Dodaj do ulubionych

Kompleksy córki

• kornelia_sowa Re: Kompleksy córki 04.11.19, 10:08
      Doświadcza tego, co 99 % dziewczyn. Zawsze będzie ktoś, dla kogo:
      -jest się za grubym,
      -za chudym
      -za wysokim
      -za niskim
      za rudym
      -za wielki nos
      itp

• dziennik-niecodziennik Re: Kompleksy córki 04.11.19, 13:42
      jeśli ją to pocieszy - nie jest jedyna, siostrzenice mojego męża (18 i 15) tez w okolicach 182cm, moja ma niespelna 9 lat i ma 146, wiec tez zadatki na wysoką.
      może bezproblemowo byc modelką, bo o ile schudnąć sie da, to urosnąć na zawołanie juz nie i trzy czwarte dziewczyn odpada w przedbiegach smile
    • wlazkotnaplot Re: Kompleksy córki 04.11.19, 21:00
      Wiecie nie tylko małolaty komentują wygląd (na komentarz chłopakowi z klasy odpowiedziała "właśnie przyczyniles się do kolejnej kreski na moim nadgarstku..) ale i dorośli. Do nauczycieli nie odpyskuje, a słyszy" nasz patyczak "," o najwyższa w szkole ", lekarka" ale ty wielka jesteś " itp... Głupi ludzie nas otaczają wiem, ona też. Jednak słyszy..
      • bergamotka77 Re: Kompleksy córki 04.11.19, 21:06
        Omg ale głupie komentarze. Jeżu co to za szkoła? Zwróć uwagę wychowawcy ze sobie nie życzysz takich komentarzy. A z ta kreska to straszne - ona się nie tnie mam nadzieje?
        • wlazkotnaplot Re: Kompleksy córki 04.11.19, 21:31
          Nie, oczywiście że nie. Jej taktyka na ciętą ripostę i wprowadzenie w zakłopotanie chłopaka.
          Mam szczęście bo mam i syna. Gadają sobie, czasem przy mnie. I takich sytuacjach bratersko siostrzanych opowiastek pojawia się luz i wtedy ona słucha i mnie.
          Szkoła nie jest do końca zła, słyszała też za plecami komplement od wicedyr i nauczycielki jaka to jest wysoka i zgrabna i ładna jest. Oczywiście w pamięci pozostają te przykre uwagi.
          No nic, dziś kupilysmy martensy i fajny długi płaszcz. Tak jak chciała, oby zobaczyła siebie ładną..
      • karen_ann Re: Kompleksy córki 04.11.19, 21:31
        Idz do szkolnego psychologa i porozmawiaj. Niech przestaną komentować. Uwazam ze sport jest dobrym lekarstwem.jeśli moze uprawiać sport. Pokaz jej Skowrońską siatkarke piękną 189cm. Czy sw pamięci Agatę Mróz 190. One sobie radziły z nietypowym wzrostem.Jest klub wysokich.
        Dzieci są okrutne ale niech się odszczekuje. Moze ojciec wesprze córkę? I faktycznie na wakacje do Szwecji czy Holandii.
      • gryzelda71 Re: Kompleksy córki 05.11.19, 09:14
        Musicie to przeczekać. Nie komentarze, bo one będą zawsze, ale za chwilę córka oswoi się ze swoim wzrostem i będzie to traktować jako normę, bo to tylko wzrost i już. Znajduj pozytywy tego, oczywiście nie na zasadzie możesz zostać modelka bo to bzdury, ale ze coś tam lepiej jej wychodzi, w czymś lepiej wygląda. Taki bzdurki, ale działają. Tylko nie siedź z nią i nie pogrążaj się w smutku, bo to utrwala myślenie,że jednak jest problem.
      • jowita771 Re: Kompleksy córki 05.11.19, 15:37
        Pamiętam, jak miałam ze szesnaście lat i ksiądz mi powiedział, że do czegoś tam mnie nie wyznaczy, bo jestem za chuda. To był żart, facet miał takie poczucie humoru, ale ja przepłakałam pół wieczoru, bo latami słuchałam komentarzy na temat mojej mizernej wagi, znosiłam różne przezwiska i było mi przykro jak diabli.
    • jowita771 Re: Kompleksy córki 05.11.19, 15:14
      Każdy chce to, czego nie ma. Moja córka ma 14 lat, wzrostu coś 173-175, nie wiem, ile teraz, ale coś koło tego. I koniecznie chce być wyższa ode mnie, a ja mam 178. Mnie mój wzrost pasuje, nie chciałabym być niższa, jak stoję koło kobiety wyższej, to czuję się nieswojo, obok niższej w porządku, jestem przyzwyczajona.
      • aguar Re: Kompleksy córki 05.11.19, 18:22
        "jak stoję koło kobiety wyższej, to czuję się nieswojo"
        Ale nie mów jej tego, piszę serio, z doświadczenia. To jest bardzo przykre słyszeć, że ktoś się przy Tobie źle czuje z takiego powodu, nie zrobiłaś przecież nic złego. Niby można czuć, co się czuje, ale nie wszystkim o wszystkim trzeba mówić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka