flo-bo 26.09.19, 20:09 Modne - wiadomo, akceptowalne - brak lub szczątkowa przemoc. Wiek: 8,9,10, 11 lat. Fajnie jeśli są jakieś figurki itp. Znacie, polecacie, co kochają Wasze dzieci? Oprócz minecrafta, bo to wszędzie jest do obrzydzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona-taran Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:19 Mój jako 8-9 latek bardzo lubił wszelkie gry Lego ( star wars, piraci z karaibów, władca pierscieni, Harry potter) Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:52 Mój też gra w Lego, ale nie powiedziałabym, że to gra bez przemocy. Bez krwi owszem - ale rozwalanie ludzików przy pomocy różnej broni jak najbardziej występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 21:10 To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:21 Minecraft i khan academy. Moje dziecko teraz plants vs zombies Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:34 moje dzieciaki i my bardzo lubimy gry z serii Reksio ( Reksio i wehikuł czasu , ufo itd) Przemocy zero, za to gry wymagające myślenia, planowania , natomiast humor Kretesa wskazuje na to że gry mają mocno wciągnąć rodziców do zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
ania.n-82 Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:49 Roblox. Tam są różne "światy" i z tego co wiem to większość jest bez pomocy, to jest bardziej zręcznościówka. Chociaż jakieś światy ze strzelaniem itp. chyba też są. Mój 8-latek bardzo lubi, u nich w klasie jest teraz na to moda. Gra jest darmowa. Gry sportowe, na przykład FIFA, wyścigi samochodowe. Chociaż nie wiem jakie wyścigi są teraz modne Gry Lego też polecam, chociaż to bardziej dla 8-9 latków niż dla starszych. I w niektórych jest trochę nawalania się, chyba najwięcej w tych z superbohaterami. Ale na przykład w Lego Worlds nie ma przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:53 Mi się bardzo bezprzemocowe i kreatywne wydawało Bad Piggies. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 20:58 P to tez polecam moje dziecko bardzo lubilo ) Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 26.09.19, 21:22 Moje też. Jak miało 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 27.09.19, 06:33 Minecraft bardzo dobry choc wyglada siermieznie Odpowiedz Link Zgłoś
merode Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 27.09.19, 07:16 Mój ośmiolatek chętnie gra w Mario (u nas akurat na wii). Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 27.09.19, 09:18 Scrap Mechanic i Kerbal Spacer Program - podobają się dzieciakom o zainteresowaniach technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 28.09.19, 10:33 Gta Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Modne i akceptowalne gry komputerowe dla dzie 28.09.19, 14:57 A może po całości - cała platforma gier? Top 10 Apple Arcade Games you Should Play! Odpowiedz Link Zgłoś