Dodaj do ulubionych

Prezent urodzinowy dla 5 latki

21.01.19, 14:25
Podzielcie sie swoimi hitami i pomyslami. Nie pisze co ma I co lubi bo chodzi mi o nieograniczone pomysly/ odpowiedzi. Dzieki!
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 14:30
      Klocki lego Frozen, duży zestaw ciastoliny, lalka bobas z wyposażeniem.
    • berdebul Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 14:36
      Zestaw małego chemika.
      Koło garncarskie.
      Brazilla, czy inny zestaw typu kumi kreator.
    • mama-ola Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 14:51
      Jak sobie przypomnę moją kuzynkę w tym wieku, to najbardziej ją ekscytowały notesiki i kalendarzyki. Miała ich kilka, każdy był inny, miał bajecznie kolorowe strony (tylko rozjaśnione, żeby się dało po tym pisać). Plus kolorowe długopisy. Chodziła z tym majdanem i ciągle go wyjmowała, robiła przegląd, chowała do torebki, przewieszała ją przez ramię i szła załatwiać swoje sprawy. A potem znów wyciągała, oglądała... No takie hobby.
      • sortfort Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:00
        o tak, też taka mamsmile notesiki, książeczki, malowanki, wycinanki, przylepianki, cekinki, pisaczki...
        Jesli dziecko jest muzykalne to można kupić jakis instrument do brzdąkania (mala gitara, mandolina, keyboard) albo zestaw artystki z mikrofonem do nagrywania i odtwarzania swojego śpiewu, mini zestaw karaoke,
        klocki lego też uniwersalne,

• qs.ibidem Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:25
      Dostałaś już sporo ciekawych propozycji, ja dodam którąś ze Smart games, u nas od zawsze szał i z cyklu wiecznie żywe:

www.granna.pl/katalog-gier/10-Smart---wszystkie-lamiglowki.html

• ichi51e Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:30
      takie cos play.enchantimals.com/pl-pl/home "wszyscy maja"
    • martialis Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:39
      Niestety, pewnie ucieszyłaby się z LOL. uncertain
    • princy-mincy Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:40
      Jak przypominam sobie corkę jako 5 latkę to uwielbiała wszelkiego rodzaju notesiki, pamietniki zamykane na kod, kolorowe kołonotatniki- oczywiscie do tego musiala byc jakas mini torebka, gdzie ją chowała i fikusny dlugopis z bajerami czy olowek.
      Lubila tez proste lego (takie a la Lego Junior lub Lego Classic), wszelkie eleganckie kiecki, spinki, gumki do wlosow, pisaki do wanny.
      W cenie byly tez planszowki lub smart games.
      O ile lubi budowac, polecam tez klocki Meli- do dzis lubi sie nimi bawic, choc czesciej bawi sie nimi syn, prawie 5 latek.
      allegro.pl/listing?string=klocki%20meli&order=m&bmatch=dict-3-4-unb-pow-toy-1-5-0116

Dobrym prezentem dla moich dzieci w tym wieku byla tez posciel z ulubionym bohaterem z bajek, wlasna walizka np trunki lub fajna poduszka.
    • mikams75 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:46
      wszelkie materialy/zestawy do wykonywania przeroznych prac plastycznych, mazaki, pisaki, brokaty itp.
      I lego friends lub elves.
    • leni6 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 16:20
      Lego friends, gra la cucaracha.
    • karla792 [...] 30.01.19, 22:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hanusinamama Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 30.01.19, 22:53
      U mnie szałem były: seria "było sobie zycie- płyty". Taki zestaw- gipsowa cegła, do tego dłutko drewniane i młoteczek. dzieciak rozwala to i wydobywa kosci dinozaura, potem je musi złozyc w całośc. Od 5 roku króluje u mnie lego ( i wcale nie friends ale własnie takie np helikoter albo coś podobnego). Jak miała 5,5 dostała liczbowego remika (do tej pory gramy, zreszta to super dla dla dorosłych).
    • ania.n-82 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 30.01.19, 23:19
      Hity mojej 4-latki: lego dla dziewczynek (najlepiej z serii "disney princess" albo ze zwierzątkami), lalki (ale ma ich już wystarczająco, a nawet za dużo), gry planszowe, książki. Poza tym ozdoby w stylu opaski, bransoletki, spinki do włosów z doczepionymi warkoczykami. Do tego najlepiej żeby było różowe albo żeby miało na sobie narysowaną Elsę z Krainy Lodu smile

Za to kolorowanki i puzzle leżą i się kurzą.
    • monique_alt Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 09:16
      Komplet La Lalla.
      Lalka której wybierasz kolor oczu i fryzurę plus ubranko dla dziecka i dla lalki takie samo. Mają też akcesoria dla lalki takie jak buciki, biżuteria, torebki.
      Koleżanka kupiła swojej czterolatce i mała była zachwycona.
    • kropka_kom Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 13:47
      domek dla lalek...taki duuuży choć to wydatek na ponad 200zł. są na all
    • blablanie Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 17:59
      Moja na 5 urodziny dostała aparat v-tech z grami i różnymi bajerami, używa już ponad 2 lata i to był jak na razie najlepszy składkowy prezent... 280 zł kosztował, oprócz tego rolki z ochraniaczami i kaskiem (z Decathlon, z możliwością przełożenia kółek jak we wrotkach), to też było nieźle, a do tego karnet na kurs jazdy na rolkach.
      Karnet do bawialni, na warsztaty kulinarne, mydelkowe...na basen, itd. bo te wszystkie lalki i inne zabawki tylko się walają po kątach... LEGO też jest dobre, bo ponadczasowe, wraca do niego często...
      Ewentualnie coś co się zuzywa,: ciastolina, inne kreatywne rzeczy.
    • lidek0 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 18:22
      No właśnie chodzi o to co lubi i ma bo nieograniczone pomysły mogą oznaczać wtopę.
    • stwory_z_mchu Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 18:27
      Moja jest trochę młodsza, ale to jest hit wśród wszystkich (starszych też) koleżanek, szczególnie, jak dziewczyny się odwiedzają - przebrania. Sukienki księżniczek, syrenek, czarownic etc - podczas jednego posiedzenia przebierają się kilka razy przynajmniej i w zależności od stroju robią bale/przedstawienia i teatry, odgrywanie ról.
      • morelowa22 [...] 14.02.19, 21:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • scarlett74 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 14.02.19, 21:51
          tiaa, jak zwykle dzieci ematki są ponad tym całym plebsem bawiącym się kucami czy innymi księżniczkami.big_grin I tylko marzą o planszówkach i edukacyjnych książkach...
          • stwory_z_mchu Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 15.02.19, 04:20
            Moja gra w planszowki w typie chińczyka, ale jednak jej marzeniem są stroje księżniczki smile więc planszowki kupujemy bez większej okazji, tak samo książki edukacyjne (na razie książkami dla dzieci to ja się najmocniej jaram)
    • memphis90 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 18:35
      Korale b-toys do łączenia.
    • szarmszejk123 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 02.06.23, 16:17
      Gry planszowe, slime z brokatem ( brokat może być osobno a nawet lepiej - dla niej-zeby był), dinozaury, roboty, potwory, sukienki księżniczek, błyskotki oraz cokolwiek w kolorach tęczy.
    • misiamama Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 02.06.23, 18:34
      Sukienka ze skrzydłami (osobno skrzydła) do przebrania się za wróżkę. Stajnia dla koni drewniana plus konie (figurki koni są np w Rossmanie) - dla małej miłośniczki koni. Aquarellum z apką do animacji ze zdjęciem dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka