Dodaj do ulubionych

Codzienny kołowrotek

02.05.19, 17:55
Czujecie się jak w kieracie? Żyjecie w biegu? Ja mam codziennie kilka godzin wolnego czasu. Przeważnie czytam książki. Nie czuję żebym była w jakimś kołowrotku.
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 18:06
      Tak, niestety. Może odżyje, jak dzieci pójdą do szkołysmile
    • kamien.na.dnie Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 19:30
      A ja czuję, że żyję...jest kolorowo i bajecznie. Najtrafniejsze porównanie: nóżki wieprzowe w galarecie.
      Czytam forumy na gazecie.pl
      • 21mada Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:11
        > A ja czuję, że żyję...jest kolorowo i bajecznie. Najtrafniejsze porównanie: nóżki wieprzowe w galarecie.
        O! Brzmi ciekawie! 😊 Opowiesz więcej?
    • tryggia Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 19:35
      Jakie książki?
      • 21mada Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:09
        Biografie Polek: Stryjenska, Chotomska, Pawlikowska-Jasnorzewska, Samozwaniec, Wisłocka, Krzywicka, Chmielewska... Różne punkty widzenia fajnie się uzupełniają, tworząc obraz epoki.
        • niu13 Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:14
          Krzywicka! Jak teraz brakuje Polsce takiej kobiety! Poza tym- świetnie się czyta.
          Z tych, co wymieniłaś nie czytałam tylko Chotomskiej. warty ten życiorys czytania? Bo np. biografia Brzechwy śmiertelnie nudzi, facet miał życie szare i nudne.
          Ze swojej strony polecam Kobro.
          • 21mada Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:21
            Nie, Chotomska była nudna. Tylko praca, nic o życiu prywatnym.
            • danaide Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 22:13
              A ja odradzam Berezowską. Ślizganie się po powierzchni i tyle. Kilkakrotnie mowa o jej pierwszym mężu w kontekście poglądów prawicowo-narodowych - łącznie z wpływem na Berezowską - i nic, żadnego wwiercenia się w temat.
              Najzabawniejszy moment, kiedy koledzy z redakcji uznali Berezowską za "leciwą damę". Wyliczyłam sobie, że musiała mieć wtedy ze 30 lat big_grin
    • chatgris01 Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:11
      Nie, mam luzik. Pracuję 3 i pół dnia w tygodniu, i mam dość elastyczne godziny pracy.
    • thaures Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:30
      Tak miałam, gdy dzieci były małe. Ale ku zdziwieniu koleżanek zawsze miałam czas, by przeczytać gazetę. Teraz pracuję w różnych godzinach, nieraz nocą i dzięki temu mam czas, gdy inni są w pracą.
    • kosmos_pierzasty Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:32
      Nie. Mam sporo czasu i nie znoszę się spieszyć.
    • beneficia Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:56
      Przy małych dzieciach i pracy zawodowej trudno tego uniknąć, zwłaszcza samotnym matkom.
    • boo-boo Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 21:56
      Mimo wolnego czasu tak- zawsze coś i gdzieś.
    • pani-nick Re: Codzienny kołowrotek 02.05.19, 22:07
      O tak. Codziennie muszę się myć, kochać i jeść... kierat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka