach, czyli rozwiazanie techniczne jest.
      • green.moon7 Re: znowu kolizja 25.10.18, 22:14
        Jestem za, RCB ma nawet system ostrzegania przed zagrożeniami i powinno go używać.
        Dziś w godzinach porannych przez województwa ... będą się przemieszczać kolumny rządowe, prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności i uważne śledzenie kolejnych komunikatów. Tych z państwa, którzy nie muszą wychodzić prosimy o pozostanie w bezpiecznych miejscach.
    • aankaa Re: znowu kolizja 25.10.18, 21:39
      chyba tańsze byłyby wycieczki casą...
      • iwoniaw Re: znowu kolizja 25.10.18, 22:07
        A to wycieczki casą zakończono? Z tymi wypadkami limuzyn to jest niestety tak, że taka casa wyląduje w Krakowie, bo tam jest lotnisko z pasem, a dalej to już się im limuzyna po prostu należy...
      • livia.kalina Re: znowu kolizja 25.10.18, 22:21
        O matko! To Ty nie wiesz jak im wychodzo organizowanie wycieczek lotniczych?
        • jak_matrioszka Re: znowu kolizja 25.10.18, 22:25
          😂
    • iwoniaw Przeklejone: autor - spanish_fly 25.10.18, 22:36
      Bełata miała kolejny wypadek

spanish_fly
      25.10.18, 14:27
      Drugi kierowca z kolumny nie zorientował się, że pierwszy się zatrzymał przed pasami. No bo to kto widział, żeby się karoca wioząca Bełatę przed przejściem dla pieszych zatrzymywała?

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-kolizja-kolumny-rzadowej-w-aucie-beata-szydlo,nId,2649299#utm_source=push_web&utm_medium=push&utm_campaign=news

Re: Bełata miała kolejny wypadek
      heca7
      25.10.18, 15:13
      Strach przepuszczać ludzi na pasach A nuż Szydło człowiekowi w sempiternę wjedzie.

lodomeria
      25.10.18, 15:23
      Czekaj! To teraz już naprawdę nie drzewo, nie zamachowiec w seicento, ale o własne sznurówki się potknięli? Czy może już znaleźli nieodpowiedzialnego lewaka, który psa na podwórku nie upilnował i Becia mu bohatersko życie darowała? Psu czy lewakowi, wszystko jedno.

taki-sobie-nick
      25.10.18, 22:30
      Ale dlaczego przeinaczasz imię Szydło?
    • agata16.06 Re: znowu kolizja 26.10.18, 07:49
      Zgadzam sie z przedmówcami , ale nasuwa mi sie jeszcze jedno spostrzeżenie. Dlaczego WICEPREMIER jest aż tak ochraniany, jeżdzi na nasz koszt pancerna limuzyną z dwoma samochodami obstawy????? Tak sie złozyło, ze jako dziecko mieszkałam w dzielnicy, w której poruszało sie sporo ludzi z tzw wierchuszki. I tak: Mieczysław Rakowski - jako wicepremier chodził bez jakiejkolwiek ochrony, sam robił zakupy, my, dzieciaki pokazywalismy go palcami krzycząc "Rakowski" a on sie usmiechał. Potem jako premier też często był widywany sam, a jezeli jeżdził z obstawą to nie pancerna i z 3 samochodami. Leszek Balcerowicz chodził, a ściślej biegał między Ministerstwem Finansów a URM i mozna go było spotkac w alejach Ujazdowskich może gdzieś petała się jakas ochrona, ale dyskretna, Marek Borowski sam(!) prowadził samochód i miał trudności z parkowaniem -widziałam to na własne oczy. Widywałam tez Józefa Oleksego tez albo bez ochrony albo z dyskretną. Leszek Miller mieszka na Ursynowie. Codziennie w podobnych godzinach przemieszczalismy sie do centrum. Nie siał popłochu wsród kierowców, jeśli jeżdził na sygnale ( juz jako premier) to był to jeden samochód. Więc co jest grane????? Beata Szydło i jej partyjni koledzy az tak sie obawiają suwerena????
      • lodomeria Re: znowu kolizja 26.10.18, 08:02
        Kiedy jedynymi szychami, jakie zna Becia są biskupi, to jak ma się zachowywać, gdy chce uchodzić za kogoś ważnego?
      • jollyvonne Re: znowu kolizja 26.10.18, 17:16
        To nie jest obstawa, to sa auta zapasowe. Oni wiedza, ze jednym trasy nie pokonaja, a jak widac na zalaczonym przykladzie to w jedna stluczke potrafia zaangazowac od razu dwa swoje pojazdy, wiec trzy to i tak jest minimalizm. Kolumna rzadowa powinna skladac sie z 3 aut strazy przedniej, karetki, auta strazy pozarnej i lawety, oraz podazajacej za nimi w bezpiecznej odleglosci "kolumny cieni", czyli zapasu aut osobowych zdolnych do przejecia cennego ladunku ludzkiego i dowiezienia na miejsce.
    • elle-hivernale Re: znowu kolizja 26.10.18, 07:58
      Czepiacie się, ona tylko realizuje program wyborczy.

https://niezalezna.pl/imgcache/750x430/c/uploads/still2015/68212988111434872694.jpg
      • triss_merigold6 Re: znowu kolizja 26.10.18, 08:11
        Płaczębig_grin
      • mid.week Re: znowu kolizja 26.10.18, 08:28
        big_grin big_grin big_grin
      • iwoniaw Re: znowu kolizja 26.10.18, 08:37
        Ja już dawno podejrzewałam, że te ich obietnice wyborce to tak naprawdę zawoalowane pogróżki, tylko nie każda tak prędko ujawnia swe rzeczywiste znaczenie...
      • jollyvonne Re: znowu kolizja 26.10.18, 17:16
        big_grin
      • edelstein Re: znowu kolizja 26.10.18, 18:02
        Poplakalam sie.Niestety obawiam sie,ze dla nich nie ma bezpiecznego srodka transportu.Nawet samolot udalo im sie roz...c😂
    • tanebo2.0 Re: znowu kolizja 26.10.18, 08:32
      A na WP: Wirtualna Polska dotarła do kierowcy, który dzień przed kolizją, czyli w środę ok. godz. 16 tuż przed Częstochową spotkał na drodze tę samą kolumnę.

– W środę 24 października jechałem "gierkówką" w kierunku Częstochowy. W odległości ok. 25 km od miasta dostrzegłem w lusterku pędzące BMW. Tuż za nim jechało audi Q7. Zaniepokoiło mnie to, ze siedzieli mi kilka cm od zderzaka przy prędkości 100 km/h. Myślałem, że mnie staranują. Fakt, mogłem zjechać wcześniej lub przyśpieszyć, ale po prawej stronie jechało kilka tirów, a po drugie, to nie jest karetka, przewóz krwi, straż czy policja. Dla mnie to tylko migające światełkami BMW 7 z kipiącym adrenaliną kierowcą. Po tych długich 20 s i zwolnieniu pasa, kierowca z Q7 w ramach "nauczki" niemal złożył mi lusterko w drugą stronę. Kiedy się oddalali, audi (będące za BMW) jechało środkiem drogi zganiając innych kierowców i zmuszając ich do niebezpiecznych manewrów – opowiada Wirtualnej Polsce dziennikarz motoryzacyjny Piotr Migas.
      • jowita771 Re: znowu kolizja 26.10.18, 17:31
        Śmiałam się, ale już mi nie jest do śmiechu - jestem z Częstochowy.
        A co do wypadków - myślałam o tym ostatnio i wydaje mi się, że kierowcy innych polityków uważali, że wożą po prostu ludzi. A towarzystwo, które wozi pisiorów uważa swoich pracodawców za półbogów albo nawet i całych bogów. I zamiast jechać, patrzeć na drogę i skupić się na jeździe, to się ekscytują, że wiozą jakiś owoc błogosławionego łona albo inną świętą.
      • livia.kalina Re: znowu kolizja 26.10.18, 18:04
        Ludzkie pany- tylko pokazują, kto tu rządzi a mogli np zastrzelić.
      • edelstein Re: znowu kolizja 26.10.18, 18:04
        Dobrze, ze czolgami nie jezdza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka