Dodaj do ulubionych

Dziecko w reklamie

19.10.04, 14:07
Mam pytanie do was: Cze zgodziłybyście się aby wasze dziecko wystąpiło w
reklamie.
Opowiem co mi się przytrafiło. Byłam ostatnio z moją Anią w sklepie
firmowym "Wójcika". Oglądałam ciuszki, a wszystkie ekspedientki zachwycały
się moją córcią. W pewnym momencie podeszła do nas Pani X i zaproponowała mi
aby mojej Ani sesję dla "Wójcika". Miała by ona reklamować ubranka firmowe.
Grzecznie odmówiłam ponieważ znam poglądy mojego męża na temat pokazywania
dziecka publicznie. Ma on swoje zasady i uważa, że Ania nie jest na pokaz i
nie chce aby oglądali ją nieznajomi. Ja nie miałabym nic przeciwko temu ale
sznuję jego zdanie i z tego też powodu ani Ania nie ma stronki internetowej,
ani nie zamieszczam jej zdjęć na forum.
A czy wy drogie mamy chciałybyście aby wasze dziecko było w reklamie.
Obserwuj wątek
    • anek.anek Re: Dziecko w reklamie 19.10.04, 14:10
      Generalnie nie mam nic przeciwko temu, pod warunkiem, że sesja nie jest męcząca
      dla dziecka. Ale ja osobiście, zarobione przez malucha w ten sposób pieniądze,
      włożyłabym na jego konto (nie ma funduszu, mamy za to specjalne konto, gdzie
      wpłacamy wszelkie pieniądze, jakie maluch dostaje - naszczęście możemy to robić
      i nie musimy ich wydawać na życie).
      Pamiętaj jednak, że taka prawdziwa sesja, to kilkugodzinna "mordęga".Twojej
      córce może się to wcale nie spodobać. Możesz porozmawiać o szczegółach i wtedy
      sięzastanawiać. Generalnie wolałabym dziecko w reklamie, niż zamieszczanie jego
      zdjęć w internecie (czego też nie robię).
      • alex05012000 Re: Dziecko w reklamie - zdecydowanie nie 20.10.04, 09:54
        nie, nie zgodziałabym się aby moja córka występowała w jakichkolwiek reklamach,
        show'ach czy innych tego typu pokazach, podzielam pogląd męża anoczka, nie
        wysłałam jej zdjęcia do wyborczej jak sie urodziła, ani nigdy do pisma typu
        Dziecko, nie zamieszczam jej zdjęć w necie, jak chcę wysłać znajomym to wysyłam
        e-mailem, zakładanie dzieciom stron internetowych też uważam za bezcelowe, sama
        również nie wystąpiłabym w żadnym show TV ani programie a la dyskusyjnym jakie
        teraz lansują w TVN np., nie udzielam wywiadów na ulicy (odp. na pytanie o coś
        tam...), odmawiam udziału w badaniach opinii publicznej itp. - cenię sobie
        prywatność moją i mojej rodziny, poza tym bałabym sie że ktoś mógłby
        wykorzystać podane informacje.... bardzo lubię anonomowość ... pozdrawiam
    • olunia75 Re: Dziecko w reklamie 20.10.04, 15:24
      A ja na Twoim miejscu bym się zgodziła. W takich okolecznościach...Przecież
      nie "latasz" z małą specjalnie po agencjach modelek żeby na siłę ją
      wypromować...i nie sądzę żebyś w przyszłości tak robiła. Ale jeżeli Twoja
      córeczka spodobała się komuś tam...i ten ktoś chce zrobić jej trochę zdjęć, to
      czemu nie.

Ja swojego syna nigdy w życiu sama nie starałabym się wypromować na modela
      (jakoś mi to nie podchodzi), ale gdyby ktoś mi raptem sam zaproponował jakąś
      sesję zdjęciową z udziałem mojego dziecka, zgodziłabym się.

Pozdrawiam i gratuluję ślicznej córeczki.
    • dagbe Re: Dziecko w reklamie 20.10.04, 15:32
      Kilka lat temu poszłam ze starszym synem na wystawę pająków. Akurat w tym samym
      budynku odbywał się casting organizowany przez agencję reklamową. Pani
      fotograf, która mijała nas na korytarzu, zwróciła uwagę na mojego syna i
      zaproponowała mu sesję zdjęciową. Było mi bardzo miło, że ktoś spoza rodziny
      uznał fizjonomię mojego dziecka za interesującą. Jednak nie skorzystaliśmy z
      okazji.

Raczej nie zgodziłabym się na udział mojego dziecka w reklamie.

Pozdrawiam,
      Dagmara

• anoczek Re: Dziecko w reklamie 21.10.04, 12:03
      Emamy utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że mąż ma rację i prywatność mojej
      Ani to coś bardzo ważnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka