Dodaj do ulubionych

Mam złoto

04.04.20, 20:04
No dobra - nie złoto a swiezutkie DRODZE.

Chciałam zamienić na mieszkanie 6 pokojowe ale nie pogardzę sprawdzonym przepisem na chleb. Idealnie by było bez zakwasu?
Obserwuj wątek
    • kamin Re: Mam złoto 04.04.20, 20:13
      Przeczytałam, że masz świeżutkie dorsze i uznałam, że jest to jeden z tych wątków, w których nie wiadomo o co chodzi. Tytuł o złocie, później dorsze, a pytanie o chleb bez zakwasu.
    • mysiulek08 Re: Mam złoto 04.04.20, 20:36
      proporcje z grubsza: pol litra wody, lyzeczka suchych drozdzy (tylko takich do pieczywa uzywam, nie lubie posmaku swiezych), lyzeczka soli, okolo 1/2kg maki (to zalezy od maki) platki owsiane/maka zytnia/otreby pszenne, spora garsc, wyrabia maszyna, po wyrobieniu, albo pieke w piekarniku albo formuje chlebki (wychodza dwa male) i pieke w maszynie

      w sumie to nie ma wielkiej filozofii w chlebie z drozdzami smile podany przepis na chleb z garnka jest tez ok (daje mniej drozdzy), lezakowanie w lodowce pozwala na latwiejsze formowanie luzniejszego ciasta i smak jest lepszy

      pieczywo na drozdzach pieke juz jakies 20lat smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka