zabka141 21.01.19, 14:25 Podzielcie sie swoimi hitami i pomyslami. Nie pisze co ma I co lubi bo chodzi mi o nieograniczone pomysly/ odpowiedzi. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 14:30 Klocki lego Frozen, duży zestaw ciastoliny, lalka bobas z wyposażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 14:36 Zestaw małego chemika. Koło garncarskie. Brazilla, czy inny zestaw typu kumi kreator. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 14:51 Jak sobie przypomnę moją kuzynkę w tym wieku, to najbardziej ją ekscytowały notesiki i kalendarzyki. Miała ich kilka, każdy był inny, miał bajecznie kolorowe strony (tylko rozjaśnione, żeby się dało po tym pisać). Plus kolorowe długopisy. Chodziła z tym majdanem i ciągle go wyjmowała, robiła przegląd, chowała do torebki, przewieszała ją przez ramię i szła załatwiać swoje sprawy. A potem znów wyciągała, oglądała... No takie hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
sortfort Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:00 o tak, też taka mam notesiki, książeczki, malowanki, wycinanki, przylepianki, cekinki, pisaczki... Jesli dziecko jest muzykalne to można kupić jakis instrument do brzdąkania (mala gitara, mandolina, keyboard) albo zestaw artystki z mikrofonem do nagrywania i odtwarzania swojego śpiewu, mini zestaw karaoke, klocki lego też uniwersalne, Odpowiedz Link Zgłoś
qs.ibidem Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:25 Dostałaś już sporo ciekawych propozycji, ja dodam którąś ze Smart games, u nas od zawsze szał i z cyklu wiecznie żywe: www.granna.pl/katalog-gier/10-Smart---wszystkie-lamiglowki.html Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:30 takie cos play.enchantimals.com/pl-pl/home "wszyscy maja" Odpowiedz Link Zgłoś
martialis Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:39 Niestety, pewnie ucieszyłaby się z LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:40 Jak przypominam sobie corkę jako 5 latkę to uwielbiała wszelkiego rodzaju notesiki, pamietniki zamykane na kod, kolorowe kołonotatniki- oczywiscie do tego musiala byc jakas mini torebka, gdzie ją chowała i fikusny dlugopis z bajerami czy olowek. Lubila tez proste lego (takie a la Lego Junior lub Lego Classic), wszelkie eleganckie kiecki, spinki, gumki do wlosow, pisaki do wanny. W cenie byly tez planszowki lub smart games. O ile lubi budowac, polecam tez klocki Meli- do dzis lubi sie nimi bawic, choc czesciej bawi sie nimi syn, prawie 5 latek. allegro.pl/listing?string=klocki%20meli&order=m&bmatch=dict-3-4-unb-pow-toy-1-5-0116 Dobrym prezentem dla moich dzieci w tym wieku byla tez posciel z ulubionym bohaterem z bajek, wlasna walizka np trunki lub fajna poduszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 15:46 wszelkie materialy/zestawy do wykonywania przeroznych prac plastycznych, mazaki, pisaki, brokaty itp. I lego friends lub elves. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 21.01.19, 16:20 Lego friends, gra la cucaracha. Odpowiedz Link Zgłoś
karla792 [...] 30.01.19, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 30.01.19, 22:53 U mnie szałem były: seria "było sobie zycie- płyty". Taki zestaw- gipsowa cegła, do tego dłutko drewniane i młoteczek. dzieciak rozwala to i wydobywa kosci dinozaura, potem je musi złozyc w całośc. Od 5 roku króluje u mnie lego ( i wcale nie friends ale własnie takie np helikoter albo coś podobnego). Jak miała 5,5 dostała liczbowego remika (do tej pory gramy, zreszta to super dla dla dorosłych). Odpowiedz Link Zgłoś
ania.n-82 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 30.01.19, 23:19 Hity mojej 4-latki: lego dla dziewczynek (najlepiej z serii "disney princess" albo ze zwierzątkami), lalki (ale ma ich już wystarczająco, a nawet za dużo), gry planszowe, książki. Poza tym ozdoby w stylu opaski, bransoletki, spinki do włosów z doczepionymi warkoczykami. Do tego najlepiej żeby było różowe albo żeby miało na sobie narysowaną Elsę z Krainy Lodu Za to kolorowanki i puzzle leżą i się kurzą. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 09:16 Komplet La Lalla. Lalka której wybierasz kolor oczu i fryzurę plus ubranko dla dziecka i dla lalki takie samo. Mają też akcesoria dla lalki takie jak buciki, biżuteria, torebki. Koleżanka kupiła swojej czterolatce i mała była zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 13:47 domek dla lalek...taki duuuży choć to wydatek na ponad 200zł. są na all Odpowiedz Link Zgłoś
blablanie Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 17:59 Moja na 5 urodziny dostała aparat v-tech z grami i różnymi bajerami, używa już ponad 2 lata i to był jak na razie najlepszy składkowy prezent... 280 zł kosztował, oprócz tego rolki z ochraniaczami i kaskiem (z Decathlon, z możliwością przełożenia kółek jak we wrotkach), to też było nieźle, a do tego karnet na kurs jazdy na rolkach. Karnet do bawialni, na warsztaty kulinarne, mydelkowe...na basen, itd. bo te wszystkie lalki i inne zabawki tylko się walają po kątach... LEGO też jest dobre, bo ponadczasowe, wraca do niego często... Ewentualnie coś co się zuzywa,: ciastolina, inne kreatywne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 18:22 No właśnie chodzi o to co lubi i ma bo nieograniczone pomysły mogą oznaczać wtopę. Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 18:27 Moja jest trochę młodsza, ale to jest hit wśród wszystkich (starszych też) koleżanek, szczególnie, jak dziewczyny się odwiedzają - przebrania. Sukienki księżniczek, syrenek, czarownic etc - podczas jednego posiedzenia przebierają się kilka razy przynajmniej i w zależności od stroju robią bale/przedstawienia i teatry, odgrywanie ról. Odpowiedz Link Zgłoś
morelowa22 [...] 14.02.19, 21:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 14.02.19, 21:51 tiaa, jak zwykle dzieci ematki są ponad tym całym plebsem bawiącym się kucami czy innymi księżniczkami. I tylko marzą o planszówkach i edukacyjnych książkach... Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 15.02.19, 04:20 Moja gra w planszowki w typie chińczyka, ale jednak jej marzeniem są stroje księżniczki więc planszowki kupujemy bez większej okazji, tak samo książki edukacyjne (na razie książkami dla dzieci to ja się najmocniej jaram) Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 31.01.19, 18:35 Korale b-toys do łączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 02.06.23, 16:17 Gry planszowe, slime z brokatem ( brokat może być osobno a nawet lepiej - dla niej-zeby był), dinozaury, roboty, potwory, sukienki księżniczek, błyskotki oraz cokolwiek w kolorach tęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Prezent urodzinowy dla 5 latki 02.06.23, 18:34 Sukienka ze skrzydłami (osobno skrzydła) do przebrania się za wróżkę. Stajnia dla koni drewniana plus konie (figurki koni są np w Rossmanie) - dla małej miłośniczki koni. Aquarellum z apką do animacji ze zdjęciem dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś