Dodaj do ulubionych

Karta mBank mały problem

26.02.20, 15:27
Moze i glupie pytanie. Posiadam kartę, która zazwyczaj płacę za zakupy w Internecie. Chciałam dziś zapłacić kartą zbliżeniową i wyskakuje błąd odczytu karty. W dwóch różnych miejscach. Karta jest aktywna. Data ważności także. Co może być nie tak. Trzeba coś jeszcze aktywować? Kartę mam od niedawna
Obserwuj wątek
    • amast Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 15:30
      Spróbuj wypłacić pieniądze z bankomatu.
    • iwles Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 15:35

Ja, co prawda w innym banku, ale najpierw muszę skorzystać z bankomatu, niekoniecznie wypłacić kasę, wystarczy sprawdzić saldo.
      No ale skoro płaciłaś przez internet i wszystko było ok, to nie wiem, czy to o to chodzi.
      • patir23 Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 15:47
        Nigdy nic nie wypłacałam z tej karty. Ani nie korzystałam z bankomatu. Bardziej potrzebna mi była do opłat przez Internet gdzie wymagana była karta. Chciałam spróbować coś zapłacić w sklepie ale się nie udało.
        • alpepe Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 15:50
          to spróbuj z bankomatem, wiem, że kartę mojego eksmęża też trzeba tak aktywować.
          • patir23 Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 15:58
            Ok. Dzięki. Bo gdyby coś było nie tak to bym nie mogła płacić też przez Internet. A wszystkie transakcje przechodzą. Data ważności jeszcze długa. Karta praktycznie nowa więc nie jest uszkodzona.
        • amast Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:04
          Wiele banków wymaga, aby przed płaceniem zbliżeniowym raz użyć PINu. Prawdopodobnie mBank też. Płatności w internecie to zupełnie co innego. Możesz też spróbować zapłacić kartą nie zbliżeniowo, tylko tradycyjnie, wkładając w czytnik kartę i wpisując PIN. Też powinno zadziałać. I powinno odblokować płatności zbliżeniowe.
        • gogologog Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:07
          Skoro dziala przez internet to jest aktywna.
          Wyglada jakby byla uszkodzona fizycznie.
          Ale to tylko gdybanie - infolinia wyjasni na 100%
        • sol_13 Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 22:33
          Musisz pierwszy raz zapłacić stykowo.
    • soft.kitty Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:05
      Może nie aktywowałaś płatności zbliżeniowej?
    • lauren6 Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:25
      Skontaktuj się z mbankiem.
    • leni6 Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:28
      Spróbuj zapłacić stykowo albo skorzystać z bankomatu. Jak nie zadziała to zadzwoń na infolinię.
    • h_albicilla Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:29
      W mbanku pierwsza płatność musi byc tradycyjnie, w czytniku z PINem. Dopiero potem można płacić zbliżeniowo. Sprawdź też w systemie czy przypadkiem nie masz wyłączonych płatności zbliżeniowych dla tej karty.
    • claudel6 Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 16:45
      nie ma aktywowanych płatności zbliżeniowych
    • agus-ka Re: Karta mBank mały problem 26.02.20, 23:52
      Albo zwyczajnie jest uszkodzona. Miałam taki przypadek. Wymienili mi kartę za Free.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka