Dodaj do ulubionych

fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:)

20.10.04, 13:46
ostatnio cos mnie opetało, jak przynajmniej raz dziennie nie zjem ciasta
najlepiej drożdżowego plus do tego kawa to mnie nosi za słodkim i szukam po
skrytkach czegoś dobrego, poza tym na nic innego nie mam ochoty jak na kolejna
bułeczkę drożdżowa z powidłami albo ostatnio furora u mnie to jogurt "pieczone
jabłko" kupiłam dzis 2 dla siebie i męża i juz swój zjadłam......może bym i
zjadła ten dla męża ale już mu o nim powiedziałam.....eh! To nie jest poważny
wątek ale za dużo już tych powaznych. Napiszcie czemu sie nie mozecie oprzeć.
Ja tam sie nie boję przytyć jestem chuda jak szczapasmile
Obserwuj wątek
    • joasiiik25 Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 13:51
      u mnie tylko sama kawa ciacha do kawy odpadajasmile
      ostatnio ok 23 zachcialo mi sie popcornu-maz mi zrobil cala miske,zjadalm ze
      smakiem za chwile przegryzlam paczkiemsmile to sie nazywa zajadanie
      Tez jestem chuda i mi tycie nie grozismile
      pozdrawiam wszystkie duze i male lakomczuchy
    • umasumak Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 13:52
      Hmmm mam podobny problem, ale z czekoladą wink). No i w tej kawie też coś
      jest "na rzeczy", bo tak jak zdecydowanie jestem herbaciarą, to ostatnio jak
      nie napiję się kawy i nie zjem jakiegoś małego, czekoladowego "co nie co"
      przynjmniej raz dziennie - to jestem poważnie chora... wink). Z tym, że ja
      niestety muszę uważać na linię sad(. Pozdrawiam
    • bonifacykot Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 13:53
      ...zjedz mężusiowy jogurcik, zjedz....jest przecież taki pyszniutki....

Twój diabełek-kusiciel

PS Kuszę z czystej zawiści, bo jako mama-żywicielka małego alergika o jogurcie
      mogę sobie co najwyżej pomarzyć...mmmmm....o cieście takoż...mmmmmm....
      • miniakoz Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 13:58
        eeeeeeeeeee he he he he!!! ty niedobra! smile nie moge tego zrobić -ide zrobie
        sobie bułeczke to przestane myśleć o tym jogurcie smilePozdrawiam Ps.a jak
        przestaniesz karmić to też sobie odbijesz te zaległości a wtedy polecam ci ten
        jogurciksmile
        • umasumak Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:00
          Powiedz jakiej firmy ten jogurt? Jeszcze go nie widziałam...smile)
          • miniakoz Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:03
            Zott Jogobella - reklamuja go w TV a smakuje jak jabłecznik albo cos jakby
            rafaello. Pychotka!
        • bonifacykot Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:05
          O tak tak!!!! Jak przestanę karmić, to sobie całą cysternę jogurtu pod dom
          zamówię!!!!!!!!!!!!!!!!!
          pozdrawiam wszystkie łasuchy! piszcie, niech sobie powyobrażam -mam dziś
          takie masochistyczne ciągoty...
        • bedada Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:06
          Ale narobiłaś apetytu tym jogurcikiem nie jadłam muszę spróbować.A mi ciągle
          się chce pączków z nadzieniem serowo-rodzynkowym!Jak idę rano do pracy to
          przechodzę koło piekarni (jedynej chyba) w której sprzedają pyszne pączusie!
          Zawsze je kupuję oczywiście tylko jednego,bo mimo iż jestem szczupła to w pracy
          przez osiem godzin siedzę za biurkiem i pączusie mogłyby mi gdzie niegdzie
          wejść.Pozdrawiam wszystkie łakomczuchy!
    • madelaine6 Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:06
      Na szczescie dla mojej figury,ktora ekhmmm ostatnio stracila
      nieco z dziewczecej gibkosci,nie przepadam za slodyczami.
      Ciasto drozdzowe mojej mamy-poezja smaku,uwielbiam,moge
      zjesc nieprzyzwoita ilosc.
      Natomiast ostatnio studiuje regularnie forum kuchnia,co
      owocuje u mnie natchnieniem i zadza jedzenia!
      Eksperymentuje,skutkiem czego obiady nie powtorzyly sie ani razu
      w ciagu miesiaca.No a d... rosnie!
      • miniakoz Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:15
        u mnie na smak za to wpływa Makłowicz - nie robie tego co pokazuje ale wzbudza
        mój apetyt szczególnie pomógł mi w ciaży kiedy nie miałam ochoty na nic no i
        "obieżyświat" na discowery a tam programy o kuchni w Chinach,Indiach itp
      • jatokto Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:16
        Ja mogę się zapisać do fanklubu kawa + ciasto smile

TAK, TAK!
        Duuuuużo ciasta ! i kawaaaa ....

PS.
        Do jogurtowego klubu, raczej się nie zapisuję smile
    • agawka2 Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:18
      mam to samo!!! dziwne jest to, że przed dzieckiem (karmię piersią) nie maiłam
      takich ciągot do ciasta, codziennie musia być kawa z mlekiem z ekspresu, do tego
      ciacho, najlepiej własnego wypieku, drożdżowych jeszcze nie próbowałam piec,
      namietnie za to robie ciasto ze śliwkami i plaśniaka, hmmm, a do tego internet
      oczywiście, pozdrawiam ełasuchy
    • inez21 Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 14:21
      Hmmm...ja tez bym zjadła taki jogurcik,ale niestety karmie syneczka,a on nie
      toleruje mlecznych rzeczy.ale nie moge się oprzeć żadnym słodyczom.Uwielbiam
      ciasto,ciastka cukierki itp. Dzien zaczynam od słodkiej bułeczki,a koncze
      kanapka z miodem.Dodatkowo to chyba karmienie piersia zwieksza apetyt na
      słodycze,jak wychodzę z małym na spacer to odrazu obieram kierunek na cukiernię
      i nawet nie donosze do domu tego co kup[ię tylko zjadam po drodze.Niestety po
      porodzie zostało jeszcze ok 3kg i przydałoby sie ich pozbyć...
    • mamadwojga Kawusia i PĄCZUŚ 20.10.04, 14:40
      mmmmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhmmmmmmmm
      ale bym sobie wciągnęła taki zestawik smile
      Ale niestety moja figura już na tyle odbiega od ideału że należy powiedzieć
      STOP dla słodyczy. buuuuuuuuuuu
      buuuuuuuuu
      buuuuuuuuu
      Gdyby nie te fałdy wszędzie to bym pączusie garściami jadła. Wszystkie rodzaje.
      Każdą ilość.
      Ale mi ślinka cieknie...
      Ja z powodu ograniczania rzeczy słodkich popijam sobie Colę LIGHT i w ten
      sposób zabijam apetyt na słodycze. A o pączusiu mogę tylko śnić.
      Pozdrawiam miniakoz i ZAZDROSZCZĘ "szczapiastej" figury.
    • edzio_grubas Oj Minia, narobilas mi smaka 20.10.04, 14:48
      Ja wprost uwielbiam drozdzowki! Moge je jesc tonami! W czasie ciazy jadlam po
      dwie na sniadanie i mi troche dupsko podroslo. Teraz marze o kawie z paczkiem,
      ale maly ma skaze bialkowa i uczulenie na bialko kurze, wiec moge do kawy zjesc
      tylko... kisiel sad
      • jagasz ;) 20.10.04, 14:57
        Zapisujęsię do Waszego fanclubu bez mrugnięcia okiemwink))) od razuwink)))
        Ostatnio chodzi za mną TORT BEZOWYwink))))))))))))))))))) mniam

aga
        • matmam fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 19:58
          Zapisuje się do Was od zaraz
          KAWWWA+KREMÓWKA PAPIESKA
          mmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhh uwielbiam
          tylko szkoda że tyle kalorii sad(((
    • margarettka Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 21:41
      MMMMMMM zapisuje sie do tego fanklubu od zaraz! Zawsze lubilam cos slodkiego do
      kawy, ciasto rzadko bywalo, ale moglbyc to paczek albo orzechowe prince polo.
      Sama kawa to tak jakby nie bardzo komplet wink Jak karmilam piersia moja chec na
      slodycze osiagnela apogeum, cale swieta Wielkanocne jadlam w zasadzie tylko
      ciasto (zwykle stawialam na konkretne pikantne rarytasy). Teraz przestalam
      karmic, maniakalna ochota na slodycze odeszla, ale cos slodkiego do kawusi jest
      nieodzowne. Uwielbiam tort rafaello (proste szybkie i pyszne-dla chetnych moge
      podac przepis smile)
      • bonifacykot Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 20.10.04, 22:09
        margarettka!! dawaj, dawaj!
        • margarettka Tort rafaello 21.10.04, 08:12
          Skladniki:

2 białe czekolady
          0,5l śmietany kremówki
          2 śnieżki w proszku
          paczka wiórków kokosowych
          paczka płatków migdałowych
          ciemny biszkopt

Wykonanie:

1. Rozpuścić czekoladę, a następnie dodać do niej pół szklanki śmietany, by
          nie stężała.
          2. Ubić resztę śmietany z dwiema śnieżkami.
          3. Dodać wystudzoną czekoladę i dalej ubijać.
          4. Dodać migdały i kokos, wymieszać.
          5. Przełożyć biszkopt i wstawić do lodówki.
          Smacznego!!! smile
          • margarettka Re: Tort rafaello 21.10.04, 08:13
            Co do biszkopta to ja zawsze kupuje taki kakaowy, coby bylo prosciej smile)
      • tynka11 Re: fanklub "kawa + ciasto" ciągle mi się chce:) 23.10.04, 11:13
        ja poprosze o ten przepis na adres aska.m29@vp.pl
        a juz myslalam ze ta ochota na slodycze to tylko moja zmora!!ostatnio dalabym
        sie posiekac za kawalek ciasta!! jogurty niestety odpadaj -skaza niuni sad - a
        kawka jak najbardziej biala! tylko ze teraz zmlekiem..... sojowym!!troche nie
        ten smak ale co tam wink
    • sowa_hu_hu to i ja sie dołącze :) 20.10.04, 22:35
      starszny ze mnie obżartuch - co widac zresztą smile
      kawka - zwłaszcza espresso smile i do tego domowe wypieki.... mniammm smile

a moze znacie przepis na jakies dobre ciato?

jadłyście szarlotke sypaną? banał ze hej a jakie pyszne!!!
    • sowa_hu_hu ktoś chce przepis na szrlotke sypaną? :) PYCHA! 20.10.04, 22:35
      • ja275 Ja poprosze :))) 20.10.04, 22:44
        zuza_zgrywus@interia.pl uwielbiam szarlotewink
        • sowa_hu_hu to dam wszystkim :) 20.10.04, 22:57
          1,5 szklanki mąki
          1,5 szklanki cukru
          1,5 szklanki kaszy manny
          troszke mniej niz pół ksotki masła
          3 łyżeczki proszku do pieczenia
          5 sporych jabłek

mąke + cukier + kasza + proszek do pieczenia = wymieszać wszystko razem!
          rozdzielić do miseczek na 3 równe części

jabłka obrać i zetrzeć na tarce - na grubych oczkach

brytwanke natrzeć masłem - ja wykładam tez paipeirem do pieczenia ciast - wtedy
          sie nic nie przykleja i nie przypala smile

na przygotowaną brytwanke wysypac zawartośc jednej miseczki (tak,tak , nic nie
          trzeba ucierać - nie ma margaryny ani jajek , tylko stypka "masa")
          na to nałozyć część jabłek
          następnie zasypać jabłka druga porcją
          na to znowu częśc jabłek
          a na jabłka trzecia miseczka z "ciastem"

następnie masło zetrzeć na tarce - najlepij je wczesniej przymrozić smile
          i posypać wierzch ciasta! masło musi pokryć cały wierz ciasta - uwazac trzeba
          aby nie przedobrzyć smile

no i wszystko na ok godzine do piekarnika - tak na 180 stopni

jak ciasto sie na wierzchu zrumieniu ,nieco zbrązowieje , zrobi sie taka super
          skórka to wyciagamy smile

ciasto na pewno wyrosnie - choć nie jest jakies super wysokie!
          szarlotka jest naprawde smaczna i chrupiąca a jakze prosta!

zycze smacznego!
          • tynka11 Re: szarlotka :) 23.10.04, 11:20
            jatez kiedys robilam cos takiego pyszna i szybciutka ale chyba dawalam bulke
            tarta zamiast kaszy mannej! wink
      • ligia76 Re: ktoś chce ... SADYSTKI !!! 21.10.04, 11:08
        Litości nie macie moje miłe wink
        Zaraz opluję klawiaturę wink

Pozdrowienia
        Ligia
        • pola777 Re: ktoś chce ... SADYSTKI !!! 23.10.04, 12:46
          ja uwielbiam ale ilekroc zjadlam zaraz predko (po ok godzinie) robilam sie
          zmeczona i szybko glodna..!mialam ochote na nastepne ciastko czekoladke lub
          kawke. Lub pizze...mniam.
          Wiec przerzucilam sie na zielona i czerwona herbatkesmile Zobaczymy ile wytrwam,
          narazie bez kawy samopoczucie super i paradoksalnie mam duuuuuuuzo wiecej
          energiismile)))
    • malafm A mnie się chce ostrych i słonych rzeczy... 23.10.04, 13:10
      Wy tu o samych słodkościach więc sobie tylko czytałam ale skoro koleżanka
      wspomniała o pizzy to ja sie też dopiszę...Słuchajcie jestem
      ogromnym "pozołdziarzem" i wszystkiego rodzaju: chipsy, paluszki, orzeszki,
      ciastka, czekolady itp. rzeczy mam tylko na chwilkę. I mam też cos takiego, że
      jak mnie " na coś najdzie" to jem aż mi sie przeje przez jakiś czas. Miałam już
      okres orzeszków pistacjowych (dosyć drogi nawyk), chipsów Pepies, chałwy, a
      ostatnio nie mogę zapomnieć o takich pikantych wypiekanych wafelkach. Kupuje to
      w cukierni tak na wagę prawie codziennie 20 dkg i zżeram nie dzieląc się z
      nikim...ale chyba juz mi przechodzi bo od wczoraj nie jadłamsmile. Jeżeli chodzi i
      figurę to aż tak bardzo się nie przejmuję bo ważę dużo ale też dużo mierzę więc
      wyglądam, powiedzmy to nie najgorzej. Chociaż wiadomo te pizze itp. pyszności
      to gdzieś się odkładająsad
      pozdrawiam Mała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka