Dodaj do ulubionych

Mocno mięsożerny nastolatek

23.12.19, 16:10
Hej. Praktycznie z tygodnia na tydzień wczesny nastolatek (12) robi się bardzo mięsożerny. W sensie mięso przynajmniej dwa razy dziennie (obiad i dodatkowo na kolację jakaś wędlina), staje się miłośnikiem tatara i steków krwistych a nawet blue, ogólnie zaczyna jeść o wiele więcej mięsa niż poprzednio, przy czym głównie czerwonego i ryb (najchętniej wędzone na zimno), za drobiem nie przepada. I właśnie to, że to tak nagle się zmieniło. Uprawia regularnie sport - basen 4 razy w tygodniu, sekcja pływacka, ale ten sport już od roku, więc to nic nowego. Generalnie nic w jego życiu nagle się nie zmieniło. Po prostu w pewnym momencie zaczął domagać się i jeść znacznie, znacznie więcej mięsa niż wcześniej. Szczegółowe badania krwi nie wykazują nic niepokojącego. Zna ktoś podobny przypadek?
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 16:17
      gastonia napisała:

> Hej. Praktycznie z tygodnia na tydzień wczesny nastolatek (12) robi się bardzo
      > mięsożerny.

No bo rośnie albo zaraz będzie. Nic nadzwyczajnego się nie dzieje.
    • maly_fiolek Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 16:17
      U mnie było podobnie, 13 latek który mięsa nie lubił słownie w ciągu miesiąca zmienił smaki o 180 stopni.
      Od tamtej pory kotlety, gulasze, mięso ze spaghetti itp. Zaczął rosnąć. Drugi syn był od zawsze mięsożerny.
    • andaba Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 16:21
      Pewnie tyle, ile zna facetów...

Przecież to normalne, facet potrzebuje zjeść, mięso jest najbardziej sycące.
      Nawet najlepszym i obfitym bezmięsnym obiedzie są zaraz głodni, przynajmniej moi. Dlatego przyrządzam mięso, bo wolę zrobić solidnego kotleta, czy pieczeń i mieć nadzieję, że na kolacje zjedzą po kilka kanapek i koniec, a nie dawać lekkie danka, po których pucują lodówkę i piwnicę.
    • majenkir Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 16:25
      Zna ktoś podobny przypadeK?

Znam! Rosemary. Ta od baby 😂🤪😜
    • gargamelja Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 16:48
      Bedzie rosl 😁 u mnie tez tak bylo. Potem wszystko wrocilo do normy. Przeszedl wieczny glod, ktory momentami mnie na prawde przerazal.
    • czarna_kita Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 18:12
      Normalne. Ma skok rozwojowy. Mój starszy jak zaczął jeść (wszystko co mu pod rece wleci) to momentalnie urósł i tak je już od 5 lat... mięso jest numerem jeden w każdej postaci, najlepiej do kazdego posilku.
    • aquella Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 18:25
      Tak u siebie w domu, do tego uświadomił mnie że potrzebuje 2700kcal dziennie w obecnej fazie rozwoju.
    • mamtrzykotyidwa Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 19:06
      Jak nic w wampira ci się zmienia.
    • julita165 Re: Mocno mięsożerny nastolatek 23.12.19, 19:15
      Ja jeszcze nie ten etap ( syn 8 lat choć potrafi niezłego schabowego wciągnąć) ale moja mama mówi że w okresie dojrzewania mój brat to z kg dziennie mięsa jadł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka