Dodaj do ulubionych

Karta Dużej Rodziny - zniżki

02.01.20, 18:40
Znalazłem informację, że na Kartę Dużej Rodziny jest 10% rabatu na:
świeże owoce i warzywa z Ryneczku Lidla,
chleby i bułki Chrupiące z Pieca,
artykuły chemiczne marki W5,
produkty kosmetyczne marki Cien,
produkty marki Kuchnia Lidla,
słoiczki dla dzieci Bobovita, Bebiprima, Hipp i Lupilu.
Źródło:
www.lidl.pl/informacje-dla-klienta/loterie-konkursy-i-promocje/karta-duzej-rodziny
A Wy z czego korzystacie?
Obserwuj wątek
    • 45rtg Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:06
      frequenter.light napisał:

> A Wy z czego korzystacie?

A co się trafi.
    • indra2 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:10
      10% na całe zakupy w maluch Auchan (dawne SIMPLE)
      10% w matres aport
      • indra2 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:11
        *malych
    • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:33
      no ja jeszcze z rabatu na paliwo Orlen, Lotos.
      • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:33
        i na hotdogi tez jest rabat, nie wiem jak z kawą.
        • alpepe Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:35
          ciułaj ciułaj.
          • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 14:14
            Spadaj, spadaj.
    • tol8 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:37
      Wolę Carrefour, jest 10% na wszystko plus 10% płacąc ich kartą.
      Co tydzień za zakupy za 300zl dostaję 60zl zwrotu w bonach. Miesięcznie mam 240zl do wydania za darmo.
      Często używam jej w kinie--20% zniżki na bilety i bar.
      Plus pendolino oczywiście.
      • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 19:44
        w którym kinie zniżka 20%?
        • justyna_be Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 21:50
          Helios
    • ga-ti Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 02.01.20, 20:50
      Nie mam u siebie Lidla, nie mam Carrefoura, tankujemy na innych stacjach. Zostają bilety na pociąg dwa razy w roku, zniżki na wejściówki w muzeach, jakiś centrach zabawowo-edukacyjnych. A, ostatnio dostałam 3 zł zniżki na skarpetki w Martes wink i w Grycanie są jakieś zniżki, ale nie korzystałam jeszcze wink
      Zwykle, gdy widzę naklejone logo karty to się dopytuję i korzystam, ale specjalnie nie szukam.
      • black_magic_women Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 11:36
        ga-ti napisała:

> i w Grycanie są jakieś zniżki

Ale ekspedientka nie wiedziała na co, ja akurat zamawiałam tort
    • pani-nick Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 06:52
      Ostatnio zauważyliśmy ze w którejś z restauracji, gdzie jedliśmy - chyba IlPadrino, ale nie jestem pewna, czy nie pomyliłam miejsca, na drzwiach była info o zniżkach dla KDZ. Tyle. Ze oczywiście nie nosze kart w mikro torebce,, wiec i tak nie miałam.
      Skorzystaliśmy w pendolino, korzystam jeżdżąc z dzieciakami pociągiem.
      Przy zamówieniach z PiP zawsze miałam 5% rabatu.
      Więcej nie kojarzę. Do zoo nie trzeba mieć KDZ, bo kupuje się bilet rodzinny po prostu. Na basenach na Malcie i Chwialkowskiego honorują tylko te karty poznańskie, a w Tarnowskich termach te z gminy Tarnowo.
      Mąż używa routexa, wiec nic mu ze zniżki na stacji nie przyjdzie. Ja najczęściej na stacji tuż przy wyjeździe ze „wsi”, gdzie i tak mam rabat z karta stałego klienta. Plus fv wrzucamy w koszty.
      🤷‍♀️
      Podobno w Aparcie czy innym Kruku są zniżki - ale ty prezenty uważasz za bez sensu, wiec nie sadze żebyś skorzystał...
      • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 09:29
        No ja na termach maltanskich mogę skorzystać bo jestem z Poznania smile)))))?
        • pani-nick Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 10:03
          No możesz możesz. Ale nie korzystasz.
          • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 21:49
            Kobiecino, na basenie to ja częściej jestem niż ty w mieście Poznan smile
            • kk345 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 01:04
              Skoro tak, to dlaczego ona musiała cię oświecić, ze zniżki są? Bywalec, kurka jego ...
      • ginger.ale Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 13:43
        pani-nick napisała:

> Ostatnio zauważyliśmy ze w którejś z restauracji, gdzie jedliśmy - chyba IlPadr
        > ino, ale nie jestem pewna, czy nie pomyliłam miejsca, na drzwiach była info o z
        > niżkach dla KDZ. Tyle. Ze oczywiście nie nosze kart w mikro torebce,, wiec i ta
        > k nie miałam.

Ściągnij sobie na telefon.
      • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 15:24
        Nie KDZ tylko KDR, poza tym tak jak ktoś napisał można mieć KDR w telefonie.
    • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 16:25
      Lodowisko - niższe ceny na KDR smile
    • nowabiala1 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 20:31
      Orange
      powyzej 4 osoby za darmo.
    • grrrrru Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 03.01.20, 22:00
      Wprawdzie nie KDR, ale w Warszawie są dodatkowe zniżki na komunikację dla dzieci z rodzin wielodzietnych. Przy trojgu dzieci jest bilet za 100 zł na cały rok, od czworga dzieci jeżdżą za darmo. W skali roku to spora oszczędność.
      • black_magic_women Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 11:38
        grrrrru napisała:

> Wprawdzie nie KDR, ale w Warszawie są dodatkowe zniżki na komunikację dla dziec
        > i z rodzin wielodzietnych.

A to tylko dzoeci (mam 1, 3, 6lat) czy rodzice też?
        • grrrrru Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 13:43
          Dzieci. W sumie istotne przy licealistach tylko bo podstawówka ma za darmo i tak
      • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 12:09
        W Poznaniu wszystkie dzieci jeżdżą za darmo.
        • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 14:13
          Pod warunkiem ze samozwańczy bokser z Dębca tego nie skasuje, juz zapowiedział podwyżki komunikacji miejskiej o 20-30%. Więcej wiary przesiądzie się do samochodów i Jacuś bejmów nie zobaczy.
          • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 07.01.20, 23:45
            Póki co, dzięki niemu wszystkie dzieci jeżdżą za darmo.
            • little_fish Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 07.01.20, 23:55
              Wszystkie, czy tylko mieszkające/uczące się w Poznaniu?
              • mondovi Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 06:37
                Mieszkające w Poznaniu lub w gminach ościennych.
            • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 00:23
              Nie dzięki niemu tylko dzięki naszym podatkom.
              • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 16:41
                Samo płacenie podatków nie sprawi, że dzieci mają darmowe przejazdy. W Zamościu też ludzie płacą podatki a rządzi PiS i dzieci za bilety w komunikacji miejskiej płacić muszą.
                • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 17:18
                  A co niby zrobił Tęczowy Bokser dla tej sprawy? Bo z punktu widzenia mieszkańca Poznania słyszę tylko ze zajmuje się on walką z rządem i obyczajowa lewicową propagandą oraz swoją kariera polityczna
                  • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 22:20
                    Bo słuchasz tylko propagandy w TVPIS a oni mają prawdopodobnie taki plan, żeby wymordować swoich przeciwników politycznych (nie potrafią się pogodzić z przegraną w wyborach samorządowych na prezydentów miast) i szczuć na nich aż padnie na podatny grunt. Z prezydentem Adamowiczem się udało, teraz szczują dokładnie tak samo na prof.Grodzkiego, pewnie będą próbowali też tak zrobić z innymi, np z prezydentem Poznania. I dlatego też prezydent Poznania ma tak wysokie poparcie społeczne (wygrana w I turze wyborów), że ludzie tę propagandę widzą i się jej nie poddają. Wyłączając takich jak ty.
                    • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 22:29
                      Peron ci nieźle odjechał. Jeśli masz dowody na takie zamiary to zgłoś je do prokuratury. Pytanie : co zrobił dobrego dla Poznania Jacuś? Pytanie 2: dlaczego olewa tak ważne dla Poznaniaków jak i kraju obchody rocznicy Powstania Wielkopolskiego?
                      • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 22:48
                        Zrobił tyle, ze w cuglach pokonał pisowskiego kandydata. Nawet nikt nie pamięta kto tym pisowskim kandydatem był.

>Jeśli masz dowody na takie zamiary to zgłoś je do prokuratury.

Dowody na co? Że pis szczuł na Adamowicza i on teraz nie żyje?

tu masz szczegółową analizę pisowskiej szczujni:

wiadomosci.onet.pl/opinie/jak-tvp-opowiadala-o-pawle-adamowiczu-analiza/hlfgq82

a jak pis szczuje na innych to sobie codziennie oglądasz w tvpis.
                        • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 22:56
                          Zakładałam, ze pis nie chciał tego, co się stało z prezydentem Adamowiczem- chcieli go zniszczyć ale to morderstwo ich zaskoczyło. Natomiast po tym co się stało, oni nie wyciągnęli żadnych wniosków- dokładnie to samo robią teraz z prof. Grodzkim, mimo tego, ze widzą, do czego doprowadzili z prezydentem Adamowiczem. Dlatego zakładam, że zwieńczenie tej szczujni, która prowadzą, morderstwem, jest im na rękę.
                      • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 23:15
                        Nie odpowiedziałaś na pytania:
                        1. Co dobrego zrobił Jacuś dla Poznania?
                        2. Dlaczego olewa obchody rocznic Powstania Wielkopolskiego?
                        • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 23:43
                          >2. Dlaczego olewa obchody rocznic Powstania Wielkopolskiego?

na czym polega olewanie?

>1. Co dobrego zrobił Jacuś dla Poznania?
                          ożywienie brzegów Warty, car sharing, pełnomocniczka do spraw interwencji lokatorskich, rozpoczęcie budowy tramwaju na Naramowice, realizacja programu „Najem z dojściem do własności”, budynki komunalne na Strzeszynie Greckim, komunalizacja MTP, otwarcie całodobowego bezpłatnego gabinetu ginekologicznego ułatwiającego dostęp do współczesnej antykoncepcji (ale w tym gabinecie zdiagnozowano też kilkadziesiąt przypadków raka), nowe odcinki Wartostrady, zorganizowanie największej w Polsce, we współpracy z caritas, wigilii dla bezdomnych, dla mnie osobiście bardzo ważne jest wsparcie prezydenta Poznania inicjatyw obywatelskich takich jak walka o prawa mniejszości, czy wsparcie wośp we współczesnych czasach niestety trzeba mieć jaja, żeby wykazać się taka odwagą- zobacz- ty go za tę odwagę próbujesz obrażać w każdym swoim zdaniu. Ja osobiście Jaśkowiaka najbardziej cenię za postawienie się kościołowi- powiedział głośno to, czego bali się wszyscy inni, że relacje finansowe Poznania i kurii są nieuczciwe, że kuria wynajmuje miejskie nieruchomości po dużo niższych stawkach niż stawki, których za wynajem swoich nieruchomości żąda od miasta kuria. Uporządkował kwestię własności ziemi na której kursuje maltanka. Przestał finansowac dowożenie kibolstwa z dworca na stadion, co z takim pietyzmem uprawiał Grobelny.
                          • kk345 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 01:17
                            Nie mam nadziei, ze miłośnik Emilewicz i Szynkowskiego zrozumie, co do niego piszesz... to mały, PiSowski betonik, co nie przeszkadza mu korzystać ze zniżek, wprowadzonych przez "tęczowego" big_grin
                          • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 12:36
                            Te zasługi to trochę mało jak na miasto takie jak Poznań i całą kadencję. Poza tym nie wiadomo które z tych rzeczy są zasługą prezydenta, które rady miejskiej a które marszałka województwa. Wartostrada - droga rowerowa po niezabudowanych terenach?

Co do postawienia się kurii, to popieram.

A olewanie polega na nieuczestniczeniu w obchodach.
                            • kk345 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 12:46
                              Ciekawy punkt widzenia, skoro zrealizowane cele to za mało, by cię zadowolić, ale z kolei puste obietnice PiSu na temat mitycznego szpitala wystarczyły, byś się zachwycił...
                              • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 14:10
                                A to też zasługa Jaśkowiaka?
                                Gigantyczne zmiany w Strefie Płatnego Parkowania: 7 złotych za godzinę w centrum i opłaty w sobotę!
                                epoznan.pl/news-news-101706-gigantyczne_zmiany_w_strefie_platnego_parkowania_7_zlotych_za_godzine_w_centrum_i_oplaty_w_sobote
                                • pani-nick Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 16:19
                                  I dobrze. To ma zachęcać mieszkańców Poznania do przesiadki na zbiokom, a przyjezdnych do korzystania z parkingów buforowych. W Poznaniu nie ma czym oddychać od spalin.
                            • pani-nick Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 16:18
                              Olał? Chyba nie pamiętasz dlaczego nie uczestniczył.
                              • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 16:20
                                Bo źle się poczuł. A na ideologiczne marsze to go ciągnie.
                                • pani-nick Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 16:29
                                  😂
                            • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 23:04
                              >A olewanie polega na nieuczestniczeniu w obchodach.

Przecież jest co roku. W tym roku na zdjęciu poniżej. Ty nie chodzisz na te obchody, że o tym nie wiesz? Z tego co pamiętam, raz jeden jedyny, chyba z pięć lat temu nie mógł być na samym złożeniu kwiatów i zastąpił go jego zastępca.
                          • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 14:42
                            Weźmy choć pierwszy z brzegu: "ożywienie brzegów Warty". Na czym to polega? Kontenerart i plaże miejskie istnieją już w Poznaniu od kilku lat. Bulwarów tętniącym życiem jakoś nie widzę. Statków z restauracjami poparkowanych nad Wartą również. Stateczki wodne istnieją od dawna. Może jakiś tramwaj wodny się pojawił z Czerwonaka - ale to chyba czerwonacka przystań?
                            Co zrobił Jacek Jaśkowiak, żeby ożywić brzegi Warty?
                            • livia.kalina Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 23:26
                              <Weźmy choć pierwszy z brzegu: "ożywienie brzegów Warty". Na czym to polega?

Poznań powrócił nad Wartę. Co roku, od wiosny do późnego lata, odbywa się tutaj kilkadziesiąt imprez kulturalnych, sportowych i turystycznych. "kino nad warta"- 10 bezpłatnych, otwartych dla wszystkich seansów. Od 1 czerwca działają plaże miejskie. Poznaniacy mogą wypożyczyć kajak i motorówkę oraz wypocząć w Przystani w Starym Porcie. Nad rzeką otwarto też wiele punktów gastronomicznych z dodatkową ofertą rekreacyjną. W tym roku poznaniacy mogą wypoczywać na czterech plażach: na Wildzie, Ratajach, Chwaliszewie i Szelągu. Zostały one wyposażone w taki sposób, by służyć szeroko pojętej rekreacji - pomyślano nie tylko o leżakach, hamakach i parasolach dla spragnionych wypoczynku, ale też np. boiskach do piłki plażowej czy strefach grillowych. Bardzo dużo zmian zaszło w tym roku na Szelągu. Oprócz tradycyjnej plaży powstał tam ogród społeczny, w którym mieszkańcy będą mogli uprawiać rośliny. Tuż obok stanął piękny pawilon z łazienką i kuchnią. Pomysł został zrealizowany przez Miasto ze środków uzyskanych w drodze grantu przez Radę Osiedla Stare Winogrady. Tak jak w latach ubiegłych, miłośnicy sportów wodnych mogą wypożyczyć motorówkę (plaża na Szelągu oraz przystań w Starym Porcie) lub kajak i łódź wioślarską (plaża na Ratajach). Na wysokości osiedla Główna oraz na Szelągu dostępne są strefy biwakowe z miejscem na ognisko. Miejsce do rekreacji powstało też na terenie przystani rzecznej w Starym Porcie. Wraz z nadejściem czerwca pojawiły się tam leżaki i parasole. Działa też gastronomia. Pierwszego czerwca, na wildeckiej plaży, na najmłodszych poznaniaków czekało wiele atrakcji z okazji Dnia Dziecka. W sobotę, w Starym Porcie odbędzie się Koncert Muzyki Filmowej dla dzieci. Nie zabraknie też atrakcji dla miłośników innych rodzajów muzyki - operowej, gospel, jazzu czy szant. 29 czerwca odbędzie się Parada Sobótkowa - w tym roku jej trasa będzie biegła z Wildy do Starego Portu. Tak jak w latach ubiegłych, nad Wartą działać będzie kino plenerowe. W tym roku będzie ono mobilne, seanse będą odbywać się w różnych lokalizacjach (na Ratajach, Szelągu, w Starym Porcie oraz w sąsiedztwie Politechniki Poznańskiej). W programie znalazły się też m.in. regaty rzeczne oraz szereg warsztatów i spotkań z ciekawymi ludźmi.
                  • hanusinamama Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 22:48
                    Ja nie rozumiem czemu uzywa sie takich określen "tęczowy boser". Imienia i nazwiska nie ma?? Prostackie to bardzo.
    • gryzelda71 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 14:24
      Nowy nick nowe zniżki? Zakładałeś juz taki wątek.
      • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 07.01.20, 23:28
        Tu chodzi o aktualne zniżki.
        • gryzelda71 Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 08.01.20, 07:33
          O rany, będzie wæteczek regularnie .....
    • ginger.ale Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 04.01.20, 14:28
      Na codzień Lidl, Orlen, czasem Carrefour, raz w Pendolino...
    • asfiksja Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 09.01.20, 16:35
      A stary nick zostawiłeś w chatce w lesie, bywalec?
      Nie rozumiem, po co zakładać takie same wątki pod różnymi nickami. O "dokonaniach" Emilewicz też już przecież zakładałeś wątek.
    • frequenter.light Re: Karta Dużej Rodziny - zniżki 13.01.20, 22:28
      Ktos jesCze cos? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka