Dodaj do ulubionych

3 godziny wolnego

22.01.20, 09:50
Ferie są. Dziecko odmówiło wyjazdu, więc sobie spędzamy czas miło w domu i okolicy smile
Szczególnie, że w Łódzkiem to te ferie praktycznie od 20 grudnia mniej więcej. Lekko zmęczona jestem wink
Jak wykorzystałybyście cenne trzy godziny samotności?
Muszę się pieczołowicie przygotować, by nie zmarnować ani minuty big_grin
Obserwuj wątek
    • andaba Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 09:59
      Poczytaj, książka najlepszym sposobem na nudę.
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:04
        Czytam to jednak codziennie, tyle że lżejsze pozycje. Może faktycznie sięgnę po coś wymagającego skupienia. Ale tak myślę, co by tu jeszcze innego wykombinować - póki co przyszła mi do głowy joga, ale to godzinka góra, albo i mniej.
        Ale może ktoś mógłby polecić fajną z YT czy innego miejsca w necie (dotąd miałam na dvd, ale już mi się trochę nudzi ciągle to samo)?
        • beata985 Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:08
          Może masaż relaksacyjny...są nawet takie 2 godzinne.
          • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:16
            Plus dojazd wink Ale pomysł miły.
        • fandorina Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 12:36
          Polecam kanały z jogą Gosi Mostowskiej, Agaty Ucińskiej .
          • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:21
            Dzięki wielkie 🙂
          • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 18:43
            Skorzystałam smile Zaczęłam od Mostowskiej, rzeczywiście b. ok. Raz jeszcze dziękuję.
    • mona-taran Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:05
      Pojechałabym w teren na mym rączym rumaku.
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:14
        Fajnie masz smile Rumaka brak, umiejętności jazdy też big_grin
        • mona-taran Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:16
          No, rumak jest ale czasu dla niego nie mam 😣
      • asfiksja Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:08
        Przyjmij najserdeczniejsze wyrazy zazdrości! Sama przygotowywałaś konia do terenów czy ktoś ci go "zrobił"? Ja teoretycznie mam do dyspozycji konia, mam do dyspozycji tereny tylko jeszcze muszę się za to zabrać (a życie mi generalnie miłe).
        • mona-taran Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:47
          Ja go kupiłam od handlarza na targu w Skaryszewie jako zdziczałego idiotę. Nie dawał nóg, założenie ogłowia to była godzina potu i łez wink Zrobiłam go sobie od podstaw praktycznie sama ( na początku z koleżanką, bo ktoś musiał trzymać lonżę) a teraz kto inny na nim jeździ :p i sobie chwali, nawet jakieś nagrody w okolicznych konkursach wygrywają wink
          A mówili, że mnie ten koń zabije, że lepiej dać sobie spokój i co mi w ogóle do łba strzeliło takiego porypańca kupować. Ale to był piorun sycylijski wink
          • majenkir Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:50
            Jaka fajna historia smile
            • mona-taran Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:59
              No smile a miał iść na mięso. Nawet sam handlarz nie bardzo chciał mi go sprzedać, odradzał, mówił że nie chce mieć mnie na sumieniu. Ale jakoś się dogadaliśmy z chabetem i okazał się całkiem do rzeczy. Ma swoje odpały i jest magikiem otwierającym wszystkie boksy, ale taki jego urok wink
              A w teren jest fantastyczny. Nie płoszy się, wszędzie wlezie, wszystko skacze, do wody włazi pierwszy wink
              • mona-taran Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 15:27
                Jeszcze taka historia a'propos dawania nóg- ma ogólnie uraz do kowala i zawsze przed wizytą dostaje uspokajacz. Kiedyś pojechałam na nim do zaprzyjaźnionej stajni na pedicure ( bo tam mięli klatkę ) i po zabiegu człapaliśmy sobie do domu poboczem. Po drugiej stronie ulicy chodnikiem szli ludzie na działki i dziwnie na nas patrzyli, jedna pani nawet rzuciła " no kto to widział, takie rzeczy!" . Zdziwiłam się, że ludzi tak dziwi i bulwersuje widok konia... aż się nie zorientowałam jak już zasiadłam, że się tak wyluzował na tym uspokajaczu, że całą drogę szedł z dyndającą fujarą 😂
                • madame_edith Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 15:48
                  😂😂😂
              • asfiksja Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 16:13
                Pięknesmile
              • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 18:45
                Fajnie o nim piszesz. Podziwiam, że udało Ci się tak z nim dogadać.
                • mona-taran Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 21:29
                  Dzięki ☺️ Kocham dziada, choć nasz związek to nie droga usłana różami :p było ciężko, on był dziki niczym jakiś Mustang z doliny. Nigdy nie był lonżowany, więc nasze pierwsze ćwiczenia na lonży wyglądały tak, że ciągał mnie po ujeżdżalni a ja powiewałam na końcu niczym chorągiewka. To był dorosły, dorodny koń z mózgiem zastraszonego źrebaka. Z jednej strony delikatna psychika, musiałam uważać, żeby go nie zrazić i nie obrazić wink A z drugiej uparta jak osioł tona mięcha, która nawet niechcący, może człowieka zgnieść jak muchę. Kompletnie nie nauczony jakichkolwiek komend, nic. Surowizna z przerośniętymi kopytami. Ale miał to coś w oczach, co kazało mi się w nim zakochać i to mi dawało kopa do walki. I może nie jest ideałem, ma humorki, jest wredny dla innych koni, nie lubi dzieci i gania psy. Ale miłość nie wybiera, a mi też daleko do ideału wink
    • berdebul Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:12
      Kąpiel, książka, kawa, komputer i szukaj zajęć, niech chociaż na 3-4 godzinki dziennie gdzieś idzie. wink
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:14
        Co Ty, "nie da się" wink Zbyt fajnie jest w domu i na wyjściach z mamą... Ech. Damy radę. W sumie to już finisz.
    • anika772 Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:15
      Kocyk i spanko, bez żadnych wątpliwości.
    • bergamotka77 Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 10:33
      Zmęczona jesteś 12 -latką? wink
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 11:12
        Mam dużą potrzebę samotności wink
        • triss_merigold6 Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:25
          Gdybyś miała, to zapisałabyś dziecko na półkolonie albo wysłała na obóz narciarski czy coś w tym rodzaju.
          • bo_ob Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:33
            przecież napisała 'dziecko odmówiło wyjazdu' a nie każdy rodzic stosuje przemoc wobec własnych dzieci
            • triss_merigold6 Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 15:00
              Półkolonii też odmówiło? W takim razie niech się sobą zajmie przez kilka godzin chociaż co drugi dzień.
              • bo_ob Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 15:02
                11 latka powinna umieć - i chcieć - zająć się sobą przez 3 godziny codziennie, tak na moje oko
        • majenkir Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:52
          Poczekaj z 8 lat - milo wspomnisz jak dzieciak byl do Ciebie przyklejony wink.
          • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 18:48
            Tak coś czuję, że to już końcówka takiego przyklejenia wink Ale jeszcze nie jestem na etapie, żeby mnie perspektywa odklejenia miała jakoś bardzo martwić big_grin
        • kanna Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 15:42
          Jak mam potrzebę ,to mówię: żabko, idę odpoczywać, proszę nie wchodzić mi do sypialni.
          I nie wchodzi.
          Magia!
    • beaucouptrop Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 11:01
      Zamiast pytać co zrobić, rób to na co masz ochotę. W przeciwnym wypadku stracisz te cenne 3 godziny na dyskusję na ematce.
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 11:11
        To dopiero popołudniu smile
    • qs.ibidem Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 11:20
      To 3h z dzieckiem czy sama?
      Jeśli to drugie, to kąpiel z kieliszkiem wina i czasopismem. Gimnastyka przy muzyce wink i pogadać możesz na głos sama ze sobą w języku, którego aktualnie się uczysz.
      A jak z dzieckiem to jednak wyszłabym i odnowiła muzea. Zobaczyłabym, jak się zmieniła biblioteka (jakaś duża, miejska). Ewentualnie pokazałabym jakiś film, który podobał mi się, jak byłam w wieku dziecka.
    • nessy Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 12:44
      Nie wiesz, co możesz ze sobą zrobić przez te 3 godziny do tego stopnia, że musisz pytać o to obcych ludzi???
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:22
        🤣
        No nie byłaby to emama, gdyby nie padła taka odpowiedź.
    • cruella_demon Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 12:51
      No właśnie ja bym nic nie robiła. Delektowałabym się ciszą i samotnością marnując czas na coś kompletnie bezproduktywnego smile
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:22
        Kusisz 😉
      • joanna_poz Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:55
        cruella_demon napisała:

> No właśnie ja bym nic nie robiła. Delektowałabym się ciszą i samotnością marnuj
        > ąc czas na coś kompletnie bezproduktywnego smile
        >

ja będę miec CALY TYDZIEN wolnego - syneczek jedzie z tatusiem na narty, ja nie jeżdze i zostaję w domu z psemsmile
        jedyne co bedę musiała to: chodzić do pracy i wychodzic na spacery z psem ( to lubię..).
        a poza tym zamierzam cale popoludnia i wieczory delektowac się cisza i samotnościa, totalnie sie opierniczając..wink
        • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 18:48
          Farciara smile
    • mama-ola Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 13:28
      Kupiłam szydełko tunezyjskie dwustronne, porobiłabym różne próbki smile
      • kosmos_pierzasty Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:23
        Kompletnie nie moja bajka, ale brzmi fajnie 🙂
        • bi_scotti Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 14:33
          Posegreguj zdjecia z ostatnich wyjazdow (w jakiejkolwiek formie ich nie masz, moze beda jakies warte wydrukowania i eksponowania smile). Dziecko tez mozna pewnie do tego zatrudnic. Przy okazji planuj next trips wink Przyjemne z pozytecznym big_grin Cheers.
    • redwineiswhatilike Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 16:33
      Ja mam teraz sporo wolnego i dzieci duże, bardzo duże, zajmują się sobą. Nigdy w życiu chyba nie oglądałam 2 sezonów serialu na netflix, praktycznie w ciągu 3 dni obejrzałam Broadchurch. Bardzo fajny. Wcześniej inne filmy, książki. Albo leżę godzinę w wannie. Robię to na co nie mam nigdy czasu bo pracuję dużo. Fajne jest to, że nie muszę nic do nikogo mówić smile
    • bib24 Re: 3 godziny wolnego 22.01.20, 18:49
      poonanizuj się. resztę prześpij.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka