Dodaj do ulubionych

Fundacja EuroWeek

14.12.18, 16:34
Puściłybyście córki/synów na takie integracyjne spotkania z cudzoziemcami? Oglądałam zdjęcia, widziałam filmiki i wierzyć mi się nie chce, że ktoś puścił tam swoje dziecko. Na dodatek gdy masz obiekcje, stajesz się od razu rasistą:
wiadomosci.wp.pl/oskarzenia-o-wykorzystywanie-dzieci-fundacja-odpiera-zarzuty-i-zawiadamia-policje-6327436259120769a
Obserwuj wątek
    • chocolate-cakes Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 16:41
      Nawet tu na ematkę dotarły te bzdury.
      • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 16:48
        Jeśli imprezę sponsorowała Unia Europejska, to edukacja seksualna jak najbardziej mogła być w programie.
        • chocolate-cakes Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 16:51
          Weź ty lepiej idź na inne forum, ok?
      • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:29
        > Nawet tu na ematkę dotarły te bzdury.

Oczywiście że bzdury. Przecież wiemy z mediów, że molestują wyłącznie księża katoliccy, a muzułmanie nigdy w życiu

Wypowiedź uczestniczki:

twitter.com/rem_tene/status/1073553345728708608
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:34
          masz jakiś link , w którym słowo dźwięk jest skoordynowane z ruchem ust? wink
        • aerra Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:59
          Serio? Dziewczyna na swoim twitterze ma treści głównie agresywnie prawackie (bo nie konserwatywne i nawet nie prawicowe), językiem posługuje się dość hmmm "specyficznym" i to uważasz za wiarygodną wypowiedź? Ciekawa jestem czy ona w ogóle była uczestniczką EuroWeeku.
          • taki-sobie-nick Jakie to treści? 14.12.18, 19:32
            aerra napisał(a):

> Serio? Dziewczyna na swoim twitterze ma treści głównie agresywnie prawackie (bo
            > nie konserwatywne i nawet nie prawicowe)

Poproszę o przykład tych trzech rodzajów treści.
            • aerra Re: Jakie to treści? 14.12.18, 21:12
              Wejdz sobie na jej twittera i czytaj do woli, ktoś ci broni?
              • taki-sobie-nick Re: Jakie to treści? 14.12.18, 21:15
                aerra napisał(a):

> Wejdz sobie na jej twittera i czytaj do woli, ktoś ci broni?

To mi nic nie da. Mówisz, że ona prezentuje treści PRAWACKIE. Zatem na jej twitterze są treści prawackie.

NIE MA tam treści prawicowych ani konserwatywnych, zatem poproszę o przykłady treści prawicowych oraz treści konserwatywnych.

• aerra Re: Jakie to treści? 14.12.18, 21:25
                  Ty masz jakieś trudności z czytaniem samemu i wyszukiwaniem informacji? Nie wiesz co to konserwatyzm i prawica? Nie rozróżniasz?
                  Cóż, rozumiem, bywa.
                  Ale ja nie jestem twoim opiekunem, ani nauczycielką, żeby cię tego uczyć. Wpisz sobie w googla, poczytaj na Wikipedii, albo w tradycyjnej książkowej encyklopedii, a potem porównaj z tym co ta dziewczynka pisze u siebie. Jak zobaczysz różnicę to będziesz sobie mogła odhaczyć, że się czegoś nauczyłaś.
                  • taki-sobie-nick Re: Jakie to treści? 14.12.18, 21:29
                    aerra napisał(a):

> Ty masz jakieś trudności z czytaniem samemu i wyszukiwaniem informacji? Nie wie
                    > sz co to konserwatyzm i prawica?

W każdym razie nie ma oficjalnie czegoś takiego jak "prawackość".

A już zwłaszcza intryguje mnie różnica między treściami prawicowymi a prawackimi.
                    • semihora Re: Jakie to treści? 14.12.18, 21:34
                      Czy z równą gorliwością rozważasz różnicę między lewactwem a lewicowością?
      • olena.s Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:29
        No nic lepszego nie mają, to kombinują tutaj.
      • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:45
        > Nawet tu na ematkę dotarły te bzdury.

TVN próbował przemilczeć, ale się nie udało? Wtedy mówimy, że to bzdury

https://pbs.twimg.com/media/DuZHRfUWsAMtxbu.jpg
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:50
          No to pokaż w końcu te słynne zdjęcia! big_grin
    • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 16:57
      Ale daj jakieś linki z tym wykorzystaniem - na razie są tylko zdjęcia osób normalnie przyjacielsko obejmujących się
      • chocolate-cakes Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:48
        Nie da bo nic takiego nie miało miejsca.
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:58
          Dlatego czekam smile
    • 45rtg Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:37
      pani07 napisał(a):

> Puściłybyście córki/synów na takie integracyjne spotkania z cudzoziemcami? Oglą

Bez problemu. Dlaczego nie?

> dałam zdjęcia, widziałam filmiki i wierzyć mi się nie chce, że ktoś puścił tam
      > swoje dziecko. Na dodatek gdy masz obiekcje, stajesz się od razu rasistą:

E tam rasistą. Zwykłym debilem, nie aż rasistą.
      • pani07 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 20:45
        Och ta nowoczesność i postęp.
        Widzisz, mnie w tej sprawie dziwi jedno: dlaczego te dziewczynki nie integrują się ze swoimi rówieśniczkami z tych "innych kręgów kulturowych"? Chyba miałyby z nimi więcej wspólnych tematów niż z trzydziestoletnimi mężczyznami? Bo filmiki, które widziałam w tej "integracji" nie mają nic wspólnego z integracjami, jak moje dzieci na różne obozy, kursy jeździły.
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 20:46
          Pokaż te filmiki i zdjęcia.
          • pani07 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 20:51
            Wejdź na TT i tam pod hashtagiem #euroweek znajdziesz: i zdjęcia, i filmiki.
            W szkole syna integrowała się młodzież polska i niemiecka- oczywistość, że dobra rzecz to była. U koleżanki córki do licealistów z Łomży przyjechali licealiści z Izraela. Rówieśnicy integrują się, spędzają razem czas, tańczą, bawią, przy okazji ćwiczą angielski. To ma SENS.
            Za to sensu tej akcji nie widzę.
            • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 20:53
              Nie widzę tam żadnego molestowania- które zdjęcia masz na myśli?
            • sumire Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 20:55
              Dobrze, a teraz pokaż dowody, że dochodziło tam do czegoś niewłaściwego. Żadne z opublikowanych zdjęć tego nie pokazuje.
    • sumire Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:44
      Widziałam zdjęcia, którymi bulwersował się Najwyższy Czas.
      HAHAHAHAHAA smile
      Tyle w temacie "molestowania".

Jedno można powiedzieć po pierwszym rzucie oka na te zdjęcia - doskonale widać, co w nich prawicę tak bulwersuje.
      • pani07 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:03
        No nie, nic tylko posyłać dzieci, małe dziewczynki szczególnie:
        natemat.pl/257799,fundacja-euro-week-krytykowana-zdjecia-dziewczyn-z-imigrantami
        natemat.pl/257903,prokuratura-w-swidnicy-zajmie-sie-sprawa-euroweek-zawiadomienie-ordo-iuris
        • 45rtg Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:06
          pani07 napisał(a):

> No nie, nic tylko posyłać dzieci, małe dziewczynki szczególnie:

Ale w czym problem, bo jakoś nikomu nic wiarygodnego nie udało się powiedzieć?
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:06
          zawiadomienie ordo iuris big_grin

Daj w koncu linki do tego molestowania wink
          • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:07
            Czym te zdjęcia różnią się np od tego?

https://1.bp.blogspot.com/-kVK9qVFAmk0/Vw-8LWAW_kI/AAAAAAAAP1c/4k1TBxo_kl8S643_T3vvx6fJ9868dlv_QCLcB/s1600/BBrEFjx.jpg
            • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 18:12
              A na światowych dniach młodzieży to dopiero orgie były. Na koszt podatników!
            • lily_evans11 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 21:23
              Tym, że 2 dorosłe osoby się tu obsciskuja?
      • super_hetero_dyna Re: Fundacja EuroWeek 16.12.18, 14:43
        Trzeba by zrobić kilkanaście podobnych zdjęć, tylko z duchownymi katolickimi, zamiast imigrantów. Ciekawe, czy ematkowy aktyw robotniczy też powie, że wszystko w porządku.
        • super_hetero_dyna Re: Fundacja EuroWeek 16.12.18, 14:46
          Aha, no i oczywiście niech ktoś podający się za księdza katolickiego wysyła do nastolatek zdjęcia genitaliów.
    • aerra Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 17:50
      Dzieci z naszej szkoły były (moje nie, bo jechały klasy IV-VIII), wróciły zachwycone, opiekę mieli cały czas naszych nauczycieli, żadnych incydentów nie było, a w tym roku z tego co wiem też jadą.
      I serio, zdjęcia? Cóż tam takiego na tych zdjęciach jest? Bo ja widziałam zdjęcia naszych dzieciaków szkolnych plus chyba ze 4 sztuki z netu, jak to dzieci, z uśmiechami na twarzy pozują obok obcokrajowców, chyba na dwóch jest uścisk (muszę podesłać link mojej szwagierce, jej uczniowie też ją tak czasem przytulają, niech uważa...)

Tym niemniej, jeśli są jakieś przesłanki, że działo się tam coś niezgodnego z prawem, to jak najbardziej trzeba to sprawdzić. Ale sprawdzić, a nie robić nagonkę.
      • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 22:14
        > chyba na dwóch jest uścisk

Jesteś pewna, że dla tych 35-letnich facetów z Bliskiego Wschodu uścisk ma takie samo znaczenie jak dla 15-letniej polskiej dziewczynki? Obawiam się, że są pewne różnice kulturowe.
        • tanebo2.0 Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 22:19
          Ale raczej odwrotnie niż myślisz. Na bliskim wschodzie obowiązuje inny kanon bliskości. Jeśli stoisz tam w kolejce to zauważysz że ludzie stoją blisko siebie. Dotykają się. Widok mężczyzn trzymających się za ręce na ulicy nikogo nie dziwi.
    • taki-sobie-nick Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:05
      twitter.com/dariuszmatecki/status/1073230660922429440
      Tak, tak, akurat ten jeden był taki okropny i na pewno wszystko
      ŹLE ZROZUMIAŁ... :-p
      • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:08
        To znowu ten link z nieskoordynowym dźwiękiem i ruchem ust dziewczyny? big_grin
        • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:15
          Minęły ponad 3 godziny i autorka wątku nie jest w stanie wskazać słynnych zdjęć pokazujących molestowanie. Pojawia się jakiś filmik na twitterze jakiegoś świra, na którym widać dziewczynie, która rusza ustami zupełnie inaczej niż sugerowałby dźwięk i w zasadzie nie wiadomo kto to jest. A jedynym dowodem prawnym jest to, że organizacja przestępcza Ordo Iuris złożyło zawiadomienie do prokuratury, które musi być zbadane, zgodnie z procedurami.

Słabiutki wynik jak na dzisiaj.
          • pani07 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:23
            Widzisz, przeglądałam zdjęcia z tej integracji, sporo i nie mogę zrozumieć potrzeby integracji tak młodych nastolatek z dorosłymi facetami 30+, potrzeby przytulań itp. Bo wyżej już pisałam o innych integracjach: z Niemcami i młodzieżą z Izraela, w wieku polskiej młodzieży.
            Możesz mi w takim razie wytłumaczyć sens tych spotkań #euroweek?
            • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:28
              Daj w koncu te zdjęcia, które oglądasz big_grin

Jak możemy się wypowiadać w temacie, który tak skrywacie...nie bójmy się tego slowa JAK TVN skrywacie big_grin
              • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:31
                Też czekam na konkrety.
                Wiem, że dużo anglistów tam jeździ ze swoimi uczniami i wszyscy są zadowoleni. Nawet kiedyś myślałam, żeby też jechać. Ale skoro to samo zło to może jednak dam sobie spokój smile
                • pani07 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:38
                  Skoro dużo Anglistów tam jeździ, to wytłumacz mi sens takiego integrowania się nastolatek z dorosłymi facetami z innej kultury? Gdyby dotyczyło to młodzieży, czyli tak jak u syna było: u nich Niemcy,u koleżanki córki- Żydzi z Izraela- ok. sprawa.
                  • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:40
                    Nie dasz linków do tych słynnych zdjęć?

p.s. Mój syn też się integrował z dorosłymi osobami z różnych kultur wink
                    • pani_tau Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 14:36
                      maaria33 napisała:

> Nie dasz linków do tych słynnych zdjęć?
                      >
                      > p.s. Mój syn też się integrował z dorosłymi osobami z różnych kultur wink

Jakby miała to by dała.
                  • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:47
                    Z tego co czytałam na stronie euroweek i na forum pisały anglistki wygląda to tak, że cały czas z młodzieżą są nauczyciele z ich szkoły. Jedzie się w poniedziałek rano a wraca w piątek wieczorem. Wolontariusze prowadzą zajęcia od około 10.00 rano z przerwami do wieczora. W międzyczasie są posiłki i jakiś spacer. Wolontariusze nie nocują w tym ośrodku, młodzież jest z nauczycielami, jak na wycieczce szkolnej. Zobacz sobie program na stronie euroweek. Tyle wiem, nigdy nie byłam choć zastanawiałam się kiedyś czy nie jechać. Mnóstwo anglistów na forum mówi, że młodzież bardzo fajnie zaczyna mówić po angielsku i cieszą się, że poznają ludzi z innych krajów.
                    Wymiany z młodzieżą z innych krajów też robię od lat.
                    • pani07 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:12
                      "Wymiany z młodzieżą z innych krajów też robię od lat."
                      I TO ma sens i jest dobre. Proszę, wytłumacz mi, jaki widzisz sens, aby młodzież spotykała się z dorosłymi facetami (co ciekawe, żadnych kobiet z tego kręgu kulturowego na żadnym zdjęciu nie widać). Czy możesz mi to wytłumaczyć?
                      • mdro Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:20
                        Należysz do tych, którym matematyka nie jest w życiu dorosłym do niczego potrzebna, prawda?

Pomyśl chwilę i zastanów się, czy jeśli na trzech zdjęciach zrobionych koło Krzywej Wieży jest widoczne grono dalekowschodnich Azjatów, to znaczy, że Piza jest zamieszkana głównie przez osoby o takim wyglądzie, a być może w ogóle znajduje się gdzieś w Chinach?
                      • tiszantul Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:21
                        Czy Unia Europejska nie mogłaby symetrycznie zasponsorować naszym polskim Januszom po trzydziestce jakiegoś obozu integracyjnego na Bliskim Wschodzie z muzułmankami w wieku gimnazjalnym?
                        • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 08:28
                          tisz, ale wtopiłeś - żadnych dowodów, tylko opisy Twoich marzeń
                      • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:25
                        Jak pisałam, od lat prowadzę wymiany młodzieży w tym samym wieku. Na euroweek nie byłam ale zastanawiałam się nad wyjazdem. To jest jak powiedzmy wykład native speakera. W ubiegłym roku byłam na Malcie w szkole językowej. To jest coś podobnego. Młodzież uczy się języka angielskiego nie tylko od swojego kolegi Niemca czy Węgra, który ma 16-18 lat ale również od nauczyciela, który jest native speakerem lub nie. Ja na wymianach prowadzę część zajęć jako nauczyciel angielskiego. Tak samo mój kolega z pracy, anglista w wieku 30 lat. Tak samo było na Malcie w szkole językowej, nauczyciel miał 27 lat i był facetem lub miał 45 lat i był kobietą. Wolontariusze to są po prostu nauczyciele języka angielskiego. Oni prowadzą zajęcia.
                        • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:29
                          Czy to oznacza, że w szkole w Polsce przeszkadza wam nauczyciel w wieku 25-30 lat, który uczy młodzież? Bo nie jest kobietą?
                          • esme83 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:38
                            Nie. Miałam świetnych młodych nauczycieli, byłam też na obozie językowym prowadzonym przez głównie młodych wolontariuszy i wolontariuszki z USA. Ale ani nauczyciel, ani nauczycielka, niezależnie od wieku, mnie nie przytulali. Może w przedszkolu, tego już nie pamiętam. Uważam to za kompletnie niewłaściwe.

Swoją drogą był tu kiedyś wątek o opiekunie kolonijnym i nastolatce (syt. podobna: przytulanie, taniec, może buziak). Ztcp nie znalazł aprobaty na forum.
                            • olena.s Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:51
                              USA jest szczególnym przypadkiem - obyczaj jest dziedziczony w części po purytanach - stąd np. idiotyczne dwuczęściowe kostiumy dla trzylatek - a od kiedy na fali obaw wprowadzono regulacje mające chronić dzieci przed molestowaniem, (a nauczycieli/wykładowców i placówki przed oskarzeniami o takowe) powstały ścisłe procedury na przykład zakazujące rozmowy 1:1 ze studentem przy zamknietych drzwiach (chyba że szklane) i bardzo ograniczające fizyczny kontakt ucznia z nauczycielem. Można dyskutowac czy to dobre rozwiazanie czy nie, ale nie ma co przykładac go do warunków europejskich
                              • lily_evans11 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:25
                                Ale nawet w warunkach europejskich zazwyczaj nauczyciele nie przytulają nastoletnich panien, co najwyżej może taka pani od nauczania zintegrowanego utuli dzieci...
                                • olena.s Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 13:59
                                  Cóż, może dzieciak trafił nietypowo w szkole, ale mogę sobie spokojnie wyobrazić ciepły kontakt fizyczny z jednym/drugim nauczycielem/ką. Aseksualny, dodam.
                                  Ale ja nie mam jakiegoś neurotycznego podejścia, nie jestem rasistką i nie dopatruję sie najgorszego w czymś, co na nic najgorszego mi nie wygląda.
                          • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:56
                            chocolate-cakes napisała:

> Czy to oznacza, że w szkole w Polsce przeszkadza wam nauczyciel w wieku 25-30 l
                            > at, który uczy młodzież?

Nigdy jakoś nie tuliłam się do nauczycieli żadnego języka. Ten angielski jakoś lepiej się wtedy przyswaja?
                            • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 23:33
                              Ja też nie smile
                              Nawet nie miałam nigdy nauczyciela tylko zawsze była to kobieta.
                              Powiadacie, że tam molestują dzieci? No to nie jadę. Co prawda przed chwilą na grupie anglistów pewnie z 60 osób bardzo chwaliło euroweek, jeździli tam z uczniami i własnymi dziećmi, niektórzy po kilka razy. Ale co tam wiedzą, forum ematka wie lepiej.

Tyle powiem. Nie byłam nigdy, nie widziałam.
                              • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 23:40

> Ja też nie smile
                                > Nawet nie miałam nigdy nauczyciela tylko zawsze była to kobieta.

A to jakieś znaczenie ma?

Do kobiety wszak możesz się tulić PRZYJACIELSKO.
                                • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 23:58
                                  Nie mam potrzeby przytulać się do obcych ludzi jakiejkolwiek płci.
                                  • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 23:59

> Nie mam potrzeby przytulać się do obcych ludzi jakiejkolwiek płci.

Nawet kochanych wolontariuszy?

(Ja też nie mam.)
                                  • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:00

> Nie mam potrzeby przytulać się do obcych ludzi jakiejkolwiek płci.

Ja też nie. Ale gdybym miała, to raczej nie brałabym pod uwagę przytulania się do Araba. Inna kultura, tak, tak, wiem, wspaniała.
                                    • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:08
                                      Ach to o Araba chodzi...
                                      Patrz, no myślałam, że w ogóle o obcych ludzi.
                                      • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:14

> Ach to o Araba chodzi...

Tak, o Araba chodzi.

Istnieje jakiś przymus przytulania się do Arabów?

Czy chęć nieprzytulania się akurat do Arabów to jakaś forma rasizmu?

A mogę nie chcieć związać się z Arabem?
                                        • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:17
                                          W ogóle nie istnieje żaden przymus. Ani przytulania się ani rozmowy. Ja się z reguły nie przytulam do żadnych obcych ludzi, Arab nie Arab, wszystko jedno, ty także należysz do obcych mi ludzi.
                                          • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:19

> W ogóle nie istnieje żaden przymus. Ani przytulania się ani rozmowy. Ja się z r
                                            > eguły nie przytulam do żadnych obcych ludzi, Arab nie Arab, wszystko jedno, ty
                                            > także należysz do obcych mi ludzi.

Zakładam, że gdyby nauczyciel angielskiego budził we mnie entuzjazm i chęć przytulenia się doń - gdyby był Arabem, tobym się zastanowiła dłużej niż w innych przypadkach i zapewne zrezygnowała.
                                            • zofijkamyjka Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 14:02
                                              taki-sobie-nick napisała:

> Zakładam, że gdyby nauczyciel angielskiego budził we mnie entuzjazm i chęć przy
                                              > tulenia się doń - gdyby był Arabem, tobym się zastanowiła dłużej niż w innych p
                                              > rzypadkach i zapewne zrezygnowała.

a do Chińczyka, Senegalczyka? tongue_out
                                        • araceli Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 10:51
                                          > Tak, o Araba chodzi.

I wyszło rasiolstwo z worka...
                                    • rosapulchra-0 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 13:58
                                      Kolejna rasistka.
                      • aerra Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 23:53
                        Chyba słabo jednak te zdjęcia oglądałaś, bo jest dostępnych cała masa zdjęć z dorosłymi wolontariuszkami z różnych kręgów kulturowych (takich w hidżabach czy czym tam również).
                        • aerra Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:05
                          Proszę, pierwsze z brzegu (skoro sama nie umiesz znaleźć)

https://www.naszraciborz.pl/photos/1493454239zsoms29042017-.jpg

https://www.gim1.polkowice.pl/images/stories/2015_16/euroweek_2/24.jpg

https://ksiazenice.szkola.pl/wp-content/uploads/2018/04/euroweek3-1024x768.jpg

https://ksiazenice.szkola.pl/wp-content/uploads/2018/04/euroweek2-1024x768.jpg
                          • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:11
                            Poproszę o ten sam stopień przytulenia, co na dolnym prawym zdjęciu tongue_out

https://static.prsa.pl/images/23c3bc09-fb72-4793-816c-25cfceebeedf.jpg
                            • aerra Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:14
                              To sobie szukaj do licha. Ktoś ci broni?
                              Z wyszukiwarki korzystać nie umiesz?
                            • chocolate-cakes Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:15
                              Kogo prosisz?
                              • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:17

> Kogo prosisz?

Aerrę. To wszak ona dowodzi ogólnego przytulania podczas EuroWeek, w co zresztą chętnie wierzę.
                                • aerra Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:24
                                  Zacznij ogarniać drzewko najpierw.
                                  I do licha może swój mózg również i zacznij czytać to co jest napisane, a nie to co ci się wydaje.
                                  • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:26
                                    aerra napisał(a):

> Zacznij ogarniać drzewko najpierw.

Tak, gdzie się pomyliłam?
                                    • aerra Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:29
                                      A umiesz sobie z czymś sama poradzić, czy wszystko ci trzeba znaleźć i pokazać palcem?
                                      Pytanie pomocnicze: Na który post odpowiadałam wcześniej, pisząc o tym, że "Chyba słabo jednak te zdjęcia oglądałaś, bo jest dostępnych cała masa zdjęć z dorosłymi wolontariuszkami z różnych kręgów kulturowych (takich w hidżabach czy czym tam również). "
                                      • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:36
                                        aerra napisał(a):

> A umiesz sobie z czymś sama poradzić, czy wszystko ci trzeba znaleźć i pokazać
                                        > palcem?
                                        > Pytanie pomocnicze: Na który post odpowiadałam wcześniej

Na post pani07, i co z tego? Czy wobec tego jedynie ona może ci odpowiedzieć?
                                        • aerra Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 00:39
                                          Brawo! Tak, na post pani07. Jeden punkt.
                                          A za czytanie ze zrozumieniem zero.

Wskazówka: Przeczytaj jeszcze post pani07 i spróbuj zgadnąć, na którą konkretnie część jej wypowiedzi odpowiadałam. I gdzie w jej wypowiedzi i w mojej odpowiedzi do niej było COKOLWIEK o przytulaniu.
                            • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 08:26
                              Gdzie na tych zdjeciach widzisz molestowanie? (I w ogóle skąd te zdjęcia?)
                      • saveeuroweek2018 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 17:21
                        Żadnych kobiet nie widać ponieważ zdjęć z kobietami nikt nie udostępnienia teraz na stronach krytykujacych euroweek, nie zgadzałoby się to przecież z wersją że są tam sami mężczyźni 30+. Wśród udostępnianych na portalach społecznościowych zdjęć uczestników są tez zdjęcia z wolontariuszkami.
                        Sama byłam na euroweeku i mogę potwierdzić że były tam także wooontariuszki a większość wolontariuszy nie miała nawet 30 lat tylko 20parę. To straszne , że tak wiele ludzi ma swoje, oczywiście 'prawdziwe ' zdanie na temat obozu na którym nigdy nie byli i ktory jest ewidentnie karykaturowany w w celu zwiększenia nagonki. Nie wiem co jest złego w przytuleniu na pożegnanie , widocznie niektórzy Polacy żyją w tak chłodnych relacjach że jest to dla nich coś niewyobrażalnie niestosownego.
                        Euroweek tez(tak jak wymiana) polega na integracji z rówieśnikami , przecież jedzie się tam cała klasą i spędza się tam cały czas razem uczestnicząc w zajęciach w języku angielskim prowadzonych przez wolontariuszy. Wolonontariusze są świetnymi native speakerami ponieważ dzięki temu że każdy z nich pochodzi z innego kraju można się osłuchać z różnymi akcentami.
                        • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 19:05
                          Nie wiem co jest złego w przytuleniu na pożegnanie , widocznie niektórzy
                          > Polacy żyją w tak chłodnych relacjach

Tak, my tu jesteśmy zimni, jak nie przymierzając Angole. Do najlepszych przyjaciół uśmiechamy się półgębkiem.

Dlatego nie rozumiemy, że buzi z językiem na pożegnanie jest niestosowne.
                          • sumire Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 19:08
                            Gdzie widzisz pocałunki z językiem?
                            • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 19:12
                              sumire napisała:

> Gdzie widzisz pocałunki z językiem?

Jeden przypadek. Drugi to była erekcja na pożegnanie. tongue_out No ale zaraz się okaże, że przesadzam i się dopatruję, nie mówiąc o głównym argumencie.
                              • sumire Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 19:19
                                Ty chyba jakieś inne zdjęcia oglądasz.
                                • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 19:27
                                  sumire napisała:

> Ty chyba jakieś inne zdjęcia oglądasz.

To był pocałunek w policzek, ale z językiem.

No chyba że wolontariusz miał alternatywną anatomię ust. tongue_out
                          • saveeuroweek2018 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 19:57

> Nie wiem co jest złego w przytuleniu na pożegnanie , widocznie niektórzy
                            > > Polacy żyją w tak chłodnych relacjach
                            >
                            > Tak, my tu jesteśmy zimni, jak nie przymierzając Angole. Do najlepszych przyjac
                            > iół uśmiechamy się półgębkiem.
                            >
                            > Dlatego nie rozumiemy, że buzi z językiem na pożegnanie jest niestosowne.
                            Nie przymierzając ale jednak myśli Pani stereotypowo.
                            Buzi z językiem którego nie ma na żadnym zdjęciu ale według pani na 100% miało miejsce.
                            I to jest właśnie przykład szukania na siłę argumentów przeciwko , na poparcie których nic nie ma.
                            Nie mam zamiaru się z nikim kłócić , bo nie warto.
                            Wielu uczestników, którzy mogą poprzeć cokolwiek swoją obecnością na obozie próbuje przetłumaczyć ale niestety, internauci już sami wydali osąd i zdania zmienić nie chcą, nie ma mowy że może być inaczej.
                            • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 20:03
                              pożegnanie jest niestosowne.
                              > Nie przymierzając ale jednak myśli Pani stereotypowo.

Wolontariusz uczący języka powinien jednak ten język znać, nie uważa Pan(i)? Zwrot "nie przymierzając" ma się nijak do powyższego zdania.

Pomyślę sobie stereotypowo i zapytam: czy inni wolontariusze euroweek prezentują podobny poziom znajomości języków, których nauczają?

> Buzi z językiem którego nie ma na żadnym zdjęciu

W policzek, mówię, ale z językiem. Jest, owszem, proszę przyjrzeć się dokładnie.

• taki-sobie-nick Tak przy okazji 17.12.18, 20:05
                                mógłby/mogłaby Pan(i) podać płeć przy rejestracji. Ja rozumiem, że jestem zacofana, a gazeta.pl jest zacofana jeszcze bardziej (daje wybór jedynie pomiędzy dwiema płciami)*, ale lubię wiedzieć, z kim rozmawiam.

*sarkazm.

• saveeuroweek2018 Re: Tak przy okazji 17.12.18, 20:14
                                  Z kobietą smile
                                  • taki-sobie-nick Re: Tak przy okazji 17.12.18, 20:15
                                    saveeuroweek2018 napisał(a):

> Z kobietą smile

OK.
                              • saveeuroweek2018 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 20:09
                                Właśnie się dowiedziałam, że jestem wolontariuszem.
                                Muszę Panią w takim razie wyprowadzić z błędu, jestem uczestnikiem.
                                Chyba za mało się znam na całowaniu bo Ne wiedziałam że da się całować z językiem w policzek. A stereotypowe myślenie odnosi się do 'chłodnych jak Anglicy', sama pani napisała nie przymierzając.
                                • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 17.12.18, 20:15
                                  saveeuroweek2018 napisał(a):

> Właśnie się dowiedziałam, że jestem wolontariuszem.
                                  > Muszę Panią w takim razie wyprowadzić z błędu, jestem uczestnikiem.

Pardon, moja pomyłka.

> Chyba za mało się znam na całowaniu

Oj faktycznie mało.

A stereotypowe myślenie odnosi się do 'chłodnych jak Anglicy'

To ironia była.

sama pani napisała nie przymierzając.

Może Pani powtórzyć dowolną ilość razy "nie przymierzając", jeśli uznaje to Pani za formę zwycięstwa nade mną, niemniej źle użyty zwrot nadal nie będzie miał sensu.
                        • taki-sobie-nick To ja poproszę oświadczenie tych 17.12.18, 19:14
                          rodziców, że tam byli.

I nie rodzice lub wychowawcy, tylko rodzice.
            • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:30
              pani07 napisał(a):

> Widzisz, przeglądałam zdjęcia z tej integracji, sporo i nie mogę zrozumieć potr
              > zeby integracji tak młodych nastolatek z dorosłymi facetami 30+,

To jest zachęcanie owych facetów.

Gdyby coś takiego dotyczyło księży, zaraz byłby wrzask o pedofilach.
              • taki-sobie-nick Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:30

> pani07 napisał(a):
                >
                > > Widzisz, przeglądałam zdjęcia z tej integracji, sporo i nie mogę zrozumie
                > ć potr
                > > zeby integracji tak młodych nastolatek z dorosłymi facetami 30+,
                >
                > To jest zachęcanie owych facetów.

... do zamieszkania w Polsce.
              • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:37
                CO takiego by dotyczyło? big_grin

CO? big_grin
              • rosapulchra-0 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 14:02

> pani07 napisał(a):
                >
                > > Widzisz, przeglądałam zdjęcia z tej integracji, sporo i nie mogę zrozumie
                > ć potr
                > > zeby integracji tak młodych nastolatek z dorosłymi facetami 30+,
                >
                > To jest zachęcanie owych facetów.
                >
                > Gdyby coś takiego dotyczyło księży, zaraz byłby wrzask o pedofilach.

Wypowiadaj się na tematy, o których masz choć blade pojęcie, ok?
                Co ty wiesz o przytulaniu? ty?
            • tiszantul Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 22:18
              > Widzisz, przeglądałam zdjęcia z tej integracji, sporo i nie mogę zrozumieć potr
              > zeby integracji tak młodych nastolatek z dorosłymi facetami 30+, potrzeby przyt
              > ulań itp.

W krajach muzułmańskich już 10-latki wychodzą za mąż, więc taka 15-latka dla opiekuna po trzydziestce z Bliskiego Wschodu jest w sam raz.
              • super_hetero_dyna Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 16.12.18, 15:14
                Tu chodzi o prostą rzecz. Czym różni się normalny stosunek seksualny od gwałtu? Tym, że pierwszy jest dobrowolny, a drugi pod przymusem. Wiadomo, że młodzi, muzułmańscy przybysze mają duże potrzeby seksualne, więc albo będą gwałcić, albo znajdą sobie panienki chętne do odbywania takich stosunków dobrowolnie. Jeśli będą gwałcić, to niedobrze, bo to szkodzi sprawie integracji i multikulturalizmu. Ale jeśli powołamy fundację, która zmniejszy dystans, oswoi nastolatki z przybyszami i zachęci ich do seksu z nimi, to imigranci nie będą mieli potrzeby gwałcić a sprawa integracji pozostanie niezagrożona.
            • zofijkamyjka Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 15.12.18, 08:47
              pani07 napisał(a):

> zeby integracji tak młodych nastolatek z dorosłymi facetami 30+

to akurat całkiem normalne że młodym dziewczynom podobają sie fajni starsi faceci. Dziwne byłoby chyba jakby sie nie podobali. W szkołach publicznych tylko stare zgredy uczą?
      • tiszantul Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:42
        Nieźle wyedukowana seksualnie jest ta dziewczynka, najwyraźniej prymuska. W ogóle nie ma problemu z publicznym opowiadaniem o masturbujących się Arabach i ich prąciach, imponująca dojrzałość, otwartość i nowoczesność w tak młodym wieku. Unijne pieniądze nie poszły na marne. Ta wiedza z pewnością bardzo jej się przyda. Tyle razy postulowano, żeby uczyć dzieci rzeczy przydatnych na co dzień i tutaj udało się spełnić ten postulat.
        • maaria33 Re: Prącie bez podtekstu seksualnego 14.12.18, 21:45
          Ty też nie dasz żadnych linków poza tym z rozbieżnoscia tekstu i ruchu warg big_grin

Pracujesz dla TVN czy co, że tak skrywasz te dowody na zdjęciach? big_grin

P.S. zdjęcia, które linkowaliście nie różnią się niczym od tych ze Światowych Dni Młodzieży. Rozumiem, że innych brak, więc trzeba klepać w klawiaturę swoje sny, z nadzieją, że ciemny lud to kupi. big_grin
      • taki-sobie-nick Ile lat ma dziewczę na filmiku? 14.12.18, 23:05
        Co do zdjęć, tam jest jedno ciekawe zdjęcie, pani tuli się do pana siedząc z nim na pryczy (widoczna prycza powyżej).

Pan reaguje, hmmmm... przyjacielsko. Zgadnijcie jak.
    • zawsze-w-drodze Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 22:07
      Nie. Nie wysłałabym. n/t
    • anilka Re: Fundacja EuroWeek 14.12.18, 22:47
      W takim razie post założycielski powinien być skasowany. Bo autorka opowiada jakieś bajki powołując się na ukryte gdzieś zdjęcia. Ani się odnieść do czego nie można ani dyskutować ( bo o czym niby)
    • lily_evans11 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 00:07
      Z cudzoziemcami - rówieśnikami jak najbardziej.
      Z dorosłymi facetami? Jakoś nie widzę potrzeby.
      • zofijkamyjka Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:50
        lily_evans11 napisała:

> Z dorosłymi facetami? Jakoś nie widzę potrzeby.
        ale ktos chyba musi te dzieci pilnować. Dopuszczasz tylko starych zgredów?
        • lily_evans11 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 10:49
          Odpuszczam wszystkich niezależnie od płci i wieku, o ile trzymają łapki przy sobie i nie pchają się do utulania nastolatek.
    • raczek-nieboraczek Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:09
      synuś jeździł, zdjęć nie pokazywał
    • ichi51e Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:16
      Ja tam nie rozumiem dlaczego na zdjeciach dzieci zamazane a cudzoziemcy nie...
      Ja bym puscila przeciez w tekscie napisane ze dzieci sa z rodzicami.
      • sumire Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 11:53
        Ja niestety rozumiem. Popatrz, co łączy wszystkich cudzoziemców na tych fotach.
        • aerra Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 12:39
          Sumire: Ale zdjęć z EuroWeek jest cała masa, a ty się odnosisz wyłącznie do tych wybranych. Wolontariuszy tam jest od groma (był nawet facet na wózku), z różnych kręgów kulturowych i obu płci. Tylko, ze zdjęcia na których dzieciaki są z białym mężczyzną, czy dowolną kobietą nie wzbudzają żadnego zainteresowania. A i tak najwięcej to jest zdjęć grupowych bądź zdjęć z prelekcji...
          • sumire Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 12:49
            No i właśnie o tym mówię. To jest dla mnie przyczyna, dla której tę aferę rozpętano - mężczyźni o egzotycznym w naszym kraju typie urody. Gdyby to były rumiane słowiańskie chłopaki, nie byłoby tematu.
            • taki-sobie-nick Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 21:55
              Gdyby to były rumian
              > e słowiańskie chłopaki, nie byłoby tematu.

To gdzie są te zdjęcia, w których rumiane chłopaki (parę nacji się załapie, choćby Niemcy i Rosjanie) siedzą czule z uczestniczką na pryczy?
              • taki-sobie-nick Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 21:56

> Gdyby to były rumian
                > > e słowiańskie chłopaki, nie byłoby tematu.
                >
                > To gdzie są te zdjęcia (...)

O które nie było awantury z powodu rumianych oblicz chłopaków.
              • sumire Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 17:24
                Zapytaj tych, co uznali, że trzeba tę aferę zrobić. I na pewno całkowitym przypadkiem wybrali do jej rozdmuchania akurat te zdjęcia, a nie wiele innych.
                • taki-sobie-nick Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 19:01
                  sumire napisała:

> Zapytaj tych, co uznali, że trzeba tę aferę zrobić. I na pewno całkowitym przyp
                  > adkiem wybrali do jej rozdmuchania akurat te zdjęcia, a nie wiele innych.

Eeee, ja myślałam, że ty mi je pokażesz.

Nawet wyszukałam stronę euroweek, ale galerii nie mają.
    • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:35
      big_grin

• agnes_topesto [...] 15.12.18, 08:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:49
          Błagam, kontynuuj, jesteś boska big_grin
          • livia.kalina Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 14:09
            Trzeba przyznać, ze to duża niesprawiedliwość: Ty się dopuszczasz takich obrzydliwości a i syna masz i męża. A taka jagienka- taka prawa i sprawiedliwa i od zawsze samotna. Może za kare powinnaś jej oddać swoją rodzinę? wink
            • agnes_topesto Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:08
              nooooo, samotnaaaaa....
              do tego stara i zaden muzulmanin mnie nie zechce, chociaz gdyby sie tak zastanowic, to stoje moze troszeczke wyzej, niz koza, wiec chyba jest dla mnie nadzieja big_grin
              hahahahahahahahaha
    • zofijkamyjka Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:39
      córka miała 2 lata hiszpański z takim "kolorowym" młodym facetem. Młodziez go uwielbiała a niektóre panny sie oczywiscie podkochiwały.
      • zofijkamyjka Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 08:51
        zofijkamyjka napisała:

> córka miała 2 lata hiszpański z takim "kolorowym" młodym facetem. Młodziez go u
        > wielbiała a niektóre panny sie oczywiscie podkochiwały.

a było to w publicznym gimnazjum! oalaboga.
        • lily_evans11 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 10:48
          I co, też je przytulal i obcalowywal?
          • agnes_topesto [...] 15.12.18, 10:56
            • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 11:41
              Super. Proszę jeszcze więcej wink
              • agnes_topesto [...] 15.12.18, 16:10
                • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:13
                  Sprawia mi przyjemność jak ktoś się sam przedstawia smile
                  • agnes_topesto [...] 15.12.18, 16:19
          • zofijkamyjka Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 13:46
            lily_evans11 napisała:

> I co, też je przytulal i obcalowywal?
            oczywiście, że sie przytulali /znaczy po przyjacielsku ale oczywiscie mozna sie dopatrywać nie wiadomo czego/, były i łzy na pożegnanie mają nawet jakies wspólne zdjecia....
    • boo-boo Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 13:28
      No jasne, że lepiej puścić na imprezę z księdzem gdzie w ramach integracji jest zlizywanie śmietanki z kolan klechy - czyli normalka.
    • rosapulchra-0 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 13:53
      Jesteś rasistką.
    • livia.kalina Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 14:12
      Napuszczony przez pis i jego przydupasów.
      Pytanie brzmi, gdzie tu jest patologia. W miłych, uśmiechniętych, przytulonych ludziach czy w czymś takim?
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48376775_882629498578851_2834265230916190208_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=f5079f2e8a65f148da20ea8571adc780&oe=5CAFB356
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48365254_882629425245525_4229936113839505408_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=9a57facc882373cab7252d49dbaf9a19&oe=5CB0FCF6
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48385829_882629525245515_3743856999750696960_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=a80149c6a7452fec585e10b768fb5696&oe=5CA6216C
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48396547_882629415245526_6138867240881094656_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=c3012b427c478994d3618918e28d5854&oe=5CA68033
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48355343_882629128578888_5239948530201657344_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=4c9f55759b405b3a747754bffe1a7a38&oe=5C95961B
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48408063_882629518578849_4085177346389180416_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=5cfd936dec7aaacd34afed66e30f8bb1&oe=5CB08BCB
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48281476_882629461912188_3632988689656709120_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=828fb414557380591b6422b1a702cc54&oe=5CA375FF
      • sumire Re: Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 14:26
        Krzysio Bosak w kontekście tej "afery" pisał na Twitterze o wyższości polskiej kultury. Widzimy tu tę wyższość w całej krasie.
        • olena.s Re: Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 14:36
          Tak, to jest mocno zabawne.
      • agnes_topesto Re: Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 16:12
        po czesci maja racje, bo ty tez bys byla zachwycona, gdyby sniadolicy zainterwesowal sie twoja corka big_grin
        nie wazny, kto, byle byl z zagranicy.

jak myslisz? kiedy Smażewski nakręci o tym film? big_grin
        • sumire Re: Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 16:56
          Czyli przyznajesz, że ból pupy wystąpił wyłącznie z tego powodu, że panowie na fotach są śniadolicy smile CBDU
          • maaria33 Re: Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 17:05
            Problem jest trochę inny - wiadomo, że wszystko może się wszędzie trafić ( na jednej z "naszych" szkolnych wycieczek uczennice były w niewybredny sposób zaczepiane wieczorem przez ..kierowcę). Ale głownym bohaterem tej sprawy jest akcja propagandowa pt "Unia Europejska przygotowuje nastolatki do pedofili" . Unia, uchodźcy atakują - planowo, zorganizowanie i w ogóle jest to cały program unijny. Do tego "dowody" medialne są , delikatnie mówiąc, mocno dyskusyjne, ale język propagandy taki, że Stalin by się nie powstydził.
            • maaria33 Re: Uwaga! Suweren przemówił 15.12.18, 17:08
              A chodzi w tym wszytskim aby był szum - wiadomo, że 90% ludzi nie śledzi tej sprawy tylko wiedzę opiera na migawkach, tytułach najczęsciej powtarzanych - czyli sodoma i gomora fundowane przez złą Unię Europejską. I Sorosa (z pozdrowieniami dla józka) oraz (z pozdrodwieniami dla piepe wink ) grupę Spinelli
    • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 15:49
      Jako szkoda, że usunięta posty agnes - tak ładnie się przedstawiła !

Lubię jak ludzie się sami przedstawiają i pokazują taki spójny obraz. Taka mała podpowiedź jacy są ludzie, którzy usiłują wyprowadzić Polskę z Unii. Warto pamiętać.
      • agnes_topesto Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:13
        prawda ci nie w smak, co nie?
        ale do domku to zadnego z nich nie wpuscisz... big_grin
        • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:25
          Nie, ja się tylko cieszę, że się przedstawiasz. Nie wiem czy powiedziałaś już ostatnie słowo o sobie, więc myślę, że nie będzie problemu gdybyś chciała jeszcze coś dodać.
      • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:28
        > jacy są ludzie, którzy usiłują wyprowadzić Polskę z Unii. Warto pam
        > iętać

Do kogo ten apel? Wyborcy opozycji "pamiętają", a nikt inny w to nie wierzy. O "wyprowadzaniu Polski z Unii" mówi wyłącznie opozycja. To opozycja wprowadziła ten temat i przez trzy lata zdążyła nieźle oswoić z nim społeczeństwo. Kiedyś "wychodzenie z Unii" to była zgroza, która nikomu nawet nie przyszłaby do głowy, obecnie na hasło "polexit" ludzie ziewają dokładnie tak samo jak przy słowie "faszyzm". Czego się opozycja nie dotknie, to zepsuje, najwyższa pora na nowe patetyczne słówko.
        Podobno Schetyna startował wczoraj na premiera, ale nie chciało mi się oglądać dalej - ktoś wie, czy wczoraj Schetyna został premierem?
    • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:37
      Ciekawe skriny. Myślicie, że to fejki?

"Chciałem tylko powiedzieć, że uwielbiam Twoje oczy", "chcę Cię poznać znacznie lepiej, jeśli to nie problem", "czy mam u Ciebie szanse", "potrzebuję Twojej miłości, prawdziwej miłości". Moim zdaniem nie ma powodu do paniki, opiekunowie to najzupełniej normalni faceci z Bliskiego Wschodu, którzy w żaden sposób nie przekroczyli norm tamtejszej kultury.

www.facebook.com/WyrzykowskiP/posts/267403787272918
    • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:40
      Ogólnie możemy wyluzować, sprawa trafiła do prokuratury i jeśli materiał da postawy, sprawa trafi do sądu.
      • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 16:41
        Tak, zgłosiło ją chyba Ordo Iuris. Prokuratura nie może ignorowac takich zgłoszeń i zawsze trzeba je sprawdzać. I bardzo dobrze.
        • zofijkamyjka Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 17:22
          maaria33 napisała:

> Tak, zgłosiło ją chyba Ordo Iuris. Prokuratura nie może ignorowac takich zgłosz
          > eń i zawsze trzeba je sprawdzać. I bardzo dobrze.

to ja pozgłaszam innych organizatorów, szczególnie obozów sportowych, tam to dopiero wysyp młodych opiekunów,no i ZHP,koniecznie!
    • sabina211 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 18:04
      Dla mnie to też bzdury. Córka (12 lat, 6 klasa) była trzy tygodnie temu, wróciła zachwycona. Pokazałam jej te zdjęcia i zaczęła się śmiać, że tam wszyscy się przytulali, płakali przy pożegnaniu itd. Dodam, że córka jest w szkole katolickiej, gdzie wszelkie tego typu wątpliwości byłyby traktowane serio, a jednak szkoła po raz kolejny bierze udział w tym programie, a dzieci nigdy nie zgłaszały uwag innych niż pytanie, kiedy jeszcze raz pojadą.
      • ichi51e Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 18:48
        Wlazlam na insta wpisalam #euroweek2018 kazdy przytula kazdego wszystkie mozliwe konfiguracj rowniez w lozkach grupowe.
        Owszem gdy wyrwie sie z kontekstu i z komentarzem to ho ho...
    • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 18:56
      Tu na filmiku fajna zabawa uczennic z bliskowschodnim wychowawcą, wychowawca ma rozpięte spodnie smile

twitter.com/DariuszMatecki/status/1073287135694872576
      • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 19:30
        Dariusz Matecki big_grin
    • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 19:04
      Tu na forum jest sporo osób zorientowanych, może ktoś wie, co to są "nudesy" i czy kiedy wychowawca nieletniej uczennicy "wysyła nudesy" to dobrze czy źle?
      • tiszantul Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 19:05
        nudesy i inne ciekawostki:

https://pbs.twimg.com/media/DuTOEhXWwAEPyHR.jpg
        • zofijkamyjka Re: Fundacja EuroWeek 15.12.18, 19:45
          tiszantul napisała:

> nudesy i inne ciekawostki:
          >
          > https://pbs.twimg.com/media/DuTOEhXWwAEPyHR.jpg

i o czym to ma niby świadczyć? to jakis dowód na co?
    • lauren6 Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 17:57
      > Oglądałam zdjęcia, widziałam filmiki i wierzyć mi się nie chce, że ktoś puścił tam swoje dziecko.

Widziałam te zdjęcia i filmiki. Jeżeli to nie są fejki to takie zachowania absolutnie nie powinny mieć miejsca na obozach czy spotkaniach z młodzieżą! Nie ma zadnego znaczenia kolor skóry tych panów. Gdyby białoskory ksiądz katolicki obejmował w ten sposób nastoletnie dziewczynki byłoby to w identycznym stopniu niestosowne.

Niepokojące jest to, że po raz kolejny w imię źle pojmowanej poprawności politycznej ludzie mają problem z nazwaniem spraw po imieniu.
      • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 18:52
        Nie, lauren. To nie jest kwestia poprawności politycznej, źle czy dobrze pojętej. Tu chodzi o to, że nikt nie zna źródła zdjęć i kto na nich faktycznie jest. Po drugie, w całej aferze chodzi o to, że "Unia finansuje pedofilię programowo" a nie o to czy komuś faktycznie coś się stało. Chodzi o to, że ktoś bezwstydnie próbuje wykorzystać prawdziwy lub nie materiał nie do obrony dzieci, tylko do walki o władzę. I to jest obrzydliwe.
        • lauren6 Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 19:26
          > Chodzi o to, że ktoś bezwstydnie próbuje wykorzystać prawdziwy lub nie materiał nie do obrony dzieci, tylko do walki o władzę.

Wyobraźnia Cię ponosi. Tak jakby każda akcja wymierzona w pedofili miała być dyktowana polityką. Zdjęcia są niepokojące i fundacja jak najbardziej powinna zostać przeswietlona.

Inna kwestia to obronczynie fundacji, która piszą, że przytulanie na pożegnanie jest takie wzruszające. Pomiędzy dziećmi- tak. Jeśli dorosly spoza rodziny obejmuje dziewczynkę to nie jest normalne.

Zamiatanie sprawy pod dywan z powodu rzekomej tolerancji i walki z rasizmem to jest dopiero robienie polityki kosztem dzieci.
          • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 19:34
            Przeczytaj posty autorki wątku i zastanów się czy chodzi o walkę z pedofilią. Tak na powaznie. Przeczytaj komentarze mediów prawicowych. A potem podaj mi wiarygodny link do zdjęć z warsztatów - nie wklejki bez podpisów, bez źródła, nie filmiki, na których ruch ust nie zgadza się z tekstem który słychać.
            • maaria33 Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 19:35
              Może Ty trafiłaś na takie zdjęcia - tutaj nikt, pomimo moich wielokrotnych próśb nikt ich nie wkleił.
          • sumire Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 19:48
            Lauren, nikt nie twierdzi, że nie powinna, jeśli ktoś zgłosił, że mają miejsce rzeczy bardzo niewłaściwe. Tymczasem zamiast faktycznych oskarżeń i dochodzeń mamy zdjęcia z bardzo wyraźnym motywem przewodnim, screeny anonimowych komentarzy z niewiadomego źródła i generalnie nie wiadomo, o co chodzi. To jest akcja tak bardzo "in your face", że zęby bolą i gołym okiem widać, na wywołanie jakich emocji została obliczona - skutecznie zresztą. To jak najbardziej jest robienie polityki, zresztą skrajna prawica bardzo grzeje temat w internecie, tak naprawdę z tamtej strony on wyszedł. I tak, kosztem dzieci. Myślisz, że ktoś spytał je lub ich rodziców, czy zgadzają się zostać twarzami afery pedofilskiej?...
          • araceli Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 20:02
            lauren6 napisała:
            > Jeśli dorosly spoza rodziny obejmuje
            > dziewczynkę to nie jest normalne.

Czyli obcy dorosły może bez problemu przytulać chłopca i to jest normalne?

I chodzi o wszystkich dorosłych czy tylko "beżowych" mężczyzn?
          • olena.s Re: Fundacja EuroWeek 17.12.18, 20:17
            >Inna kwestia to obronczynie fundacji, która piszą, że przytulanie na pożegnanie jest takie wzruszające. Pomiędzy dziećmi- tak. Jeśli dorosly spoza rodziny obejmuje dziewczynkę to nie jest normalne.<

Maj gad. I pomyśleć, że pada to na forum, na którym co do zasady gani się muzułmański sztywny kanon zakazów.
            • alfa36 Re: Fundacja EuroWeek 18.09.19, 21:24
              Czyjeś dziecko /szkoła w tym roku była?
    • tol8 Re: Fundacja EuroWeek 18.09.19, 21:42
      Mój syn był kilka miesięcy temu że szkoły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka