Dodaj do ulubionych

Pochwalcie się prezentami

27.12.19, 13:43
Ja się pochwalę, bo w tym roku Mikołaj mnie zaskoczył smile Od mamy dostałam balsam dove, szampon, kredkę do oczu, tusz do rzęs, zestaw pędzelków do makijażu, kubek, czekoladki, dwie pary skarpet, trzy ręczniki i pościel a od faceta dostałam rower i aparat cyfrowy big_grin jestem mega zadowolona. A u was jak?
Obserwuj wątek
    • ludborka Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 13:46
      Boję się 🤣
      Już jeden wątek podsumowujący święta jest, wygląda na to, że 'pociągnie' do wielkanocnych 🤣
      • mrs.solis Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 00:02
        😂👍
    • wrazliwa_lelija Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 19:13
      Kubek i dużo kosmetyków, w tym od lat pożądany podkład Estee Double smile
      • ponis1990 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 19:27
        Hehe a ja dostałam biżuterię, czekoladki i t-shirt z ukochaną w dzieciństwie SailorMoon - co z tego, że trzydziestka wnet na karku, uradowało mnie to niezmiernie smile
    • andaba Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 19:40
      Kisiel smile

Prosiłam dzieci, żeby było bez prezentów, ale uparli się, żeby choć drobiazgi, no to zamówiłam książkę, zabroniłam słodyczy. No to dostałam książkę i 10 paczek kisielu cytrynowego, bo taki lubię smile
      • kosmos_pierzasty Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 19:48
        Cudowne z tym kisielem.
        Moja córka kupiła mi wodę toaletową, tzn. zrobił ją Mikołaj, ale we współpracy. Opis tak bardzo pasuje do mnie, że mnie to w zasadzie zachwyciło smile Zapach też bardzo ładny, herbaciany.
        Mąż mi sprawił książkę, którą już miałam w rękach kilka razy, a że póki co sprzedają ją bez rabatów, więc odpuszczałam smile
        I pozostałe prezenty też udane. Nawet od teściowej wink
      • kornelia_sowa Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:44
        Kisiel 🤩-i to są sytuacje/prezenty, które się pamiętać będzie całe życie .
        Cudne
    • kotejka Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 19:49
      dwie ksiazki - od siostry o ajurwedzie, od meza noblistke, bo widzial ze ostatnio czytalam
      kosmetyki wlasnorobne - cudowne, zona kolegi robi,
      od syna kilka maseczek wink
      od mamy moje ukochane sloneczniki arden, ktorych sto lat nie mialam
    • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 19:51
      Likier z lidla (po nowym roku alko drozeje wink ), ptasie mleczko, czekolade xl i zel pod prysznic. Mikolaj uparl sie zebym byla gruba, ale czysta. A i zapomnialam o termoforze. Prosilam tylko zeby nie z apteki a pezygluchy Mikolaj dal apteczny wlasnie. Powinnam plakac, ze nie taki model? tongue_out
      • prezent_urodzinowy Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:21
        A jaki to apteczny lub nieapteczny? smile
        • andaba Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:26
          Nieapteczne są w kształcie piesków lub w sweterkach, apteczny - wiadomo, śmierdząca guma...
          • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:50
            No wlasnie. SmierdZi. W sweterku ale co z twgo jak za przeproszeniem je.bie
            Ksztalt byl nie wazny, o smrod chemiczno-gumiczno-chinski chodzilo
        • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:48
          Apteczne w mojej okolicy smierdza mega chinami, szczegolnie jak sie wleje goraca wode. A ja czesto bolace ucho wygrzewam. W tym smrodzie sie nie da bo jeszcze bol glowy czy inne zatrucie oparami grozi. Sprawdzilam na kilku okolicznych wyrobach aptecznych. Pewnie z tego samego kontenera je wyladowali wink Za to smrodu nie stwierdzilam w przypadku nieaptecNych tylko marketowych czy drogeryjnych. Ten moj z apteki ocYwiscie smierdzi. Bedzie tylko do nog.
          • prezent_urodzinowy Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 00:59
            Szczerze mówiąc nie zauważyłam korelacji, ale skoro mówisz...
            Na następne święta zamów sobie elektryczny albo taki z ziarnamindo nagrzewania w mikrofali, nic nie śmierdzi i jest bezpieczniejszy (kiedyś pękł mi termofor i poparzylam sobie brzuch, więc jestem wrażliwa "w tym temacie"...)
            • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 05:28
              Nie mam mikrofalowki a pradu sie boje. Pozostaje klasyka wink syn tez ma termofor, zawsze poniewieraja sie po domu ze 2 sztuki, wiec na glowe bede pozyczac od dziecka wink
      • agua_de_coco Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:27
        szmytka1 napisała:

> Powinnam plakac, ze nie taki model? tongue_out

😂

Ja będę gruba, ale za to zaczytana i z fajną fryzurą wink
      • ludborka Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:28
        Zdecydowanie powinnaś
        • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:52
          Niestety w odruchu pierwszym sie dre i mam mordw oczach a nie lzy wink jak sie zezloszcze. Gdyby nie swieta to by sie dzialo, ale sie powstrzymalam przez wzglad na progeniture placzaca sie wokol choinki
          • ludborka Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:23
            No to pozostaje Ci kupić metr cudnego pluszowego materiału, nici i igly, i niech naprawiają swój błąd. Ferie w końcu idą, czas będzie 😉
            • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:35
              A co metr pluszu pomoze na smrod? Kubraczek mu nie smierdzi tylko material glowny czyli guma
              • chococaffe Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:36
                A nie da się wywietrzyć? Np dwutygodniowy turnus na balkonie?
                • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:51
                  Nie. Moja matka ma takiego ze 2 l i dalej smierdzi, zwlaszcza po nalaniu goracej wody. Sklad chemiczny gumy chyba taki do d...
                  • aurinko Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:54
                    A jakbyś w wodzie z octem wymoczyla? Albo w roztworze sody? Albo nasypać sody, skoro do butów sypie się sodę żeby smród wciągnęła?
                    • thea19 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 00:17
                      to sie rozpuści ten termofor big_grin
                      • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 05:26
                        big_grin jeszcze jakis kwas bojowy wyprodukuje a w domu dzieci.
              • ludborka Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:43
                A to przepraszam, nie pamiętałam, że śmierdzą
                • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:52
                  Niech przeprasza ten co nie sluchal, zeby nie z apteki wink
      • chococaffe Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:41
        Mikolaj uparl sie zebym byla gruba, ale czysta

big_grinbig_grinbig_grin
        • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:44
          Dobrze jak Mikolajowa pasuje wizualnie do Mikolaja wink odrobilam pewnie 5 kg stracone przed swietmi, az sie boje wejsc na wage
      • kornelia_sowa Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:47
        Jak jesteś rasową ematka, to powinnaś płakać że dostałaś śmieć.
        Zapewne od toksyczne matki, która po raz kolejny wolała twoje potrzeby.
        Powinnaś też rozpocząć terapię.
        Oczywiście zaraz po tym jak zbadasz tarczycę
    • katriel Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:11
      Stosik książek, dwie paczki herbaty i kaszmirowy szal.
      • andaba Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:17
        Jakie książki?
        • katriel Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 21:58
          "Prowadź swój pług przez kości umarłych" (przy czym każdy z siedmiorga obecnych dorosłych został obdarowany inną książką Tokarczuk, z komentarzem, że możemy sie pozamieniać).
          "Wszechobecną miłość" Salija.
          "Tak wygląda prawdziwa poetka, podciągnij się!" (korespondencja Szymborskiej z Kulmową - od faceta, któremu miesiąc wcześniej wytłumaczyłam, kto to była Kulmowa, bo wcześniej o niej nie słyszał).
          "Nie ma" Szczygła.
          "Świąteczny dyzur" Adama Kaya.
          Przewodnik po Irlandii.
    • aaa-aaa-pl Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:15
      Zestaw farb akrylowych. I będę malować....
      • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:54
        W zeszlym roku dalm siostrzenicy. Chyba nic nie namalowala uncertain
        • aaa-aaa-pl Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:21
          A ja dziś kwiatki popełniłam- cudnie to relaksuje.
    • chococaffe Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:53
      książki, apaszkę jedwabną, voucher do kawiarni, wizytownik (to na własne życzenie), słodycze.

Żadnych kosmetyków, a szkoda bo lubię różne przedziwne mydła.
      • chococaffe Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 20:54
        i herbatę smile
      • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:01
        3 x mi kasuje ze xhcialam kupic nastolatxe w tk maxx mydelka zapakowane w pozytywki ale jakos nie wiedzialm, czy by sie spodobalo i nie wzielam. Kupic za rok?
        • chococaffe Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:11
          Nie mam pojecia. Ja nie nastolatka i w dodatku nie "twoja" nastolatka. smile Ja lubię takie niby domowe, recznie robione i bla, bla. Ze "zdrowymi" lub pięknie pachnącymi dodatkami. Albo rzadkie np czarne afrykanskie. Ale ucieszyłabym się nawet z Dove big_grin

P.S. niektóre mydła jak na mydła może i drogie (a na pewno droższe niż standard) ale jak na prezent to tanie smile, więc jak ktoś pyta co na prezent to zwykle mówię o mydłach lub porządnych przyprawach.
        • berdebul Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:43
          Tak! Bardzo fajne mydła i ładnie zapakowane.
          • szmytka1 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:49
            Jutro jade zobaczyc co tam w tk maxie sie ostalo, myslisz, ze juz to pochowali?
            • berdebul Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:54
              Mam nadzieję, że nie. Zamierzałam dokupić. smile
    • heca7 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:05
      Już pisałam w innym wątku, że wszystkie prezenty trafione a jeden był kompletnym zaskoczeniem.
      Dostałam krem na noc do twarzy, bransoletkę (to jest ta niespodzianka), kolczyki i 11 tomów Aftanazego. Pierwszy, najcieńszy już kończę wink
    • anika772 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:17
      Bardzo zadowolona!
      Dwie torebki (bardzo udane), wodę perfumowaną (też bardzo udana), wino, likier, słodycze, jakieś fikuśne mydła ręcznie robione, szczotkę Tangle Teezer, herbatę, kawę, konfitury i nieco gotówki (będzie na kolejną torebkębig_grin )
      • maj18-98 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:27
        Sukienka, dobra kawa w różnych odsłonach, koreańskie kosmetyki, kwiaty doniczkowe, pleciony koszyk na drobiazgi, ręcznie malowana bombka do kolekcji, bardzo fajne.
    • hamerykanka Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 21:40
      Ja od siostry wkrotce ex meza dostalam karte prezentowa na 100$ (!), bluze i bezrekawnik dobrych firm, niestety rozmiar za male, wiec cieszy sie nimi moja corka, dwie super koszulki zwiazane z konmi od znajomego, a wlasnie zrobilam sobie super prezent. Za karte prezentowa i stowe z oszczednosci kupilam sobie zestaw Boscha, wiertarke udarowa z zestawem do zasysania pylu, ktorej bardzo potrzebuje, oba w promocji za 215$, zamiast 260+180smile
      Wiec jestem bardzo zadowolona!
    • bei Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:03
      Dostałam odzież i buty do biegania, książki 😊 i słodycze= trafione prezenty. Zapewne ze słodyczami to trafienie w poszerzenie bioder😉
    • spirit_of_africa Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:16
      Z zamówionych: walizka w rozmiarze kabinowym,koszula nocna dla zmarzlucha, słuchawki bezprzewodowe do telefonu i 50tka ulubionych perfum. Z niespodziankowych: bilet na Pearl Jam
      • grey_delphinum Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:23
        Perfumy, książkę i vouchery do teatru 🙂
        • grey_delphinum Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:24
          Aaaa i zapomnialam - jeszcze świecę do masażu. Juz zapowiedzialam.mezowi, ze musi się zapoznac z instrukcją 😉
    • michalinalis Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:39
      Pandorę i Tokarczuk.
    • rejczel02 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 22:56
      Kolczyki pasujące do sukienki sylwestrowej, kołdrę z kaczego puchu i pościel. Jestem bardzo zadowolona
    • stephanie.plum Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 23:00
      a ja jestem w kropce.

od szanownego małżonka od wielu lat nie dostawałam niczego. no zero prezentów. przywykłam do tego - taki typ, "magii świąt" nie czuje, no i w ogóle bardzo przeprasza, ale i tak nie miałby pojęcia, co kupić....

spoko, to nie był dla mnie problem.

a w tym roku bach! pięć prezentów, począwszy od nożyczek dla leworęcznej, była też wymarzona przeze mnie kołdra (choć przecież go o nią nie prosiłam) i, co mnie już zupełnie zdezorientowało - super aparat cyfrowy. cud-miód, mówię Wam!

ale, ale... dziewczyny, czy to znaczy, że on ma kochankę????
      • lumeria Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 17:43
        Nie, nie ma kochanki, bo takie fajne prezenty dalby jej. big_grin Lubi cie, ciesz sie.
      • frequenter.light Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 17:45
        stephanie.plum napisała:

> a ja jestem w kropce.
        > od szanownego małżonka od wielu lat nie dostawałam niczego. no zero prezentów.
        > a w tym roku bach! pięć prezentów, począwszy od nożyczek dla leworęcznej, była
        > ale, ale... dziewczyny, czy to znaczy, że on ma kochankę????

Cholera, podejrzane, Stefcia! wink a kwiaty i czekoladki zaczął przynosić bez okazji? na siłownię się zapisał? nowe ciuchy, perfumy itp.?
    • cherry_lady007 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 23:34
      Ja dostałam od córki książkę Jamiego Olivera, świeczkę candle yanklee, ulubione cukierki lindor i płytę Michaela Buble, a od męża nowy samochód.
      • stephanie.plum Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 23:38
        pod choinką się zmieścił...?
        • cherry_lady007 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 23:43
          Pod taką duża przed domem 😁
      • alina460 Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 23:44
        Samochód? Wygrałaś ranking na najlepszy prezent! smile

Rasowa ematka dostaje pod choinkę samochód!
        • cherry_lady007 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 00:04
          No samochód. A do rasowej ematki to mi bardzo daleko... nie mam bidetu, nie jestem wonską specjalistką, mój mąż jest po rozwodzie (ja z resztą też) więc gdzie mi tam do prawdziwej ematki
          • heca7 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 22:05
            Też parę lat temu dostałam samochód pod choinkę smile Niech się dobrze jeździ!
            • cherry_lady007 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 22:31
              Dzięki smile póki co, odpukać, testuję go w górach i jest rewelacja wink
    • asia_i_p Re: Pochwalcie się prezentami 27.12.19, 23:59
      Od męża wg. zamówienia (akwarele Romana Szmala - zestaw Artura Przybysza, metalowa kasetka do nich, szkicownik Zig Zag Book i pędzel) + niespodzianka (zestaw 48 pisaków Faber Castell Pitt Artist Brush). Od teściowej kosmetyki, od taty i macochy sweter i nową powieść o Mocku (już przeczytałam, niestety, czemu to się tak szybko czyta?), od jednej siostry zestaw spożywczy własnego wykonania (karmelki, trufle, pierniczki, aromatyzowana kawa), od drugiej akryle i podobrazia i przepiękny piernik personalizowany (kubek z kredkami i pędzlami - zrobiła takie obrazkowe pierniczki dla całej rodziny, dla każdego inny).
      • hedna Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 01:30
        A ja nic
        • myfaith Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 22:56
          Ale może dostałaś miłość i bliskość dziecka/najbliższych i w miarę spokojny wieczór wigilijny smile
          W sumie jak sie zastanowić to właśnie miłość i wsparcie to najlepsze prezenty oraz takie gdzie widać ze ktoś długo wybierał (chocby to miala być kolejna książka kucharska wink
    • mai-ra3 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 01:34
      Perfumy, kosmetyki, słodycze, pościel, i likier. No i jeden niezbyt udany prezent, już nie bede się nad tym użalać wink ale jak widac poza tym ogolnie fajne prezenty.
    • thaures Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 01:43
      Dostałam bardzo dużo prezentów, od męża i synów nie było niespodzianki, bo się wyglądali lub pytali co chce-perfumy, kubek,zestaw kosmetykow. Pozostałe prezenty-tablet, sweter, kapcie i małe drobiazgi mnie zaskoczyły.
      Nie udało się niestety przeforsowac na przyszły rok, by każdy losował komu kupić prezent.
    • sabina211 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 01:55
      Dostałam wejściówki do kina, bilety otwarte do Teatru Dramatycznego (w W-wie), zamówione (u dzieci) kosmetyki Tołpy, inny zestaw kosmetyków, powieść Tokarczuk. Dla mnie super!
    • pani-nick Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 06:38
      Kasa. Lubię pinionszki 🤩
      6:38
      • frequenter.light Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 23:20
        nie umiesz sobie zarobić, że ktoś ci musi kasę w prezencie dawać?
    • marianna1960 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 07:11
      Też się pochwalę dzięki nic nie dostałam żadnego badziewia i śmieci..
    • mokka39 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 17:28
      perfumy. Zawsze proszę o taki prezent na wszelakie okazje wink
      • mallgosia76 Re: Pochwalcie się prezentami 28.12.19, 22:53
        Ja też.Zawsze proszę
        A jakie?
        Ja dostałam j’adore Diora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka