Dodaj do ulubionych

Rekrutacja 2020 LO, Olimpus

31.05.20, 20:22
Moje dziecko zostało laureatem Olimpusa z jęz. angielskiego w sesji jesiennej 2019. Jest w 8 klasie. Czy możemy wpisać ten konkurs na świadectwo?
W rozporządzeniu warszawskiego Kuratorium jest napisane, że wpisuje się olimpiady z miejscami od 1 do 3. Tutaj został laureatem, bez określenia miejsca. Ktoś coś wie? W szkolepostawowej, do której chodzi syn, nic nie wiedzą. Wychowawczyni twierdzi, że w związku z tym, że nie ma określonego miejsca nie można tego wpisać na świadectwo.
Obserwuj wątek
    • paniusiapobuleczki Re: Rekrutacja 2020 LO, Olimpus 31.05.20, 21:42
      A płatne konkursy można w tym roku w ogóle wpisywać?
    • aerra Re: Rekrutacja 2020 LO, Olimpus 31.05.20, 21:59
      A Olimpus w ogóle się liczy? Był na liście konkursów kuratoryjnych?
      Swoją drogą laureatem z Olimpusa jest się jak sie zajmie miejsce do 15. Wiec jesli nie masz potwierdzenia, że to 1-3 to nauczycielka ma rację (na dyplomach za miejsca 1-5 z tego co kojarzę było napisane, że jest za pierwsze, drugie czy piąte, na dalszych miejscach już tylko dyplom laureata i tyle)
    • b.bujak Re: Rekrutacja 2020 LO, Olimpus 31.05.20, 22:04
      kazdyloginzajety2020 napisała:

> Czy możemy wpisać ten konkurs na świadectwo?

dziwnie zadane pytanie - sama chcesz wpisać konkurs na świadectwo, czy pytasz w imieniu szkoły, która wypisuje świadectwa?
    • bbkk Re: Rekrutacja 2020 LO, Olimpus 31.05.20, 22:33
      Olimpusa z tego roku szkolnego nie mozna wpisac. Skoro znalazlas strone kuratorium o konkursach to wystarczy ze wejdziesz w zal.1 i tam znajdziesz konkursy punktowane.
    • arwena_11 Re: Rekrutacja 2020 LO, Olimpus 31.05.20, 22:40
      A w tym roku liczą się płatne konkursy? Jak tak - to wymusiłabym na szkole wpis.
      Mój syn 4 lata temu był laureatem chyba na 5 cy 6 miejscu. Pytałam się w LO i powiedzieli, żeby wpisać na świadectwo - bo oni mogą sami dodać punkty, jeżeli stwierdzą że im to pasuje. I dostał 3 dodatkowe punkty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka