Dodaj do ulubionych

Orbitrek, rowerek czy co?

09.12.19, 15:40
Co polecacie do domowego użytku?
Leje i pizga złem, więc na prawdziwy rower nie mam ochoty, na siłownię nie chcę, chcę coś do domu coby się odchudzić przed telewizorem :p
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:42
      Orbitrek
      • pasquda77 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:48
        Zdecydowanie orbitrek!Bardzo szybko widzę po nim efekty , a śmigam tylko 25 minut , ale codziennie, tak wiem że zaraz ematka fachowiec od wszystkiego napisze , że to nie jest możliwe😉Ale mój luz w portkach jest jak najbardziej realny 🙂
        • mona-taran Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:51
          O, to brzmi zachęcająco :p Ja bym mogła i 50 min, bo mniej-więcej tyle trwa odcinek serialu :p
          • pasquda77 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:56
            Ja po tych 25 minutach niemal spadam z niego , a pot leje się ze mnie ciurkiem , fakt że moja kondycja leży😱Stawiam sobie na przeciw tv i ogień , najlepiej ćwiczy mi się na dzienniku na TVP , wqrw jak słucham tych bzdur robi swoje😂
          • jak_matrioszka Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 16:02
            Ty najpierw na to wejdź, a potem sie przechwalaj 50-minutami 😂
            • mona-taran Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 16:03
              Piszę tylko ile czasu dziennie mogę przeznaczyć :p ale zawsze mogę się tym czasem podzielić z chłopem, jemu też się przyda :p
            • jak_matrioszka Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 16:07
              Ja na bieżni ide z predkościa 6km/h i górka 5-15% przez godzine i książke przy tym spokojnie czytam. Na orbitreku już po 5 minutach zastanawiam sie co za diabeł mnie podkusił ustawić sobie 20min. na tej maszynie do tortur wink
    • jak_matrioszka Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:46
      Takie coś, co macha nogami i rekami (elliptical). Nienawidze tego troche mniej niż rowerka, ale korzyść da wieksza niż treadmill, które z kolei uwielbiam (bo nie wymaga wysiłku).
      • tairo Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 17:51
        Jeżeli bieżnia nie wymaga wysiłku, to robisz to źle.
        • jak_matrioszka Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 20:47
          Ja nie biegam, ja chodze. Chodze jak już wyżej napisałam, w moim normalnym tempie 6km/h i dla urozmaicenia robie 5-15% pod górke. Co można w tym zrobić źle? Jak ktoś ma zamiar uprawiać sprint na bieżni, to inna sprawa, ale raczej nie podczas ogladania filmu (Mona) ani czytania (ja).
    • majenkir Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:51
      Teraz to chyba tylko Peloton big_grinbig_grinwink
    • jehanette Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 15:56
      A nie możesz odpalić sobie jakiegoś treningu na YT? Chodakowska, Marta z Codziennie Fit i pewnie dziesiątki innych. Orbitrek dobry jako dodatek, ale podstawa to powinny być ćwiczenia ogólnorozwojowe smile
      • mona-taran Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 16:00
        Mogę i robię, ale brakuje mi czegoś wink
        • mona-taran Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 16:02
          No i mogłabym też zagospodarować tym czas oglądania serialu, który teraz spędzamy bezproduktywnie na kanapie :p
      • jak_matrioszka Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 16:11
        Ja myśle, że Mona miała na myśli czas przed właczonym telewizorem, podczas gdy coś oglada. Mało kto jest aż tak zorganizowany, żeby ogladać film i równocześnie móc patrzeć na YT i ćwiczyć jak proponujesz smile
    • majenkir Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 16:09
      mona-taran napisała:
      > chcę coś do domu coby się odchudzić przed telewizorem :p

Odchudzisz sie tylko niejedzeniem wink.
      Ja kupilam najtanszy (i dzieki bogu) jaki znalazlam na Amazon. Pedalowalam ze trzy razy, a teraz pod nim lubi lezec krolik, a na nim wisi kurtka, w ktorej wychodze do kurnika big_grin.
      • jak_matrioszka Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 16:12
        To zależy o jakie odchudzanie chodzi. W kg to odchudza sie jedzeniem mniej, w cm odchudzaja ćwiczenia.
        • mona-taran Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 16:15
          Wolę jednak w cm :p kg w lustrze nie widzę:p
          • jak_matrioszka Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 23:44
            Mnie kg wnerwiaja jak sie waże tongue_out Latem w pewnym momencie przytyłam 2kg i równocześnie schudłam 1cm w obwodzie uda (w innych obwodach pewnie też, ale ich nie pamietam). Winne sa pewna grecka knajpa i 3-4h pływania codziennie przez półtora tygodnia wink
            • chlodne_dlonie Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 21.10.21, 12:48
              Eee, no można powiedzieć raczej, że zawdzięczasz greckim wakacjom te miłe zmiany wink
              Utrata w obwodach i lekkie przybranie na wadze to ewidentnie zasługa systematycznego pływania, a i podniebienie jest Ci zapewne wdzięczne, oo!!
      • pasquda77 Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 16:40
        majenkir napisała:

> mona-taran napisała:
        > > chcę coś do domu coby się odchudzić przed telewizorem :p

>
        >
        > Odchudzisz sie tylko niejedzeniem wink.
        > Ja kupilam najtanszy (i dzieki bogu) jaki znalazlam na Amazon. Pedalowalam ze t
        > rzy razy, a teraz pod nim lubi lezec krolik, a na nim wisi kurtka, w ktorej wyc
        > hodze do kurnika big_grin.
        >
        >
        A widzisz u tu jest błąd , mnie w wyborze doradzał kuzyn , jest trenerem personalnym-kazał kupić droższy sprzęt , bo będę miała większą motywację do ćwiczeń, co racja to racja😂
        • rulsanka Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 17:13
          Zdecydowanie musi być dobry sprzęt, byle jaki potrafi tylko zniechęcić.
        • odnawialna Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 19:51
          A jakich firm macie orbitreki, bo właśnie się do zakupu przymierzam?
      • shmu Re: Zgubiłem syna 7.5 lat 09.12.19, 17:34
        Odchudzasz sie jak masz bilans negatywny - zuzywasz wiecej niz spozywasz, wiec owszem mozesz sie odchudzic zwiekszajac aktywnosc a jedzac to samo (lub jedzac mniej przy tej samej aktywnosci).
    • shmu Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 17:30
      Ja mam orbiterek i taki sprzet na ktory wsadzam swoj rower. Zdecydowanie orbiterek uzywam czesciej, bo mniej zachodu z nim a poza tym rusza sie calym cialem. Idealny sprzet, zeby sobie na niego wskoczyc nawet jesli sie ma tylko 15 minut.
      Poza tym mam jeszcze sprzet do wioslowania, ale tego nie uzywam prawie wcale - nie da sie ogladac nic, bo jest glosny a poza tym jezdzisz do przodu i do tylu caly czas.
      Co do ceny - jak jestes zmotywowana, to bedziesz cwiczyc - ja kupilam uzywany za b. niska cene i cwicze...
    • tairo Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 17:50
      Jak masz miejsce, to trenażer, na którym stawia się rower jest zdecydowanie fajniejszy od rowerka stacjonarnego.
      Może być prosty rolkowy, magnetyczny albo wypasiony skomputeryzowany, który można podpiąć do telewizora i na nim wyświetlać trasę treningową, a trenażer będzie ci symulował górki i dołki.
    • lauren6 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 21:06
      Sąsiedzi cię zamordują za tego orbitreka.

Zamiast wydawać pieniądze na grata kup sobie karnet na siłownię i chodź tam z telefonem oglądać Netfixa w czasie ćwiczeń.
      • koko8 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 21:17
        lauren6 napisała:
        > Zamiast wydawać pieniądze na grata kup sobie karnet na siłownię i chodź tam z t
        > elefonem oglądać Netfixa w czasie ćwiczeń.

Na siłowniach sa już orbitreki z monitorami 15 calowymi z aplikacją do Netflixa, wystarczy sie zalogować.
      • fitfood1664 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 22:25
        Nie cierpię siłowni. Może autorka ma tak samo?
      • mona-taran Re: Orbitrek, rowerek czy co? 10.12.19, 06:38
        Nie chcę siłowni, napisałam wyraźnie w pierwszym poście.
        Mieszkam na parterze, jako jedyne mieszkanie, więc sąsiedzi raczej mnie nie zamordują:p
      • pasquda77 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 10.12.19, 07:27
        Przecież to cichy sprzęt , więc skąd chęć mordu w sąsiedzie?
    • fitfood1664 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 09.12.19, 22:23
      Ja polecam skakankę. Wszechstronna, tania i zajmuje bardzo mało miejsca big_grin
    • fibi00 Re: Orbitrek, rowerek czy co? 10.12.19, 07:35
      Jeśli nie masz problemu z kolanami to orbitrek. Ja niestety mam problemy z kolanami i lekarz doradził mi rowerek żeby odciążyć kolana. I rzeczywiście od kiedy mam rowerek kolana już mi nie dokuczają. Pedałuję kilka razy w tygodniu po ok 20-30 minut-mogłabym dłużej ale tyłek mnie strasznie boli mimo że już mam nakładkę na siedzonko😉.
    • ykke Re: Orbitrek, rowerek czy co? 10.12.19, 07:52
      Chyba na orbitreku więcej się da powiesić ubrań, więc tak- orbitrek zdecydowanie😂
      • mona-taran Re: Orbitrek, rowerek czy co? 10.12.19, 07:56
        O nie nie, ja nie jestem z frakcji praktykującej "the chair " :p
      • chlodne_dlonie Re: Orbitrek, rowerek czy co? 21.10.21, 12:50
        ykke napisała:

> Chyba na orbitreku więcej się da powiesić ubrań, więc tak- orbitrek zdecydowan
        > ie😂
        >

Oo, i to jest argument!! tongue_out

LOL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka