Dodaj do ulubionych

Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer

30.03.20, 19:42
Polski Fundusz Rozwoju S. A, organ państwowy, ma prezesa z wysokiej półki. Paweł Borys był już kilka lat temu uważany za jednego z najlepszych menadżerów młodego pokolenia. To właśnie on ma być jednym z mózgów walki z kryzysem, a FPR ma przeznaczyć pieniądze na tarczę antykryzysową.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 20:24
      Przeczytałam "bardzo piękny menadżer" i nawet się ucieszyłam z comingoutu Józka...
      • chococaffe Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 20:33
        big_grin
      • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 21:10
        Bardzo źle mi życzysz widzę. Niestety nie mam w planach zmiany orientacji, nie zostanę maskotką LGBT jako narodowiec nawrócony na lewactwo i homoseksualizm.
        • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 21:11
          A ja po prostu ufam takiemu państwu, gdzie są tacy fachowcy jak Borys i Szumowski. Cieszę się, że nie ma już Aleksandrów Gradów.
        • angazetka Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 22:08
          Życzę ci szczęścia w miłości. Jakiejkolwiek. Orientacji się nie zmienia tak poza tym wink
          • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 22:55
            Ja nie chcę żadnej miłości. Ja chcę pracy i chleba do emerytury. Nie wierzę, że miłość może mnie spotkać. No, może jak będę emerytem to sprawię sobie kota.
      • iwles Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 21:39
        angazetka napisała:

> Przeczytałam "bardzo piękny menadżer" i nawet się ucieszyłam z comingoutu Józka
        > ...

"Prężny" też daje do myślenia 😄
    • stavros2002 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 20:35
      Gładki zaczes, polska uroda, umiejętnie maskuje zakola wink

pbs.twimg.com/profile_images/1163345228872507393/8-LIFQVR_400x400.jpg
      • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 21:12
        Wypraszam sobie, w maskowaniu zakoli fryzurą to ja jestem mistrzem w sumie już od ponad dziesięciu lat! big_grin
        • stavros2002 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 30.03.20, 21:21
          A twój chłopak nie jest zazdrosny o Borysa?
    • morekac Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 31.03.20, 07:53
      >Paweł Borys był już kilka lat temu uważany za jednego z najlepszych menadżerów młodego pokolenia.

A poza tym, że jest uważany, to jakie ma osiągnięcia? Bo tak szczerze to z życiorysu wygląda na zimnego bankstera i człowieka skupionego na liczbach, nie ludziach. A dla takich - nie wpasujesz się w cashflow - wypad...
      • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 31.03.20, 18:07
        Może właśnie ma osiągnięcia z optymalizacji cash flow? Może i zimny zawodowiec, ale za to skuteczny? Takiego trzeba na czasy kryzysu.
        • morekac Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 10:08
          Za bardzo sobie imaginujesz u niego pikające serduszko. Skuteczny zawodowiec w wielu branżach to taki, który zwalnia ludzi bez skrupułów. To się nazywa optymalizacja kosztów.
          A facet dotąd skupiał się na wprowadzaniy spółek na giełdę i innych tego typu sprawach, naprawdę nie wiem, skąd przypuszczenie, że twój los (czy czyjkolwiek inny) go wzruszy.
          • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 10:19
            Obecnie jest fachowcem, który ma realizować misję państwa. Zresztą on nie jest członkiem rządu, jego fundusz ma po prostu współdziałać w tarczy kryzysowej.
            Ty sama nie jesteś ekonomistką? Dlaczego próbujesz go teraz tak odhumanizowywać? Może mi jeszcze życzysz, żeby został moim szefem i mnie zwolnił?
            • morekac Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 10:30
              A ty znowu bierzesz wszystko do siebie.
              Po prostu usiłuję ci uświadomić, że życiorys pana nie świadczy o tym, że jest on społecznikiem o gołębim sercu, tylko raczej Balcerowiczem młodego pokolenia.
              • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 10:53
                A czy ja pisałem, że to społecznik? Pisałem, że fachowiec i to burzy narrację przeciwników PiS. Borys na dodatek nie jest chyba zbyt politycznie zaangażowany, za PO pracował wysoko w państwowym banku. Ostatnio jeden lubiany dziennikarz ekonomiczny z TVN przeszedł do TVPiS. Ludzie naprawdę są ponad polityką. Ja w życiu codziennym tak samo. To nie jest tak jak sobie myślicie, że na randce bym pytał dziewczynę o to na kogo głosuje i ilu miała partnerów seksualnych.
                W ogóle Borys był już raz brany przez PiS pod uwagę jako kandydat na ministra finansów. Myślisz, że wdrożyłby nowy plan Balcerowicza? Tego nie wiemy, jakie ma osobiste, prywatne poglądy na politykę. W pracy ma się kierować interesem swojego pracodawcy, jak każdy.
                • morekac Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 13:01
                  >W ogóle Borys był już raz brany przez PiS pod uwagę jako kandydat na ministra finansów.

Jego fachowość przegrała z fachowością Banasia?
                  • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 13:43
                    To był inny moment. Przegrał z tamtą babką, nawet nie pamiętam jak się nazywała.
    • woman_in_love Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 13:47
      Podnieca cię, gdy jest taki prężny?
    • thank_you Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 14:21
      Tere fere, tyle wiesz, ile przeczytasz.
      Czyli nic.😆
      • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 14:29
        A skąd mam wiedzieć więcej? Nie znam go osobiście. Facet jednak był wysoko oceniany za czasów, gdy jeszcze pracował w podmiotach komercyjnych.
        • morekac Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 14:40
          Podmioty komercyjne mają inne kryteria oceniania niż podmioty niekomercyjne. Pamiętaj o tym.
        • thank_you Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 14:48
          Zastanów sie kto przechodzi z komercyjnych do niekomercyjnych i to przy takich wiatrach. 😆
          • i_m.norwood.3 Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 16:28
            Myślisz, że w PFR źle mu płacą? Poza tym teraz jest prezesem, wcześniej był tylko dyrektorem wyższego szczebla. Odchodząc ze stołka prezesa państwowej spółki dodatkowo zgarnie kiedyś odprawę. Każdy by skorzystał z takiej okazji.
            • thank_you Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 16:48
              Nie każdy 😂 Ale nie bede Ci tu tłumaczyła
    • ultimate.strike Re: Prezesem PFR jest bardzo prężny menadżer 04.04.20, 15:08
      Tarcza antykryzysowa to fejk tak samo jak śmiertelność wirusa, nawet wysokoprężny manager nie pomoże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka