Dodaj do ulubionych

Puste półki

02.03.20, 19:00
Jednak stały się faktem a nie histerią w mediach.
Rossman - ani jednego żelu antybakteryjnego do rąk, te małe butelki po niecałe 2 złote wykupiono na pniu, ponoć wpadła jakaś grupa Azjatów i zgarnęła wszystkie jakie były.

Pani 30+ zmartwiona, dopytująca obsługę co ona ma robić bo jej małe dzieci ręce ciągle gdzieś wsadzają, i potrzebuje coś dla tych dzieci by je zabezpieczyć.. Obsługa pocieszająca, że jeśli jest dostęp do wody i mydła to lepiej po prostu ręce umyć i ten żel nie jest jej potrzebny, bo on do sytuacji gdzie nie ma możliwości umycia rąk...

Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Puste półki 02.03.20, 19:02
      stały się faktem a nie histerią w mediach. Rossman - ani jednego żelu antybakteryjnego do rąk, te małe butelki po niecałe 2 złote wykupiono na pniu

no dobrze, to kawałek półki z żelami a z reszty też wszystko wymiotło ??
      • pasquda77 Re: Puste półki 02.03.20, 19:07
        U mnie w osiedlowym netto wyraźnie przetrzebione półki z makaronem, ryżem i kaszą W biedronce podobnie plus ani sztuki mydła w opakowaniu z pompką 🤣
        • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 19:17
          aaaa.... ty widzisz, przypomniałaś mi że ryż mi się skończył i trzeba kupić smile
          • z_lasu Re: Puste półki 02.03.20, 20:27
            To już nie kupisz 😀 Mnie się mąka skończyła, to wrocławską dostałam dopiero w piątym sklepie.
    • andaba Re: Puste półki 02.03.20, 19:06
      Po wyciszeniu paniki koronawirusowej przeczuwam epidemię jakiegoś syfu pokarmowego, typu rotawirus.
      • mona-taran Re: Puste półki 02.03.20, 19:36
        O, to jednak kupię ten nocnik, co widziałam w promocji, może się przydać:p
    • asia-loi Re: Puste półki 02.03.20, 19:06
      Byłam dzisiaj w Rossmannie i nie widziałam pustych półek. Kupiłam co chciałam, z tym ja żelu nie miałam zamiaru kupować, więc nie zwróciłam uwagi czy był. Żelu nie mam w domu, ponieważ nigdy nie kupowałam, wystarcza mi mydło.
      • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 19:16
        Też bym nie zwróciła gdyby ta akcja nie działa się naprzeciw półki z promocjami na farby do włosów które wnikliwie przeglądałam big_grin
        • aankaa Re: Puste półki 02.03.20, 19:50
          czyli coś na tych półkach się ostało ?
    • memphis90 Re: Puste półki 02.03.20, 19:06
      Bo ja wiem... U mnie w Lidlu wykupiony cały zapas tulipanów - nie wiem, czy to oznaka skrajnego optymizmu czy wręcz przeciwnie? I cały makaron spaghetti, inne makarony obecne. Poza tym pustek na półce nie zauważyłam. Nawet promocyjne masło za 3.33 było do kupienia.
      • pani07 Re: Puste półki 02.03.20, 19:14
        Byłam dzisiaj w Rossmannie, robiłam zakupy i czegoś takiego nie widziałam. Serio aż tak trzeba rozkręcać tę histerię? Przecież na samą grypę w Polsce w zeszłym roku zmarło ponad 200 osób i ktoś widział nakręcanie histerii?
        • heca7 Re: Puste półki 02.03.20, 19:56
          Ja byłam dziś w trzech Rossmannach. W pierwszym kupiłam tylko żarcie dla kota. W drugim udało mi się kupić papier toaletowy a w trzecim dopiero mydło w piance. Papier akurat się mi skończył. Mam dozowniki do mydła w piance więc innego nie chciałam dokupować. I na półkach rzeczywiście mydła zarówno w płynie jak i w kostce były przetrzebione, puste półki.
      • jasnoklarowna Re: Puste półki 03.03.20, 13:29
        To jaaaa nie chwaląc się uczyniłam 😀
        wczoraj kilka pączek tulipanów w różnych kolorach bo lubię kolorowe w dużej misie szklanej.
        I makaron kolanka drobniutkie 2 paczki bo mam pomidorówkę a młodszy innego nie jadą. I jeszcze papier toaletowy miałam kupić ale zapomniałam 😃
    • kozica111 Re: Puste półki 02.03.20, 19:12
      Nie zaobserwowałam, moze to gdzieś poza dużymi miastami?
      • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 19:14
        W jednym z większych big_grin
    • asqe Re: Puste półki 02.03.20, 19:15
      Media nakręcają histerię, wiec ludzie te żele wykupują.
      Ciekawe czy w ogóle używają?

Wiele tutaj głosów, ze te żele do rąk są zupełnie niepotrzebne, bo wystarczy woda z mydłem.
      Ja mam zawsze taki przy sobie i używam np po wyjściu z syfiastego metra, bo wiem, ze czasem zupełnie bezrefleksyjnie zdarza mi się dotykać twarzy, podrapać po nosie czy w końcu, to już rozmyślnie, zapalić papierosa po drodze z metra do pracy. A teraz to już w ogóle niczego w metrze nie dotykam, na szczęście nie podróżuje w godzinach szczytu.
      • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 19:19
        Cała ta histeria może pomóc by ludzie zaczęli dbać o higienę. Choć nadal widzę, że niektórzy wychodzą z kibla bez mycia rąk... na niektórych nic nie zadziała.
        • beneficia Re: Puste półki 02.03.20, 19:48
          A skąd, skończy się histeria i wszystko wróci do normy.
          Zobaczysz latem w mpksmile
          • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 19:54
            fe, jechałam dziś mpk. śmierdziało kupą. uncertain
            • tyggrysio Re: Puste półki 02.03.20, 21:31
              moze ktos wzial sobie do serca, ze ma wirusy/bakterie na rekach i nie chcial sie dotykac?
        • aankaa Re: Puste półki 02.03.20, 19:52
          owa "higiena" dotyczy, póki co, wyłącznie mycia rąk
          więc nie bądź taką optymistką
    • piataziuta Re: Puste półki 02.03.20, 19:51
      Polacy mają awersję do mycia rąk nawet po skorzystaniu z toalety, a co tu dopiero mówić o częstym ich myciu.
      Stąd ta histeria żelowa.
      • pani07 Re: Puste półki 02.03.20, 19:55
        piataziuta napisała:

> Polacy mają awersję do mycia rąk nawet po skorzystaniu z toalety, a co tu dopie
        > ro mówić o częstym ich myciu.
        > Stąd ta histeria żelowa.

Nigdy w życiu nie używałam takich żelów, zawsze myję za to ręce, co więcej- ile razy zdarzyło mi się korzystać z toalet w galeriach czy na dworcu, widziałam kobiety dłonie myjące.
        Skąd u niektórych emam zaraz potrzeba uogólnień, że "Polacy to brudasy", takie mniejsze wersje Karolinki Korwin Piotrowskiej.
        • piataziuta Re: Puste półki 02.03.20, 20:41
          Z doświadczenia.
          Kiedyś, robiąc mejkap przed występem w pewnej toalecie, liczyłam dla zabawy ile kobiet myje ręce po skorzystaniu i wyszło mi dramatyczne 3/10.
          Od tego czasu zaczęłam zwracać na to większą uwagę.
          Minęło już ponad 10 lat i mogę powiedzieć z całą pewnością: większość kobiet - Polek - dam - wizualnie zadbanych - NIE MYJE rąk po skorzystaniu z toalety.
          • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 20:46
            Co do kobiet nie wiem. Pracuję z facetami i tak, nie myją rąk. I to po trzymaniu fiuta..
            Ale spotkałam się też z toaletami publicznymi, gdzie taniej się płaciło za skorzystnie z kibla bez mycia rąk... a za odkręcenie kurka z wodą dopłata...
          • ma-ura Re: Puste półki 02.03.20, 20:50
            Od lat po wyjsciu z toalety publicznej wole uzyc chusteczek dezynfekujacych, niz dotykac kranu, dozownika mydla czy uzyc suszarki do rak, w ktorej rozdmuchiwane sa bakterie.
        • sniyg Re: Puste półki 02.03.20, 20:47
          pani07 napisał(a):

> Skąd u niektórych emam zaraz potrzeba uogólnień, że "Polacy to brudasy", takie
          > mniejsze wersje Karolinki Korwin Piotrowskiej.
          Sądzą po sobie i rodzinie.
      • mona-taran Re: Puste półki 02.03.20, 20:00
        E tam, nie tylko Polacy :p byłam niedawno we francuskim centrum handlowym, czekałam w kolejce do kibelka i żadna z wychodzących z toalety pań nie umyła rąk. Może miały żele w torebkach :p
        • pani07 Re: Puste półki 02.03.20, 20:02
          mona-taran napisała:

> E tam, nie tylko Polacy :p byłam niedawno we francuskim centrum handlowym, czek
          > ałam w kolejce do kibelka i żadna z wychodzących z toalety pań nie umyła rąk. M
          > oże miały żele w torebkach :p

No bo to nie w narodowości podział leci, prawda? Są brudasy i niemyjce wszędzie. Mnie raczej zaskoczyło, że jak kiedyś w takiej kolejce czekałam, to ręce myła każda i raczej przyszła myśl, że "może już ta oczywistość jak mycie rąk po skorzystaniu z toalety to oczywistość"?
          • piataziuta Re: Puste półki 02.03.20, 20:44
            Oj tak, tak...
            Pewnie sama myjesz 20x dziennie i wszystkie z kolejki, olśnione, poszły za twoim przykładem.
        • piataziuta Re: Puste półki 02.03.20, 20:42
          Pocieszające/nie pocieszające. ;P
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Puste półki 02.03.20, 20:19
      Za miesiąc będzie wysyp moli i innego robactwa.
      Byłam dzisiaj w biedrze przed 12h, kupiłam produkty na obiad + kg mąki, paczkę ryżu i opakowanie drożdży w celu uzupełnienia zapasów.
      Zdziwiły mnie pustki na makaronach i kaszach ...
      Żeli antybakteryjnych nigdy nie używałam, w razie czego mam z 3 litry wódki, jakiś bimber i małpkę spirytusu ;P

• login080895 Re: Puste półki 02.03.20, 20:26
        kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Za miesiąc będzie wysyp moli i innego robactwa.
        > Byłam dzisiaj w biedrze przed 12h, kupiłam produkty na obiad + kg mąki, paczkę
        > ryżu i opakowanie drożdży w celu uzupełnienia zapasów.
        > Zdziwiły mnie pustki na makaronach i kaszach ...
        > Żeli antybakteryjnych nigdy nie używałam, w razie czego mam z 3 litry wódki, ja
        > kiś bimber i małpkę spirytusu ;P
        >
        I tak trzymać .Niech debile wydają pieniądze na żele.Nikt by nic nie kupił gdyby panie przy kasach odmówiły brania brudnych pieniędzy.Te najbardziej zagrożone.
        • aankaa Re: Puste półki 02.03.20, 20:31
          businessinsider.com.pl/finanse/chiny-niszcza-pieniadze-walka-z-koronawirusem/ghn1cqx
        • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 20:43
          fakt. Kiedyś papiery z archiwum musiałam szybko przejrzeć. takie z całego roku, więc też takie okaszlane w sezonie grupowym. Niestety śpiesząc się kartkowałam je po prostu czasem śliniąc palec. Łojesooo jak się pochorowałam z tego syfu... A pieniądze tym bardziej zasyfione bo przez setki rąk przechodzą. Pieniądze co do zasady są brudne i powinno się je prać.
          • kryzys_wieku_sredniego Re: Puste półki 02.03.20, 21:02
            Mój mąż rozkręcił kiedyś okap kuchenny bo miał wymienić jedną rzecz, zobaczył jaki jest zasyfiony i postanowił go wymyć. Jak przyszłam do domu to okap był w najdrobniejszych kawałkach, mąż czyścił go i skręsał przez 3 dni.
            Po tym zachorował, chorował przez ponad miesiąc, najpierw leki przeciwwirusowe, po tygodniu antybiotyk, potem kolejny aż w końcu dostał jakiś dla "konia" z opcją że jak nie będzie lepiej to szpital. Przez kolejne 3 miesiące dochodził do siebie.
            Nie wiemy jakiego syfa złapał ale było nie wesoło.
            • 12gram Re: Puste półki 02.03.20, 21:07
              no pięknie... my się tu importowanego koronawirusa boimy a kto wie co w domu czyha.... brrr.
      • nocnamagia Re: Puste półki 02.03.20, 20:51
        Na makarony i kasze była promocja w biedrze w zeszłym tyg, nic dziwnego ze wykupione
      • olena.s Re: Puste półki 02.03.20, 21:06
        Powinnaś mieć pejsachówkę albo spirytus, bo stężenie ma mieć 60% plus.
    • coronawirus Re: Puste półki 02.03.20, 20:27
      Po co kolejny paniczny wątek na ten temat? W dodatku te "puste półki" to jak się okazuje 1 półka i to z żelami.
    • cruella_demon Re: Puste półki 02.03.20, 20:45
      U mnie sklepy normalnie zaopatrzone.
      • login080895 Re: Puste półki 02.03.20, 21:35
        cruella_demon napisała:

> U mnie sklepy normalnie zaopatrzone.
        >
        Kupować pieniądz nakręca gospodarkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka