Dodaj do ulubionych

Urocze miejsce potrzebne

13.09.19, 20:58
Na trasie Zielona Góra-Legnica na parę dni. Może być Agro, może być pałac, aby było pięknie smile Znacie? Polecacie?
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 21:23
      Chcesz zwiedzać czy szukasz noclegu tylko? I jaka ta trasa? Z zielonej możesz na zary i dalej patatajką na a4 do Legnicy, albo koło nowej soli
      • glowa_do_wycierania Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 21:32
        Mam dwie sprawy do załatwienia, w odstępie 4dni - jedną w Z.G., drugą w Legnicy. Muszę się gdzieś przespać i zagospodarować wolny czas. A te okolice są mi zupełnie nieznane. Pomyślałam sobie, że miło by było spędzić dni "pomiędzy"w jakimś urzekającym miejscu.
        • kotejka Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 21:43
          To sa piękne tereny. Możesz bardzo dużo zwiedzić. Łącznie z cudowna Brandenburgia, bo bliziutko a cztery dni to sporo
          Same noclegi - jeśli chcesz pałace to np kliczkow, pałac brody, Wiechlice
          Ale w zielonej i w zarach sa bardzo przyzwoite hotele for rest na przykład przy samej obwodnicy w zacisznym miejscu, w zarach glass, smaczne jedzenie
          • glowa_do_wycierania Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 22:02
            To prawda, e-matka wie wszystko. Dzięki kotejka-kisses
          • beverlyja90210 Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 22:51
            Ja tez polecam hotel For-Rest w Zielonej Gorze tylko tam teraz Winobranie trwa i może być ciężko z miejscami i poruszaniem się po mieście. Nie wiem dokładnie kiedy się kończy musisz sprawdzić.
    • skarolina Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 22:29
      Zdaje się, że to spełnia Twoje wymagania. Ja nie byłam, ale koleżanki chwalą
      www.palacwiechlice.pl/
      • glowa_do_wycierania Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 22:47
        O matko! Lubuskie pałacami stoi. Wiechlice przyjemne, tylko te rowerki stacjonarne w każdym pokoju takie dołujące. A kojarzycie coś na kształt "Kwaśnego jabłka", "Słodkiej gruszki" w tych okolicach?
    • joxanna1 Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 22:50
      Miętowe wzgórze, że slowhopa. Wspaniałe wakacje tam spędziliśmy. Niedaleko zamku czocha.
    • katriel Re: Urocze miejsce potrzebne 13.09.19, 23:15
      Dworek Bogumiłów. Stadnina koni plus agroturystyka plus myśliwska knajpa. Nigdy tam nie nocowałam, ale parę razy zatrzymywaliśmy się na parugodzinną przerwę w długiej podróży (obiad plus spacer) i byliśmy bardzo zadowoleni: smaczne jedzenie plus ładnie zagospodarowany teren spacerowy.
      Uwaga, knajpa naprawdę jest myśliwska: dziczyzna w menu, trofea na ścianach. Rozumiem, że niektórym to może przeszkadzać. No i trzeba uważać na wesela - w soboty bywają tam wesela.
    • kotejka Re: Urocze miejsce potrzebne 14.09.19, 05:55
      Zielina gora winem stoi, ale ja nie jestem miłośniczka tych rodzimych, kwasne to
      Polecam natomiast przeurocze miejsce z naprawdę pysznymi winami piankanapiwku.pl/cabanon-wloskie-wina-organiczne/
      I jak znajdziesz chwilkę, to warto wink
    • bazia8 Re: Urocze miejsce potrzebne 14.09.19, 08:44
      Villa Greta niedaleko Legnicy. Kliczków.
    • aguar Re: Urocze miejsce potrzebne 14.09.19, 09:09
      Sama nie byłam, ale znajomi polecali www.brunow.pl/pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka