Dodaj do ulubionych

Iść do pracy? - dylemat moralny

13.01.20, 14:40
Od paru dni w żłobku synka szaleje wirusówka, jakkolwiek mój syn póki czuje się dobrze i wydaje się, że nie złapał tego cholerstwa (córka też ma się dobrze, jakkolwiek póki co nie dostaję wiadomości z jej szkoły by panował jakiś wirus, frekwencja w jej klasie mniej więcej cały zcas na takim samym poziomie).
Natomiast ja od rana czuje bulgotanie i nie mam pojęcia czy może wina tego wirusa (tylko jak go mogłam złapać skoro oba dzieciaki mają się dobrze) czy może to przez okres (czasem zdarza się, że wraz z okresem mam też problemy jelitowe). Dziś byłam w pracy przez 4 godziny rano i mam wrócić wieczorem o 18. Jak pisałam cały ranek bulgotało mi, ale póki co nie miałam żadnej biegunki, zjadłam normalnie obiad, w sumie czuję się dobrze, ale jednak cały czas czuje jak mi pracują jelita i mam takie dziwne uczucie. No i teraz mam dylemat. A jeżeli to początek jakiegoś świństwa? Z drugiej strony nie mam ewidentnych objawów, no i dziś po południu miałam pracować z kierowniczką nad pewnym projektem, sama ją dziś o to zaczepiłam. Co wy byście zrobiły na moim miejscu? Mąż twierdzi, że powinnam iść normalnie, prewencyjnie zaleca mi wodę z cytryną, podobna reguluje dobrze pracę żołądka.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 14:47
      Poszłabym.
    • frey.a86 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 14:51
      Poszłabym. Mam identyczne problemy na początku okresu, a jelitówka zaczyna się zwykle nagle.
    • mrs.solis Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 14:51
      Skoro dzieci zdrowe to chyba niczego ci nie przywlekly. Przy okresie tez mam bulgoty i czasem biegunke.
      • daniela34 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 14:55
        Ja mam czasem podobnie w trakcie okresu. Ale gwarancji nie daję. Ostatnia jelitowka zaczęła mi się właśnie od bulgotania, a potem było spektakularnie
    • mikams75 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 14:56
      nie wiem, czy z jelitowka sie tak da, ale inne dziwne wirusowe choroby dziecko mi przywlekalo i samo przechodzilo bezobjawowo (ot, wieczorem gorsze samopoczucie) a ja chorowalam.
      Do pracy bym poszla - trudno rezygnowac z pracy czy innych aktywnosci, bo w jelitach bulgocze. A w zlobku/przedszkolu co i raz bedzie jakies chorobsko szalalo.
      • dezaprobata Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 15:05
        jakiś miesiąc temu mój syn przeszedł jelitówkę (w niedzielę się zaczęło a było już dobrze ok środy)
        w czwartek natomiast od rana ja miałam takie -jak to opisujesz -bulgotaniawink ,trwało do wieczora
        wieczorem miałam jechać w delegację pociągiem i ...dobrze ,ze nie zdecydowałam się ..bo jak mnie wzięło to już potem była masakra .. zatem nie ma reguływink
        • arista80 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 15:09
          Kurcze nie strasz mnie, ja mam bezpośredni kontakt z klientem. Na szczęście nie jestem dziś sama na zmianie jak coś, ale boję się. Z drugiej strony cały czas czuję się tak samo, więc głupio mi nie iść prewencyjnie.
    • bombalska Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 15:20
      Wezcie wszyscy probiotyki i jogurty.
      • fitfood1664 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 15:47
        Indiotyczna rada. Przy jelitówce produkty mleczne są wysoce niewskazane.
        • hanusinamama Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 16:25
          Mnie pediatra powiedziała zebym jadła ziemniaki z jogurtem...pomogły
        • anorektycznazdzira Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 14.01.20, 07:56
          Przy bardzo ostrej- to w ogóle nie jest wskazane nic, najwyżej kleik ryżowy w małej ilości
          ALE
          przy "bulgotaniu" jogurty w lekkiej diecie, jak najbardziej i koniecznie! Jogurt i probiotyki to nie to samo co normalne mleko, zwiera bakterie regulujące mikrobiotę przewodu pokarmowego i o to chodzi.
    • katie3001 Re: Iść do pracy? - dylemat moralny 13.01.20, 20:41
      Bierzcie regularnie priobiotyki to nie bedzie problemu. A sama wez węgiel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka