korniz 16.09.19, 15:30 u nas imbir z herbatą.Z apteki krople na kaszel ojca Grzegorza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 15:57 To zależy od kaszlu. Jeśli długotrwały, suchy i męczący … to z reguły tylko CZAS. Niestety niekiedy nawet steryd wziewny nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 16:01 Na suchy kaszel najlepsze ja zoltka ubite z cukrem, a ogolnie to oczywiscie niezastapiony syrop z cebuli albo miod sosnowy. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 16:02 Mleko z miodem, żółtkiem i masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 16:06 Zmora mojego dziecinstwa, tym bardziej , ze rodzice dodawali mi posiekany czosnek. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 16:20 A ja lubiłam mleko z czosnkiem, masłem i miodem. Ale bez żółtka. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 14:00 umarlam...bez zlosliwosc oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 14:12 A najlepsze do tego celu było kozie mleko :p Odpowiedz Link Zgłoś
jezdem-mondry Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 16:13 A jaki jest powód kaszlu? Lepiej iść do lekarza a nie leczyć się na własną rękę tym co Goździkowej pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 16:58 No pewnie, mądry jesteś Trzeba leczyć przyczynę kaszlu, a nie sam objaw. Czasem to jest wręcz pożądany objaw np. aby infekcja wirusowa nie "zeszła niżej" albo w czasie krztuszenia, abyśmy nie zaaspirowali ciała obcego do dróg oddechowych. Na kaszel spowodowany astmą może pomóc steryd, na ten od niewydolności serca - leki kardiologiczne, na kaszel od palenia - zerwanie z nałogiem, przy zapaleniu oskrzeli z gęstą wydzieliną może pomóc mukolityk itd. Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 17:15 Na początek inhalacje z soli i syrop prawoslazowy. Jak zaczyna się hardcore wtedy steryd do inhalacji, oklepywanie i bańki. Żadnych syropkow. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: wasze hity na kaszel 16.09.19, 17:24 Inhalacje z soli z hialuronem, ale to bardziej na podrażnione kaszlem gardło i fałdy głosowe. Jeśli mi kaszel nie daje spać (rzaaadko, ale zdarza się), to wtedy brutalnie go załatwiam Thiocodinem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 00:16 Syrop z cebuli, czosnku, miodu i cytryny, okłady z cebuli oraz maść tymiankowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 04:29 Sól emska - moj doktor, kamfora, inhalacje Moj doktor zaleca bardzo stare metody I rosol Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 06:51 Thiocodin, jak już nic nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 14:13 Dlaczego "jak już nic nie działa"? Jak mam długotrwały suchy kaszel spowodowany podrażnieniem... suchym kaszlem, to co lepszego od zablokowania odruchu kaszlu można zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: wasze hity na kaszel 17.09.19, 15:02 Krople Pectosol, tanie i skuteczne, działa wykrztuśnie. Mnie pomaga, tylko na noc nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś