Dodaj do ulubionych

Był Bosch, jest też Abbot

28.03.20, 11:59
Szczegółów co do precyzji brak (ale zdaje się do aprobaty trzeba mieć min. 80 %). Rezultat w kilka minut. Urządzenie jest przenośne.

abbott.mediaroom.com/2020-03-27-Abbott-Launches-Molecular-Point-of-Care-Test-to-Detect-Novel-Coronavirus-in-as-Little-as-Five-Minutes
Obserwuj wątek
    • olena.s Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 12:03
      Dodam, że to jest w ogóle bardzo interesujące, jak firmy przestawiają działalność na tryb wojenny. Dyson (ten od odkurzaczy) ma w ciągu 2 tygodni zacząć wypuszczać respiratory....
      • kandyzowana3x Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 12:21
        Interesujące to jest jak firmy, które obecnie produkują respiratory zostały całkowicie zignorowane w swojej ofercie, a kontrakt dostał jeden z głównych sprzymierzeńców brexitu, który w 10 dni zaprojektował respirator. A rządowi brytyjskiemu umknął email z eu. www.theguardian.com/world/2020/mar/26/no-10-boris-johnson-accused-of-putting-brexit-over-breathing-in-covid-19-ventilator-row#img-1
        • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 12:37
          Przerażające...i jakże znajome.... sad
        • olena.s Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:32
          Tak, jako decyzja polityczna takie zagrywki są gów,....ne, bez wątpienia. Tylko że to nie chodzi wyłącznie o UK: fascynuje mnie, jak zupełnie inne firmy (poza AGD także motoryzacyjne) i w zupełnie innych krajach (np.Włochy, USA, za pięć minut pewnie usłyszymy o kolejnych) przestawiają błyskawicznie działalność.
          • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:36
            Pieniądze. Od rządu- który olewa firmy specjalizujące się w produkcji danych urządzeń.

Faktycznie - fascynujące...
            • olena.s Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 14:11
              Cóż, Ford, GM, też się przestawiły. Całkiem bez Borysa. Fiat Crysler ma produkować maski, a Ferrari zdaje się też respiratory.
              • kandyzowana3x Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 15:20
                Z tym GM to też chyba średnio wychodzi. uncertain. Wygląda na to, że za przestawieniem jednej dźwigni nie sposób w ciągu tygodnia przestawić się z masowej produkcji samochodow na sprzęt medyczny.
                • olena.s Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 15:30
                  Zobaczymy w ciągu tygodnia - dwóch co komu wyjdzie z tych prób. Z tego co czytałam, to pewne elementy są takie same, pewne tworzywa są takie same.
                  Ale faktycznie mnie tempo też zaskoczyło.
                • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 15:50
                  Dlatego tak ważne jest, żeby nie ignorować firm doświadczonych, które są gotowe na zwiększoną produkcję- wszystko mają ustawione, certyfikaty itd.
          • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:41
            p.s. czy to, że PiS nie stanął do unijnego przetargu też jest tylko "gów.... zagrywką, bez wątpienia" Twoim zdaniem? Bo moim zdaniem jest to przerażające i skandaliczne.

I to, że UK ignoruje zgłoszenia firm specjalizujących się w produkcji respiratorów też jest tylko "zagrywką" ? I to, że przekazuje zlecenia rządowe firmie bez doświadczenia zamiast doświadczonym to też tylko "zagrywka"?

eeehhh
      • nenia1 Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 12:39
        Mnie się to wydaje całkowicie naturalne, tak działa biznes, rynek wymusza zmiany.
        • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 12:58
          Czytałaś zalinkowany artykuł? To, że biznes tak działa to normalne. Gorzej, że tak działa państwo!
          • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 12:59
            p.s. zalinkowany przez kandyzowaną
          • nenia1 Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:03
            Jak się nie podpięłam pod kandyzowaną, tylko pod oleną.
            • kandyzowana3x Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:08
              Ale tak właśnie działa biznes. Bogaci w czasach kryzysu dorobią się fortun, biedni zapłacą rachunek.
              • nenia1 Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:40
                o rany, komentowałam to, że biznes się przestawia, typu restauracje stacjonarne na dania na wynos, szwalnie na szycie maseczek, a "traktory na czołgi", nie wszyscy co mają biznes to "źli bogacze".
            • chococaffe Re: Był Bosch, jest też Abbot 28.03.20, 13:12
              Wiem pod kim się podpiełaś. Ja pytałam czy zajrzałaś do artykułu zalinkownego przez kandyzowaną, który mówi o tym jak działa państwo - bo właśnie to jest najważniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka