Dodaj do ulubionych

małżeństaw mieszane

26.04.20, 17:28
Jak wam sie układa? czy na poczatku było wam ciezko sie dogadac? czy nie zalujecie ze nie poznaliscie Polaka? Ja jestem w związku Polsko- Czeskim. Widze pomiedzy nami różnicę w mentalności. On jest wyluzowany, wszystko zrobi pozniej, nie stresuje sie, a juz napewno nie stresuje sie pracą. Mnie to czasami denerwuje, ten luz. Jednak ogólnie bardzo go nie doceniałam, kiedy było trzeba dał mi sto procent wsparcia smile. Nie zaluje ze nie mam Polaka bo jest ciekawie, poznaje Republike Czeską, zaraz po pandemii jade z nim do Moskwy na szkolenie, a on zna bardzo dobrze Moskwe wiec pozwiedza. Ogolnie widze wiecej plusów. Chociaz minus jest taki, ze on nie chce nigdzie emigrowac. jest mu dobrze w swoim kraju. I na moją prosbe emigracji mówi ze stanowczo nie, ewentualnie na emeryture do Polski ze mną.
Obserwuj wątek
    • meduza321 Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 17:36
      z językiem jest zabawnie, z dogadywaniem się on zna słowacki, czeski i angielski więc ja mówie do niego po polsku i on wszystko rozumie bo jezyk podobny troche do czeskiego troche do słowackiego. On natomiast mówi do mnie po angielsku bo ja nie rozumiem co mówi po czesku smile
      • homohominilupus Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 18:40
        Chyba znów nie wzięłaś. Spróbuj! Dla swojego i naszego dobra.
        • thea19 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 14:51
          i wyobraź sobie, że ona teraz jest w stanie dobrym bo ją wypuścili
      • leni6 Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 18:56
        Znam.jedna taka parę (z innym językiem niż czeski) i to przestaje być zabawne jak pojawia się dziecko.
        • fitfood1664 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 16:51
          Bo niby dlaczego? U nas zabawnie od dziestu paru lat a dzieci są
          • mona-taran Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 17:05
            Hmm, mój chłop polskiego nie zna i jakoś sobie radzimy :p
            • fitfood1664 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 22:26
              Mój też prawie wcale, a jak już coś powie to tarzam się ze śmiechu big_grin
              Fakt, że jest bardzo komunikatywny.
              • mona-taran Re: małżeństaw mieszane 28.04.20, 07:29
                Mój odkąd kiedyś w sklepie poprosił o piwo w papużce trochę się do polskiego zraził:p
                Wystarczy, że oboje znamy angielski a ja szybko nauczyłam się włoskiego:p nie będę wymagać od niego posiadania supermocy :p
                • fitfood1664 Re: małżeństaw mieszane 28.04.20, 08:56
                  A potrafisz kłócić się jak włoszka? wink Ostatnio w radiu słuchałam jakiejś włoskiej pani polityk wygłaszającej pretensje do UE o brak pomocy. Nie chciałabym być jej przeciwnikiem w dyskusji.
                  • mona-taran Re: małżeństaw mieszane 28.04.20, 09:01
                    Potrafię suspicious chłop twierdzi, że mnie bocian przez pomyłkę w Polsce zostawił, bo krew mam ewidentnie włoską ( co by tłumaczyło to, z jaką łatwością przyszło mi nauczenie się włoskiegowink )
    • trampki-w-kwiatki Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 18:46
      Naprawdę, psychiatra działa, choć zdalnie. Dostaniesz receptę. Wykup ją i weź leki.
    • bywalec.hoteli [...] 26.04.20, 18:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • silenta Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 19:30
        I kto to mówi?
    • aguar Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 19:43
      Mam szwagra Czecha, który stresuje się pracą...
    • mikams75 Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 20:47
      to dobrze, ze zna Moskwe, bo jakby nie znal, to by nie pozwiedzal.
      • sundace46 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 13:59
        I ile to zalezy od tego, że jest Czechem. Jakby nie był, to by Moskwy nie znał big_grin
        • daniela34 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 15:37
          No wiesz, Czech w Moskwie to jak Englishman in New York- taki legal alien 😀
    • memphis90 Re: małżeństaw mieszane 26.04.20, 21:56
      Ja jestem w mieszanym damsko - męskim i czasem trudno się dogadać, wychodzą różnice. Ale za to chłop nie ma PMS, więc jest jakiś plus.
      • annajustyna Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 19:23
        No tak, Marsjanin i mieszkanka Wenus...
    • thea19 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 15:43
      wyobraź sobie, w tym watku wyświetla się reklama stoperanu. Zażyj te leki bo znowu sraczkę masz.
      • m_incubo Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 15:47
        Ej, u mnie też. Czyli jest szansa, że i autorka zobaczy i weźmie sobie do eee... Serca.
        • manon.lescaut4 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 16:12
          To nie jest reklama, forumka wkleiła celowo 😂 ale tez się z początku dałam nabrać.
          • thea19 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 16:48
            omujborze... ja musze coś na oczy w takim razie
        • homohominilupus Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 22:00
          m_incubo napisała:

> Ej, u mnie też. Czyli jest szansa, że i autorka zobaczy i weźmie sobie do eee..
          > . Serca.

Ale dziewczyny, to ja wklejam tej kretynce na biegunkę forumowa ahahaha 😆
    • pitupitt Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 19:19
      "Zaraz po pandemii" czyli kiedy?😆
      • daniela34 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 19:23
        Już za dwa lata 😀
    • agrypina6 Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 19:35
      Ten Czech nie jest z tobą w związku i cie nigdzie nie zabierze. Weź leki i przestań już bredzić
    • znowu.to.samo Re: małżeństaw mieszane 27.04.20, 22:30
      Jesteś pewna że to tylko dlatego, że jest Czechem???
      Bo mnie ten opis pasuje do większości polskich mężczyzn
      • annajustyna Re: małżeństaw mieszane 28.04.20, 08:33
        Też znają Moskwę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka