Dodaj do ulubionych

Odstraszacz pajakow

03.03.19, 16:50

Dzisiaj rano otworzylam oczy a przede mna na moim lozku siedzi wielki czarny pajak. Ja w krzyk, pajak w nogi...Nie wyobrazam sobie spedzenia kolejnej nocy w moim lozku.
Co on tam robil?
Te pajaki sa u nas w piwnicy, pochowaly sie tam gdzie nas nie ma....dlaczego to to przychodzi mi podczas mojego snu do lozka?
Sa jakies chemiczne odstraszacze? Jakies plyny? Pulapki?

Mialam kiedys taki plyn przeciwko komarom - kupowalo sie buteleczke i wkladalo sie wtyczke do pradu. Ta ciecz sie powoli uwalniala i sprawiala, ze komary znikaly...gdzies...kto wie gdzie.

Jakie macie pomysly na odstraszenie pajakow?
Obserwuj wątek
    • al_sahra Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 17:23
      > Mialam kiedys taki plyn przeciwko komarom - kupowalo sie buteleczke i wkladalo
      > sie wtyczke do pradu. Ta ciecz sie powoli uwalniala i sprawiala, ze komary znik
      > aly...gdzies...kto wie gdzie.

Takie same ustrojstwa można kupić przeciw pająkom - one rozpylają olejki eteryczne. Można zresztą samemu zrobić sobie psikawkę z takiego olejku (podobno dobrze działa cytrynowy, miętowy, lawendowy).

Są też odstraszacze ultradźwiękowe, też wkładane do kontaktu. Czy to rzeczywiście działa, nie mam pojęcia.
    • magia Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 18:33
      Znam jeden odstraszacz, niezwykle skuteczny - kot w domu, najlepiej więcej niż jeden.
    • beneficia Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 20:45
      Po pierwsze przeczytałam "Odstraszacz pijaków" 😁
      Po drugie >Ja w krzyk, pajak w nogi-<
      Czy pająki mają uszy? Ktoś wie?
      • ficus_carica Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 20:51
        Pająk nie ma uszu w rozumieniu potocznym. Natomiast słyszy - jego narządem słuchu są specjalne "włoski" na odnóżach.
    • jowita771 Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 20:48
      Ale się musiał wystraszyć, biedny. Chciał się zagrzać w łóżku, mój kot też tak robi, przychodzi w nocy i się kładzie na kołdrze albo domaga się, żeby go wpuścić pod kołdrę. Pająk też chciał, a Ty go wystraszyłaś.
      • lucerka Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 21:25
        No biedactwo....jak mogłam...śpię dzisiaj pod moskitiera, a to okropnie nie wygodne!
      • tryggia Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 22:07
        Raczej zabladzil. Bo jak to piwnicznik, to mu w łóżku za sucho, za ciepło.
    • tanebo2.0 Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 21:04
      www.youtube.com/watch?v=zInC3pcoT8Y
    • vinca Re: Odstraszacz pajakow 03.03.19, 22:35
      Ciepło się zrobiło to wylaza z nor. U nas zima spokój ale co się działo zeszłej wiosny to brrrrr.... niby ma działać olejek miętowy, wysmarowalam progi i okna A potem na własne oczy widziałam jak pająki żadnej różnicy to nie robilobig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka