mia_mia 18.12.19, 23:20 Ja wiem, że Wasze ciasta już z miesiąc leżakują, ale czasu nie cofnę, potrzebuję przepis na pierniczki, które w sobotę dzieci będą mogły upiec i udekorować. W ostateczności mogę upiec dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donica35 Re: Pierniczki last minute 18.12.19, 23:23 malacukierenka.pl/pyszne-pierniczki-na-swieta.htmlPyszne Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Pierniczki last minute 18.12.19, 23:27 Tylko te: www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i Naj lep sze. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Pierniczki last minute 18.12.19, 23:27 Szybkie pierniczki z mojewypieki.com Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Pierniczki last minute 18.12.19, 23:34 Gdy potrzebuje pierników „na juz” to robię Lebkuchen z moichwypiekow, tylko dekoruje je lukrem królewskim. Tzn. ja robię lukier a młody używa go jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pierniczki last minute 18.12.19, 23:56 500 g mąki tortowej, 200 g cukru pudru, 5 łyżek miodu, 100 g miękkiego masła, 2 jajka, 2 łyżki kakao, 2 łyżki przyprawy do piernika, 1 łyżeczka sody, 1/4 opakowania proszku do pieczenia. Wszystko wyrobić. Piec w 170 stopniach. Po upieczeniu smarować jajkiem (lepiej się sprawdza posmarowanie gorących po upieczeniu niz surowych) Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Pierniczki last minute 19.12.19, 00:03 Dzięki! Już się bałam, że pozostaje wyprawa do ikei po gotowce😀 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Pierniczki last minute 19.12.19, 00:24 Ja robiłam z Kwestii Smaku. W sobotę. I są pycha od dnia upieczeniacdo teraz Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Pierniczki last minute 19.12.19, 01:08 Ja zagniotlam ciasto na pierniczki dwa dni temu, dzisiaj bede piekla. Skladniki: - 150 g miodu - 60 g masla Rozpuscic maslo z miodem na malym ogniu - 300 g maki - 50 g cukru brazowego - lyzeczka sody - 2 lyzki przyprawy do piernika - szczypta soli - lyzka kakao Wymieszac suche skladniki, dodac rozpuszczone maslo z miodem i 1 jajko. Zagniesc ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pierniczki last minute 19.12.19, 06:49 Właściwości spulchniające sody objawiają się w kwaśnym środowisku - potrzebna jest chociaż łyżka kwaśnej śmietany polecam... Za to zupełnie nie rozumiem wielu przepisów i idei łączenia 2 środków spulchniających, tzn. że się jednemu nie wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
olaf2011 Re: Pierniczki last minute 19.12.19, 08:11 NAJLEPSZE na świecie www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-jak-alpejskie Miękkie od razu, takie puszyste Odpowiedz Link Zgłoś