lemasakr 24.09.19, 21:10 Za chwile sie przeteeminuje, jak zagospodarowac? Mam tez opakowanie fety ale nie chce kolejnej salatki.. Mozna ja zapiec na baklazanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cruella_demon Re: Sloik chrzanu 24.09.19, 21:18 Po pierwsze, terminem ważności chrzanu to ja się wcale nie przejmuję To jest z octem, będzie jeszcze długooo po terminie dobry A u nas w domu by szybko został zjedzony, zmieszany z tartymi burakami, jako ćwikła, do kanapek, mięsa. Ewentualnie zmieszany z serem białym jako nadzienie do plasterków szynki. No i to lubię ja, jak robiła moja mama na wielkanoc, też do mięcha, z żółtkiem, śmietaną i cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Sloik chrzanu 24.09.19, 21:24 Sos chrzanowy na zimno: słoik chrzanu, 1 jabłko, trochę cukru, ewentualnie soli, do tego śmietana 18 % i jajka na twardo (ze 2)- białka pokroić w kostkę, żółtka zetrzeć na drobnym sitku. Jest pyszny do mięsa i wędliln. Fetę można zapiec na bakłażanie, na cukinii też albo dodać do szpinaku (wolę od ricotty). Z pół kostki można zrobić kluseczki lane do zupy- rozetrzeć z mąką i jajkiem i wylać na wrzątek. Z całej kostki wyjdzie za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Sloik chrzanu 24.09.19, 21:24 Sos chrzanowy na zimno: słoik chrzanu, 1 jabłko, trochę cukru, ewentualnie soli, do tego śmietana 18 % i jajka na twardo (ze 2)- białka pokroić w kostkę, żółtka zetrzeć na drobnym sitku. Jest pyszny do mięsa i wędliln. Fetę można zapiec na bakłażanie, na cukinii też albo dodać do szpinaku (wolę od ricotty). Z pół kostki można zrobić kluseczki lane do zupy- rozetrzeć z mąką i jajkiem i wylać na wrzątek. Z całej kostki wyjdzie za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Sloik chrzanu 24.09.19, 21:33 Sos chrzanowy do jajek na twardo i ziemniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Sloik chrzanu 24.09.19, 23:23 Zupa Chrzanów-u mnie wszyscy się nią zjadają. Mus jabłkowy z chrzanem-dodatek do mięs Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Sloik chrzanu 25.09.19, 08:23 thaures napisała: > Zupa Chrzanów-u mnie wszyscy się nią zjadają. > Mus jabłkowy z chrzanem-dodatek do mięs No, o takiej zupie jeszcze nie słyszałam. O chrzanowej myślałam. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Sloik chrzanu 25.09.19, 08:38 niejaka Chustka od bloga swego czasu p9l3cala zupe majerankowo - chrzanowa. Zrobilam, zachwycona jestem. Pokecam. Sloik chrzanu na to idzie, wiec jak raz Odpowiedz Link Zgłoś