Dodaj do ulubionych

Ponoć nauczyciele biedni?

21.02.20, 16:47
A kolężanka nauczycielka 20 lat stażu na feriach na Sycylii. Więc nie narzekajcie na zarobki.Dodam ,że nie ma męża ma dwoje już prawie dorosłe dzieci.To moja teściowa ze starego portfela jest biedna 35 lat w szkole emerytura 2200 netto.Nie wy.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw W Krakowie dyrektor szkoły z żoną kurator oświaty 21.02.20, 16:49
      korniz napisała:

> A kolężanka nauczycielka 20 lat stażu na feriach na Sycylii. Więc nie narzekajc
      > ie na zarobki.Dodam ,że nie ma męża ma dwoje już prawie dorosłe dzieci.To moja
      > teściowa ze starego portfela jest biedna 35 lat w szkole emerytura 2200 netto.N
      > ie wy.

stara się o socjalne mieszkanie od miasta, bo z pensji nie stać ich na rynkowe ceny. Więc nie gadaj big_grin big_grin big_grin
      • iwoniaw Chyba nie sugerujesz, że funkcjonariuszka PiSu 21.02.20, 16:51
        kłamie opłacana przez opozycję, KOD i Broniarza? big_grin

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,25719119,kurator-nowak-zarabia-ponad-11-tys-zl-miesiecznie-twierdzi.html?fbclid=IwAR1K6fFwpaubCzwdBwc15An5Cb1eMOuNodh4k4QEVNth4A33LXoiKHYx7b8
    • gaskama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 16:50
      Puszcza się na boku dla kasy, to ma na Sycylię .... w lutym.
      • marta.graca Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:26
        Nie dalej jak parę dni temu zaklepalam tydzień na Sycylii, lot w dwie strony 150 zł, nocleg ze śniadaniami 600 zł. Przełom marca i kwietnia.
        • gaskama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:40
          Eee to miało być do mnie?
          • marta.graca Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:59
            Do ciebie. Ceny są takie, że nie trzeba się koniecznie puszczać, by tam jechać.
            • gaskama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 19:03
              To była ironia. Wydawało mi się że absolutnie oczywista.
    • little_fish Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 16:51
      Może ma sponsora 😂😂😂😂
      Matko i córko, wątki o nauczycielach coraz piękniejsze
      • sundace46 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 18:24
        Wątki o nauczycielach to jedno, infantylizm i teksty autorki co wątek coraz bardziej żenujące. Matko., skąd sie tacy ludzie, jak korniz biorą..
        • kornelia_sowa Re: Ponoć nauczyciele biedni? 26.02.20, 16:24
          Prowokuje was a wy się nabieracie
          • little_fish Re: Ponoć nauczyciele biedni? 26.02.20, 16:43
            Ona pewnie prowokuje. Ale istnieją ludzie z takim podejściem....
    • malia Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 16:54
      Rzyg
    • araceli Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 16:57
      Idź może do jakiejś normalnej pracy to też was będzie stać.
      • korniz Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:05
        W czasie wakacji wybieram Rumunię ,w czasie ferii nic bo jestem zimorodkiem.We włoszech już byłam.
        • gryzelda71 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:06
          No Rumunia do tanich nie nalezy takze po co te jęki?
          • korniz Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:10
            Ja nie jęczę ,tylko nauczyciele jęczą jak im wiecznie żle.Więc pokazuję że koleżanka nauczycielka mimo takiej biedy stać na Sycylię .
            • mia_mia Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:14
              Wyjazd na Sycylię w lutym to raczej nie przejaw braków w budżecie, a nie snobizm.
              • mia_mia Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:20
                Przejaw braków w budżecie miało być
              • aerra Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:48
                Ej, dlaczego? Tzn owszem, jest taniej, ale czemu ma być od razu przejawem braków w budżecie?
                My jesteśmy raczej dobrze sytuowani, a ja do Włoch, Grecji, Portugalii uwielbiam jeździć właśnie zimą - tam jest przyjemne 15 stopni i nie ma tłumów, chociaż ludzi i tak sporo, latem jest masakra i jeszcze upał do tego - to jest głównym powodem, a nie finanse.
                • gaskama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:04
                  Myślę, że nikt nie chciał Cię urazić w twoim statusie osoby dobrze sytuowanej.
                  • alpepe Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:19
                    10/10. Jakie rzeczy w takich wątkach z ludzi wychodzą big_grin
                  • aerra Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 00:28
                    Mnie niespecjalnie uraża co forum sobie sądzi, bo jakież to ma znaczenie dla mojego statusu? Żadne wink
                    Dziwi mnie jedynie, że ktoś z miejsca wyjazdy poza sezonem traktuje jako "braki w budżecie", bo w sezonie pchanie się do krajów, gdzie temperatura zdecydowanie przekracza moją granicę komfortu, nie jest dla mnie żadną atrakcją. Może dla tej nauczycielki również.
                    • little_fish Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 00:38
                      Ludzie lubią różne rzeczy. Jedni wyjeżdżają poza sezonem, bo to im odpowiada z różnych powodów (temperatura, kwestie urlopowe, mniejszy tłok), inni dlatego, że na sezon ich nie stać. Niezależnie od powodów, z jakich wyjeżdżamy poza sezonem, nie ma co ukrywać, że takie wyjazdy są tańsze
                      • aerra Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 00:50
                        Ale ja przecież nie twierdziłam, że nie - że zacytuję swój własny wpis: "owszem, jest taniej, ale czemu ma być od razu przejawem braków w budżecie?"
                        Dla mnie to, że poza sezonem jest taniej ma jedynie takie znaczenie, że jadę na dłużej i w wyższym standardzie, więc niekoniecznie sumarycznie wydaję mniej niż ktoś kto jedzie latem.
                        Przy czym latem też jeździmy na wakacje, tyle że szukamy takich miejsc, gdzie temperatura jest przyjaźniejsza.
                  • lily_evans11 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 06:12
                    Gaskama big_grin
            • sumire Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:15
              Brzmisz jak ci mali ludzie, co wytykali rodzicom niepełnosprawnych, że stać ich na wakacje za granicą i jeszcze łapę wyciągają.
            • gryzelda71 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:16
              Nie słyszałam jęków twojej koleżanki, twoje tak.
            • araceli Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:36
              korniz napisała:
              > mimo takiej biedy stać na Sycylię .

Sycylię w LUTYM. Oganiasz różnicę czy za trudne?
          • dyzurny_troll_forum Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:47
            Rumunia nie należy do tanich krajów!?
            To co w takim razie w Europie jest tanie!?
            • gryzelda71 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:53
              Gruzja
          • kropkaa Re: Ponoć nauczyciele biedni? 25.02.20, 15:34
            Rumunia akurat należy do tanich.
            • gryzelda71 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 26.02.20, 15:17
              No na forum to i narty we Włoszech tanie także...
              • little_fish Re: Ponoć nauczyciele biedni? 26.02.20, 16:00
                I Chiny
        • araceli Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:09
          korniz napisała:
          > W czasie wakacji wybieram Rumunię ,w czasie ferii nic bo jestem zimorodkiem.We
          > włoszech już byłam.

To skąd ta jadowita zazdrość? Kościelna niech leci do spowiedzi z brudnych myśl big_grin
        • izabelka55 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:54
          Jesteś wredna zazdrosnica, a o zarobkach nauczycieli i życiu innych mało wiesz. Jak Ci źle w swojej pracy, bo jest słabo opłacana, to ja zmień. Nie cierpię ludzi, którzy zaglądają innym do portfela.
          • izabelka55 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:54
            To do korniz było.
    • iwoniaw Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:01
      korniz napisała:

> A kolężanka nauczycielka 20 lat stażu na feriach na Sycylii.

Jeszcze pewnie po drodze na lotnisku kupiła wodę butelkowaną, bezczelna! big_grin Coraz głupsze te wrzutki macie, towarzysze.
    • sumire Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:01
      Zazdrość to brzydka cecha i szkodzi na urodę.
      • hugo43 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:09
        Podejrzewam,ze samemu organizując wyjazd,wychodzi taniej niż nad Bałtykiem.nawet teraz,poza sezonem.
        • araceli Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:38
          hugo43 napisała:
          > Podejrzewam,ze samemu organizując wyjazd,wychodzi taniej niż nad Bałtykiem.nawe
          > t teraz,poza sezonem.

Ostatnio był wątek o wpisie na blogu, gdzie facet opisał 2-tygodniowe ferie w Hiszpanii za 4 tys. na 4 osoby.
    • mia_mia Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:11
      Dlaczego nie zostałaś nauczycielem? Byłoby cię stać na Sycylię w lutym. Nic straconego chyba, jeśli skończyłaś jakieś studia, roczny kurs i już jesteś w raju.
    • bazia8 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:15
      Wiesz co?
      Idz stad.
    • zasiedziala Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:18
      Pewnie nie stać jej było na Zakopane czy inną Bukowinę, to na Sycylię biedaczka poleciała. Czego tu zazdrościć.
      smile
      • hugo43 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:44
        My co roku siedzimy po kilka tygodni w Turcji ,na Bałtyk nas nie stać.ostatnio za hotel 3* all w Alanyi,przy samej płazy za 2+2 3800pln za 12 dni zapłaciłam w drugiej połowie czerwca.do tego przeloty i ubezpieczenie i w 7 tys się zmieściliśmy.do tego pogoda i ciepłe morze w gratisie.
        • zasiedziala Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:48
          Wierzę, to nie była szydera z mojej strony. Sycylię w lutym można akurat zorganizować bardzo niskim kosztem, bo (prawie) nikt tam wtedy nie jeździ. Pewnie niższym niż Zakopane w tym samym lutym. Prowokacja by była lepsza jakby się pojawiło jakieś bardziej egzotyczne miejsce. Albo chociaż Paryż.
        • korniz Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:52
          W Alanyi może w Garden Resort? Byliśmy tam .To było kilka lat temu
          • hugo43 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:18
            Nie,przez booking mały hotelik blisko centrum.w ogóle nie było tam Polaków,Parador Beach
      • mama.nygusa Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:47
        Juz kiedys pisalam, na moim nowym osiedlu wkolo mam domy w wiekszosci nauczycieli. Oraz gdy pisalam, ze znany mi nauczyciel kupil sobie ladne mieszkanie, zapewne na kredyt, ale stac go na zeby cale wakacje spedzil na wyjazdach, bynajmniej nie pod namiotem, a w roku szkolnym przynajmniej 2 razy w m-cu lubi bywac w teatrze czy w operze, oczywiscie tez pisano ze ze rodzice wspomahgaja big_grin, ta wspomagac rodzicow to moze on co najwyzej.Aha pan jest samotny.Za pensje za 2-3 tys na to wszystko stac by go nie bylo.No samochod tez ma, a utrzymanie kosztuje.
        • zasiedziala Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:50
          Ale czego to dowodzi? Mam bezrobotną koleżankę, która właśnie kupiła inwestycyjnie mieszkanie. Czy to znaczy, że takie mamy wysokie zasiłki dla bezrobotnych?
        • araceli Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:56
          Tak tak - majętni nauczyciele z nowymi domami a do szkoły dojeżdża nauczyciel 40km z innego miasta. Nygusowa Nibylandia big_grin
        • gaskama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:59
          Pan, jak koleżanka korniz, daje doopy za pieniądze. To jedyne logiczne wyjaśnienie.
          • little_fish Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:07
            Albo za bilety do opery
            • gaskama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:09
              To wręcz bardziej prawdopodobne.
    • edelstein Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:42
      Sycylia w lutym jako potwierdzenie bogactwa😬ojp
      Przestan wreszcie liczyc cudze pieniadze
    • la_mujer75 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:43
      Wsydź się!
    • malia Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:54
      Już prawie wszyscy w komplecie, jeszcze tylko Arweny brakuje.
      Właściwie można napisać jeszcze coś o niedoskonałości reformy i mania się zamelduje
    • anika772 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 17:55
      Do urlopu na Sycylii w lutym nie trzeba być bogaczem...
    • lucyjkama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:10
      2200 to niezła emerytura. Obawiam się, że ja dostanę 1000 albo i wcale bo na emerytury już nie będzie 😭
    • hanusinamama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:12
      MOja mam tez stać...tyle ze za to płaci ojciec smile
      • manala Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:18
        A mnie nie stać na Sycylię nawet w zimie. Mąż też kiepsko zarabia.
        • manala Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:21
          Tz. samą to pewnie byłoby mnie stać. Ale x4 to już nie.
          • hanusinamama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:25
            NO wiec mowie ze moja stac tylko dlatego ze ojciec sporo zarabia. Ale jak byłam dzieckiem, mama nauczycielką, ojciec jeszcze naukowcem....to mielismy malutko.
    • mama303 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:13
      raczej za pensje nauczycielska tam nie pojechała.
      • mamdomek Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:53
        Nauczyciele należą do bardzo często podróżujących. Dlaczego tak się dzieje? Pomijając bardzo częste przypadki, że nauczycielka ma męża który zarabia kilka razy więcej od niej? Otóż nauczyciele to na tle przeciętnych Polaków elita intelektualna. Potrafią liczyć, nie wydają na bzdety, samochody (kosztowne w naprawie rzęchy), wielkie telewizory, pseudoleki, rzęsy 4D, tipsy, nie smażą się w solariach. Potrafią zaoszczędzić na cel którego typowy matoł nie pojmuje - WYJECHAć ŻEBY ZOBACZYĆ ŚWIAT. Niekoniecznie do "ziemi świętej", Watykanu czy Egiptu albo Turcji w lipcu, bo to robią IDIOCI.
        Pamiętam jeszcze za komuny takie małżeństwo nauczycielskie, który żyło biednie jak myszy kościelne. Ale raz na czy 3 lata wyjeżdżali w miejsca wówczas tak egzotyczne i niedostępne jak Azja, Ameryka Płd itp.
        Jak wspomniałem, typowy matoł piso-pato-katol tego nie pojmie. W pale mu się nie zmieści.
        • samawsnach Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 18:52
          "Ale raz na czy 3 lata wyjeżdżali w miejsca wówczas tak egzotyczne i niedostępne jak Azja, Ameryka Płd itp.
          Jak wspomniałem, typowy matoł piso-pato-katol tego nie pojmie. W pale mu się nie zmieści."
          No patrz, mnie się na przykład nie mieści, że żyjąc "biednie jak myszy kościelne" można zaoszczędzić na podróż wakacyjną dwojga ludzi do Ameryki czy Azji. Chyba że zdefiniujemy, co to znaczy taka bieda. Bo dla kogoś, kto zarabia 12 000, "biedą" jest może np. 3500/os.
          • araceli Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 19:03
            'No patrz, mnie się na przykład nie mieści, że żyjąc "biednie jak myszy kościelne" można zaoszczędzić na podróż wakacyjną dwojga ludzi do Ameryki czy Azji.'

Bez przesady - te kierunki nie są jakoś mocno drogie, jeżeli nie jedziesz z biurem podróży a backpakersko.
            • little_fish Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 19:12
              Wyjeżdżali raz na trzy lata, czyli mieli do dyspozycji sześć średnich nauczycielskich pensji. A żyli biednie/skromnie, bo na wszelkie dodatkowe wydatki musieli mieć z bieżących pensji
          • mamdomek Re: Ponoć nauczyciele biedni? 26.02.20, 14:05
            Edukacja nie była dla ciebie łaskawa i przeszła bokiem, nie rozwijając zdolności czytania ze zrozumieniem smile
    • frey.a86 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:14
      Jezu, ale żałosny wątek. Jak już koniecznie musisz zaglądać tej kobiecie w portfel, to nie zapomnij do jej dochodów doliczyć alimenty i 500+ na wspomnianą dwójkę "prawie dorosłych dzieci" i już masz 2 tys. zł ekstra miesięcznie w budżecie.
    • kub-ma Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:22
      O matko, a ja w któreś wakacje w Wielkiej Brytanii byłam! Zaraz ktoś o mnie napisze!
      A nie, przepraszam. Ja mam męża smile

Absurdalny wątek
    • hanusinamama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:24
      Tam jest aktualnie 14 stopni w dzien, w nocy -4...czyli podobnie jak u nas. Jakby nie patrzec znajoma pojechała chyba w najtanszym okresie...wiec kokosów nie ma.
    • sarah_black38 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:33
      O Boże, te trolle to oraz głupsze ... Sycylia w lutym na laście, albo bilet do teatru dwa razy w miesiącu po 30 zeta to synonim bogactwa!!! ??? O tempora, o mores! Jak to dobrze, że ten nauczyciel do teatru chodzi, człek kulturalny wszakże ... cieszyć się trzeba. Albo jak kupi raz w miesiącu książkę to zaraz bizantyjski tryb życia ...

Z kim wyście się na rozumy pozamieniały?
      • hanusinamama Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 17:41
        Tez własnie pisałam, ze pojechała w najtanszym okresie...siwadczy to raczej o niezamożności...
    • stasi1 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:39
      Znajoma była nie dawno na Teneryfie, sama .dorosłe dzieci wdowa. Ona ma problem zdrowotny po wypadku trochę jej umysł szwankuje. Ogólnie nie zazdroszczę
      • simply_z Re: Ponoć nauczyciele biedni? 23.02.20, 18:55
        co ma piernik do wiatraka?
        • sundace46 Re: Ponoć nauczyciele biedni? 24.02.20, 09:17
          Też się nad tym zastanawiam. To zapewne wpis z typu- niewiele mam do powiedzenia na temat, ale wpisze się, a co tam big_grin
    • magata.d Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 18:46
      A moi teściowie tez ze starego portfela, emerytowani nauczyciele maja całkiem dobrze. I czego to dowodzi?
    • solejrolia Re: Ponoć nauczyciele biedni? 21.02.20, 19:05
      Nie, ty jednak jesteś do wyszarzenia.

Za robotę się weź, a nie wszystkim do portfela zaglądasz!
      No co za zawistna baba z Radomia, no!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka