bywalec.hoteli 12.06.19, 08:54 A czytałyście już może "Psychiczny niezbędnik" pani od szopki w lesie ? Co o tym sądzicie? simplicite.pl/psychiczny-niezbednik-co-zrobic-kiedy-mysli-nie-daja-spokoju/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 08:58 Musisz to reklamowac... nic ciekawego nie ma w tym tekscie... co robic gdy mysli cie osaczaja - zajac sie czyms innym the end. Czy pani ma racje? No imho nie bo warto byc ze soba w kontakcie i rozmawiac zamiast sie zagluszac Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 09:14 Nie, ciekawe jest to, że pani się tak odsłoniła - tj. w idealnym minimalistycznym domku, zgodnie ze swoimi wartościami z bloga, a jednak są z psychiką problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 09:19 O czyms trzeba pisac jak domek juz na wykonczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 12:21 Z tym odsłanianiem to już nie przesadzaj Pani sie w każdym poście odsłania, nie tylko w tym jednym. Czego Ty sie właściwie spodziewałeś po osobie, która obsesyjnie promuje swój minimalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 12:22 ale, że ma również problemy psychiczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 15:43 To, co pani opisuje, to nie są żadne szczególne problemy z psychiką. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo-dobry-kochanek Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 09:14 bywalec.hoteli napisał: > Co o tym sądzicie? Głupie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo-dobry-kochanek Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 09:57 bywalec.hoteli napisał: > a czemu głupie? Nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
malgo21 Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 09:20 Ty ich reklamujesz czy tylko stalkujesz? Bo to chyba twój 10 wątek na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 09:38 Podoba mi się, że tu będą komentarze ematek - nie wymuskane i nie klakierskie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgo21 Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 15:45 Czyli chodzi o wejścia na blogasek Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 10:02 No chyba wejścia i odsłony spadają, hajsu na wykończenie coraz mniej a sponsorzy dają ciala , ale o bycie partnetem życiowym tej minimalistki to raczej cie nie podejrzewam. Tamten gość jest mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 10:36 Nie...ale zaraz poczytam. Znam bloga od dawna, lubię ich czytać, bardzo pozytywni ludzie, imo. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 10:43 chyba sie zakochales ze tak ta szmire tu promujesz Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 12:12 Ciebie to blogerzy nie lubią. Szafrański kąsał jak pies, ta kasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 10:49 Koleś, a wiesz, że reklama powinna być oznaczona jako takowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 12:33 A ta pani jakie ma wykształcenie, by dawać tego rodzaju rady? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 13:06 Była przez 3 miesiące na terapii. To prawie jak doktorat z medycyny, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 14:32 Noooo... Matko... Autorytet że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 17:32 Te rady są z pierwszego lepszego podręcznika do terapii ACT. Polecanie tych ćwiczeń nie wymaga kierunkowego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 23:12 Fakt, teraz każdy może na każdy temat publikować, wystarczy przeczytać parę stron z podręcznika. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Psychiczny niezbędnik 13.06.19, 07:51 Zawsze mogl tylko teraz taniej i sprawniej Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 13.06.19, 08:44 No ale ja lubię niektóre blogi. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 12:51 > Co o tym sądzicie? Sądzimy, że Ty masz jakąś obsesję z tym blogiem. Takich blogów na sieci są tysiące - o poukładanym życiu, prostych meblach i prostych ubraniach, wszystko podlane sosikiem lekkiego samouwielbienia i z dodaną szczyptą mądrości życiowych na miarę ilustrowanego magazynu. Poczytać to czasem można, a raczej pooglądać obrazki wnętrz (chociaż akurat ten blog raczej rozczarowuje), ale żeby się w to angażować, to już przesada. Sam wpis jest banalny, większość to relacja z kursu mindfulness dla początkujących, która sama w sobie jest sensowna, natomiast komentarze chyba trochę zawiodły - mało zachwytów, jeden wariat wmawiający autorce, że powinna iść do psychiatry i jedna starsza pani, narzekającą na współczesną młodzież, która pochyla się nad sobą. W sumie: 10 minut mojego życia, którego mi nikt nie zwróci (ale z takim ryzykiem trzeba się zawsze liczyć wchodząc na linki z forum). Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 13:03 O, i na taką krytyczną opinię emamy liczyłem, dzięki Al Sahra Uwaga: autorka reklamuje się jako "największy polski blog o minimalizmie". A znasz lepsze Al Sahra? Mogą być amerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 14:21 bywalec.hoteli napisał: > O, i na taką krytyczną opinię emamy liczyłem, dzięki Al Sahra Ale za co Ty mi dziękujesz, że napisałam coś krytycznego i w sumie mało odkrywczego? Sam tego nie potrafiłbyś wymyślić? Mam wrażenie, że na siłę domagasz się negatywnych komentarzy o tamtym blogu. I ta złośliwa satysfakcja, że ”jednak są z psychiką problemy” - to bardzo słabe. Tak jak nie ma na świecie ludzi w 100% zdrowych fizycznie - każdemu coś tam dolega, choćby pryszcze - tak samo nie ma ludzi na 100% zdrowych psychicznie. To nie jest nic wstydliwego ani kompromitującego. Każdy ma jakieś psychologiczne problemy, a sądząc z niektórych Twoich wpisów, Ty masz ich po tzw. kokardkę. Więc może zajmij się naprawianiem siebie zamiast znajdować chorą satysfakcję z niedoskonałości innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 15:33 Nie zrozumiałaś ironii, Al Sahra. Nie rozumiesz także moich intencji, nie chodzi o komentarze negatywne ani złośliwą satysfakcję tylko o obiektywne komentarze. Mam wrażenie, że jesteś przemądrzała, mentorska i mało życzliwa dla ludzi. Mam wrażenie, że być może IQ masz wysokie ale inteligencję emocjonalną bardzo niską. Jesteś nauczycielką? Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:01 bywalec.hoteli napisał: > Mam wrażenie, że jesteś przemądrzała, mentorska i mało życzliwa dla ludzi. Tak, tak, potup jeszcze nóżką, dość często Ci się to zdarza w rozmowach ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:16 Nie tylko ja zauważyłem, ze masz (nieuzasadnione) poczucie własnej zajebistosci. Lepiej zjedz sobie kawał ryby albo befsztyka i popij dobrym winem! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 17:33 "Tak jak nie ma na świecie ludzi w 100% zdrowych fizycznie - każdemu coś tam dolega, choćby pryszcze - tak samo nie ma ludzi na 100% zdrowych psychicznie. To nie jest nic wstydliwego ani kompromitującego. Każdy ma jakieś psychologiczne problemy, a sądząc z niektórych Twoich wpisów, Ty masz ich po tzw. kokardkę. Więc może zajmij się naprawianiem siebie zamiast znajdować chorą satysfakcję z niedoskonałości innych." W punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 14:30 Nie rozumiem w ogóle pojęcia "nie myśleć". Co mam robić w wannie czy podczas spaceru, skoro nie mam myśleć??? Owszem, mogę myśleć o czymś innym niż jakis tma ból istnienia ("kuźwa, ile kamienia, a dopiero co sprzatalam, ten ocet zjeżdża, gdzie kwasek, ematka mówiła, że kwaskiem, no to gdzie ten kwasek? "), ale żeby tak w ogóle nic...? Próżnia, cisza, nicość? Niedawno czytałam gdzieś, że człowiek prowadzi ze sobą nieustanny wewnętrzny dialog i u mnie to się sprawdza w 100%. Nie umiem myslec obrazami, myślę słowami. Nieustająco. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 14:50 Wlasnie. Jak normalny moze byc czlowiek ktory w glowie pogadalby ponarzekal pomartwil sie a z drugiej strony slyszy „ommmm, pustka, nie ma cie, jestem spokojem” Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 20:59 memphis90 napisała: > Niedawno czytałam gdzieś, że człow > iek prowadzi ze sobą nieustanny wewnętrzny dialog To prawda, ale ta nieustanna narracja, jaką mamy w głowie, często jest powodem stresu albo pogłębia stres. Ćwiczenie tzw. uważności (właśnie dowiedziałam się, że tak po polsku określa się mindfulness), do którego nawiązuje autorka, to jest jedna z technik umysłowych pozwalających na przerwanie tej narracji. Polega to głównie na skupieniu się na chwili obecnej zamiast rozpatrywania tego, co stało się w przeszłości albo co nas czeka w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:26 No wlasnie nie jest to takie proste, nie myslec. Ponoc mozna sie tego nauczyc-takiej medytacji. Moze o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 15:56 Masz jakąś obsesję na punkcie pani Katarzyny. Dla mnie ten "niezbędnik" jest bezużyteczny. O tym, że na głowę pomaga mi wysiłek fizyczny, wiem od stu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:17 Nie mam żadnej obsesji ani nie jestem związany z blogiem. Po prostu go czytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:34 I tylko ten jeden? Bo żadnych innych z takim zaangażowaniem nie omawiasz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:43 Kiedyś śledziłem Zen Habits Leo Babauty - guru minimalistów - ale mając dzieci stwierdziłem, ze jest nieautentyczny Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 21:28 Moze ten niezbednik jest dla mlodych lol Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabing Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 17:37 Nie nabiję wejść ale Ty to chyba zakochałeś się w tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 17:44 Nie, kompletnie nie mój styl. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 18:22 Nastepnym razem jak bedzie reklamowal to przekopiuje calosc - wszystkim oszczedze fatygi Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 17:50 Płacą ci za reklamę tego guana? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabing Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 19:08 Obawiam się, że niestety robi to za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 19:44 Tzn kolega autorki czy raczej przypadkowy psychofan? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Psychiczny niezbędnik 12.06.19, 22:04 Psychofanem to ja jestem jedynie Bergamotki Odpowiedz Link Zgłoś