tapatik 17.04.20, 20:23 PROPAGANDA w sosie TVP, czyli jak odwracać kota ogonem w sowieckim stylu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobbiedraper Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 20:28 5994342343 watek o TVP. Po co? Jeśli masz pomysł, idź i zrób coś z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 21:34 Zapewniam cię, że robię - nie oglądam telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 20:44 Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. Przykładem może być chociażby rozmowa red. Pochanke z znaną feministką prof. Srodą. Trzy kłamstwa w ciągu jednej minuty - tak wygląda rzetelne i niezależne dziennikarstwo. No, ale to przecież niezależna telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 21:25 Twój wpis dokładnie pasuje do metod manipulacji opisanych w filmiku. Nie zaprzeczasz, że TVPiS manipuluje, tylko próbujesz pokazać, że inni też manipulują. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 21:37 tapatik napisał: > Twój wpis dokładnie pasuje do metod manipulacji opisanych w filmiku. > Nie zaprzeczasz, że TVPiS manipuluje, tylko próbujesz pokazać, że inni też mani > pulują. Elka/Andrzej się przyznała/ł, że TVPiS manipuluje, to też jest jakaś wiedza Co prawda, wszyscy to wiedzą od dawna, ale przyznanie się do tego, też jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 12:50 tapatik napisał: > Twój wpis dokładnie pasuje do metod manipulacji opisanych w filmiku. > Nie zaprzeczasz, że TVPiS manipuluje, tylko próbujesz pokazać, że inni też mani > pulują. > Buahaha Elka się podłożyła . Towarzysko jelizavieto jesteście spalone. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiedraper Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 21:30 Anżej585858 napisz coś o rodzinie Pochanke, rodzina jest dla was bardzo ważna. Napisz też coś o swojej rodzinie, 1elka26 napisał(a): > Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. Przykł > adem może być chociażby rozmowa red. Pochanke z znaną feministką prof. Srodą. > Trzy kłamstwa w ciągu jednej minuty - tak wygląda rzetelne i niezależne dzien > nikarstwo. > > No, ale to przecież niezależna telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 21:38 Boze drogi! Andżeju, czy ty nie potrafisz napisac jednego postu bez błędu??? "ze znaną" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Jak nami manipulują 17.04.20, 22:09 Andżej właśnie zastosował metodę z filmu, której nauczył się na szkoleniach, czyli: 1) nie napisał, że TVP NIE MANIPULUJE 2) za to zrobił od razu wstawkę sugerującą że TVN manipuluje bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 01:38 Zdumiewające. Naczelna manipulatorka tego forum w dodatku masowo produkująca pomówienia zarzuca innym, że manipulują!! No cóż, widzę, że posługujesz się metodami zdobytymi zapewne na szkoleniach prowadzonych przez wybitnych speców od propagandy których zapewne nie brakuje w szeregach "totalnej opozycji". W końcu są wśród nich wybitni redaktorzy "Nie", "Polityki" ba nawet "Trybuny Ludu". Czepianie się TVP przy jednoczesnym braku zainteresowania tym co wyprawia TVN świadczy właśnie o manipulowaniu opinią publiczną. Wie, że macie taki przekaz dnia, ale naprawdę trzeba mieć zaćmę na oczach i stopery w uszach żeby nie widzieć i nie słyszeć tej papki sączonej 24 godziny na dobę. A już rozmowa Pochanke z Srodą to podręcznikowy wręcz przypadek tego jak nie powinien być prowadzony wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 03:09 Ja pierdziele, andżeju lepiej ty juz czekaj na maile z instrukcjami, bo jak sam piszesz, to ciągle to samo. Powtarzasz sie, i teraz: albo ze starosci, albo innych argumentow brak. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 04:36 iwles napisała: > > Ja pierdziele, andżeju lepiej ty juz czekaj na maile z instrukcjami, bo jak sam > piszesz, to ciągle to samo. Powtarzasz sie, i teraz: albo ze starosci, albo in > nych argumentow brak. Prawda! I styl ma fatalny, że się czytać tego nie chce. Zaprogramowany jak w sekcie, tylko sekciarze są w stanie to czytać i temu potakiwać. Dlatego tak trudno się przebić do rozumu pisowca, "musi" ktoś umrzeć z rodziny, stracić pracę czy zapłacić wysoką nieuzasadnioną karę z powodu pisowskiego bałaganu, dopiero wtedy przejrzy na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 04:44 bistian napisał: > Prawda! I styl ma fatalny, że się czytać tego nie chce. Zaprogramowany jak w se > kcie, tylko sekciarze są w stanie to czytać i temu potakiwać. Już wiem kogo mi tacy przypominają! Cały czas miałem wrażenie, że dawno miałem z takimi do czynienia. W końcu skojarzyłem - Amwayowcy! To jest to samo tępe sekciarstwo. Bezmyślne klepanie wyuczonych formułek. S. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:53 Niewdzięczna! Jak okraszał swoje propagandowe wklejki dowcipami z kultowego serialu "Szpital na skraju miasta" to tez się nie podobało! Co ma zrobić biedny płatny troll jak obiekty propagandy wciąż nie doceniają? On się wciąż tak stara, tak stara...jak duda się ciągle uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:57 Następna co bawi się w manipulacje. Oczywiście dowodu żadnego na to, że jestem tym płatnym trollem nie jesteś w stanie przedstawić? Ale wcale nie masz oporów przed posługiwaniem się pomowieniami? I takie osoby oceniają co jest manipulacją a co nie jest. Może warto zacząć od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:01 A pamietasz jak dwa fora rozwaliles czy tez potrzebujesz dowodow? Ups, chyba wyszla mi manipulacja Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 16:15 asia.sthm napisała: > A pamietasz jak dwa fora rozwaliles czy tez potrzebujesz dowodow? > > Ups, chyba wyszla mi manipulacja > Teraz elka wymiata na forum "ośla ławka" Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 16:32 > Teraz elka wymiata na forum "ośla ławka" Chcialam isc podziwiac a tu nic na oslej nie widac. Utajnili czy co? Kto jego wie? forum.gazeta.pl/forum/f,396,Osla_lawka.html Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:05 Już ci pisałam, ze dowody na to, ze jesteś ruskim płatnym trollem przysłali mi ze szpitala na skraju miasta. Sam sie cymbale podłożyłeś, miej pretensje sam do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:16 Odkąd to pomowienia są dowodem??? Dowody proszę, a nie następne pomówienia!! To, co w tym momencie wyprawiasz jest własnie klasycznym przykładem szczucia. Zdumiewa mnie brak reakcji moderacji na tego typu zachowania - chociaz na tym forum wszelkie odstępstwa od podstawowych norm zachowania są jak widać tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:24 Elek, a jak to było z tą kucharką i jej fartuszkiem? Wiesz już, że takiego przysłowia w Polsce nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 16:12 1elka26 napisał(a): > Zdumiewa mnie brak reakcji moderacji na tego typu zachowania - chociaz na tym f > orum wszelkie odstępstwa od podstawowych norm zachowania są jak widać tolerowane. Nie musisz tutaj przychodzić, nikt Cię tu nie zaprasza, a przychodzisz, manipulujesz i jeszcze się wściekasz. Odpuść sobie Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 16:14 Elka to świetne studium przypadku propagandy PiS trollowni. Niczym nie zaskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 16:45 Aha - ja manipuluję. To ja notorycznie szczuję pomawiając kogokolwiek o bycie ruskim trollem i inne tego typu brednie. Zachowujesz się tak jak "prawdziwa prezydent" która dzisiaj oświadczyła , że nigdy nie twierdziła że wycofuje się z wyborów, a ten kto tak sugeruje mówi nieprawdę. Obciążać innych za własne manipulacje i kłamstwa - to potrafi tylko osoba która nie ma żadnych skrupułów i zasad. Odpuszczanie oznacza zgodę na kłamstwa i szczucie, a tego na pewno nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 16:56 1elka26 napisał(a): > Odpuszczanie oznacza zgodę na kłamstwa i szczucie, a tego na pewno nie zrobię. Gdybyś nie szczuła, szczucia by nie było. To samo z kłamstwami. Odpuść, nie warto, nikogo nie przestraszysz Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 21:04 Ciekawe podejście - ja szczuję?? ja wyzywam kogokolwiek nie posiadając żadnego dowodu od ruskich trolli czy też płatnych trolli?? - zdumiewające. To, że nie warto wchodzić w dyskusje z osobami notorycznie posługującymi się pomowieniami - to akurat fakt. One wcale nie chcą prowadzić merytorycznej dyskusji - ich jedyną racją bytu jest powielanie kłamstw. Ale to nie oznacza, że należy odpuszczać. Na to zgody nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 21:13 To, że nie mówisz, ze inni to płatne trolle (niby czemu miałbyś tak mówić???) to nie znaczy, że nie kłamiesz, że manipulujesz i nie szczujesz na bliźniego. Nawiasem mówiąc- dla katolika to wszystko grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 08:59 Jakieś przykłady na moje kłamstwa , manipulacje a zwłaszcza szczucie? Tylko o konkrety poprosze a nie kolejne pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 18:49 1elka26 napisał(a): > Jakieś przykłady na moje kłamstwa , manipulacje a zwłaszcza szczucie? > Tylko o konkrety poprosze a nie kolejne pomówienia. A więc w tym wątku wielokrotnie zarzucałeś telewizji TVN mimo, że wątek dotyczy TVP. Jest to metoda manipulacji opisana przez wrzucony przeze mnie filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 18:52 Errata: "zarzucałeś manipulację telewizji TVN". Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 19:39 Przykłady na szczucie, kłamstwa i manipulacje w wykonaniu 1elki26: Imputowanie forumowiczce zapatrzenia we "wzorce bolszewickie" oraz kłamstwo o rzekomych "sędziach na telefon za czasów PO" (jeden jedyny sędzia zgodził się ustalić TERMIN rozprawy): forum.gazeta.pl/forum/w,567,168862014,168862014,PiS_chce_sfalszowac_wybory_.html?p=168863882 "Nagonka na Lichocką" (pis przyznał się do wulgarnego i obscenicznego gestu Lichockiej, którą teraz schował): forum.gazeta.pl/forum/w,567,169411103,169411103,Dwa_miliardy_dla_TVP_Szczujni_przepchniete.html?p=169411543 Szczucie na sędziego Tuleye, który rzekomo uniemożliwia zamykanie przestępców: forum.gazeta.pl/forum/w,567,169419339,169419339,I_znow_dyscyplinarka_dla_sedziego.html?p=1694193O forumowiczce:"Może poproś swojego prowadzacego o nowy zestaw odpowiedzi?", o opozycji:"To, że w szeregach tzw "obrońców demokracji" znajdują się osoby które mają za sobą szkolenia w Moskwie," forum.gazeta.pl/forum/w,567,166892236,166892236,Jak_oceniacie_rzad_PISu_i_jego_dzialania.html?p=166896369 szczucie na młodych ludzi, którzy wygrali w sądzie z chamem Legutką. forum.gazeta.pl/forum/w,567,168195249,168195249,Podalybyscie_reke_politykowi_.html?p=168195662 szczucie na opozycję poprzez przekazywanie fakenewsów oraz wyolbrzymianie i przekręcanie wypowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/w,567,169237699,169237699,Lamia_Konstytucje.html?p=169240702 " Niech opozycja przestanie wypychac ludzi na ulice i donosić" (ludzie sami wychodzą z protestami na ulice a żałosny argument o donoszeniu zastosuj może do bilbordów Polskiej Fundacji Narodowej albo skarg Rydzyka w PE) forum.gazeta.pl/forum/w,567,169237699,169237699,Lamia_Konstytucje.html?p=169240702 Nie mam ochoty więcej przedzierać się przez szambo twych wpisów. Generalnie w każdym jest kłamstwo, manipulacja i szczucie. Kłamstwo jest już w samym twoim nicku- "elka", prawda Andrzejku? I w twoim pisaniu o sobie w rodzaju żeńskim. Pozwól, ze ci przypomnę: "Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny ani mężczyzna ubioru kobiety; gdyż każdy, kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana, Boga swego" Księga Powtórzonego Prawa 22,5 tak więc przestań grzeszyć przebierając się za kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 20:37 livia.kalina napisała: > Przykłady na szczucie, kłamstwa i manipulacje w wykonaniu 1elki26: To jakieś żarty?? To są przykłady na rzekome szczucie i kłamstwa w moim wykonaniu??? To po kolei > > Imputowanie forumowiczce zapatrzenia we "wzorce bolszewickie" oraz kłamstwo o r > zekomych "sędziach na telefon za czasów PO" (jeden jedyny sędzia zgodził się us > talić TERMIN rozprawy): Aha - jak ja "imputuje" to jest to szczucie?? Przecież posłuzyłam się językiem jakim notorycznie posługujecie się chociażby w stosunku do mnie. Teraz przeszkadza? Ale wypisywać bzdury nie mając na to żadnych dowodów o "ruskim trollu" to można?? Filozofia Kalego w praktyce. Co z tego, że był to jeden sędzia - ale był. Jezeli chodzi o sedziów to nie powinno być żadnego. > > "Nagonka na Lichocką" (pis przyznał się do wulgarnego i obscenicznego gestu Lic > hockiej, którą teraz schował): I jakiej to manipulacji w tym przypadku dopuścilam się?? Stwierdzając, że nie zamierzam bronić Lichockiej? - na tym polega moja manipulacja? A może stwierdzenie, żeby poczekac na nagranie a nie z jednego zdjęcia wyciagać pochopne wnioski - to też jest manipulacja? Zwrócenie uwagi o zachowanie rozsądku i powstrzymanie się z nagonką jest dla ciebie manipulacją. Gratuluję > > Szczucie na sędziego Tuleye, który rzekomo uniemożliwia zamykanie przestępców: A tutaj to mamy do czynienia z ciekawym przypadkiem. Powołujesz się na post ktory został skasowany, ale i tak odpowiem. Jakie szczucie na sędziego Tuleyę?? Zapominasz o tym, że nawet TSUE oddałił pytania sedziego stwierdzając, że były niedopuszczalne? A wiesz, że poprzez zaangazowanie polityczne sędziego został zawieszony proces gangsterów. We wrześniu 2018 r., sędzia Tuleya, rozpatrując sprawę gangsterów, recydywistów porywających i katujących swoje ofiary, zawiesił tę sprawę i przesłał do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej pytanie prejudycjalne dotyczące kwestii postępowań dyscyplinarnych wobec sędziów oraz wpływu polityków na ich przebieg. Uważasz, że takie zachowanie jest w porządku? :"Może poproś swojego prowadzacego o nowy zestaw odpowiedzi?" To jest najlepsze. Robisz z tego zdania zarzut, ciekawe dlaczego nie oburzasz się wobec osób które notorycznie posługują się tego typu pomówieniami. Zdumiewający przykład hipokryzji. Przecież to jest wasz język - w moim wykonaniu przeszkadza??? , o opozycji:"To, że w szeregach tzw "obrońców demokracji" znajdują się osoby które mają za sobą szkolenia w Moskwie," Gdzie widzisz w tym zdaniu kłamstwo. Nie ma w szeregach opozycji ludzi którzy mają za sobą szkolenia w Moskwie?? Tych wszystkich byłych sekretarz KC, KW PZPR - ich nie ma? Niektórzy nawet kończyli tam kursy GRU jak chociażby generał Dukaczewski. > szczucie na młodych ludzi, którzy wygrali w sądzie z chamem Legutką. Szczucie??? Gdzie masz chociażby cien szczucia. Po prostu stwierdzam, że Legutko miał rację. Wurażenie opinii jest szczuciem?? Ciekawe podejście. > > szczucie na opozycję poprzez przekazywanie fakenewsów oraz wyolbrzymianie i prz > ekręcanie wypowiedzi: Dobre - szczuciem na opozycję nazywasz podawanie faktów? To, że wzywano do Majdanu w Warszawie jest dla ciebie fakenewsów??? - ręce opadają Manifest Kramka znany jako "Niech pańsdtwo stanie. Wyłączmy prąd" określasz jako fakenews?? - To już nie jest zabawne, to jest żałosne. > > > " Niech opozycja przestanie wypychac ludzi na ulice i donosić" (ludzie sami wyc > hodzą z protestami na ulice a żałosny argument o donoszeniu zastosuj może do bi > lbordów Polskiej Fundacji Narodowej albo skarg Rydzyka w PE) Tak, tak - niewiniątka. Nikt nie wzywa do manifestacji na ulicach, a to, że niejaki Diduszko kładł się na ulicy i udawał martwego to też pewnie fakenews. Niestety - wszystkie przykłady które podałaś to przykład na klejne manipulacje i kłamstwa - ale w twoim wykonaniu. Mam tylko nadzieję, że przestaniesz posługiwać się pomówieniami nie mając żadnych dowodów okresleniami typu "płatny, rosyjski troll", przestań pisac brednie o przekazach dnia itp. Z tych wszystkich przykładów na moje rzekome kłamstwa może obronić sie jedynie zarzut , że posługuję się tym samym językiem - bez przyjemności, ale jeżeli tylko w ten sposób możnba dotrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 21:10 Ale o przekazach dnia to ty sam piszesz. Ja o nich w ogóle wcześniej nie słyszałem. Tak swoją drogą to miło poczytać jak się sam pogrążasz Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 21:26 Andzelko, nie odnioslas sie do ostatniego akapitu tekstu Livii.kaliny wiec przypomne: Kłamstwo jest już w samym twoim nicku- "elka", prawda Andrzejku? I w twoim pisaniu o sobie w rodzaju żeńskim. Czyzbys przestal byc religijny? Pisma natchnione zawsze drogie ci byly, lubowales sie w studiowaniu slowa bozego. "Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny ani mężczyzna ubioru kobiety; gdyż każdy, kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana, Boga swego" Księga Powtórzonego Prawa 22,5 Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 21:42 Jedna rzecz mnie ciekawi. Czy za 50 tys. rubli da się normalnie żyć w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 07:27 1elka26 napisał(a): > Zdumiewające. Naczelna manipulatorka tego forum w dodatku masowo produkująca > pomówienia zarzuca innym, że manipulują!! Czyli znowu stosujesz te same metody. > No cóż, widzę, że posługujesz się metodami zdobytymi zapewne na szkoleniach > prowadzonych przez wybitnych speców od propagandy których zapewne nie brakuje > w szeregach "totalnej opozycji". W końcu są wśród nich wybitni redaktorzy "Nie", > "Polityki" ba nawet "Trybuny Ludu". Ciąg dalszy, dodatkowo atakujesz personalnie woman_in_love. Mylisz się odnośnie szkoleń, takie szkolenia może przejść każdy, kto ma parę stówek i nie trzeba być dziennikarzem. Z tych szkoleń koszystają między innymi handlowcy. > Czepianie się TVP przy jednoczesnym braku zainteresowania tym co wyprawia TVN > świadczy właśnie o manipulowaniu opinią publiczną. Poproszę o uzasadnienie. Zwracam uwagę, że TVN jest stacją prywatną, natomiast TVP jest telewizją państwową finansowaną z płaconych przez nas podatków. Poza tym w dalszym ciągu zamiast bronić TVP atakujesz jakieś TVN. > Wie, że macie taki przekaz dnia, Ja nie mam żadnego przekazu dnia, bo jestem zwykłym człowiekiem. Natomiast afera Emilii pokazała, że PiS zatrudnia ludzi, których zadaniem jest oczernianie aktualnych wrogów i podejrzewam, że "przekaz dnia" jest narzucany tym trollom. > ale naprawdę trzeba mieć zaćmę na oczach i stopery w uszach żeby nie widzieć > i nie słyszeć tej papki sączonej 24 godziny na dobę. Sprawdziłem, stoperów w uszach nie mam, zaćmę mogę sprawdzić, ale na ostatnich badaniach okresowych byłem zdrowy. Czyli - kłamiesz. > A już rozmowa Pochanke z Srodą to podręcznikowy wręcz przypadek tego jak > nie powinien być prowadzony wywiad. Guzik mnie obchodzi jakiś tam wywiad. Równie dobrze mógłbyś się odwoływać do telewizji w Korei Północnej. W żadnym punkcie swojej wypowiedzi nie przedstawiłeś żadnego argumentu świadczącego o tym, że tezy z filmiku są nie prawdziwe, czyli - opłacana z naszych podatków TVP manipuluje telewidzami. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:14 tapatik napisał: > > Czyli znowu stosujesz te same metody. > No elka jest typową ofiarą propagandy TVPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:20 Smutne jest to, że jesteście ofiara propagandy mediów gazetopodobnych i nawet tego nie widzicie. Atakowanie TVP za przedstawianie faktów jest zadziwiające. Chociaż z drugiej strony jakoś nie budzi to mojego zdziwienia. Jeżeli te same osoby tak bardzo oburzające się na rzekomą manipulację na antenie TVP potrafią jednocześnie bez cienia żenady posługiwac się pomówieniami, a na pytania o chociażby cień dowodu produkować kolejne taśmowe obelgi - to o czym tu dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:25 O jest i towarzyszka jelizawvieta czołowa tuba propagandowa TVPiS na forum. A jak tam to twoje forum "ośla ławka"? Twoich wpisów tam bez liku. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:33 No proszę i to jest właśnie merytoryczna odpowiedź.Pomowienia i manipulacje - plus cenzura. Jednym słowem - demokracja i tolerancja w wersji z poprzedniej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:46 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:56 Nie przypominaj mu tekstow biblijnych bo jeszcze przerzuci sie na religie i nastepne forum wykonczy. Andzejelka jest chart na te sprawy, wykopie ci cala mase dokumentow ze jednak belka jest mniejsza od drzazgi, ktorys papiez gdzies o tym westchnal. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:05 Ciekawe do kogo te brednie adresujesz? Na pewno nie do mnie. Naprawdę nie potraficie odpowiadać z sensem tylko bezsensownymi pomówieniami? Naprawdę Kaczyński ma 100 % racji gdy stwierdził, że: "Mamy do czynienia z ułomnością polskiej demokracji, bo brakuje nam opozycji o normalnym charakterze". Normalni ludzie nie zjamują się pomówieniami, - niestety nie dotyczy to naszych jakże etycznych "obrońców demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 21:22 Andżej, ale my mówimy o propagandzie TVPiS a nie o jakiejś demokracji. Demokracji to w pislandzie już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 09:07 Taki masz przekaz dnia? Gdyby nie było demokracji - to po pierwsze nie miałabyś gdzie wypisywac tych swoich bzdur, a po drugie konsekwencje byłyby dokuczliwe. Może przypomnij sobie jak wyglądało przestrzeganie norm demokracji za poprzedniej światłej władzy. Przypomnij sobie interwencję służb w redakcji gazety, sprawę twórcy strony antykomor.pl, nagonkę na Pawła Zyzaka za to, że ośmielił się napisac krytyczną biografię Wałęsy. Teraz nie ma demokracji?? Żarty sobie robisz - no, ale taki masz przekaz dnia i nie ma zmiłuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 08:34 "Normalni ludzie nie zjamują się pomówieniami," Normalne informacyjne stacje telewizyjne nie zajmują się manipulowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 21:09 1elka26 napisał(a): > Smutne jest to, że jesteście ofiara propagandy mediów gazetopodobnych i nawet > tego nie widzicie. Smutne jest to, że jesteś ofiarą propagandy PiS, a wszystkim wkoło wmawiasz, że są ofiarami propagandy GW. > Atakowanie TVP za przedstawianie faktów jest zadziwiające. Zadziwiający jest sposób przedstawiania faktów w TVP. > Chociaż z drugiej strony jakoś nie budzi to mojego zdziwienia. Jeżeli te same > osoby tak bardzo oburzające się na rzekomą manipulację na antenie TVP potrafią > jednocześnie bez cienia żenady posługiwac się pomówieniami, a na pytania > o chociażby cień dowodu produkować kolejne taśmowe obelgi - to o czym tu dyskutować? Można porozmawiać o prawdziwych manipulacjach w TVP. Mam nadzieję, że pomogłem Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:57 1elka26 napisał(a): > Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. Elusia przychodząc na 'ratunek' TVPis użyła dokładnie techniki manipulacji opisanej na zalinkowanym filmie. Słiiiit! Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:04 araceli napisała: > Elusia przychodząc na 'ratunek' TVPis użyła dokładnie techniki manipulacji opis > anej na zalinkowanym filmie. Słiiiit! > Bo to wierna towarzyszka elka prymuska szkoły pisbolszewickiej propagandy z TVPis szkoły. No jaka szkoła tacy prymusi. Odpowiedz Link Zgłoś
elkawa13 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 18:41 Zacytuj proszę choć jedno z trzech Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 19:21 No to wygląda, że sobie poczekamy, zanim forumowa towarzyszka od pisiego trollingu wypowie się w temacie manipulcji TVN. Tik, tak, tik, tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
forumologin Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 19:29 1elka26 napisał(a): > Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. Przykł > adem może być chociażby rozmowa red. Pochanke z znaną feministką prof. Srodą. > Trzy kłamstwa w ciągu jednej minuty - tak wygląda rzetelne i niezależne dzien > nikarstwo. > > No, ale to przecież niezależna telewizja. HAHAHAH elka piekny przyklad WHATABOUTISMU! ogladnijcie material a nastepnie przecztajcie tego czegos wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 08:21 forumologin napisała: > 1elka26 napisał(a): > > > Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. > Przykł > > adem może być chociażby rozmowa red. Pochanke z znaną feministką prof. Sr > odą. > > Trzy kłamstwa w ciągu jednej minuty - tak wygląda rzetelne i niezależne > dzien > > nikarstwo. > > > > No, ale to przecież niezależna telewizja. > > HAHAHAH elka piekny przyklad WHATABOUTISMU! ogladnijcie material a nastepnie pr > zecztajcie tego czegos wypowiedz No elka vel andrzej postanowiła praktycznie pokazać techniki manipulacji TVPiS Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 00:30 "Sztuka odwracania kota ogonem bryluje". Za PRL-u mówiliśmy znacznie lepszą polszczyzną! Poza tym zarzut o "sowieckich podręcznikach" należałoby udowodnić. A że w TVP manipulują, to widzę bez tego youtubera. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 07:41 Ja tego nie zamierzam nawet oglądać, co wkleiłeś. Po uj oglądać taką telewizje? Człowiek ma tak mało czasu, nie szkoda go na takie kocopoły? Ani mi w głowie nie postanie włączać takiego chłamu. Nie nabijam im oglądalności, nie denerwuję się, a czas spędzam pożytecznie. I dziwię się tym, którzy sobie robią takie emocjonalne kuku ogladaniem tego chłamu. Jeden taki znajomy na fejsie został przeze mnie wcygaszony. Bo nie dość, że codziennie to oglądał, to jeszcze puszczał 10 screenów na każdy wieczór ze światłymi komentarzami. To poszedł w otchłań Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 14:40 lot_w_kosmos napisała: > I dziwię się tym, którzy sobie robią takie emocjonalne kuku ogladaniem tego chł > amu. ty sobie kuku robisz nie zdając sobie sprawy do czego TV publiczna jest zdolna...to trzeba obejrzeć od czasu do czasu. To Twój kraj i twoje pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 16:24 lot_w_kosmos napisała: > Ja tego nie zamierzam nawet oglądać, co wkleiłeś. > No jaka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 07:59 Po to upartyjnia się media, aby manipulować. Prawda jest taka, że ludzie generalnie nie lubią myśleć samodzielnie i czekają na gotowce. Opinie pana/ pani z telewizji (w tym polityków manipulantów) postrzegane są jako wypowiedzi autorytetów. A politycy to w znakomitej większości mało rozgarnięte cwaniaki , dla których priorytetem jest pilnowanie koryta, a ludzi mają w ..d . Przykład: Jan Maria Jackowski (PiS) tłumaczy, czemu nie chciał obowiązkowych testów dla medyków. "Bo jestem członkiem klubu PiS" No, ale oczywiście absolutnym mistrzem politycznej arogancji jest zaślepiony walką o koryto Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 08:04 tych głupot, które wkleiłaś , oglądać się nie da. weź się za robotę lepiej, jak nie masz co ze sobą zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 08:07 Ależ dajcie szansę wszystkim obejrzeć co pokazuje TVP. Przecież to telewizja utrzymywana z naszych podatków (ostatnio 2 mld zł przygarnęli) Niech wie podatnik na co władza PiS wydaje nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 12:11 nessy napisała: > tych głupot, które wkleiłaś , oglądać się nie da. No widzisz, a ja dałem radę obejrzeć. > weź się za robotę lepiej, jak nie masz co ze sobą zrobić. Robotę miałem wcześniej. Filmik oglądałem w czasie wolnym od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
chabry.polne Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 08:41 Najbardziej rozbawił mnie tekst...nie zacytuję dokładnie ale coś w stylu: ''telewizja TVN skrytykowała pomimo trwającego okresu świąt''. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 11:04 chabry.polne napisała: > Najbardziej rozbawił mnie tekst...nie zacytuję dokładnie ale coś w stylu: ''tel > ewizja TVN skrytykowała pomimo trwającego okresu świąt''. Cały filmik jest świetny i znakomicie pokazuje jak media nami manipulują. To powinien zobaczyć każdy Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:21 Dokladnie. Ten filmik tez jest po to zeby zmanipulowac. Do tego nie da sie wizji ogladac, bo slaba. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 12:59 Gość kreuje się na przenikliwego inteligenta (bez sukcesu), a przecież wszystko co mówi to oczywistości. Nie widzę powodu do zachwytów. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 14:31 Taki filmik z powodzeniem można wyprodukować chociażby o TVN i podać multum przykładów na manipulację. Przykład chociażby z wczoraj: "Temat nagród ministerialnych Fakty TVN grzały przez ponad miesiąc. O nagrodach marszałka Senatu ani wczoraj ani dziś nie wspomniały ani słowem. Dlaczego?" twitter.com/MiAdamczyk/status/1251201500275040256 Taka to jest niezaleźna telewizja? Owszem -niezależna ale od faktów. Zwłaszcza tych niewygodnych. Co wieć zrobić? Trzeba postąpić zgodnie z postulatem pani poseł PO: "Musimy poszerzyć zasięg TVN, żeby wygrać"!!! twitter.com/tvp_info/status/1251405464174297089 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:01 Znowu opisujesz jakiś tam TVN, czyli manipulujesz zgodnie z zasadami opisanymi w filmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:13 Nie jakiś tam TVN tylko stację która robi to, co zarzuca się TVP w startowym filmiku. Własnie to, co w nim znajduje się jest klasycznym przykładem manipulacji niezgodnej z faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:16 > klasycznym przykładem manipulacji niezgodnej z faktami. To jak andzejku, kaczor skladal te wience prywatnie czy sluzbowo? Rozwiaz zagadke. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 08:54 1elka26 napisał(a): > Nie jakiś tam TVN tylko stację która robi to, co zarzuca się TVP w startowym > filmiku. Nie oglądam więc nie wiem. Wiem natomiast, że dyskusję zaczęliśmy od manipulacji w TVP i jak na razie nie usłyszałem żadnego argumentu przeciwko tej tezie. > Własnie to, co w nim znajduje się jest klasycznym przykładem manipulacji > niezgodnej z faktami. A w TVP manipuluje się tylko zgodnie z faktami? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 15:23 Nie jakis tam, tylko wymieniony przez manipulanta z pierwszego filmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 17:16 tapatik napisał: > Znowu opisujesz jakiś tam TVN, czyli manipulujesz zgodnie z zasadami opisanymi > w filmiku. > Pisie trolle inaczej nie potrafią. Pis trollowania mamy problem. Buahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
forumologin Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 19:31 tapatik, whataboutism a'la elka dziekujemy elce za pokazanie w praktyce😂 1elka26 napisał(a): > Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. Przykł > adem może być chociażby rozmowa red. Pochanke z znaną feministką prof. Srodą. > Trzy kłamstwa w ciągu jednej minuty - tak wygląda rzetelne i niezależne dzien > nikarstwo. > > No, ale to przecież niezależna telewizja. HAHAHAH elka piekny przyklad WHATABOUTISMU! ogladnijcie material a nastepnie przecztajcie tego czegos wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 18.04.20, 20:21 forumologin napisała: > tapatik, whataboutism a'la elka dziekujemy elce za pokazanie w praktyce😂 > 1elka26 napisał(a): > > > Chyba tvn nie oglądasz więc nie wiesz jak wygląda manipulowanie faktami. > Przykł > > adem może być chociażby rozmowa red. Pochanke z znaną feministką prof. Sr > odą. > > Trzy kłamstwa w ciągu jednej minuty - tak wygląda rzetelne i niezależne d > zien > > nikarstwo. > > > > No, ale to przecież niezależna telewizja. > > HAHAHAH elka piekny przyklad WHATABOUTISMU! ogladnijcie material a nastepnie pr > zecztajcie tego czegos wypowiedz No elka to jest prymuska pis-bolszewickiej szkoły, wzorującej się na sowieckich wzorcach. Jaka szkoła taka prymuska. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 09:09 Dwa zdania i same pomówienia. Przykro widzieć jak forum zmienia się w kolejną mutację soku z buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 09:14 andzej, tu pisowski propagandysto, nic nie dorowna klamstwom TVPiS 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 14:17 Elka i jej wklejki z podręcznika towarzyski pis opartego na najlepszych sowieckich wzorcach. Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: Jak nami manipulują 19.04.20, 19:38 a kiedy w TVN powiedzą o nagrodach Grodzkiego dla kolegów z senatu? Bo Szydło i jej nagrody grzali chyba z pół roku Odpowiedz Link Zgłoś