Dodaj do ulubionych

Ja tym s... nie zapomnę

31.03.20, 17:32
Że siedzieli w sejmie w maseczkach hepa na czołach, jak my chodziliśmy do zakażonych pacjentów w najtańszej flizelinie i to „załatwionej” cudem.

Że idziemy do pacjentów czując się jak żołnierze idący z kijami na czołgi.

Że mieli wyniki niepotrzebnie sobie zrobionych testów po kilku godzinach, a my narażamy codziennie na zakażenie dziesiątki osób czekając tydzień.

Że zatrzymują sprzęt od sponsorów do nas konkretnie kierowany i słuch po nim zanika.

Że przeglosowują jakieś totalne bzdety w sejmie tylko po to, aby suweren się cieszył że działają i aby wybory się odbyły (jedyny priorytet).
Obserwuj wątek
    • bo_ob Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:36
      testy, testy, testy, więcej testów - o to powinniśmy się głównie awanturować, nie o jakieś bzdety w sejmie

poza tym wstyd mi, jak czytam co piszesz

• gaskama Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:38
        W sensie wstyd Ci za rządzących, tak?
        • bo_ob Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:40
          tak, i za to do czego doprowadziliśmy
        • z_lasu Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:41
          Mam nadzieję.
          • damartyn Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:23
            Czyli cały sejm do wymiany , bo maseczki były odprawa do lewa. Z naciskiem - kto założy ładniejsza np. w kwiatki
            • z_lasu Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:26
              Akurat o te w kwiatki nikt się nie czepia. I dobrze wiesz, że opozycja w sejmie może sobie tylko pogadać. A ostatnio i to nie.
            • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:28
              damartyn napisał(a):

> Czyli cały sejm do wymiany , bo maseczki były odprawa do lewa.

A to opozycja odpowiada za zaopatrzenie szpitali??
              • paskudek1 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:49
                No a co? Nie wiedziałaś? A lekarze za organizacje systemu ochrony zdrowia
                • damartyn Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:05
                  Staram się zachować zdrowy rozsądek . Wystarczy zobaczyć na www.worldometers.info/coronavirus/
                  jak wyglada szerzenie się pandemii w poszczególnych krajach i wychodzi, ze wirus nie ma orientacji politycznej.
                  • chococaffe Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:30
                    A masz jakieś linki do liczby testów per capita, panie "zdrowy rozsądek"?
    • astrologia333 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:37
      👍👍👍👍👍
    • ivanova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:38
      Narod ich wybrał. Widac ludziom odpowiada taki stan rzeczy...
      Mi tez jest wstyd jak slucham o waszych problemach... Bo to tak nie powinno działać.
    • sumire Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:38
      Ano sad
      Ale tu już nie chodzi o suwerena - tylko o te cholerne wybory. Nasz kieszonkowy wannabe Kim Ir Sen ma już gdzieś suwerena - gdyby było inaczej, PiS zgodziłby się choć na część poprawek do tej durnej tarczy, bo naprawdę były lepsze, a przedsiębiorcy to też ich wyborcy. On chce tylko utrzymania władzy, tylko tyle. No, z jego perspektywy "tylko".
      Jemu ta pandemia spadła z nieba, wreszcie może wprowadzać swój wytęskniony zamordyzm.
      • bistian Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:08
        sumire napisała:

> Nasz kieszonkowy wannabe Kim Ir Sen ma już gdzieś suwerena - gdyby było inaczej, PiS zgodziłby
        > się choć na część poprawek do tej durnej tarczy, bo naprawdę były lepsze, a prz
        > edsiębiorcy to też ich wyborcy. On chce tylko utrzymania władzy, tylko tyle.

To głupek jest i tchórz. Głupek, bo nie ogarnia konsekwencji swoich działań. A tchórz, bo do wszystkiego wysyła ludzi, sam siedzi "pod piecem" i obserwuje.
        Do Gruzji też brat poleciał, potem pod Smoleńsk. Do Brata nic nie miałem, tyle że za mocno podporządkowany.
        Ten drugi, spec od wojska, też tchórz. W razie czego, już go nie ma, jak uciekł spod Smoleńska.

Podsumowując, wyśle na nas wojsko, jeśli będzie tego potrzebował. Sam osobiście nic nie zrobi, ale tak namiesza, żeby zmusić innych do działania.

A skąd ta szybka reakcja na zakażenia? Taki impuls dla ochrony wyborów. Dlatego tak wszystko bez głowy zrobione i zakażone mnóstwo osób przez to. Spece od WHO powiedzieli, że trzeba izolować, więc to zrobił, po swojemu, jak na głupka przystało.
    • hanusinamama Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:40
      Amen.
    • hipinka Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:41
      Rozumiem Cię
      rządzi nami wstrętny, pazerny, debilny sort, który nie widzi dalej niż własny żłób i czubek własnego nosa
      i gebę sobie Polską wyciera
      dno
    • alpepe Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:42
      Ale tak jest ze wszystkim. Tarcza dla przedsiębiorców jest chyba tylko dla fryzjerek, nie ubliżając fryzjerkom. I potem będzie szczucie na kapitalistów, którym PiS przecież pomógł.
      Współczuję i rozumiem.
    • daniela34 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:42
      Też im nie zapomnę. Wielu rzeczy. Z czasu pandemii, ale ròwnież sprzed. I tylko mam nadzieję, że zobaczę kiedyś jak część z nich będzie szła siedzieć, a część przed Trybunał Stanu.
      • myfaith Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:17
        Nadzieje można mieć - bo coz innego zostaje - jednakże jak patrze na nieogarniętą większościową partie opozycyjną to mam pewność ze będzie tak jak z p.Ziobro (nieogarna ze trzeba zagłosować za postawieniem przed TS) wink

daniela34 napisała:

> Też im nie zapomnę. Wielu rzeczy. Z czasu pandemii, ale ròwnież sprzed. I tylko
        > mam nadzieję, że zobaczę kiedyś jak część z nich będzie szła siedzieć, a część
        > przed Trybunał Stanu.
    • kosmos_pierzasty Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:44
      Myślę, że więcej ludzi im tego wszystkiego nie zapomni. To się w głowie nie mieści 😤
      • buldog2 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:59
        A ja się boję, że dopóki nie zrujnują Polski tak, że będziemy podnosić się przez dekady (jednej to mało na to co już zrobili), PIS i cały ten przestępczy reżym nie upadną.
        • morekac Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 22:20
          Przecież już jesteśmy w ruinie. Już mówią o niespitykanym kryzysie. Że poprzednicy takiego nie mieli itp.
      • taniarada Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:59
        kosmos_pierzasty napisała:

> Myślę, że więcej ludzi im tego wszystkiego nie zapomni. To się w głowie nie mie
        > ści 😤
        Totalny odlot w kosmos.Jak zwykle.
      • hanusinamama Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 23:40
        Ale nadal sporo nie widzi nic złego. Wystarczy ze nie maja dostapu do netu, a wiadomosci o swiecie czerpią z TVP...
    • gama2003 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:46
      Wstyd mi że musiałaś to napisać. Że każde słowo to prawda.
      Że lekarze teraz są zmuszeni do bezsilnego, beznadziejnego bohaterstwa. Że brak Wam. rzeczy tak podstawowych.

Że brak ich, ale nie dla wszystkich.
      Że wybrańcy narodu są bezpieczni i pokazują Wam środkowy palec tylko wymagając.
      Że polityka wygrywa z człowieczeństwem.
      Że rządzi nami ktoś, kto życie spędza w mentalnej lektyce i za nic nie jest odpowiedzialny.

Żal mi lekarzy i wszystkich służb niesamowicie.
      Zatrzymywanie środków ochrony to teraz nieludzkie suk....two. I zbrodnia.
      • black.emma Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:00
        gama2003 napisała:

> Że wybrańcy narodu są bezpieczni i pokazują Wam środkowy palec tylko wymagając.

Na szczęście to tylko im się tak wydaje.
    • aagnes Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:47
      Podziwiam, trzymam kciuki , dla mnie cała służba zdrowia to teraz herosi.
      I racja niech tych (.... już nawet nie wiadomo jak ich nazwać... ) niech szlag trafi.
    • vasaria Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:47
      Też nie zapomnę. I zrobię wszystko, żeby to państwo ochuj.ć na każdym możliwym kroku, tak jak ono robi to mnie i każdemu z nas (poza beneficjentami dobrej zmiany ... tfu ... by ich szlag uncertain ).
    • fornita111 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:49
      Ten watek powinien byc przypiety na gorze forum. I jeszcze, jakby tego bylo malo, rozpetali hejt na lekarzy i pielegniarki, ktorzy osmielaja sie glosno mowic jak jest.
      • sumire Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:56
        Popieram.
      • gama2003 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:58
        Też tak uważam.
        I ciekawam,kiedy tu wejdą pisietrolle i jak będą bronić rządzących.
      • black.emma Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:01
        Miałam to napisać. I rozesłany po całym internecie. Tylko co z tego, skoro nieprzekonanych się nie przekona....
        • lellapolella Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:36
          Przekona się, przekona, jak tylko sami wylądują w szpitalu. Na razie przekaz jest taki, że w szpitalach wszystko jest, a jeszcze jadą dodatkowe zapasyuncertain
      • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:02
        fornita111 napisała:

> Jakby tego bylo mal
        > o, rozpetali hejt na lekarzy i pielegniarki, ktorzy osmielaja sie glosno mowic
        > jak jest.

Możesz coś więcej napisać o hejcie? Kompletnie omijam pisowskie media, a z innych źródeł nic do mnie nie dotarło. Za co w obecnej sytuacji hejtowani są lekarze i pielęgniarki?
        • gaskama Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:09
          Np. Pielęgniarka, która publicznie Powiedziała to, co założycielka wątku stracila pracę, dostała dyscyplinarke.
        • fornita111 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:09
          Nawet na forum to widzialam. Pisie trolle maja przekaz o zlych, bogatych lekarzach. I do tego chciwych, bo teraz ceny uslug podnosza wykorzystujac pandemie. I oczywiscie klamia mowiac o brakach w zaopatrzeniu. I tak dalej, nie moge tego powtarzac, bo soe denerwuje zaraz uncertain
          • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:31
            fornita111 napisała:

> Nawet na forum to widzialam. Pisie trolle maja przekaz o zlych, bogatych lekarz
            > ach.

Ja na forum omijam wpisy trolli, bo autentycznie robi mi się niedobrze, jak.ich czytam.
            • gama2003 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:38
              Ja się zastanawiam co poczuje taka gnida, jak kogoś z bliskich trafi potrzrba pomocy medycznej a zabezpieczeń nie będzie.....
              • z_lasu Re: Ja tym s... nie zapomnę 01.04.20, 06:04
                Zrzuci winę i nienawiść na pracowników służby zdrowia.
          • lauren6 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:11
            Na forum mam powygaszanych idiotów, ale na fb jak najbardziej widziałam wpisy atakujące lekarzy. Że to lenie i zamiast służyć suwerenowi uciekają na opiekę nad dziećmi. I takie tam w tym guście - żal mi klawiatury by cytować.
            • araceli Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:34
              lauren6 napisała:
              > Na forum mam powygaszanych idiotów, ale na fb jak najbardziej widziałam wpisy a
              > takujące lekarzy. Że to lenie i zamiast służyć suwerenowi uciekają na opiekę na
              > d dziećmi. I takie tam w tym guście - żal mi klawiatury by cytować.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25814980,byly-prezes-pfn-o-pielegniarce-z-oim-u-naprawde-mozna-zmienic.html
              • cruella_demon Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:41
                Nigdy tak bardzo jak teraz nie żałowałam, że na forum nie mozna używac wulgaryzmów, bo mam ochotę puścić wiązankę rodem najgorszego menela z Pragi.
      • myfaith Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:22
        Tylko hejt na lekarzy i pielęgniarki ??? wink

Bo ja pamietam (oprócz ww):
        nauczycieli
        sędziów
        innych nie zdążyli (chyba) opluć a zapewne poszłoby na przedsiębiorców ( nie mylić z wielkimi korporacjami) jako kolejnych do bicia
        no i dyżurne tematy LGBT/aborcja - jako te najbardziej dzielące społeczeństwo

fornita111 napisała:

> Ten watek powinien byc przypiety na gorze forum. I jeszcze, jakby tego bylo mal
        > o, rozpetali hejt na lekarzy i pielegniarki, ktorzy osmielaja sie glosno mowic
        > jak jest.
      • nangaparbat3 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:28
        Dr Krzysztof Simon, dolnośląski konsultant ds chorób zakaźnych:

- Jestem zawsze propaństwowcem, niezależnie, kto i jak rządzi krajem, i służę temu krajowi oraz realizuję polecenia rządu. Uważam, że pismo pani minister Szczurek-Żelazko jest absurdalne, bo narusza moje podstawowe prawa jako obywatela, moją wiedzę i doświadczenie. Nikt nie ma prawa zakazywać tego, bo tak robiono w realsocjalizmie oraz w czasach nazistowskich. To jest niedopuszczalne - skomentował prof. Simon.
      • chococaffe Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:44
        zgadzam się
    • bywszy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:50
      mary_lu napisała:
      > Że ...
      > ...
      > Że ...

A suweren nie zapomni, że 500+ dostał.
      I że pojechali po tych, co bez 500+ sobie dobrze radzili.
      A Kaczyński zaskarbił sobie już miłość suwerena, która przetrwa pokolenia.

I suwerena jest więcej. A przynajmniej więcej niż tych z "nie-ich", którym na czymkolwiek zależy. tongue_out
      • vasaria Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:57
        Czy suwerena jest więcej to się jeszcze okaże. A na suwerena ktoś musi zapierdal.ć. Widzicie te zwolnienia wokół was ? Z próżnego to i salomon (ani tępy konus) nie naleje.
        • bywszy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:23
          vasaria napisał(a):

> Czy suwerena jest więcej to się jeszcze okaże. A na suwerena ktoś musi zapierda
          > l.ć. Widzicie te zwolnienia wokół was ? Z próżnego to i salomon (ani tępy konus
          > ) nie naleje.

To samo jest z Gierkiem.

Za Gierka był raj.
          I nie przetłumaczysz, że konsekwencje, że później cała dekada gnicia, i bankructwo, następnie długie lata mozolnego wydobywania się z gówna.

Niechby ci nawet żyłka pynkła od noszenia oświaty kaganka, a oni i tak będą wiedzieć swoje.
      • sumire Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:16
        Zapomni bardzo szybko. I nie rozbawiaj nas z tymi pokoleniami, wystarczy, że obecni beneficjenci dostaną w doopę i miłość się skończy.
        A dostaną, bo dzięki temu, że PiS bardziej skupia się na utrzymaniu władzy niż realnej pomocy przedsiębiorcom, nie ma takiej opcji, żeby nie dostali.
        • bywszy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:29
          sumire napisała:

> Zapomni bardzo szybko. I nie rozbawiaj nas z tymi pokoleniami, wystarczy, że ob
          > ecni beneficjenci dostaną w doopę i miłość się skończy.
          > A dostaną, bo dzięki temu, że PiS bardziej skupia się na utrzymaniu władzy niż
          > realnej pomocy przedsiębiorcom, nie ma takiej opcji, żeby nie dostali.

Owóż nie skończy się.

Szeregowy Poseł zostanie we wdzięcznej pamięci ludu jako "pierwszy, co dał ludziom. Ile mógł, tyle dał.
          A że nie wyszło, to trudno, taki los. Ale chciał dobrze, i nie tylko gadał.
          I się przejechał po tych, co wyprzedali majątek narodowy."
          Etc, etc, etc.
          • vasaria Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:31
            To pokolenie też wymrze. Teraz może nawet wymrze szybciej wink (sorry, to tylko czarny humor tongue_out ). Młodego/młodszego pokolenia się tak w ryzach nie utrzyma.
            • bywszy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:49
              vasaria napisał(a):

> To pokolenie też wymrze. Teraz może nawet wymrze szybciej wink (sorry, to tylko c
              > zarny humor tongue_out ). Młodego/młodszego pokolenia się tak w ryzach nie utrzyma.

Obawiam się, że młode pokolenie jako rycerz na białym koniu jest przereklamowane. tongue_out

Demografia oczywiście robi swoje, ale na razie (czyli w ciągu ostatnich ~20 lat) skutek jest taki, że przybywa raczej głupków i pojebów.
              • daisy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:04
                bywszy ma rację...
                przecież w Rosji nawet czczą Stalina
                lud wielbi silnych, nawet jeśli biorą tenże lud za mordę
                mają respekt
                ech, jakie to jest smutne
          • sumire Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:38
            Nie zostanie.
            I on o tym dobrze wie, dlatego wszystko mu jedno.
      • lauren6 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:19
        Nic mnie ostatnio nie raduje jak myśl, że dzięki inflacji suweren będzie mógł się co najwyżej podetrzeć tym 500+.
        • bywszy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:59
          lauren6 napisała:

> Nic mnie ostatnio nie raduje jak myśl, że dzięki inflacji suweren będzie mógł s
          > ię co najwyżej podetrzeć tym 500+.

I co z tego? W żaden sposób nie wpłynie to na percepcję postaci Kaczyńskiego.

Ci, którzy wchodzili w życie po roku 1980 (i radzili sobie średnio, albo i gorzej) zaznali w latach 2015-19 pierwszy i jedyny raz w życiu naprawdę dobrych czasów, manny z nieba.
          To wystarczy.
          • lauren6 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:07
            Wspomnieniem manny z nieba nie napełnią sobie żołądków za kilka miesięcy.
            • bywszy Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 21:03
              lauren6 napisała:

> Wspomnieniem manny z nieba nie napełnią sobie żołądków za kilka miesięcy.

Nie szkodzi.
              Dla nich to będzie powrót do normy. Zawsze mieli pod górkę.

Ale prawdziwe baja-bongo przeżyli tylko raz. Dzięki Kaczyńskiemu.
              A że przyszedł wirus i wszystko zepsuł, to już przecież nie jego wina.
      • anorektycznazdzira Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 23:40
        Etam. Suweren kocha, jak mu dajo. A jak mu nie dajo, to to się weźmie fqrvi, za drzwi wywlecze, na taczkach wywiezie, a kto wie czy nie do dołu z wapnem.
        Miłość suwerena jest bardzo pragmatyczna big_grin
    • ola5488 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:51
      mary_lu napisała:

> Że siedzieli w sejmie w maseczkach hepa na czołach, jak my chodziliśmy do zakaż
      > onych pacjentów w najtańszej flizelinie i to „załatwionej” cudem.
      >
      > Że idziemy do pacjentów czując się jak żołnierze idący z kijami na czołgi.

Trzymajcie się... Brak słów na to, co się dzieje...
    • malia Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:54
      I za to, że codziennie robią mniej testów ( czyżby po to, by statystyka przed egzaminami i wyborami lepiej wyglądała)
      I za to, że zakazali służbie zdrowia się wypowiadać
      I za wstrętną, bezczelną i chamską propagandę w TVPIS
    • aandzia43 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:56
      Też ch...m nie zapomnę wystawienia do wiatru pracowników służby zdrowia i zostawienia ich sam na sam z tym syfem. Podziwiam tych ludzi że w ogóle stawiają się do pracy w takich warunkach. Ekspedientki też.
    • nenia1 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:57
      Myślę o tym i myślę, od dłuższego czasu. I zastanawiam się, czemu się z tym godzimy? Czemu na to pozwalamy?
      • yennefer.00 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:15
        Troche w tym prawdy jest niestety. Robią tak, bo mogą. Aż zaskakujące z jaką łatwością te wszystkie głupoty wprowadzają w życie. Niestety tylko marudzimy i się podporządkowujemy.
        • araceli Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:34
          yennefer.00 napisała:
          > Troche w tym prawdy jest niestety. Robią tak, bo mogą. Aż zaskakujące z jaką ła
          > twością te wszystkie głupoty wprowadzają w życie. Niestety tylko marudzimy i si
          > ę podporządkowujemy.

To jest pytanie z gatunku 'dlaczego więźniowie w Oświęcimiu się nie zbuntowali, przecież było ich wielokrotnie więcej niż strażników!?'.

Robimy co w ramach prawa i demokracji możemy - protestujemy, robimy zbiórki, tłumaczymy. A to, że inni wolą pińcetplusa...
          • nenia1 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:38
            To jest z kolei bardzo wygodna odpowiedź.
            • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:48
              Ale co proponujesz? Przy obecnych obostrzeniach? Obywatele RP jakiś czas temu zorganizowali protest zgodnie z prawem, zachowując odstępy i policja i tak nakazała im się rozejść. Przy obecnym poziomie strachu ludzi przed epidemią zorganizowanie jakiejkolwiek formy społecznego buntu jest nie do zrobienia. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że dotychczasowe protesty kompletnie niczego nie dały.
              • nenia1 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:25
                maslova napisała:

> Ale co proponujesz? Przy obecnych obostrzeniach? Obywatele RP jakiś czas temu z
                > organizowali protest zgodnie z prawem, zachowując odstępy i policja i tak nakaz
                > ała im się rozejść. Przy obecnym poziomie strachu ludzi przed epidemią zorganiz
                > owanie jakiejkolwiek formy społecznego buntu jest nie do zrobienia. Zwłaszcza b
                > iorąc pod uwagę, że dotychczasowe protesty kompletnie niczego nie dały.

Nie chodzi o robienie protestów na ulicy, to oczywiste, wyprowadzanie teraz ludzi na ulicę to głupota i samobójstwo.
                Z drugiej strony wiem, że naprawdę jest sporo ludzi bardzo wkurzonych na PIS, i to narasta, taki kryzys jaki się pojawił może być zjawiskiem wywołującym zmiany, jak nie jest bardzo źle ludzie sobie jakoś radzą, to pomarudzą, ponarzekają i w większości na tym się kończy. Koronawirus się pojawił i powiedział naszym rządzącym "sprawdzam" nagle okazuje się, że państwo prócz pomysłu na zamykanie nas w domach nie ma nic specjalnego do zaoferowania, co innego o tym wiedzieć, domyślać się, co innego doświadczyć, zastanawiam się czy nie powinniśmy zrobić jakieś burzy mózgów, wykorzystać tą złość, to wkurzenie, które będzie narastać, bo będzie coraz gorzej, pieniędzy na pomoc nie przybędzie, a coraz mniej ludzi będzie miało pracę, ja na razie robię swoją małą robotę w realu i tłumaczę ludziom idiotyzmy tarczy antykryzysowej, choć akurat przedsiębiorców nie trzeba zbyt mocno przekonywać do głosowania przeciwko PIS. Jak PIS "sprzeda" swoją kłamliwą retorykę i wyjdzie w glorii "zwycięscy koronawirusa" w Polsce to zabetonują się na długie lata. Powinniśmy zacząć myśleć co robić, bo jesteśmy i będziemy w czarnej d..e dzięki im rządom.
                • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:29
                  > ja na razie robię swoją małą robotę w realu i tłumaczę ludziom idiotyzmy tarczy antykryzysowej

Ależ konsekwencje praktycznie wszystkich poczynań PISu były wielokrotnie w różnych formach społeczeństwu wyjaśniane. Czy cokolwiek to zmieniło?

> Jak PIS "sprzeda" swoją kłamliwą retorykę i wyjdzie w glorii "zwycięscy koronawirusa" w Polsce to zabetonują się na długie lata.

Ależ przecież właśnie dlatego tak cisną na wybory. Jeśli wybory się odbędą i wygra je Duda (a wygra), to jesteśmy załatwienia na amen. PIS już tak rozwaliło władzę sądowniczą, że w praktyce może zrobić wszystko i nie poniesie za to żadnych konsekwencji. A kłamliwą retorykę i tak wcisną, i tak wcisną. Nie po to władowali 2 mld w TVP.

> Powinniśmy zacząć myśleć co robić, bo jesteśmy i będziemy w czarnej d..e dzięki im rządom.

Jesteśmy i z niej nie wyjdziemy, niestety. Szansą (nikłą) byłyby wybory prezydenckie przeprowadzone w normalnych warunkach. W obecnej sytuacji żadnych szans nie ma.
                  • nenia1 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:41
                    No tak, ale czy postawa "to już wszystko było i nic nie da się zmienić" nie jest formą poddania się czy biernej zgody? To po co w takim razie zakładać takie i tym podobne wątki. Ja nie lubię narzekania dla narzekanie, dla mnie to nie ma sensu, bo zazwyczaj tylko pogarsza nastrój a nic się nie zmienia. Dla mnie narzekanie jest początkiem diagnozy, narzekam, czyli zauważam, że coś nie pasuje, a skoro to zauważam, staram się to zmienić.
                    Nie tkwię stale w tym, że coś zauważam i w tym grzęznę. Np. niektórzy samorządowcy stwierdzają, że nie przeprowadzą wyborów, powinniśmy murem za nimi stać, okazać im szerokie poparcie.
                    • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 21:19
                      > No tak, ale czy postawa "to już wszystko było i nic nie da się zmienić" nie jest formą poddania się czy biernej zgody?

Z mojej strony zapewne tak. Po 5 latach rządów PiS jestem bardzo zdołowana i zniechęcona. Nie wiem, czy to uczucie chwilowe, spowodowane epidemią, czy tak mi już zostanie, ale na chwilę obecną straciłam kompletnie energię do przeciwstawiania się temu draństwu.

> Dla mnie narzekanie jest początkiem diagnozy, narzekam, czyli zauważam, że coś nie pasuje, a skoro to zauważam, staram się to zmienić.

Tylko, że ta diagnoza została postawiona już 5 lat temu. Stan chorego pogarsza się coraz bardziej, a próby zapobiegania chorobie nic nie dają.

> Np. niektórzy samorządowcy stwierdzają, że nie przeprowadzą wyborów, powinniśmy murem za nimi stać, okazać im szerokie poparcie.

Jak najbardziej, tyle jestem w stanie z siebie jeszcze wykrzesać. Natomiast ogrom przykładów z ostatnich lat pokazuje, że nie przynosi to efektu.

Natomiast chce zaznaczyć, że piszę to tylko i wyłącznie z własnej perspektywy, natomiast szczerze i głęboko podziwiam ludzi, którzy jeszcze wierzą, że uda się coś zmienić o działają w tym kierunku. I trzymam za nich kciuki.
      • lauren6 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:21
        Zobacz ile pożytecznych idiotów pojawiło się w wątku paszczakówny. Ilu ludzi na tym forum broni Szumowskiego. Jakby im napluli w twarz to z pewnością również dla ich dobra i z głębokiej troski.
    • araceli Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 17:58
      A tymczasem w alternatywnej rzeczywistości suwerena: https://cdn.aszdziennik.pl/8a081ce96a0e594856c323d76a889525,780,0,0,0.jpg
      • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:33
        Niedobrze mi 😕
        • lellapolella Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:38
          Oż k
      • aerra Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 19:25
        Jak widać nie dość, że maseczki i gogle są, to jeszcze kombinezony nawet. Ci lekarze i pielęgniarki, co to sie skarżą, że nie ma, to element zwyczajnie podejrzany i wrogi.
        • maslova Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:30
          A najlepsze, że Karczewski pojechał do tego szpitala tylko "w odwiedziny". Tzn. pojechał, rozejrzał się, jak wygląda sytuacja, ztojil kilka zdjęć i oddalił z godnością.
          • aerra Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 21:24
            A napisane: ruszył pomagać!
            To prawie jak celebrytki, czyż nie? Te najbardziej potępiane, co to sobie robią zdjęcia z głodnymi dziećmi i pomagają przez wrzucenie na Insta. A tu nawet, kurczaczki, wydrukowali, żeby trafiło pod strzechy.
    • odnawialna Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:00
      Bardzo dobry wpis. Szkoda, że nie można udostępniać
      • nangaparbat3 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:29
        A nie da się kopiuj - wklej?
        • vasaria Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:32
          Albo print screen. Na komórce tak zrobiłam smile .
          • odnawialna Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:10
            👍dzięki, zaćmienie jakieś
    • rb_111222333 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:04
      Zgadzam się z każdym słowem.
    • tiszantul [...] 31.03.20, 18:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jasnoklarowna Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:18
        trzeba nie mieć wstydu żeby w takim wątku wpisać to co ty .
        Nie wstyd ci że stoisz po stronie tych hipokrytów, tchórzy i karierowiczów bez honoru????
        • lena36 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 21:17
          Ależ to przecież wiadome że pisowdzieckie kanalie nie mają żadnych zahamowań.
      • beaucouptrop Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:18
        A coś na temat czyli o sytuacji w szpitalach. Jak chroniony jest personel medyczny, aby mógł dalej leczyć mimo epidemii.
    • simply_z Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:06
      jak to juz pisal Bismarc...
      "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą".
      • alpepe Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:08
        ck
        • simply_z Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 20:33
          wiem,
    • kozica111 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:08
      Sama prawda, tylko brakuje mi "bo był taki co chciał tylko mu nie pozwolili.." Problem w tym ze takiegoi nie ma.Dupa.
      • hipinka Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:15
        a to przecież twoje wspaniałe konie u wodopoju, we własnej osobie
        zapomniałaś już, jak piałaś z zachwytu?
        nadal ci sie podoba?
        • hipinka Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:16
          polskie konie u wodopoju, zapomniałam dodać
          bo poprzednio, według ciebie, były świnie, co to sie od koryta nie dały oderwać
          • kozica111 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:32
            A były, to że teraz krytykujesz koryta tamtego nie usuwa, niestety.
        • kozica111 Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:31
          a co sensownego wnioslas? krytyka zawsze najłatwiejsza niunia.
          • hipinka Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:40
            niunia to jesteś ty
            i jeszcze ci teraz nie wstyd narzekać
            wybrałaś ich, to masz, siedź cicho i patrz, jak cię zrobili w konia
            • lellapolella Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:47
              Co z tego, że ją zrobili w konia, jak wodopój już opróżniony?
              • hipinka Re: Ja tym s... nie zapomnę 31.03.20, 18:51
                ze zwykłej przyzwoitości bym sie nie odzywała
                doskonale pamiętam, jak pluła jadem na lewo i prawo na tych, co PiSu nie popierają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka