tanebo001 30.05.20, 19:05 natemat.pl/310431,zamieszki-w-usa-to-reakcja-na-uduszenie-george-a-floyda-przez-policjanta jak amerykańskie ematki to oceniają? Zmieni się coś w USA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomato.soup Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:12 Nic się nie zmieni. To nie pierwsza brutalna akcja policji i nie pierwsze zamieszki. Dzień jak co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:15 No chwila, ale TAKICH zamieszek, na skalę kraju w tej chwili, to dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
vodyanoi Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:19 E tam Cyklicznie się zdarzają. Ilu na razie jest zabitych? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:31 Sadzac po tym co widziałam w tv, zamieszki są głównie po to aby bandyci mogli się wybrać na zakupy bez płacenia. Nie widzę też związku niszczenia cudzej własności z tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Georg Floyd 30.05.20, 20:17 Dokładnie. Policjant został zwolniony z pracy i zatrzymany. Oczywiście jak się sprawa potoczy nie wiadomo, ale te zamieszki to pretekst dla przestępców/złodziei/frustratów. Zrozumiałabym rozróbę, gdyby gościa uniewinniono. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:50 Gdyby nie rozruby to nic by sie nie stalo W poniedzialek policja wystosowala oswiadczenie ze sie stawial a to policyjne scierwo sie bronilo Jakos na 20 filmach nie chcialo sie to potwierdzic Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:12 Mieszkam w Minnesocie 30 mil od Minneapolis, policjant został aresztowany dopiero po kilku dniach zamieszek. Trzech pozostałych "stróżów prawa" biernie przyglądających się jego śmierci wciąż jest na wolności. Floyd wciąż byłby żywy gdyby nie był czarny. Przez lata pokojowe protestacje nic nie dały, serce mnie boli, kiedy patrzę na płonące Minneapolis, ale też rozumiem dlaczego to się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:14 A sądzisz, że wlasciele budynków albo okoliczni mieszkańcy także rozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:41 A ja kurczę od kogoś mieszkającego tam na miejscu spodziewałabym się bardziej wyważonej odpowiedzi. z tego co piszesz wynika że policjanci tak upatrzyli sobie osoby ciemnoskórę i ich terroryzują.... a może to jest na Odwrót może tą ciemnoskore osoby sprawiają więcej problemów policji???? czy jeśli ty np. idziesz ulicą wieczorem sama i naprzeciwko ciebie pojawia się mężczyzna dziwnie się zachowujący to nie będziesz miała tutaj innych odczuć jeśli będzie to czarnoskóry mężczyzna czy biały mężczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:48 Jeśli będzie to Denzel Washington to też będziesz mieć inne odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Georg Floyd 05.06.20, 11:49 Etam.. Denzel stary juz jest. Ale jakbym zobaczyła w ciemniej ulicy Idrisa Elbę... Ale wracam do adremu: rzeczony męczennik na wstępie płacił fałszywymi pieniędzmi i szarpał się z policją. Jakby płacił prawdziwymi, toby sprawy nie było. No. Jak ja nie lubię ckliwych historii o patologii..... typu Pan Lucjan topi smutki w alkoholu od lat, ponieważ od lat nie jest w stanie podjąć pracy, jego jedynym źródłem utrzymania są włamania do ogródków działkowych. Pozyskane w ten sposób organiczne warzywa i owoce sprzedaje na pobliskim targu, aby kupić dziecią sucho bułke a sobie flaszkie. A jak widzę nieraz w tv grupy takich "dyskryminowanych" czarnych to mam ochotę ich od razu wsadzić do karceru w ramach profilaktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 05.06.20, 15:09 Przecież okazało się że oskarżenie o płacenie fałszywym banknotem było nieuzasadnione. Powtarzanie nie prawdziwych informacji jest głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 05.06.20, 19:00 mirmunn napisała: > rzeczony męczennik na wstępie płacił fałszywymi pieniędzmi Nie płacił - czemu ma służyć powtarzanie nieprawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:59 Ale czy ty rozumiesz, że to jest wynik nierówności szans, braku dostępu do publicznej edukacji na wysokim poziomie, dyskryminowaniu w miejscach pracy, braku dostępu do publicznej służby zdrowia itd.? Mieszkam w USA i rasizm istnieje, a jeśli piszesz, że nie to jesteś po prostu ignorantem. Myślę, że moja wypowiedź powyżej jest całkiem wyważona, staram się być obiektywna i zrozumieć dlaczego pewne zjawiska mają miejsce, nie znaczy to, że je popieram. I tak sądzę, że gdyby był biały to skończyłoby się na aresztowaniu. NIe napisałam też, że czarnoskórzy są terroryzowani, są dyskryminowani i od lat się to nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 17:43 Moja koleżanka mieszka i pracuje w NY, jest szefowa wydziału, pracuje w nim Afroamerykanka, kobieta nie robi w pracy zupełnie nic, jest nie do wyrzucenia, kiedy koleżanka zamierzała nie dać jej premii została wezwana przez dyrektora i pouczona, że to będzie odebrane jako rasizm. Kobieta jest prxerzucana z wydziału do wydziału, kiedy akurat gdzieś nie ma szefa, na to czeka koleżanka. I nie, ona nie jest rasistka, jej teściowa jest czarnoskora. Btw z racji koloru skóry jej mąż lekarz nie raz miał przykrości ze strony czarnoskorych stażystów tylko dlatego, że traktował ich jak ich białych kolegów. Piszesz o nierownosciach, ale powiedz czy biała biedota nie jest w identycznej sytuacji? Faktem jest, że 13%mniejszość odpowiada za ponad 60% przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
tak-ale Re: Georg Floyd 02.06.20, 06:10 > kobieta nie robi w pracy zupełnie nic, jest nie do wyrzucenia, kiedy koleżanka zamierzała nie dać jej premii została wezwana przez dyrektora i pouczona, że to będzie odebrane jako rasizm. Rzeczywiście w niektórych miejscach kolorowych jest trudniej zwolnić żeby się nie narazić na zarzuty, ale sugerowanie, że oni mają super sytuację bo wszyscy koło nich chodzą jak koło śmierdzącego jajka to jak mówienie, że niepełnosprawni to mają klawe życie, bo zawsze mają wygodne miejsca parkingowe blisko wejścia. Zapewniam cię, że ci biali co im tak zazdroszczą tego traktowania raczej by się z nimi nie zamienili. > Faktem jest, że 13%mniejszość odpowiada za ponad 60% przestępstw. Nie. To tylko odzwierciedla ilość przestępstw, za które są karani. I tu chodzi zarówno o sytuacje w których czarny jest aresztowany, ale biały na jego miejscu byłby pouczony (a więc żadnego śladu w statystykach), jak i o przestępstwa zupełnie innego kalibru, typu przekręty z kredytami bankowymi czy inne wały na Wall Street, których autorom włos z głowy nie spadł, a na ogół są biali jak śnieg. No już nie mówiąc o gościach typu Epstein, który stręczył sławnym i wpływowym ludziom dziewczynki przez lata, nie wiem, czy on jest w statystykach bo bidusiowi "się zeszło" przed rozprawą. Albo ten gnój Skhreli, który poszedł siedzieć dopiero, jak nadepnął na odcisk bogatym inwestorom. Albo ten blondas, Brock Jak-mu-tam, który za brutalny gwałt dostał dwa miesiące, bo nie można chłopakowi kariery łamać. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:25 Bez przesady, póki co to biali pracują zamiast tej pani. A premie dostają identyczne. Och serio, przypominam OJ Simpsona, ewidentnie winnego, którego czarna ława przysięgłych uniewinnila Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 18:42 Ale jaki jest powod tego innego traktowania czarnych przez policje ? Policja sie tak po prostu uwziela bez najmniejszego powodu czy moze jakies statystyki przestepczosci za tym przemawiaja? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 18:46 Nie, po prostu inna murzynka na Manhattanie nie przykładała się do roboty i to jest powodem... Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 18:51 Nie, jej kolor skóry jest powodem dla którego nie można jej wyrzucić, firma boi się oskarzen o rasizm. Uważasz, że to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 18:55 To co wspólnego ma to że nie można wyrzucić jej z pracy w NY z tym że trzeba było zabić faceta w Minneapolis? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:04 A co wspolnego ma wykonywanie codziennej zwyklej pracy z zamykaniem za popelniony blad w wiezieniu za najciezsze morderstwo czy tam sadzanie na krzesle elektrycznym? U ciebie w firmie tez tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:14 Ja pierdolę! Mają tego policjanta jeszcze przeprosić ? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:17 Powinni przeprosić osoby, których mienie zniszczono Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:28 Ale skad wniosek ze facet naciskajac z boku na szyje kogos dwa razy wiekszego od siebie, czyli probujac kogos zatrzymac zgodnie z przyjeta technika i procedura w ramach swoich obowiazkow sluzbowych, chcial te osobe z premedytacja zamordowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:33 A skąd pomysł że jest to przyjęta technika? W necie jest kilka wypowiedzi policjantów że dziś już nie kładzie się obezwładnianego na brzuchu bo też może się udusić. A po drugie - przecież słyszał jak on mówi że nie może oddychać! Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:41 Skoro juz sie nie kladzie ale sie kladlo to to jest tym bardziej tylko blad. I gdyby polcjanci slepo wierzyli we wszystko co im mowia osoby zatrzymywane to nie wiem jak by miala wygladac ich praca. Czy w ogole byla jakas sekcja zwlok co sie stalo bo moze facet mial jakies choroby wspolistniejace i to doprowadzilo do smierci? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:45 Aha, czyli skazano biednego faceta na dozywocie bez sprawdzenia dlaczego ten czlowiek umarl. Przednio! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:47 Stanie komuś na szyi zawsze kończy się śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:53 W kazdym filmie sobie przygniataja szyje i nic im sie nie dzieje A jak ty bys obezwladnil osobe 3 razy wieksza od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Georg Floyd 05.06.20, 11:55 No właśnie. Poza tym, gdyby pan nie był agresywny i był niebezpieczny, nie miał nad policjantem znaczącej przewagi fizycznej, zostałby zapewne obezwładniony w inny sposób- bez obalenia na glebę i trzymania kolanem Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 05.06.20, 12:04 Co ty za propagande tu siejesz sieroto? Same pierdy Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 05.06.20, 19:02 mirmunn napisała: > Poza tym, gdyby pan nie był agresywny i był niebezpieczny, nie miał nad policja > ntem znaczącej przewagi fizycznej, zostałby zapewne obezwładniony w inny sposób > - bez obalenia na glebę i trzymania kolanem Przecież on był skuty!! Policjant mordował do dusząc prawie 9 minut!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:10 mirmumm, ty głupia jakaś jesteś czy ke? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Georg Floyd 05.06.20, 11:53 No to było się nie rzucać- a gdyby policjant go puścił, to w najepszym razie by zwiał, albo znów zaatakował. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 05.06.20, 15:13 Uważaj, za chwilę dojdziesz do wniosku że to czarny bandyta zaatakował czterech policjantów i na złość im się udusił, a był pijany, pod wpływem narkotyków i miał choroby towarzyszące. I pewnie wcześniej handlował bronią i był pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:03 Jest oskarżony o morderstwo III stopnia, a to oznacza, że działał być może bez intencji zabicia, ale w sposób niebezpieczny, o którym powinien wiedzieć, że jest niebezpieczny, i zlekceważył to niebezpieczeństwo. Na tego faceta było 16 skarg wcześniej. Zabił całkowicie niewinnego człowieka. Gdyby to były moje okolice, nie chciałabym chodzić po ulicach, po których on się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:10 Ale co to za skargi? Skargi skladane zlosliwie przez przedstawicieli gangow z ktorymi policja sie rozprawiala? Czy jest jakies porownanie czy byly tez skargi na innych policjantow ? bo takie wyrywkowe dane powtarzane bez wyjasnienia niewiele daja .... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:19 Policja nie ujawnia wszystkich, dwie były związane z użyciem broni, w jednym przypadku zatrzymywany nie żyje, średnia skarg jest wyższa niż u innych policjantów. Podaję za artykułem z Washington Post. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:28 Ale to pokrecone, za tamtego zatrzymanego ktory nie zyje nic, za tego dozywocie albo krzeslo elektryczne bo przypadkowi ludzie sie skrzykneli i demoluja sklepy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:35 Jakie krzesło? W Minnesocie nie ma kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:37 Zdaje sie ze z tej nienawisci gotowi sa ja jutro wprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:14 A co ma wspólnego zwykły obywatel w Minneapolis, który od kilku dni żyje jak w środku wojny z zabiciem faceta przez policjanta? A mój przyklad pokazuje jak bardzo i często hasło rasizm jest nadużywane. Przykład chocby OJ Simpsona natomiast świadczy, że rasizm bardziej działa w druga stronę Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:15 A to mają wspólnego że wybrali w wyborach rasistowskie władze. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:19 A to podobno dzieje się od lat, więc o jakim wyborze Ty mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:24 Od lat więc wybierają. Na faceta było 18 lat a ktoś go trzymał na stołku. Jak tą murzynkę z twojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:37 Skoro wybierają, to widocznie im to pasuje. Zresztą, kogo by mieli wybrać? Poza tym, bycie policjantem to żaden "stołek". Murzynka nie jest z bajki, osoby czarnoskore i otyle mają w USA nadzwyczajne przywileje. A Ty zamiast się tu tak ekscytowac wyobraź sobie, że w USA trafiłbyś na czarnego członka gangu, który zabilby Cię czy skatowal z zimną krwią, ot tak, za samo patrzenie. Jeśli jego adwokat dałby radę dobrać czarna ławę przysięgłych, to gangus zostałby uniewiniony bez zastanowienia. Tak to właśnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:38 Skoro im pasuje to niech teraz ponoszą konsekwencje! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 [...] 31.05.20, 19:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:32 Jaki rasizm skoro zaraz bialy, ktory byl najzwyczajniej w swiecie w pracy i wykonywal codzienne obowiazki ktore wymknely sie spod kontroli, skonczy zaraz na dozywociu w wiezieniu albo na krzesle elektrycznym? Gdyby byl rasizm to chyba dostalby premie i medal od prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:39 Gdyby policjant był czarny, a zamordowany biały, to nie byłoby zamieszek. Gdyby policjant został zabity przez czarnego członka gangu, to byłby to dzień jak codzień Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:56 Policjantem w żadnym kraju nie zostaje się za karę. Morderca i sadysta może dostanie wysoki wyrok, może nie, wyjdzie z więzienia przed czasem. Zamordowanemu życia nie przywróci żadna kara, ale dyskryminowani, poniżani obywatele drugiej i trzeciej kategorii inaczej nie mogą się bronić, nie mają do dyspozycji Gwardii Narodowej z czołgami i helikopterami. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:00 Pisząc o obywatelach drugiej i trzeciej kategorii masz na myśli ofiary zamieszek? Jak oni mają bronić swojej własności czy bezpieczeństwa? Nie są winni śmierci tego człowieka i nie mają do dyspozycji czołgów Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 21:37 Właśnie oni te czołgi i Gwardie Narodowa mają. Fakt, że stawiasz własność materialną wyżej niż życie człowieka dyskwalifikuje ciebie jako rozmówcę. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 22:44 Kto ma? Zwykli mieszkańcy? Ja po prostu nie widzę związku pomiędzy niszczeniem cudzej własności, a śmiercią tego człowieka. Sądzisz, że byłoby w porządku gdyby demonstrujacy po śmierci Igora Stachowiaka spalili Ci dom i samochod? Ciebie dyskwalifikuje jako człowieka popieranie chuliganstwa i przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 22:49 Bo jej nie ma. Inni ludzie demonstrują a inni szabrują. Ale niech policja łapie szabrowników. Jeśli potrafi. Bo najlepiej jej idzie duszenie! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 22:59 Tak, tak, każdy policjant tylko dusi, nic innego nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: Georg Floyd 02.06.20, 07:00 No Twój rasizm ma się świetnie i nawet się z tym nie kryjesz Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:27 Rasizm? Co jest rasistowskiego w tym, że uważam, że od wymierzania kary jest sąd, a nie banda chuliganów? Nie wspominając już o tym, że gdyby chodziło o białego to nie doszłoby do zamieszek Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:33 sofia_87 napisał(a): > Co jest rasistowskiego w tym, że uważam, że od wymierzania kary jest sąd, a nie > banda chuliganów? To, że twój mały móżdżek nie ogarnia, że zamieszki są dlatego, że właśnie sąd nie wymierza kar białym mordercom. Za dużo na twoją MarioAntonińską główeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 [...] 02.06.20, 09:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:48 sofia_87 napisał( > Rasizm i dyskryminacja to haselko, Rzekła rasiolka. Idź żreć ciasteczka. Póki możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 10:14 Zoska, a bialy kapturek juz sobie uszylas czy sluzba ci uszyje? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 11:07 Mój nick to Sofia. W przeciwieństwie do Ciebie nie muszę nosić kapturka 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 11:11 Powinnas niebogo - taki bialy z dziurkami na ślepka. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 11:15 Nie wątpię, że Tobie by pasował, okoliczne dzieci i psy nie miałyby przynajmniej koszmarów po spotkaniu z Tobą 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 11:25 Zaczynasz w slepo wierzgac nawet nie wiedzac jak wygladam. A ja specjalnie tobie na zlosc jestem piekniejsza i bogatsza niz ty. I dzieci mam o niebo genialniejsze od twoich. Ze o mezu nie wspomne i tatusiu wybitnym chirurgu o swiatowej slawie. No! Przetrawisz czy pekniesz, naziolko? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 [...] 02.06.20, 11:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 12:19 Ten zalosny tekscik byl specjalnie dla ciebie wyprodukowany, skrupulatnie dostosowany do twojego poziomu. I prosze, rzygowiny ci wyplynely jak po otwarciu sluzy. Brawo Zocha! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 [...] 02.06.20, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 [...] 02.06.20, 13:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 17:26 Oj Zocha, Zocha, twoja "prawda" jest tak kuriozalna ze nikogo nie zaboli - ty sobie mozesz ubzdurac cokolwiek na kazdy temat i nazwac to prawda. Moderacji nie trzeba juz dawac cynku, ty sama sobie wycinanie zalatwiasz jak cie poniesie. Samodzielna jestes w tej dziedzinie. Za to powinnas byc zabanowana juz dawno temu za sianie rasistowskich tresci. Kiedys sie doczekasz i bedziesz zmuszona otworzyc nowe konto pod jakims zachwycajacym nikiem, tfu tfu, w obcym jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 17:45 Mój nick to Sofia, Karynko. A coz niewłaściwego bylo w tym, że porównałam Twoj poziom przechwalek do piaskownicy czy panow chwalacych się centymetrami? Mam wrażenie, że to Ciebie poniosło i pokazalas swój żałosny poziom. Wiesz, ja poza forum mam życie, więc przezyje bana😁 W moich wpisach nie ma nic rasistowskiego, jest tylko prawda, która nie jest zgodna z chora poprawnościa polityczna. Policjant popełnił przestępstwo, za które powinien go ukarac sąd, chuliganskie wybryki są niepotrzebne i zagrażają bezpieczeństwu niewinnych obywateli, to fakt, a nie rasizm. Podobnie jak to, że gdyby ofiarą był biały, to nie byłoby żadnych demonstracji. To także fakt, a nie rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 17:59 Zocha, to twoj post wycieto, a nie moj. Dalej chcesz po poziomach nadawac? > W moich wpisach nie ma nic rasistowskiego, jest tylko prawda, .... Jak prawdziwa rasowa rasistka nadal nie ogarniasz czym jest rasizm i jak sie objawia. Jednak jedna prawde udalo ci sie w calym tym watku sformulowac: chuliganskie wybryki są niepotrzebne. No sa, ale na wiecej refleksji juz sie nie zdobedziesz, roznicy miedzy pokojowymi protestami a chuliganskimi wybrykami tez juz nie raczysz zauwazyc. Nikogo tu juz nie zaskoczysz jakas glebsza konkluzja. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 19:09 To tylko źle świadczy o moderacji, Karynko 😁 Wciąż Cię boli porównanie do dziecka w piaskownicy i zalosnego faceta, który przechwala się centymetrami? Żałosna jesteś 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 19:41 > To tylko źle świadczy o moderacji, Karynko Taaaa, ty zaslugujesz na moderacje na forum przy naziportalu ze swastyka w zajawce - tam bys Zocha gwiazdorzyla bez interwencji. Tu i tak traktuja cie laskawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 20:06 Mój nick to Sofia, Karynko. Jak widać tu preferują prymitywy o mentalności czterolatka, takie jak Ty 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
tak-ale Re: Georg Floyd 02.06.20, 18:17 > Podobnie jak to, że gdyby ofiarą był biały, to nie byłoby żadnych demonstracji. To także fakt, a nie rasizm. gdyby na miejscu ofiary był biały, to nie zostałby ofiarą, bo żaden policjant by się nie ośmielił odstawić takiej akcji, o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 19:10 Bzdury Doczytaj o białych ofiarach policjantów, także czarnoskorych Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Georg Floyd 02.06.20, 19:46 tak-ale napisał(a): > gdyby na miejscu ofiary był biały, to nie zostałby ofiarą, bo żaden policjant b > y się nie ośmielił odstawić takiej akcji, o to chodzi. Wygooglaj sobie Justine Ruszczyk. Potem Shannon Rupert, Gilbert Collar. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 18:16 asia.sthm napisała: > Za to powinnas byc zabanowana juz dawno temu za sianie rasistowskich tresci. > Kiedys sie doczekasz i bedziesz zmuszona otw > orzyc nowe konto pod jakims zachwycajacym nikiem, tfu tfu, w obcym jezyku. To już się stało - jej poprzedni nick to lea.letizia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Georg Floyd 02.06.20, 18:36 > jej poprzedni nick to lea.letizia. tfu tfu, oczywiscie w obcym jezyku jak na prawdziwego narodowca przystalo. Gust z pierwszej polki, luksus i szyk Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 12:12 asia.sthm napisała: > Zaczynasz w slepo wierzgac nawet nie wiedzac jak wygladam. Bo dla tej rasiolki wartość kobiety ocenia się po wyglądzie. Jest dumna, że ma ładną buźkę więc poszła za kupę kasy. Rasowa klacz rozpłodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:31 O wartości kobiety pisze kreatura, która nazywa inna kobietę, matkę; klacza rozplodowa. Oraz nie może zrozumieć, że kobieta może mieć własne pieniądze, więc nie musi "iść za kupę kasy". Ja tu widzę kompleksy tej, której nikt wartościowy nie chciał, więc wzięła pierwszego lepszego Zenka, a teraz wylewa swoje frustracje na forum. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:36 sofia_87 napisał(a): > Oraz nie może zrozumieć, że kobieta może mieć własne pieniądze Tak tak pierdzikanapo - w każdym wątku musisz oznajmić, że do niczego w życiu sama nie doszłaś - to co masz odziedziczyłaś. Dumna jesteś niesłychanie z tego, co dla innych nie stanowi żadnej wartości. Pisz, pisz - pośmiejemy się jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:40 W każdym wątku udowadniasz do czego Ty doszlas, sfrustrowana zazdrosnico. Człowiek dumny z własnych osiągnięć nie ma powodu do zazdrości, jaką Ty przejawiasz w każdym swoim wpisie Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:42 sofia_87 napisał(a): > W każdym wątku udowadniasz do czego Ty doszlas, No - w kliku o tym pisałam, choć nie uważam epatowania kasą za eleganckie w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:48 Widzisz, ja nigdy nie epatowalam kasa, w przeciwieństwie do asi - Karynki. A nie uważasz za nieeleganckie pisanie o "klaczach rozplodowych" oraz ciągle podkreślenie tego, że ja nie pracuję? Albo nie sądzisz po prostu, że ta kwestia Cię po prostu nie dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:48 sofia_87 napisał(a): > Widzisz, ja nigdy nie epatowalam kasa, Och nie wcaaaaale Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:56 Dokładnie tak, nigdy tego nie robiłam. Oczywiście jak niemal każda forumka pisałam o swojej sytuacji. A Ty w każdym wątku, nawet tym, czy o psach lub lekarzach piszesz o tym, że nie pracuję, tu nie trzeba mieć doktoratu z psychologii żeby rozpoznać zazdrosc i frustracje. Zajmij się sobą i swoim życiem Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:10 Warto dodać, że bandyci też niszczą prywatne samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Georg Floyd 31.05.20, 02:16 LUdziom poprostu odjebala szajba po kwarantannie i tyle. Pojawil sie pretekst do pladrowania sklepow to z tego korzystaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Georg Floyd 31.05.20, 23:23 mrs.solis napisała: > LUdziom poprostu odjebala szajba po kwarantannie i tyle. Pojawil sie pretekst d > o pladrowania sklepow to z tego korzystaja. Możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 30.05.20, 21:14 Nic, co dzieje się w tym bandyckim kraju nie jest w stanie mnie zdziwić. Czy to strzelanina na ulicach, w campusie, zabójstwo, napasc na inne państwo,, spowodowanie "rewolucji" korzystnej dla wielkiego brata to zawsze USA. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:43 kokosowy15 napisał(a): > Nic, co dzieje się w tym bandyckim kraju nie jest w stanie mnie zdziwić. Jacy obywatele, taki kraj, faktycznie piekny protest, normalnie za serce chwyta. Minneapolis Target looted as protests turn more violent Biznesy sie tam pozamykaja na zawsze, a tu zleca sie pikajace serduszka i beda plakac, ze food deserts. Otworzylbys tam sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:55 Po pierwsze to szabrują również przy innych okazjach - szabrowano na przykład w Nowym Jorku po huraganie. Po drugie - jedno to demonstracje a drugie to tłuszcza rabująca sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:00 Szabrowanie to tak przy okazji , taka tradycja Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:06 Ale demonstrują i szabrują różni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:04 Pokojowe domonstracje to jedno, a zlodziejstwo i chuliganstwo to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:06 Twierdzisz że szabrują ci sami ludzie co demonstrują? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:11 A Ty twierdzisz, że z pewnością są to inni ludzie? Zresztą jeśli nawet, to demonstracje są pretekstem dla złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:13 Pretekstem dla szabrowników był i huragan Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:06 A pretekstem do demonstracji było co konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:18 Napisałem o kraju jako takim, o większości jego mieszkańców. Policja zachowuje się brutalnie, Afroamerykanie korzystają z okazji do kradzieży, Europoamerykanie do rozroby. W tym państwie przemoc jest powszechna od rządu poprzez instytucje państwowe po zwykłych obywateli. Na ulicach giną postronni ludzie, nawet Walasiewiczowna została przypadkiem zastrzelona. Oczywiście, zawsze znajdzie się grupa ludzi normalnych, uczciwych, ludzkich. Mam jednak wrażenie, że to zdecydowana mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:41 kokosowy15 napisał(a): > Oczywiście, zawsze znajdzie się grupa ludzi normalnych, uczciwych, ludzkich. Mam jednak wrażenie, że to zdecydowa na mniejszość. Nie, normalnych jest wiekszosc, ale w telewizorze ich nie zobaczysz, bo niby z jakiej racji? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:26 Zdecydowana większość nie angażuje się osobiście po żadnej stronie. Ich też nie widać w telewizji, bo siedzą w domu i się boją, jedni policji drudzy tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:03 bardziej cie bolą połamane graty w ubezpieczonym sklepie niz zamordowani ludzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Georg Floyd 31.05.20, 13:17 Bo graty to czyjaś własność, a te jakieś murzyny sa bezpańskie Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 05.06.20, 18:40 A Ty popierasz niszczenie samochodów obywateli? No tak, czarnemu wolno więcej, inaczej to rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 02.06.20, 06:55 Tam tłuszcza niszczy ludziom prywatne samochody! Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:00 twitter.com/ava/status/1266948036653015041 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:13 Ja bym chętniej zapytała forumowych fanów i fanki białej rasy, co o tej sprawie myślą, ale podejrzewam, że nie będą się śpieszyć z zabieraniem głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:23 A co tu można powiedzieć? Czarni robią syf (vide południowe Chicago), a policjanci to często bezkarni sadyści. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:42 Polecam Ci 13th na Netflixie. Ich po prostu nadal potrzebują na niewolników. Trochę to samo zachodzi w Polsce z tanią siłą roboczą, choć komunizm złagodził tę przepaść klasową, między innymi dając chłopom ziemię w posiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:46 Na Netflixie polecasz? Podobny poziom obiektuwiizmu, co w radiu maryja🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:52 Na Netflixie są też dokumenty. Nie dziękuj. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:52 Ale na platformę pewnie głosujesz? A to tej partii najbardziej zależy na taniej sile roboczej i wyzysku. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:51 A co to ma do rasizmu? Amerykańska policja po prostu jest brutalna i grozi klamką za krzywe spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:54 Nie przesadzaj Jak jestes bialy to tylko pogroza palcem Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:59 Czarnych policjantów u nich nie ma? Może po prostu czarni nienawidzą policji, pyskują do gliniarzy i najczęściej obrywają? Amerykański gliniarz reaguje honorowo niczym Turek, który z powodu byle pyskówki leci z maczetą. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:01 Pierdolisz Byles w stanach ? Tak sie sklada ze znam kogos kto byl i opowiedzial mi to i owo Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:03 A tak na serio porabany kraj kazdy moze mozec klamke czy tam uzi to i psy spiete Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:11 >Byles w stanach ? >Tak sie sklada ze znam kogos kto byl i opowiedzial To jest złoto, nie swiadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 31.05.20, 02:10 No szkoda ze nie zlapalas bo faktycznie zloto Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:14 Przerażające obrazy Przypomina mi się sprawa Igora Stachowiaka. Po ile dostali policjanci, którzy go zabili, po 2 lata? Ten amerykański sadysta pewnie się załapie na 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:49 Stachowiak to był agresywny ćpun, sprawiający od dawna kłopoty policji. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 03.06.20, 13:28 i_m.norwood.3 napisał: > Stachowiak to był agresywny ćpun, sprawiający od dawna kłopoty policji. No to mordercy mają usprawiedliwienie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:14 >policjanci, którzy go zabili Tak, ze ten: Z opinii biegłych z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi Katedra i Zakład Medycyny Sądowej wynika, że najbardziej prawdopodobną przyczyną śmierci Igora Stachowiaka była niewydolność krążeniowo-oddechowa w przebiegu arytmii po epizodzie excited delirium spowodowanym zażyciem środków psychoaktywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:22 Pamiętam ekspertyzę, że niejaki Popiełuszko się utopił gdy wpadł do wody, w obozach więźniowie umierali masowo na zapalenie płuc itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:31 Jasne, to dokładnie ten sam przypadek, masz absolutną rację Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:37 Opinia bieglych? Nie rozsmieszaj mnie W wypadku straszydlo biegli stwierdzili ze opancerzone audi jechalo 50km/h i sie totalnie rozpadlo po uderzeniu w drzewo Opinia bieglego nigdy nie wskazuje na wine zwiazanego z aparatem oprawcow na panstwowym Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:01 I za niewydolność krążeniowo-oddechową Stachowiaka policjanci dostali wyroki...? Okeeej. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 19:55 Teraz okazało się że żadnego fałszerstwa nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Georg Floyd 30.05.20, 20:03 Skojarzyło mi się z ostatnimi scenami filmu Joker... Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 22:47 Nic nie zmieni ale podoba mi sie spoleczny opor Po zastrzeleniu przez psa chlopaka w koninie nic sie nie stalo sprawa przyschla wszystko jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:08 To nazywasz społecznym oporem? A przeciw komu jest ten "opór"? Przecież tracą właściciele zniszczonych aut, budynków, sklepów. Podoba Ci się takie prymitywne chuliganstwo i złodziejstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:10 Przeciw białym faszystom. Niech wypierdalają do europy! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:13 Ty jesteś chory psychicznie człowieku. Sugerujesz, że niszczą i kradną mienie należące do "białych faszystów"? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:15 Fakt, Stany, jako kraj należący drzewiej do rdzennych czarnoskórych powiniem zostać im natychmiast zwrócony. Oh, wait... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:16 Na pewno nie należał pierwotnie do białych! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:20 Do Afroamerykanow także nie. Poza tym, jak to jest, jest to 13% mniejszości, ktorej przedstawiciele odpowiadają za ponad 60% przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:31 To nie takie proste , wiezienia prywatne trzeba zarabiac , skazania na podstawie widzimisie sedziego lub przysieglych, to poprostu chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:37 >skazania na podstawie widzimisie sedziego No patrz, to jak u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:39 Piszesz bzdury Tak, przykladem widzimimisie sedziow byla zwłaszcza sprawa OJ Simpsona . Ewidentnie winny zabójstwa dwojga białych czarnoskóry sportowiec uniewienniony przez ławę przysięgłych... Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:44 I ławę przysięgłych po swojej stronie, niezależnie od wszystkiego, ze względu na kolor skóry. Nie sądzisz, że to był ewidentny przykład rasizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:42 Nie wiem kto pisze bzdury ale chyba nic nie jazysz ztej sprawy uniewinniony przez czarna lawe przysieglych skazany w procesie cywilnym na 50 mil dolkow za morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:45 Dokładnie, a nie sądzisz, że za podwójne morderstwo powinien dostać dożywocie, o ile nie karę śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:53 No juz rozumiem jak patrze na drzewko to twoja wypowiedz ma inny sens Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:25 Ci czarnoskórzy sami, z własnej woli do Ameryki nie przyjechali, o ile pamiętam. A żeby zrobić miejsce dla siebie i swoich niewolników Euroamerykanie wytłukli ludność zastaną. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:33 Dlatego teraz trzeba dla nich opróżnić Stany z białych, logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:27 No wiesz, jakby dobrowolnie to sie w syanach nie znalezli Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:26 Jesli prowadzi do slazania mordercy to tak podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:42 Kolejny mądry inaczej Mam nadzieję, że kiedys zniszczą Twoja własność przy okazji lokalnych zamieszczek , nie watpie, że będzie Ci się podobać. Tylko , że trzeba jeszcze coś posiadać, oprócz konta na emamie, więc Tobie nic nie grozi 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:43 Mam wszystko dobrze ubezpieczone grazynko zapraszam do wandalizmu tylko wyjde na plus Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:48 Grazynka to Twoja żona, o ile w ogóle znalazła się kobieta na tyle bezrozumna aby Cię poślubić. Ja sobie rączek nie brudze wandalizmem, przecież to Ty go popierasz Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 30.05.20, 23:56 Nie popieram ale bez wandalizmu ten pies dostalby co najwyzej upomnienie od przelozonego , na 18 zgloszen o przekroczeniu uprawnien dostal wlasnie dwie kary w postaci upomnienia jak widac strasznie sie tym przejol Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 00:01 Ortografia Nikt normalny nie mówi "psy", więc to chyba w grę wchodzi Twoja osobista niechęć 😁 Powtarzam, w jaki sposób całej sytuacji winni są wlasciele zniszczonego lub skradzionego mienia? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Georg Floyd 31.05.20, 13:31 Są tak samo winni jak ten uduszony człowiek. On stracił życie, oni mienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:42 Ale za uduszonego policjant pójdzie do więzienia, a ci, którzy niszczą mienie pewnie pozostaną bezkarni. Poza tym co to za logika? Złamanie prawa przez jedną osobę daje prawo do łamania prawa innym? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:45 Nadal łączysz szabrowników z protestującymi bez dowodów na ten związek! Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:04 Działalność jednych stanowi pretekst dla drugich Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:52 Sęk w tym, że w Usa policjanci mordujący czarnych obywateli przeważnie pozostają bezkarni. I nigdzie nie napisałam, ze daje prawo. Po prostu- mamy dwie sprawy. Morderstwo niewinnego człowieka i zamieszki. Szokujące, ze bardziej cie ruszają kradzieże niż morderstwo. Ale spoko, jak ciebie zamorduje policja nie będę niekulturalnie protestować. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:06 Policjant poniesie karę. A zamieszki to zagrożenie dla tysięcy niewinnych. Widziałaś obrazki z tych zamieszek, wyobrażasz sobie wypuscic na ulicę swoje dziecko, dorosłe, w takich warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:10 A wyobraź sobie, że to dziecko jest czarne i boisz się je wypuścić w biały dzień, na dół do sklepu, bo może spotkać policjanta. Ba, Bryonna Taylor w ogóle nie musiała wychodzić z domu, żeby zginąć. Wyobraź sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:20 Statystycznie czarne dziecko ma większe szanse zginąć z ręki członka gangu Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:42 Ty też masz szansę na bycie ograbiona przez gangsterów, władze lub rewolucję. A życie możesz stracić pod kołami pirata samochodowego. Wolisz pewnie ten drugi przypadek, bo majątek ważniejszy niż życie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:52 Dlatego ja ufam policji. A Ty masz szansę, że banda kiboli protestująca w imieniu kolegi podpali Ci dom i samochód, jak to się dzieje w USA, uważasz, że to jest fair? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 05:02 Skąd ta maniera aby skopiąc się na protestach. Widziałyście wideo jak umierał George Floyd? To jest ważne, że stało się to w biały dzień, na ulicy, pod kolanem stróża prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomato.soup Re: Georg Floyd 31.05.20, 07:40 Widziałam i uważam że to się zdarzyć ni powinno. Ale to nie tłumaczy tego co zdarzyło sie u mnie w miescie, Czyja przemoc jest lepsza??? twitter.com/hippieaboutlife/status/1266937524678733826?s=21 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Georg Floyd 31.05.20, 07:51 Rany, właśnie widziałam to na insta. Koszmar... 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 08:05 Zdarzyć nie powinno? Powtarzam: w biały dzień stróż prawa udusił na oczach ludzi człowieka. To jest koszmar. To protesty, gdzie chuliganeria sobie używa (można napisać), że nie powinna się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 08:19 I jeszcze, trzeba sobie zdawać sprawę, że zawsze i wszędzie brutalność i bestialstwo policji (służb mundurowych) jest zaproszeniem dla eskalacji tejże przez ludzi bez mundurów. Zawsze tak było i będzie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 08:27 Po co owijać w bawełnę? To jest wojna a na wojnie są ofiary. Także niewinne. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:05 Lecz się człowieku To zwykła brutalność policji, jak wszędzie na świecie, przez osoby Twojego pokroju rozdmuchana do granic, tylko dlatego, że ofiarą był czarnoskóry. Gdyby był biały to też by to budziło Twoje święte oburzenie? Czy może biale ofiary tej "wojny" są już akceptowalne? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:09 Tak, gdyby był biały też budziłoby oburzenie. Gościu był całkowicie niewinny. Nic nie sfałszował. Dlaczego zatem policjant udusił go nonszalancko trzymając rękę w kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:11 Może sąd powienien to rozstrzygnąć, a nie bydło na ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:27 Policja dała zielone temu bydłu. Taką zwykłą brutalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 10:55 Oj serio? A co z niewinnymi ludźmi, których życie komplikuje te zamieszki? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 10:59 uważasz że interes sieci handlowych jest ważniejszy niż społeczny protest przeciwko zabijaniu niewinnych przez władzę? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:46 Uważam, że interes normalnych, niewinnych ludzi jest ważny. Jak sądzisz, czy w obecnej sytuacji zwykła rodzina może czuć się bezpiecznie gdy bydło grasuje na ulicach? Poza tym skąd pomysł, że okradane są tylko sieci handlowe? Nie wspominając już o tym, że wlascielami i pracownikami sieci też są ludzie. Chciałbyś żeby jakas banda chuliganów podpaliła Ci dom i samochod protestując w sprawie np. Stachowiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:52 Tym interesem jest również policja która dusi przypadkowe osoby? A szabrują sieci handlowe z prostego powodu - bo tylko je opłaca się szabrować. Nikt nie szabruje spożywczaka. Znajomy pracował w markecie w San Francisko. Po zamieszkach dostali dodatkowe premie bo taki sklep miał zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:09 Takim interesem jest wyjście na ulicę na spacer czy z psem. Podpalaja także tylko budynki sieci handlowych? Weź pod uwagę kryzys u progu ktorego stoimy Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:04 sofia_87 napisał(a): > Uważam, że interes normalnych, niewinnych ludzi jest ważny. > Jak sądzisz, czy w obecnej sytuacji zwykła rodzina może czuć się bezpiecznie gd > y bydło grasuje na ulicach? Tak, to prawda, ale czasem jest tak, że gwałtowne reakcje wywołują większy skutek, jak widzisz nawet my, oddaleni o wiele kilometrów rozmawiamy na ten temat. Sprawa zrobiła się bardzo głośna, nie dlatego, że policjant zabił, ale przez to co dzieje się teraz. Wszystko ma swoją cenę. Nie da się ukryć, że w USA jest problem rasizmu, mówi się o tym grzecznie i mówi a potem i tak kolejny policjant zabija człowieka tylko z powodu koloru skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:34 Doświadczenie uczy, że funkcjonariusz aparatu represji jest przez sąd traktowany bardzo łagodnie, a w bandyckim kraju szczególnie pobłażliwie." Bydło" też ma prawo do samoobrony. Jeżeli sądzisz inaczej, zrewiduj historie powstań narodowych, okupacji. Przecież ci, którym działania władz się nie podobały, mogli iść do sądu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 10:59 Tak, tak, więc przewidujac, że sąd będzie łagodny niech podpalaja samochody i budynki, niech kradną. Brawo Ty. Serio porownujesz powstania i okupacje do pojedynczego epizodu z brutalnym policjantem w roli głównej??? Nie wiem co bierzesz aleodstaw to , najwyraźniej bardzo Ci szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:01 No fakt. Zabijanie za nic jest gorsze od interesów polskiej szlachty. Dlaczego nie zauważasz że szabrownicy i protestujący to dwie różne grupy? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:48 Nie zauważam ponieważ działalność jednych daje pretekst drugim. Mam nadzieję, że wszyscy poniosą konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:16 Serio porownujesz powstania i okupacje do pojedynczego epizodu z brutalnym policjantem w roli głównej? Pojedynczego epizodu? Chyba z dwa tygodnie byly policjant z opoznionym synusiem zastrzelili muzyna bo biegal a im sie "wydawalo" ze to zlodziej z okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:23 Raz, tam to nie jest pojedynczy incydent. Dwa, to było bardzo brutalne zabójstwo. Rachunek za szkody wysłałabym tym byłym już policjantom. Pretensje tez wiadomo gdzie kierować. Oczywiście ludzi wyrządzających szkody też postawić przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:51 Rachunek za szkody powinni zapłacić protestujący i szabrownicy, solidarnie. Policjanci niech poniosą karę za własne przestępstwo, a nie za cudze Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:26 www.statista.com/chart/21857/people-killed-in-police-shootings-in-the-us/ Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:49 Zważywszy na statystyki mieli spore szanse mieć rację.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:36 jakiego pojedynczego ? głupia jestes czy udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:54 Licz się ze słowami, tak to sobie możesz mówić do osób w swoim otoczeniu. Choć żadna z nich z pewnością nie udaje... Oczywiście, że pojedynczego, chyba na filmiku jest jedna ofiara? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 14:57 Ciekawe że ten policjant miał już 18 skarg... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:02 tvn24.pl/swiat/czarnoskory-nagi-nieuzbrojony-policjant-strzelil-choc-mial-paralizator-ra522664 natemat.pl/307969,ahmaud-arbery-zostal-zastrzelony-podczas-joggingu-usa-jest-oburzone www.wprost.pl/prime-time/gwiazdy/473494/bialy-policjant-zabil-czarnoskorego-nastolatka-oddal-17-strzalow.html Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:20 To, że wstawiasz uśmieszki, śmieszkujesz, robisz wycieczki w wątku o niezawinionej śmierci człowieka, świadczy o tobie w określony sposób. I to niezależnie czy są to twoje prawdziwe poglądy czy przyszłaś potrolować z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:24 Jeśli ktoś pisze o swojej głupocie, to co innego mogę zrobić? A nie przerażają Cię obrońcy chuliganów? Mnie tak, od karania jest sąd, a mieszkańcy miasta mają prawo żyć w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:29 Niektórzy nawet mają prawo żyć. Tylko co z tego? Nikt tu nikogo nie broni, ale zachowujesz się jakby prawo do życia w spokoju było ważniejsze od prawa do nie bycia duszonym przez policję. Panowie "policjanci" otworzyli puszkę Pandory. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 09:25 To zwykła brutalność policji...Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:02 sofia_87 napisał(a): > To zwykła brutalność policji, Dla rasiolstwa twojego pokroju skopanie czarnoskórego jest jak najbardziej zwykłe. I dlatego jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:29 A masz dowody na to, że żaden biały nie został skopany? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 08:58 Chuliganeria, w Polsce zwana kibolami, jest wszędzie. U nas w swoim czasie otoczona była opieka władz, i też nie jesteśmy wyjątkowi w tym względzie, gdzie indziej jest tępiona, ale zawsze jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:37 >Chuliganeria, w Polsce zwana kibolami, jest wszędzie. U nas w swoim czasie otoczona była opieka władz Na jakiej podstawie sądzisz, ze "w swoim czasie" skoro obecna władza ich kocha? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Georg Floyd 31.05.20, 08:30 Na jakiej płaszczyźnie chcesz porównywać te dwa przypadki? Policjanta, który w biały dzień, zabił błagającego o życie, niestawiającego oporu człowieka i człowieka, który rzucił się machając maczetą w tłum rozjuszonych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:42 Jak o tym przeczytałam, to złapałam się za głowę. Jedni i drudzy nie uczą się na błędach. Ten policjant, jakiego nie miałby IQ, mógł się domyśleć czym skończy się takie zachowanie. Najprawdopodobniej nie był zdrowy psychicznie, sądząc po opisie całego zdarzenia, ale kto trzyma chorych psychicznie w policji. A jeśli już nie ma wyboru, to należy takich posadzić za biurkiem, a nie wypuszczać na ulicę. A protestujący też się nie nauczyli, że takim zachowaniem tylko zachęcają policję do brutalnego zachowania i zniechęcają do siebie znaczna część społeczeństwa... Tam się chyba nigdy nic nie zmieni. Z drugiej strony, problem rasizmu (działającego w obie strony) to nie tylko problem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 11:49 Czemu próbujesz zakładać, że jest chory psychicznie? Zresztą facetowi, którego udusił nie pomogło jeszcze kilku policjantów. To o czymś świadczy. Jeśli chodzi o rasizm to my tutaj nie musimy w ogóle postrzegać tego co się stało w takich kategoriach. Tam nie pominie się kontekstu. Mi osobiście jest obojętne jaki kolor mają uczestnicy tych wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:07 on dokładnie wiedział i wiedział, że będzie bezkarny! Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:13 Tylko jaki to ma związek z rasizmem? Amerykańska policja jest brutalna, a to tylko nakręca służących tam funkcjonariuszy z problemami psychicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:26 Tylko że jest brutalna wybiórczo. Jakość nie wyobrażam sobie takiej akcji na Wallstreet... Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:01 Sugerujesz, że na Wall Street nie ma czarnoskorych, rasisto?😂 A tak serio, jest brutalna tam gdzie widzi większe zagrożenie. Statystyki dotyczące przestępstw czarnoskorych, mówią wszystko, 13% mniejszość jest odpowiedzialna za ponad 60 % przestępstw. W Polsce też z pewnością policja inaczej podchodzi do mężczyzny w garniturze, w dobrym aucie, niż do wytatuowanego , lysego dresiarza. Jak sądzisz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:04 Tak. Tylko że oni policję widzą jak chroni majątki białych. Nikt nie chroni czarnych. Ciekawe jaka byłaby przestępczość wśród białych bez policji. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:13 Policja jest od chronienia także mienia. No popatrz, a czarnym policja w dokonaniu przestępstwa nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:40 Ale jak to się dzieje, że jeśli skandalicznej zbrodni dopuści się biały, to zawsze ma problemy psychiczne? Po masakrze w Christchurch niektórzy niemal skrętu kiszek dostawali od prób tłumaczenia, że koleś na pewno chory psychicznie, a co większe odpały twierdziły, że w sumie to za poniesione krzywdy może i się należało. Nie, nie jestem w najmniejszym stopniu zaskoczona, że teraz dzieje się to samo. Pojedynczy incydent, chory psychicznie, nic się nie stało, można się rozejść. Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:45 Nie wiem skąd wywnioskowałaś, że uważam, że nic się nie stało. Jak dla mnie osoba, która po zamordowaniu człowieka dalej go dusi, czy w zasadzie nie wiem jak to nazwać, nie jest zdrowa psychicznie. Co nijak nie tłumaczy jego, asystujących policjantów, a w szczególności policji jako instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:52 Na tego policjanta złożono już 18 skarg. Dlaczego tak długo trzymano chorego psychicznie w policji? Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:53 i_m.norwood.3 napisał: > Tylko jaki to ma związek z rasizmem? Żaden. Wśród moich znajomych z US głównym komentarzem jest obrazek porównujący napaść tego policjanta do aresztowania któregoś z wielokrotnych morderców (bodajże od masakry w szkole). Ewentualnie do mordercy, któremu po aresztowaniu policjant podaje wodę... Jakoś tak główna różnica jaka rzuca się w oczy, to kolor skóry, ale to pewnie nie to... Odpowiedz Link Zgłoś
tak-ale Re: Georg Floyd 02.06.20, 17:10 Protestujący to NIE SĄ zazwyczaj te same osoby, które plądrują sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 12:34 krytykapolityczna.pl/kultura/czytaj-dalej/jill-leovy-wszyscy-wiedza-fragment/ Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Georg Floyd 31.05.20, 13:30 To tak, jakby sie lewaki z prawakami zjednoczyly🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Georg Floyd 31.05.20, 13:32 1matka-polka napisała: > To tak, jakby sie lewaki z prawakami zjednoczyly🤔 Myślę, że nie byłoby z tym żadnego problemu, gdyby wszelakiej władzy nie zalezałoby wlaśnie na tym, aby się żarły. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:00 Ja jestem leniwa, więc skorzystam wyłącznie z przykładów na Brodach: "Philando Castile jechał sobie spokojnie ze swoją dziewczyną i małym dzieckiem autem. Został zatrzymany za dość często przestępstwo "driving while Black". Poinformował policjanta, że posiada w samochodzie broń (ponieważ jest obywatelem stanu, w którym ma do tego pełne prawo, co więcej, może chodzić z bronią po ulicy, gdyż MInnesota to open carry state), poinformował go, że nie będzie po broń sięgał. Ale musiał sięgnąć po dokumenty, o które policjant poprosił. I tyle wystarczyło. Został zamordowany. Policjant wystrzelił 7 razy, trafiając Philando 5. Do samochodu, w którym na tylnym siedzeniu siedziało CZTEROLETNIE DZIECKO. Ale przecie to nie wystarczy. Po wyładowaniu magazynku ani on, ani jego partner NIE ZROBIŁ NIC, by pomóc postrzelonemu, nie udzielili pierwszej pomocy, a Philando konał z zapiętymi pasami obok swojej partnerki i na oczach jej dziecka. Oczywiście Philando nie zrobił nic złego. Ale był czarny. I jeszcze bardziej oczywiście. Policjant, który go zastrzelił został uniewinniony i...stracił pracę. Jego partner, który nie ruszył dupy, by pomóc konającemu człowiekowi? Nawet nie dostał upomnienia." "Eric Gardner został uduszony (brzmi znajomo?) przez policję za... sprzedawanie papierosów na sztuki. A nie, przepraszam, kiedyś to robił, akurat w ten dzień, gdy został uduszony nie zrobił nic złego. Został zaatakowany i zamordowany przez policjantów ZA NIC. Nie stawiał oporu. Prosił, by dali mu oddychać. Nie obchodziło to nikogo z policjantów. Umarł na ulicy błagając o powietrze. Pytacie, ilu z tych policjantów siedzi w teraz w więzieniu? ZERO. Ilu zostało choć skazanych? ZERO. I znów: po 5 latach postępowania, pod koniec 2019 zwolniono policjanta, który bezpośrednio dusił Erica. A ten pozwał miasto, by przywrócono go do pracy. Eric Garner nie może nikogo pozwać o przywrócenie go do życia." To Sandra Bland. Sandra dostała właśnie nową pracę i z radością wracała do domu. Ale nie zdążyła przepracować nawet jednego dnia. Została zatrzymana przez policjanta za nie użycie kierunkowskazu przy zmianie pasa. Policjant nie miał prawa zrobić nic więcej, co najwyżej dać jej mandat. Ale przeszkadzało mu, że Sandra pali we własnym samochodzie. W stanie Teksas, tak dumnym ze swej wolności. Następnie policjant groził jej bronią, wyciągnął z samochodu, uderzył jej głową o chodnik i aresztował (trafiła do aresztu na 3 dni i została wyznaczona kaucja). Aresztował za co? za utrudnianie aresztowania i napaść na policjanta. Oczywiście. 3 dni później Sandra już nie żyła. Oficjalny powód: samobójstwo w celi. 28 letniej kobiety, która własnie dostała nową pracę i była z tego powodu przeszczęśliwa. Pytacie, co stało się z ludźmi odpowiedzialnymi za jej życie, czyli policjantami "pilnującymi" celi (akurat takiej, w której nie było monitoringu) i tym, który ją aresztował? Oczywiście, że nic. A nie, przepraszam, policjant, który ją aresztował stracił pracę, bo wyszło, że w papierach kłamał odnośnie napaści Sandry. Utrata życia niewinnej kobiety vs utrata pracy. Brzmi fair? To wszystko miało miejsce w 2015 roku. To jest Tamir Rice. Dziś miałby raptem 18 lat, ale nie dane mu było dorosnąć, ponieważ został zamordowany przez policję w 2014, gdy ta w reakcji na zgłoszenie zastrzeliła go w ciągu SEKUNDY od dotarcia do... parku, w którym Tamir, 12 letnie DZIECKO, bawił się. Tyle, że popełnił straszną zbrodnię, bawił się pistoletem-zabawką i był czarny. Pomyśl, ile razy biegałeś po podwórku z pistoletem na kapiszony, zabawką-łukiem, czy innym plastikowym gównem. A teraz pomyśl, że jako rodzic boisz się wypuścić dziecko na ulicę z ZABAWKĄ, ponieważ policja może to dziecko zamordować. Czy policjanci, którzy go zamordowali siedzą w więzieniu? Oczywiście, że nie. Pewnie nie wierzycie w tę sekundę, zatem zapraszam do zobaczenia zapisu z kamery: Full Video: Tamir Rice shooting video Czy pamiętaliście imię Tamira? Czy po jego śmierci coś się zmieniło w szkoleniu policji? Oczywiście, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 15:50 No i hrabina zaprezentowała szczytowe chamstwo i pogardę dla innych. Tylko pogratulować i przypomnieć, że Twoje, arystokratyczne geny są znacznie gorsze a brakuje inteligencji żaby ten fakt zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 04.06.20, 22:10 Kultury, kultury przede wszystkim brakuje. I podstawowej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:05 Zabity przez policjantów też był mieszkańcem Stanów. I nie, nikt mu nie zakłócał spokoju po prostu go policjant udusił a inni nie reagowali. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:08 A zamieszki, niszczenie mienia, pewnie dojdzie też do wypadków, może nawet do kolejnej śmierci, z pewnością sprawia, że ten zabity ożyje. Powtarzam, od wymierzania kary jest sąd, a nie chuliganie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:14 No oczywiście. Tylko co z tego skoro mleko się rozlało? Pomogę: pamiętać co dało temu początek. Ja nigdy nie poprę chuligaństwa ale tez nie zapomnę twarzy tego uduszonego faceta i twarzy jego oprawcy oraz tych którzy mu na to pozwolili. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:16 Nie, mleko wciąż się leje i ofiar może być więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:20 Jak pisałam. Takie działania policji zawsze wywoływały taką reakcję. Panowie co sobie myśleli? Jak myślisz ty? Ja sadzę, że czuli się bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:26 Nie wiem co myśleli policjanci, nie jestem wróżka, od ustalenia tego i wymierzenia kary jest SĄD. Obecne ofiary tych zamieszek nie mają nic wspólnego z policjantami. Dlatego też mam nadzieję, że chuligani zapłacą także za swoje czyny Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:29 Pewnie zapłacą nawet więcej niż policjanci. Nie troskaj się tak. Każde zamieszki się kiedyś kończą, a jak pokazuje historia, przemoc stosowana przez policjantów nadal będzie trwać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzina Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:44 No jednak nie. Ludzi najbardziej oburzyło, że trzech pozostałych policjantów uczestniczących w tym zajściu pozostało bezkarnych. I o jakiej karze tutaj mówimy? A że poziom frustracji w USA z powodu rosnącego lawinowo bezrobocia jest bardzo wysoki, to masz gotowy przepis na zamieszki, jakich dotąd nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:57 Faktycznie, to trzeba spalic jeszcze kilka budynków, prywatnych aut i okraść sklepy. Wszystkim dzięki temu będzie się żyło lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 04.06.20, 02:34 No nie mają wspólnego, Szczególnie ci policjanci, którzy klęczeli przed swoimi komisariatami pokazując ludziom, że są z nimi solidarni i wstydzą za swojego kolegę po fachu. A poza tym do różnych miejscowości, aby chronić ich obywateli uciszyć akty wandalizmu skierowano Gwardię Narodową Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:26 Jakby Floyd nie był naćpany, to może by się nie udusił. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:45 Przeczytaj oficjalne wyniki sekcji zwok, potem pisz. Chyba, że przyjemność ci sprawia okazywanie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:13 Tak od wymierzania sprawiedliwości powinien być sąd, ale ty chyba się naprawdę nie orientujedz, jakie są realia w Stanach. Mojego męża policjant złapał od tyłu za włosy (długie) i zaczął wrzeszczeć, obcinam czy ruc.hamy, i biodrami udawał ruchy frykcyjne, dociskajac go do samochodu. Mąż niczym nie zawinił oprócz tych nieszczesnych długich włosów. Potem pan policjant z kolegą dali mu po kilka solidnych kopów i odjechali. Pewnie miał szczęście, bo mogli mu poskakać po krtani albo zgwałcić pałą. A może naprawdę ma szczęście bo nie jest czarny, a z tymi się nie "patyczkują". Ten zwyrol, który z zimną krwią i na oczach ludzi zamordował Georga Floyda, to nie jest odosobniony przypadek i początkowo nawet się nie zanosiło, że poniesie jakiekolwiek konsekwencje prawne, dopiero zamieszki i związane z nimi zainteresowanie mediów to zmieniły. To, że korzystają na tym zwykli chuligani to inna sprawa i próby stworzenie jakiegoś symetryzmu uważam za żenadę. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Georg Floyd 02.06.20, 13:25 O matko A właśnie czytałam, że nasi polscy zwolennicy czystości etnicznej zaczęli wieszać psy na żonie zwyrola, że zamiast go wspierać w trudnej sytuacji (sic!) złożyła pozew o rozwód. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Georg Floyd 02.06.20, 14:14 Na 100% żona tego policjanta też tam była lana i maltretowana, a jego koledzy to kryli. I jak tylko poczuła szansę, to się wymiksowała. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:25 Możliwe, że oni z Floydem się znali prywatnie i mieli zatarg, do tego Floyd jakby nie był naćpany, to być może by się nie udusił. To kryminalista i ćpun, co napadł na kobietę w ciąży, czarnoskórą, żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:47 W Ameryce prawie wszyscy się znają, jak owsiki z jednego miejsca zamieszkania. To mały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 06.06.20, 21:55 Jeszcze zacznij bronić Antify, komunisto, tęskniący za prlem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 04.06.20, 22:13 Doszło do kolejnej zbrodni. Został zabity przez policję czarnoskóry syn polityka amerykańskiego. Zadowolona na pewno jesteś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:33 George Perry Floyd urodził się w Fayetteville w Karolinie Północnej, dorastał w Houston w Teksasie. Wiadomo, że jako młody chłopak grał w koszykówkę, należał również do hip-hopowej grupy Screwed Up Click. W 2014 roku przeniósł się z Houston do Minnesoty, zamieszkał w St. Louis Park. Przez 5 lat pracował w pobliskim Minneapolis jako ochroniarz w restauracji. Niedługo przed śmiercią z powodu pandemii koronawirusa i wprowadzonej w związku z nią społecznej kwarantanny stracił pracę. Zginął 25 maja 2020 roku w wyniku brutalnej policyjnej interwencji. Miał 46 lat. Pozostawił dwie córki, 6- i 22-letnią, mieszkające w Houston. czyli zwykły normalny człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 16:35 Trzeba dodać jeszcze jedno - okazało się że banknot nie był sfałszowany. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Georg Floyd 31.05.20, 18:01 Specjalnie się wylogowałam, żeby zobaczyć, czyich licznych wpisów nie widzę no i cóż... Panna Ku Klux Klan w formie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 18:07 Ty jak zwykle bez formy😁 Po co czytasz moje wpisy, chyba zablokowałas mnie po to aby ich nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:49 Eee tam, nie wchodzac w watek wiadomo z gory i po tytule, kto bedzie znowu bohatersko walczyl o swoje mienie, bezpieczenstwo swoich dzieci i czystosc rasy A swoja droga, co za bezkompleksowa identyfikacja osobniczki z ta urocza ksywka Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 [...] 31.05.20, 22:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 31.05.20, 22:52 A kto normalny nie walczy o swoje mienie i bezpieczeństwo? Dlatego ja nie chcę w Polsce tzw. uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 31.05.20, 23:01 Nawet walka o bezpieczeństwo własnych dzieci to zarzut... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 04.06.20, 22:18 Pyskowanie na forum nazywasz walką? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Georg Floyd 31.05.20, 23:09 ale poza tym, to wiesz co to ironia i zrozumiales o czym jest watek? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Georg Floyd 31.05.20, 19:59 Podejrzewam, że będzie duże śledztwo, bo tam coś mocno nawaliło - na tego policjanta były wcześniej skargi, on powinien był polecieć już wcześniej i to nie raz. Mnie prawdę mówiąc równie mocno przeraża ta trójka policjantów, która na to po prostu patrzyła, nic nie robiąc. I jakkolwiek naprawdę nie lubię przemocy, nie cierpię bezmyslnego niszczycielstwa, to zastanawiam się, na ile zamieszki podnoszą szansę na to, że coś się zmieni, na ile szybko bez zamieszek zostałoby to zamiecione pod dywan. Bo teraz reagują modelowo - facet aresztowany, oskarżony, itd. A wcześniej było na niego chyba 16 skarg i nikt nic z tym nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:07 Gdyby nie zamieszki to nikt by o tym nie wiedział, tak jak mało kto wie kto to Bryonna Taylor. Przyklepaliby, że stawiał opór i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:12 No wlasnie niby16 skarg bylo i przelozony nic nie zrobil, to chyba juz pracownik nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci bo nie zostal odsuniety od wykonywania zadan i za sprawe odpowiada przelozony? Mowimy tu o tym co zrobil jako pracownik a nie w czasie wolnym... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:22 Przełożony też odpowiada, ale nie ma układu pracowego, który zwalnia z odpowiedzialności za zabójstwo w żadnym znanym mi prawie, na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:02 natemat.pl/310489,zamieszki-w-miastach-usa-trump-oglosil-antife-organizacja-terrorystyczna antifa organizacją terrorystyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 31.05.20, 20:08 Mówiło się tak na antifę już wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 31.05.20, 21:41 Nie "mówiło się" tylko prawactwo tak mówiło. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 31.05.20, 22:54 Rozumiem, że Ty popierasz antifę, potrafiącą kogoś pobić za polską flagę lub uczestnictwo w Marszu Niepodległości? Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 [...] 02.06.20, 06:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 02.06.20, 19:22 To już nie można kogoś starym komuchem nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Georg Floyd 31.05.20, 22:13 Podobają mi się te trumpowskie metody: twitter.com/chadloder/status/1266952661791674370 Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Georg Floyd 02.06.20, 09:35 Och, właśnie widać kto jest dla Ciebie partnerem do dyskusji; bandyci i chuligani. Cóż, w niektórych kręgach to faktycznie "poziom"😁 Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Georg Floyd 03.06.20, 18:33 Nie rozumiem. Niby są ofiarami rasizmu, ale nie przeszkadza im bycie złodziejami i grabie nie sklepów. Myślę że Floyd był przypadkową ofiarą, a czarni jak zwykle są przewrażliwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 03.06.20, 18:49 Pytanie kto grabi i dlaczego policja ma to in ass. Już słychać że są to ludzie spoza miasta i są zorganizowani . Założę się że to bojówki suprematystów. Odpowiedz Link Zgłoś
mooimeisje Re: Georg Floyd 04.06.20, 15:35 Nic sie nie zmieni. Twardy kapitalistyczny system musialby isc w odstawke, a to sie nie stanie, bo ona wlasnie zbudowac USA wiec tradycja na to nie pozwoli. Czarni dalej beda biedni i wykluczeni co bedzie rodzic przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 04.06.20, 17:58 Nic na szczęście nie trwa wiecznie. Były w historii mocarstwa i systemy społeczne które zakładały, że będą "tysiącletnie". Byli władcy którzy skończyli w piwnicy i na szubienicy. Byli właściciele panszczyznianych chłopów i latyfundiow na Kresach, którzy skończyli na latarni. Nigdy nie mów nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Georg Floyd 04.06.20, 22:24 mooimeisje napisał(a): > Nic sie nie zmieni. Twardy kapitalistyczny system musialby isc w odstawke, a to > sie nie stanie Już się dzieje - rosną nowe pokolenia ludzi praktycznie niezdolnych do funkcjonowania w systemie kapitalistycznym, czyli tam, gdzie trzeba harować. Pomijając fakt, że sam kapitalizm się zdegenerował do korporacjonizmu i tzw "kapitalizmu finansowego". Te mimozy i snowflakes, ululane przez lewicowe uczelnie, nie potrafiące niczego konkretnego, będą wybierać w wyborach tych, którzy dadzą im dochód gwarantowany ze świeżo "wydrukowanych" pieniążków. Sen antifiarzy się spełni, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Georg Floyd 05.06.20, 07:24 rosapulchra-0 napisała: > A ty co potrafisz? Ale po co pytasz? Wiadomo, że mój "życiorys jest niewiarygodny". Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Georg Floyd 06.06.20, 21:47 Może jednak się pochwalisz zamiast zakładać, że ktoś będzie ci zarzucał nieprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 05.06.20, 15:19 To już było. Ludzie dzielili się na tych, którzy musieli "harować" i ich właścicieli, którzy nie musieli. Jeżeli komuś się pomyliło i dalej myśli, że człowiek żyje żeby pracować a nie pracuje żeby żyć, to cały tzw "rozwój" można w buty schować. Odpowiedz Link Zgłoś
mooimeisje Re: Georg Floyd 05.06.20, 18:48 kokosowy15 napisał(a): > Ludzie dzielili się na tych, którzy musieli "harować" i ich właści > cieli, którzy nie musieli. Jeżeli komuś się pomyliło i dalej myśli, że człowiek > żyje żeby pracować a nie pracuje żeby żyć, to cały tzw "rozwój" można w buty s > chować. Dobrze powiedziane, bardzo dobrze. Ludzie sie zmieniaja, na szczescie, wielu widzi, ze harowanie to nie jest sedno zycia. Ludzie na lozu smierci nigdy nie zaluja, ze za malo harowali, raczej przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Georg Floyd 05.06.20, 18:58 kokosowy15 napisał(a): > Jeżeli komuś się pomyliło i dalej myśli, że człowiek > żyje żeby pracować a nie pracuje żeby żyć, to cały tzw "rozwój" można w buty s > chować. Ale ja tego nie napisałam. Bawisz sie w jakieś subtelności "pracować aby żyć, czy żyć aby pracować" w sytuacji, gdy rośnie pokolenie, które nie będzie mieć zadnego wyboru, bo nie będzie zdolne do żadnej produktywnej pracy. Może jeszcze nie to obecne, ale za kilkadziesiąt lat, jeśli nic się nie zmieni - większość będzie jak ten słynny student z "Krytyki politycznej", który płakał, że aby żyć, musi pracować w macu, zamiast mieć płacone od demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 05.06.20, 18:32 A Ty naprawdę uważasz, że człowiek powinien harować jak koń? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Georg Floyd 05.06.20, 18:44 i_m.norwood.3 napisał: > A Ty naprawdę uważasz, że człowiek powinien harować jak koń? Tak ten świat jest skonstruowany, że aby jeść, trzeba pracować. Wiele też wskazuje na to, że życie w cywilizacji technicznej wymaga od ludzi paradoksalnie cięższej i dłuższej pracy niż w warunkach społeczności tzw. prymitywnych, gdzie wystarczyło zapolować na większego zwierza by mieć problem na parę miesięcy z głowy. Niestety, ale samoloty, kible, pralki i komputery mają swoją cenę. Nie bez powodu guru ideowy wszelkich lewaków, czyli Marks, chciał powrotu wszystkich społeczeństw do formy przedkulturowej i przedcywilizacyjnej - i to dosłownie. To nie był głupi facet i doskonale wiedział, że aby nie musieć "harować jak koń" człowiek musi zwyczajnie pozbyć się tych kibli i samochodów i wrócić na drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 04.06.20, 18:05 natemat.pl/310933,rasizm-w-usa-te-filmy-i-seriale-dokumentalne-o-rasie-trzeba-zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 [...] 05.06.20, 18:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Georg Floyd 05.06.20, 18:40 No popatrz, a są kraje, w których bandziory z wyrokami trafiają do rządu. I tu nie chodzi o wynoszenie na ołtarze, ale o traktowanie człowieka jak człowieka, a nie jak bydła. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 [...] 05.06.20, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 05.06.20, 19:16 Na tym forum przestępcy nie wolno nazwać przestępcą, gdy jest murzynem. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 06.06.20, 09:16 Policjanci często idą na zwarcie, jak mają do czynienia z wielokrotnie notowanym przestępcą, znanym z agresji w stosunku do policji. Najbardziej mnie śmieszą ci z Poznania, co przepraszali za zabicie Floyda. Dlaczego Polak ma przepraszać za to, że Amerykanin zabił Amerykanina? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Georg Floyd 06.06.20, 10:15 Po pierwsze to Floyd nie był notowany. To normalny człowiek, mający normalną pracę i rodzinę. Po drugie przepraszali nie że Amerykanin zabił Amerykanina a za to że człowiek został zabity za kolor skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
i_m.norwood.3 Re: Georg Floyd 06.06.20, 11:10 W tym zajściu brali udział policjanci o różnym kolorze skóry. A Floyd w przeszłości był kryminalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:52 Napisz jeszcze, że też go znasz bo siedzieliście w tej samej celi. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Georg Floyd 06.06.20, 20:57 tanebo001 napisał: > Po pierwsze to Floyd nie był notowany. 5 razy siedzial w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś