Dodaj do ulubionych

Pytanie do mam HR-còw

03.04.19, 17:02
Drogie Mamy, wierze, ze na sali jest ktoś kompetentny co może powie coś nowego, albo sprowadzi mnie na ziemie.
Czy w Polsce możliwe jest znalezienie pracy w trybie home office NIE pracując w branży IT? Istnieją takie przypadki, sa tacy pracodawcy co godzą się na prace zdalna? Już tłumacze: żyje i mieszkam we Wloszech, pracuje od lat w firmie z fajnej „babskiej branży”, niby nie mam się na co skarżyć a jednak... brakuje mi kontaktu z językiem ojczystym, ogólnie stwierdzam ze czas na zmianę. Z tym ze: we Włoszech pracy z j. polskim nie uświadczysz, z włoskim w Polsce- już prędzej. Żyć tutaj ( w IT) a pracować zdalnie dla polskiej firmy... fantazjuje? Wszak praca wielu opiera się na mailach, telefonie i intranecie, tudzież oprogramowaniu, wyjazdy służbowe mi niestraszne.... Wybiegam zbyt w przyszłość?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Pytanie do mam HR-còw 03.04.19, 19:50
      Nie jestem z HR ale próbowałam. Za każdym razem okazywało się, że to:
      - wypełnianie ankiet w internecie za 0,000000023 za sztukę,
      - MLM, czyli wciskanie innym towaru, lub wciskanie innych w rolę wciskaczy towaru,
      - możesz zarobić miliony na złożeniu naszych długopisów, ale najpierw je musisz kupić.
      - tłumaczenia
      - pisanie idiotom prac licencjackich
    • hrabina_niczyja Re: Pytanie do mam HR-còw 03.04.19, 19:52
      Da się jak przerzucisz się na freelancing z prowizyjnym wynagrodzeniem. W IT też już coraz mniej firm chce pracowników zdalnych.
    • leni6 Re: Pytanie do mam HR-còw 03.04.19, 20:02
      Tłumaczenia, ale nie na etacie tylko jako freelancer.
    • triss_merigold6 Re: Pytanie do mam HR-còw 03.04.19, 20:05
      Na etacie niespecjalnie.
    • sumire Re: Pytanie do mam HR-còw 03.04.19, 20:16
      W mojej firmie jest sporo ludzi, którzy pracują wyłącznie z domu - robią bardzo różne rzeczy, praktycznie wszystko, co nie wymaga dostępu do danych poufnych. Ale - przeważnie na taki tryb można przejść dopiero po kilku miesiącach normalnej biurowej pracy. No i oni mieszkają w Polsce, więc działowi prawnemu odpadają troski o rezydencję podatkową czy przesyłanie danych cross-border.

Mam sporo znajomych tłumaczy i korektorów, oni też pracują tylko z domu, ale są wolnymi strzelcami.
      • evaan Re: Pytanie do mam HR-còw 03.04.19, 22:46
        Czyli jednak będzie ciężkouncertain Tłumaczem bywam, ale godnie z tego wyżyć... cóż, trzeba mieć sznur stałych klientów, chyba nie mam odwagi rzucać się z motyka na słońce.... Dziekuje wam za komentarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka