tanebo8.0 13.04.20, 08:34 Pytanie do katolików: skoro covid jest karą za grzechy to dlaczego karani są najsłabsi i ci którzy spieszą im z pomocą czyli lekarze? Sam Bóg namawia do takiego działania a potem karze za to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka2008 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 08:41 A skąd pomysł że covid to kara za grzechy? Sam to wymyśliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 08:48 Katolicy których znam tak nie twierdzą😇😇 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2008 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 08:51 Ja też nie znam nikogo kto tak twierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 09:14 Znam takich co tak twierdzą. Zmiklo kakao? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:45 tanebo8.0 napisał: > Znam takich co tak twierdzą. Zmiklo kakao? Co mnie ciekawi na tym forum i na innych.Pytasz się katolików.Odpowiadają niewierzący.Pytasz się pisiorów odpowiada antypis .Nie ma rzeczowej dyskusji.Siema Tanebo. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 14:20 tanebo8.0 napisał: > Znam takich co tak twierdzą. Zmiklo kakao? Poprzednio napisałeś: "Nie, tak twierdzą katolicy." tymczasem okazuje się, że tylko niektórzy. Poza tym podobne zdanie mają również muzułmanie oraz żydzi, a jak by poszukał, to pewnie więcej wyznań by się znalazło. Tylko pastafarianie zachowują spokój Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 16:34 tanebo8.0 napisał: > Znam takich co tak twierdzą. Zmiklo kakao? No to może ich właśnie zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 11:12 agnieszka2008 napisał(a): > Ja też nie znam nikogo kto tak twierdzi Proszę! Ksiądz to chyba katolik, czy nie? "księdz z parafii św. Michała Archanioła we Wrocławiu, miał stwierdzić, że koronawirus to kara m.in. za homoseksualizm i aborcje." zdrowie.wprost.pl/koronawirus/10303895/to-dziwna-teologia-prymas-o-slowach-ksiedza-ze-koronawirus-to-kara-za-homoseksualizm.html Odpowiedz Link Zgłoś
anna.fal Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 08:52 Ksieza na poczatku pandemii wspominali ze to kara za homoseksualuzm. Teraz tego juz nie mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 08:55 www.m.pch24.pl/roberto-de-mattei--nowe-scenariusze-w-epoce-koronawirusa--czy-koronawirus-to-boza-kara--rozwazania-polityczne--historyczne-i-teologiczne,74675,i.html Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 09:01 Przestraszyli się, że zostaną ukarani? Dla mnie to bardziej kara za pedofilię, dzieci nie rusza, kobiety mniej niż mężczyzn, przepadek? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2008 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 11:05 Polecam nie słuchać co mówią księża tylko myśleć samodzielnie i czytać biblię Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 11:42 Jest wiele ciekawszych książek niż biblia, szkoda czasu na jej czytanie w nieskończoność Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2008 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:37 Czytanie biblii oczywiście nie jest obowiązkowe ale wtedy nie zna się odpowiedzi na wiele pytań i np. pisze się na forum głupoty ,że covid to kara od Boga Odpowiedz Link Zgłoś
ur-nammu Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:18 agnieszka2008: Czytanie biblii oczywiście nie jest obowiązkowe ale wtedy nie zna się odpowiedzi na wiele pytań i np. pisze się na forum głupoty ,że covid to kara od Boga No, no, nie wiedziałem, że Biblia udziela odpowiedzi na pytanie, czy COVID jest karą od Boga. Przywołasz stosowny fragment? Odpowiedz Link Zgłoś
ur-nammu Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 16:54 ur-nammu: nie wiedziałem, że Biblia udziela odpowiedzi na pytanie, czy COVID jest karą od Boga. agnieszka2008: List do Jakuba 1, 13 Wow, co też wiara robi z rozumem! Oto treść tej twojej biblijnej „odpowiedzi” dotyczącej koronawirusa: Jakuba 1:13 Niech nikt, kuszony przez zło, nie mówi, że to Bóg go kusi. Bóg jest niepodatny na zło i sam nikogo nim nie doświadcza. Jeśli z Biblii uzyskujesz takie „odpowiedzi” jak ta, na którą się powołałaś, to sugeruję, żebyś na przyszłość zmniejszyła sobie dawkę Biblii, a zwiększyła czegoś, co choć trochę rozrusza twoje szare komórki, na przykład jakiejś książeczki dla dzieci z ćwiczeniami do czytania ze zrozumieniem, bo tej umiejętności wciąż sobie nie przyswoiłaś. Oby ten twój Bóg ci w tym pomógł! Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:14 Twój Bóg Jehowa, nie jest bogiem Chrześcijan. Nie ma tego cytatu w Biblii 1000lecia. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 15:55 ur-nammu napisał: > No, no, nie wiedziałem, że Biblia udziela odpowiedzi na pytanie, czy COV > ID jest karą od Boga. Przywołasz stosowny fragment? Covid nie jest karą, ale jest odpowiedzią Boga na modlitwy. I tutaj muszę trochę nakierować: Gdzie się pojawił? - W Chinach? A jaki problem mają Chińczycy? - Wiele milionów Chińczyków nie ma szans na żonę, bo jest nierównowaga między płciami. Kto umiera najczęściej? - Panowie! I tutaj koniec dowodu! To miało być lekarstwo dla Chińczyków, ale inne narodowości niezbyt się modlą, nie dowiedziały się i niepotrzebnie pchały w te rejony i wyszło, jak wyszło. Podsumowując, to wina małej pobożności i braku modlitwy! Szczególnie tej w kościele! Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 16:35 A co o tym sądzi twoja żona, bywszy? Odpowiedz Link Zgłoś
hannibal_lectourer Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:32 Szczególnie te kawałki o traktowaniu niewolników? Bo jak w książce jest o traktowaniu niewolników to znaczy, że książka dopuszcza posiadanie niewolników. Chyba co poniektórzy wzięli sobie to dosłownie zamykając personel w DPSach wraz z podopiecznymi bez żadnych środków ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:52 Nie wiem jak teraz, bo nie śledzę sytuacji. Ponad 20 lat temu w "oficjalnym" kazaniu (oficjalnym przesłaniu) e_PIS_kopatu na Jasnej Górze prymas Glemp mówił, że AIDS jest karą od Boga daną każdemu konkretnemu człowiekowi za jego grzechy. Ponieważ nie słyszałem żadnego dementi prymasa czy też rzecznika Konferencji e_PIS _kopatu, a sytuacja jest analogiczna, wnoszę że i Koronawirus PISowski jest plagą taką samą jak AIDS, rzuconą na tych, którzy zasługują. Ciśnie się jeszcze uwaga na temat osób duchownych, ale się powstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 09:00 Covid-19 to kara za przeludnienie i wpierdzielanie dzikich zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 17:13 Nie tyle kara, co konsekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 13.04.20, 10:03 Tego bym się chciała dowiedzieć od wierzących. Ja oczywiście mam swoją teorię dlaczego modły opłacone i niepłacone są nieskuteczne. Napiszę o tym później, a teraz bym chciała znać stanowisko wierzących. I po co płacić za te modły jak nie ma efekty, nigdy w historii ludzkości nie było i nie będzie. I jeszcze dlaczego dobry Bóg stosuje odpowiedzialność zbiorową? Dlaczego nagradza oprawców, a karze ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 13.04.20, 11:11 A kto twierdzi ze Bog stosuje sprawiedliwosc zbiorowa i karze albo nagradza ? Nie wiem po co placic za modly, ja bym nie placila. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 13.04.20, 12:43 konsta-is-me napisała: > A kto twierdzi ze Bog stosuje sprawiedliwosc zbiorowa i karze albo nagradza ? > Nie wiem po co placic za modly, ja bym nie placila. Ja, na podstawie tego co widzę każdego dnia i tego co wyczytałam z kart historii. Tak też twierdzi kler. Wszystkie msze są opłacone. Nie dość, że msze są opłacone to jeszcze w czasie mszy chodzą i na tacę zbierają. Wszystkie te uroczyste otwarcia czy poświęcenia różnych obiektów państwowych, też są sowicie opłacone. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 13.04.20, 20:58 No to kler sie myli. Zreszta czy tylko kler a nie wiekszosc ludzi, ktorym po prostu wygodnie jest myslec ze cos mozna po prostu kupic? No, badzmy uczciwi-takie jest nasze myslenie. Zreszta-NIE CALY kler tak twierdzi, serio. I przekonanie ze "skoro ksiadz tak twierdzi to..." jest bledne , poniewaz kler to tylko ludzie , wiec nie sa nieomylni a nawet ,rzeklabym myla sie nie rzadziej niz inni. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 13.04.20, 21:07 konsta-is-me napisała: I przekonanie ze "skoro ksiadz tak twierdzi to..." jest bledne , poniewaz kler to tylko ludzie , wiec nie sa nieomylni a nawet ,rzeklabym myla sie nie rzadziej niz inni. Ale kler twierdzi, że to co oni mówią, to mówi Bóg. Przecież oni są przedstawicielami Boga na planecie Ziemia. A co Twoim zdaniem mówi Bóg? Bo moim zdaniem Bóg nic nie mówi, ponieważ go nie ma. Uważam, że to ludzie stworzyli sobie Boga, a nie Bóg ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 13.04.20, 12:49 Katabasy tak twierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ur-nammu Re: Dlaczego opłacone modły są nieskuteczne 14.04.20, 16:29 konsta-is-me: A kto twierdzi ze Bog stosuje sprawiedliwosc zbiorowa Odpowiedzialność zbiorowa to jeden z filarów chrześcijaństwa. To na niej opiera się koncepcja grzechu pierworodnego, zmywającego ten grzech chrztu i odkupienia. W każdej z tych koncepcji mamy do czynienia z odpowiedzialnością za cudze grzechy, bo według nauki chrześcijańskiej ludzie dziedziczą grzechy przodków. Dokładnie to samo jest z odkupicielską śmiercią Jezusa, który wszak poniósł karę za grzechy innych. Chrześcijaństwo jest pod tym względem bardzo prymitywne i ten prymitywizm ciągnie się za nim aż po epokę współczesną. Oczywiście chrześcijanie wzdragają się mówić o odpowiedzialności zbiorowej jako istotnym składniku swojej religii, ale ludzie często nadają rzeczom nazwy inne niż powszechnie przyjęte – to dlatego ojciec znęcający się nad dzieckiem nie przyzna, że jest przemocowcem, lecz będzie łgał, że jest surowy, lecz sprawiedliwy. Zakłamanie to ważny element w propagandzie zła. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 11:13 Ale kogo Bog namawia ? Powiedzial ci tak ?XD I skad wiesz kto jest karany albo ze w ogole karany? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 11:21 To jest tak głupi post, z tak durnymi założeniami, że szkoda dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:00 Bo Bóg karze w entym pokoleniu. Niekoniecznie złoczyńcę, może też karać jego dzieci, wnuki, prawnuki... Ponoć każe do siódmego a nagradza do tysięcznego. Pomogłam? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:53 liturgia.wiara.pl/doc/2824040.Episkopat-o-grzechu-pokoleniowym/2 ja widzisz sama nie wiesz o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 17:21 A widział słowo "ponoć" ? Dlatego piszę "w entym" bo nie pamiętałam dokładnie w którym a dla ciebie nie chciało mi się szukać Odpowiedz Link Zgłoś
hannibal_lectourer Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:37 Ale nie tylko Bóg karze - może także suweren karać dzieci oprawców wlepiających bezprawne mandaty przy braku stanu wyjątkowego jak już wrócą do szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia78 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:42 A jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Czy masz jakieś osobiste przemyślenia? Chciałabym poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:54 Moje zdanie? Kościoły zburzyć a zabytkowych zamurowac wejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:53 A skąd pomysł, że to kara za grzechy? Nie jestem katoliczką i kk nie lubię, ale są jakieś granice paranoi na jego temat. Przecież Franciszek mówi, że to natura a nie Bóg, a chyba katolicy powinni wierzyć w to, co mówi ich papież? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 12:56 Tak twierdzą kapłani deon.pl/kosciol/ksiadz-na-mszy-koronawirus-to-kara-za-homoseksualizm-i-aborcje-jest-reakcja-prymasa,779805 Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 18:34 Nie. Tak jak polski poseł to nie państwo polskie, lekarz to nie szpital a nauczyciel to nie ZNP. Jeśli jakaś organizacja zajmuje oficjalne stanowisko w jakiejś sprawie, to wtedy możemy mowic, że ta organizacja twierdzi to i owo. Pojedynczy przedstawiciel nigdy nie mówi w imieniu organizacji chyba że ma ku temu uprawnienia - np. papież w KK. Chciałeś błysnąć, a wyszło jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
hannibal_lectourer Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:46 No to ok, przyjmuję do wiadomości, że każde słowo wypowiedziane przez polskich biskupów i nie potwierdzone przez kolesia z watykanu jest tylko jego prywatnym zdaniem i jednocześnie zauważam, że w takim razie żadna krytyka, choćby najbardziej chamska nie może się oprzeć nawet o art. 196 kk. Bo jak k..rwa zdanie księdza czy biskupa nie jest zdaniem kk to pozostają ewentualne procesy na gruncie prawa cywilnego? Zgadzasz się z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:24 stavros2002 napisał: > A co twierdzi Kościoł? > Ciebie nikt się nie pyta o zdanie.To po co te głupie twoje ustawki? Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:27 Proszę, księdza ja naprawdę nie jestem zainteresowany związkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:03 tanebo8.0 napisał: > Tak twierdzą kapłani deon.pl/kosciol/ksiadz-na-mszy-koronawirus-to-kara-za-homoseksualizm-i-aborcje-jest-reakcja-prymasa,779805 A tu doczytałeś. o tych słów krytycznie odniósł się prymas Polski abp Wojciech Polak w programie "Gość wydarzeń" na antenie Polsat News. - To dziwna teologia - powiedział. - Nigdy takich wydarzeń, jak związane z epidemiami, nie można tak pokazywać, że stoi za nimi jakiś rozgniewany pan Bóg - wyjaśnił. Tak, że daj se spokój z tą kiepską manipulacją na poziomie pistrolli. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo8.0 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:23 A kto tam na wsi słyszał o jakimś prymasie? Liczy się co farosz powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:30 tanebo8.0 napisał: > A kto tam na wsi słyszał o jakimś prymasie? Liczy się co farosz powiedział. na tym forum to ty jesteś głosicielem "mundrości" faroża oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:26 janja11 napisał(a): > tanebo8.0 napisał: > > > Tak twierdzą kapłani deon.pl/kosciol/ksiadz-na-mszy-koronawirus-to-kara-za-homoseksualizm-i-aborcje-jest-reakcja-prymasa,779805 > > A tu doczytałeś. > o tych słów krytycznie odniósł się prymas Polski abp Wojciech Polak w programie > "Gość wydarzeń" na antenie Polsat News. > - To dziwna teologia - powiedział. - [b]Nigdy takich wydarzeń, jak związane z e > pidemiami, nie można tak pokazywać, że stoi za nimi jakiś rozgniewany pan Bóg[/ > b] - wyjaśnił. > > Tak, że daj se spokój z tą kiepską manipulacją na poziomie pistrolli. Tyle się doczytałeś. Jak poinformowała wrocławska Gazeta Wyborcza, mimo prośby Episkopatu o poinformowanie wiernych w sprawie koronawirusa i istniejącego zagrożenia epidemiologicznego, ksiądz z parafii św. Michała Archanioła we Wrocławiu, podczas mszy nie tylko nie odczytał wskazanych przez KEP zaleceń, ale dowodził, że epidemia jest karą za homoseksualizm, pary żyjące bez ślubu i aborcję. GW i słowo Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:33 O i ksiundz taniarda jest. Wiedz księże taniarda, że tak się na tym forum zeszmaciłeś kolaboracją z pisią władzą, że nigdy nie będziesz wiarygodny. Ty służysz pisiemu bogu i mamonie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:40 janja11 napisał(a): > O i ksiundz taniarda jest. > > Wiedz księże taniarda, że tak się na tym forum zeszmaciłeś kolaboracją z pisią > władzą, że nigdy nie będziesz wiarygodny. > > Ty służysz pisiemu bogu i mamonie. Sam się zamykasz w dyskusji. Cieszy mnie wysyp na forum pisich trolli o wybitnie niskim IQ. Dziękujemy anna.fal Cieszy mnie też prezentacja wybitnie niskiego pisiego potencjału intelektualnego w TVP szkoła. dziękujemy paniom "parzystym" i tej owijającej się żółtą taśmą. Cieszą mnie wybitnie głupie wypowiedzi pisiego dudy i kompromitujące występy starszego pana na tik-toku.. Patrz suwerenie na jakich idiotów głosujesz. Brawo ty. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 14:13 Cudzysłów, w cudzysłów się daje cudze wypowiedzi. Jeszcze ktoś pomyśli, że to taniarda napisał coś mądrego , a to przecież nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:31 Tak, że daj se spokój z tą kiepską manipulacją na poziomie pistrolli.Uważasz się za mądrzejszego od innych ludzi.A sam trollujesz w drugą stronę .Nic nowego od ciebie nie można się dowiedzieć ino hejt przeciw pisiorom.Posyp sobie głowę popiołem.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:22 Nie może być mowy o tym, że skończył się czas Bożego miłosierdzia, a nastał czas sprawiedliwości Bożej. To wbrew Ewangelii obywatelu. Dlaczego nie byliśmy tacy przejęci losem świata, gdy wirusy takie jak ebola, SARS, ptasia grypa szalały na innych kontynentach i w innych krajach? Dlaczego ciągle tak nieczuli jesteśmy na los uchodźców, imigrantów, widząc w nich wyłącznie intruzów i zagrożenie dla naszego świata? Apokalipsa i czasy ostateczne zaczynają się dopiero wtedy, gdy zło dosięga Polskę. Bóg chce wydobyć z nas to, co najlepsze, ale nie zaciśniętą pięścią czy przystawiając rewolwer do naszej skroni. Stawia nam wymagania, ale nie po to, byśmy ich spełnianiem wyszarpywali. Amen dobry człowieku.Będę się za ciebie modlił . Odpowiedz Link Zgłoś
satur9 [...] 13.04.20, 13:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:34 satur9 napisał: > Zadajesz pytanie jednostkom podatnym na magiczne "myślenie", bez żadnych zdolno > ści logicznego, racjonalnego rozumowania i czego się niby spodziewasz? Odpowied > zi od kogoś o umyśle pierwotniaka? Czekam na twoje synu Boży .Do dzieła.Napisz coś logicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 13:36 taniarada 19.09.16, 10:36 .........Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją taniarada 18.10.15, 11:21 ........Jak mówi moja żona ... taniarada 22.11.15, 10:46 I jak tu nie wierzyć .Jestem 22 lata w zakonie Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 14:09 stavros2002 napisał: > taniarada 19.09.16, 10:36 > .........Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją > > taniarada 18.10.15, 11:21 > ........Jak mówi moja żona ... > > taniarada 22.11.15, 10:46 > I jak tu nie wierzyć .Jestem 22 lata w zakonie > A nie mówiłam? Taniardo, tylko kompromitujesz wszytko pod czym się tym nickiem podpiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 14:03 Jak czytam takie pierdy to wstyd mi, że jestem ateistką. Ale chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:32 Jestes jedna z niewielu inteligentnych osob na tym forum . Nie jestem katoliczka ale poziom prowokacji jest ponizej dna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Wczoraj na Jasnej Górze powiedzieli 13.04.20, 15:54 że bezbożnictwo jest większą zarazą niż covid-19. czestochowa.wyborcza.pl/czestochowa/7,48725,25865207,biskupi-na-jasnej-gorze-o-pandemii-koronawirusa-szerzy-sie.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Allahu akbar! 13.04.20, 17:05 krytykapolityczna.pl/swiat/ue/kolejny-kraj-wprowadza-zakaz-zaslaniania-twarzy/ I zesłał Allah wirusa, i wszyscy zasłonili twarze... S. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Allahu akbar! 13.04.20, 23:20 ... w tym mezczyzni. Czyzby Allah jednak nie popieral dyskryminacji kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 17:25 A poza tym niezbadane są wyroki Boskie. Tobie śmierć wydaje się karą. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 17:59 kara karą, ale jakie dziala wytoczono zeby Najwyzszy teraz pomogl i calun turynski i cudowny krucyfiks od dzumy... Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 18:08 Jestem wierzącą katoliczką i wcale nie uważam że covid jest karą za grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 18:19 Z tego samego powodu, z którego bóg tak chętnie zabija małe dzieci. Zabija, bo na nagrobku jest napisane Bóg tak chciał... No sorry, chcieć czyjejś śmierci to takie boskie... Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 20:49 Gdzie widzisz takie napisy na nagrobkach, pani oszczędna? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Źle to rozumiesz 13.04.20, 21:06 tol8 napisała: > Z tego samego powodu, z którego bóg tak chętnie zabija małe dzieci. > Zabija, bo na nagrobku jest napisane Bóg tak chciał... No sorry, chcieć czyjejś > śmierci to takie boskie... > Nic mnie tak nie irytuje niż głupawy napis : Zabrałeś nam, o Boże, Dziecinę kochaną i żyć każesz z krwawą w sercu raną” – czytamy na grobie dziecka.Sercem chrześcijaństwa jest biblijne zdanie „Bóg jest miłością!” (1 J 4, 8). On więc nie jest autorem naszych krzywd. On jest dobry i jest blisko ludzi, którzy cierpią. Tej prawdy będę bronić do upadłego. Pomagam ludziom w rozwoju życia chrześcijańskiego w oparciu o Ewangelię.Gdybyś potrzebowała pomocy to chętnie służę. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Źle to rozumiesz 13.04.20, 21:33 taniarada napisał(a): > Sercem chrześcijaństwa jest biblijne zdanie „Bóg jest miłością!” (1 J 4, 8). On więc nie > jest autorem naszych krzywd. On jest dobry i jest blisko ludzi, którzy cierpią. A Sodoma i Gomora to pies? A potop to pies? Ten wasz bóg to masowy morderca mający wielu ludzi na sumieniu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:37 tol8 napisała: > Z tego samego powodu, z którego bóg tak chętnie zabija małe dzieci. > Zabija, bo na nagrobku jest napisane Bóg tak chciał... No sorry, chcieć czyjejś > śmierci to takie boskie... > Bo katolikom mówi się, że życie Bóg daje i Bóg życie odbiera. I to Bóg decyduje kiedy. Dlatego zgrzyta mi jak katolicy mają pretensje do np lekarzy, morderców - że ktoś umarł, a nie do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: absurd Boga a covid 14.04.20, 18:36 My jestesmy czescia Boga... Bog to my, my to Bog. Wiec w koncu kto co robi ? To jest taki zalosny poziom-"ten wasz zly Bog!"... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: absurd Boga a covid 13.04.20, 21:05 To nie jest kara za grzechy...kto ci głupot naopowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: absurd Boga a covid 14.04.20, 16:51 Może znajdź jakieś forum teologiczne i tam się udaj z tymi rozkminami. Odpowiedz Link Zgłoś