lukrecja46 05.07.20, 13:07 Kupiłam, jestem absolutnie zachwycona i zaczynam nosić sukienki!! Nic nie obciera i nie odparza. Cudo😍 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgia.guidestones Re: Opaski na uda 05.07.20, 13:34 szorty p/obcieraniu np gatta tez maja. Nie z suwaka się opaski z silikonowym paskami, ale czy w takich nie jest bardziej gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Opaski na uda 05.07.20, 13:44 Nie zsuwają, mają silikon pod spodem. Dla mnie genialny wynalazek, wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Opaski na uda 05.07.20, 13:35 Mnie się czasem robią odparzenia od silikonu. Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:16 W tym musi być gorąco, nie ma innej możliwości. Opaska przy 30+? A jak się ześlizgnie, to co się mówi obserwatorom? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:22 Nie ześlizguje się. Czy gorąco? Raczej nie. Dla mnie jedyna opcja, żeby nosić latem sukienki i spódnice. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:14 kermicia napisała: > A jak się ześlizgnie, to co się mówi obserwatorom? Że musisz poprawić opaskę na włosach bo się zsunęła :p Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Opaski na uda 09.07.21, 13:32 Mnie się kiedyś zsunęła opaska z całą pończochą 🙈 Ówczesny adorator był zachwycony możliwością poprawienia. Na szczęście to były czasy studenckie, więc nic nie robiło wrażenia na towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:19 a mozesz sie podzielic linkiem z konkretnym modelem? widzialam rozne wersje ale jakos nie umiem wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:21 Kurcze kupowałam u różnych sprzedawców. Na all pełno tego. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:26 Kupiłam u sprzedawcy Polskie-Rajstopy na all. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:26 dzieki, a rozmiar sie zgadza z tabelka? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:34 Tak tylko pamiętaj, że muszą być dopasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:31 Też jestem zachwycona, już tutaj wklejałam, ostatnio mam takie i te są najgenialniejsze, bardzo dobry silikon i śliskie, kolor zlewa się z kolorem ciała, a i można dobrać sobie rozmiar dokładnie do grubości ud: www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fallegro.pl%2Foferta%2Fgabriella-opaska-na-uda-przeciw-otarciom-satin-7-8-8476153499&psig=AOvVaw0jRp3DMTMyoqp2gZJB-2Vh&ust=1594038623136000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCIjgouGOtuoCFQAAAAAdAAAAABAK Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Opaski na uda 05.07.20, 14:50 Ja polecam na lato do sukienek reformy MEWA. Są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:51 No nie? Jak już nosić coś to lepiej chłodzący milanez niż taką zbroję. Swoją drogą - jestem gruba, chodzę wyłącznie w spódnicach, nic mnie nie obciera, majty moszę naprzemiennie z halką, żeby mi się nie lepiła spódnica do ud jak wstaję w tramwaju. Nie pierwszy raz ze zdziwieniem czytam o tych obcierających się udach, od czeo to zależy? Od budowy, od wrażliwości skóry? Bo od ilości sadełka na udach to raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:54 Od budowy. Byłam dużo duuużo szczuplejsza i też mi się uda obcierały. Ja gaci z milanezu nie znoszę, wolę opaski na uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:21 od budowy, choc mam wrazenie, ze jak bylam szczuplejsza, to obcieraly mi sie bardziej, przy grubszych udach styk jest dokladniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Opaski na uda 05.07.20, 20:35 Chyba od budowy. Mnie się uda nie ocierają, nawet gdybym złapała dodatkowe 10 kg, zawsze mam "prześwit". Moje koleżanki, nawet bardzo szczupłe, mają latem problem z otarciami. To chyba skutek trochę iksowatych nóg, stykające się uda, a rozchodzą się od kolan Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 22:04 nie, to nie skutek iksowatych nog, ale moge skomentowac podobnie - przynajmniej nie sa na beczce prostowane. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Opaski na uda 05.07.20, 22:49 🤦♀️ Coś cię strasznie zabolało, chyba nie tylko obtarte uda? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 23:35 Wlos mi sie na glowie jezy jak ktos bzdury wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Opaski na uda 06.07.20, 08:46 Mniej się zacietrzewiaj, to ci się nic nigdzie nie będzie jeżyć. To nie bzdury, bo "typ" nóg zależy też od budowy miednicy, a miednica nie jest tylko wąska/szeroka, dochodzą też inne czynniki, mające wpływ na "umiejscowienie" kości udowych, plus do tego budowa ciała. Nie wystarczy mieć szerokich bioder, nie każdy będzie miał przerwę między udami, nawet jak bardzo schudnie. Nie oznacza to też nóg na beczce prostowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 06.07.20, 09:12 widzisz, beczka tez ci sie nie spodobala. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Opaski na uda 06.07.20, 10:30 Nie, bardziej twój brak wyobraźni, ale twoje braki to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 06.07.20, 10:50 a kto zaczal o tym, ze uda sie obcieraja, bo nogi sa iksowate? To swiadczy oczywiscie o wielkiej wyobrazni i fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Opaski na uda 06.07.20, 15:22 Chryste, uspokój się kobieto, NIE TYLKO iksowate nogi tak mają, choć jednak CZĘSTO i NIE TYLKO grube. Jestem pewna, że masz cudne, nieiksowate i niepałąkowate nogi, choć bez prześwitu między udami, za to prześwit w głowie rekompensuje to w dwójnasób. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Opaski na uda 06.07.20, 15:55 m_incubo napisała: > Chryste, uspokój się kobieto, NIE TYLKO iksowate nogi tak mają, choć jednak CZĘ > STO i NIE TYLKO grube. Ale o co chodzi? Przy iksach uda się stykają? Pierwsze słysze. Nawet na tym obrazku niżej ( knock-kneed) widać, że to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Opaski na uda 05.07.20, 22:09 m_incubo napisała: > Chyba od budowy. Mnie się uda nie ocierają, nawet gdybym złapała dodatkowe 10 k > g, zawsze mam "prześwit". > Moje koleżanki, nawet bardzo szczupłe, mają latem problem z otarciami. To chyba > skutek trochę iksowatych nóg, stykające się uda, a rozchodzą się od kolan > Tak ponoć to zależy od bioder. I od sposoby chodzenia. Tak gdzieś mi obiło o uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Opaski na uda 05.07.20, 23:24 Od budowy, szerokości miednicy. Ja byłam już w życiu i gruba i szczupła, teraz jestem raczej grubsza ale w każdej z tych sytuacji obcierały mi się uda. Ale ja mam mega wąską miednicę. U mnie opaski się nie sprawdziły, sprawdził się suchy szampon aplkiowany na miejscu obtarcia Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Opaski na uda 06.07.20, 07:11 Moje uda ocierai się o siebie odkąd pamiętam🤨, ale otarcia ostatni raz miałam jakieś 20 lat temu w liceum, zanim zaczęłam stosować antyperspirant w tym newralgicznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2008 Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:35 A mi kiedyś się jakoś przesunęła taka opaska i ten silikon mnie obtarł strasznie. Kupiłam teraz Gatta summer times ale jeszcze nie używałam Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:40 Jaki rozmiar nosisz że potrzebna jest taka opaska? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:55 To nie ma znaczenia, chyba, że ktoś jest bardzo szczupły. Nosiłam 40-42 i też mi się uda obcieraly. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Opaski na uda 05.07.20, 15:56 Dodam, że wg. standardów emamy jestem wysoka, więc przy 40-42 nie byłam gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:01 42 to już pełne uda. Poza tym asymetria ciała powstaje na skutek tycia i utraty kg. Widzę to po osobach z otoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Opaski na uda 05.07.20, 20:39 Nie miałam aż tak pełnych ud, zapewniam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Opaski na uda 05.07.20, 23:37 ana119 napisała: > 42 to już pełne uda. > Poza tym asymetria ciała powstaje na skutek tycia i utraty kg. Widzę to po osob > ach z otoczenia Skandal-zeby miec "PELNE UDA"!!! Szok !! Jak smiecie miec pelne uda i pisac o tym na ematce !! Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Opaski na uda 06.07.20, 07:30 No właśnie, postuluję aby na ematce pisać mogły tylko kobiety o ściśle określonych- oczywiście niewielkich- wymiarach. Ustalmy wzorzec ematki, któremu wolno uczestniczyć w rozmowach, cała reszta - won!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Opaski na uda 06.07.20, 02:21 No i co z tego? Ktoś, kto ma wahania wagi ma za karę mieć obtarte uda? Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:04 Nie ma? Jest pare procent osób dotkniętych nadmiernym gromadzeniem tkanki tłuszczowej nóg ale to nie dotyczy dużej grupy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:26 nie ma, wlasnie wyzej napisalam, ze jak bylam szczupla to badziej mi sie obcieraly niz przy grubych udach. Niektorzy maja zawsze szeroka przerwe miedzy udami, inni nie maja nigdy przerwy nawet przy szczuplych udach. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Opaski na uda 05.07.20, 22:14 mikams75 napisała: > nie ma, wlasnie wyzej napisalam, ze jak bylam szczupla to badziej mi sie obcier > aly niz przy grubych udach. > Niektorzy maja zawsze szeroka przerwe miedzy udami, inni nie maja nigdy przerwy > nawet przy szczuplych udach. W Decathlonie jest ponoć taka maść. Przeciw otarciom. decathlon anti friction cream lanacane anti chafing gel Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:31 podpowiadam jeszcze, że równie dobrze sprawdza się posmarowanie ud od wewnątrz dezodorantem w sztyfcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:35 Nie sprawdza się tak dobrze, jak opaska, przynajmniej w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
tola1990 Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:33 Nie ma osobiście noszę rozmiar 36/38 i jak nie ma materiału to się obcierają Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:43 Rasowa ematka ma thigh gap jak Barbie i nic jej sie nie obciera . Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Opaski na uda 05.07.20, 16:53 ale te opaski co linkuje evolventa i lukrecja, to są na taki obwod 1 nogi w udzie, jaki Ty mozesz miec w pasie. a w ogle (dostepne u innych sprzedawcow) produkcja zaczyna sie od rozm "rajstopowego" 3/4, a nie np 1/2 Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Opaski na uda 05.07.20, 18:05 Szczerze nie znam nikogo w otoczeniu kto by ocieral uda podczas chodzenia. Żadne ciotki, babcie kolezanki nie miały i nie mają tego problemu. Znam jedną rodzinę gdzie występuje otłuszczenie nóg ale to zdaje się że choroba przekazywana z pokolenia na pokolenie. Więc to nie problem powszechny, co na to ortopeda że rozmiar ciała typowy a brak właściwego rozstawu w udzie? Może biodra są po jakimś urazie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Opaski na uda 05.07.20, 18:11 ty to serio piszesz czy trolujesz? naprawde przepytujesz ciotki, babcie, kolezanki czy im sie uda pod kiecka obcieraja? Ortopeda nic na to, stykajace sie uda to calkiem normalny rozstaw, to raczej chodzenie w wiecznym rozkroku jest niepokojace. Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: Opaski na uda 05.07.20, 18:12 ana119 napisała: > Szczerze nie znam nikogo w otoczeniu kto by ocieral uda podczas chodzenia. Żadn > e ciotki, babcie kolezanki nie miały i nie mają tego problemu. A powiedz mi, jak to weryfikujesz? Zaczynasz rozmowę z ciotką, babcią i koleżanką od: "Dzien dobry, jak tam u ciebie? Czy uda nadal nie ocierają ci sie o siebie przy chodzeniu?". A jezeli tak - to skąd ten temat, skoro - szczerze! - nie masz w otoczeniu nikogo z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Opaski na uda 05.07.20, 18:14 A to jeszcze trzeba o tym informować swoje otoczenie? Mam rozmiar 42 i uda czasem mi się obetrą, ale to przy bardzo dużych upałach i bardzo długim chodzeniu, musza się spocić żeby były mokre. Normalnie nie. Jak wiem, ze na dworze żar i będę dużo chodzić smaruje uda dezodorantem i już problemu nie ma. Ale nie informuje o tym ani rodziny ani znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Opaski na uda 05.07.20, 20:20 A są tematy wstydliwe w rodzinie a na forum to już można o wszystkim? Mam dużo rodzinę gdzie dorośli o wszystkim rozmawiali wiec omawiane tematy bardziej wstydliwe niż ten tu przedstawiony. Myślę że problem dotyczy raczej osób które kiedyś nabrały kg a później im zostały w udach, nie chodzi o wadę budowy Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Opaski na uda 05.07.20, 20:42 To źle myślisz albo się nieudolnie zgrywasz. Nie chodzi też o "wadę" w budowie, tylko typ budowy. Mnóstwo kobiet, niekoniecznie tylko grubych, ma ten problem. Mnie się nigdy uda nie ocierają, bo niezależnie od wagi z natury mam je niestykające się, jak Barbie, jak to już ktoś wyżej napisał 🤪 Mojej matce też nie, mimo że waży 30 kg więcej ode mnie, bo mimo tuszy na taką samą budowę nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Opaski na uda 05.07.20, 21:40 Ludzie maja różne problemowe sytuacje, niekoniecznie wstydliwe, ale czy od razu trzeba informować o tym swoje otoczenie i dorabiać jakieś teorie (co szczególnie lubią robić osoby, których dany problem nie dotyczy. Bez przesady. Dla przykładu, ja mam bardzo, wrażliwe stopy, musze mieć wygodne buty, bez niczego co może obcierać, ze skory itp. A jak schodzę z plaży to rodzina musi na mnie czekac, wszyscy już buty założą a ja czyszczę te stopy najdłużej. Wystarczy jedno ziarenko piasku w bucie i już mam obtarcie. No tak mam i już. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: Opaski na uda 05.07.20, 21:46 ana119 napisała: > A są tematy wstydliwe w rodzinie a na forum to już można o wszystkim? Mam dużo > rodzinę gdzie dorośli o wszystkim rozmawiali wiec omawiane tematy bardziej wsty > dliwe niż ten tu przedstawiony. Myślę że problem dotyczy raczej osób które kied > yś nabrały kg a później im zostały w udach, nie chodzi o wadę budowy Plączesz się w zeznaniach Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Opaski na uda 05.07.20, 23:39 Co za bzdura, dlaczego po odchudzaniu mialoby zostac w udach i w ogole o czym ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: Opaski na uda 06.07.20, 00:31 konsta-is-me napisała: > Co za bzdura, dlaczego po odchudzaniu mialoby zostac w udach i w ogole o czym t > y piszesz? Daj spokój, głupoty gada i to niespójnie. Ewidentnie nie zdążyła dorobić teorii Te rzewne opowiesci o babkach ciotkach i koleżankach, z których żadna nie ma tego problemu ale ciągle o tym rozmawiają Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Opaski na uda 06.07.20, 06:59 Cudny hejt na wąskobiodrzaste/wąskomiednicowe wyprodukowalyscie. Każdy wątek w sumie dobry na jatke, c'nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Opaski na uda 09.07.21, 14:17 Serio gadasz z ludźmi o tym, czy im się uda obcierają? Jeszcze bardziej ciekawe jest to, że rozmawiają o tym osoby, którym się uda nie obcierają. Nawet nie umiem sobie wyobrazić, jak taka rozmowa miałaby wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Opaski na uda 06.07.20, 15:27 Nie ma, mam zdecydowanie obfite uda, prześwit nie pamiętam, kiedy ostatni raz widziałam, a nic mi się nie obciera. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Opaski na uda 05.07.20, 21:53 Dziś mi o nich przypomniałaś! Mam dwie pary i faktycznie są rewelacyjne. Chciałam dziś założyć sukienkę ale uznałam że nie bo znów uda poobcieram a kompletnie zapomniałam że mam te opaski! Dzięki za przypomnienie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Opaski na uda 05.07.20, 22:33 O kurczę nie wiedziałam że coś takiego istnieje.Kiedyś gdy byłam większa parę razy obtarły mi się uda,teraz mimo że szczupaczkiem nie jestem nic takiego się nie dzieje.Może to zasługa roweru i spacerów bo nogi mam umięśnione.Ale patent sam w sobie fajny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Opaski na uda 06.07.20, 10:01 No ja zawsze myślałam że tylko osobom teższym uda się obcierają ale te opaski poleciła mi szczupła koleżanka- w szoku byłam że jej też się uda obcierają. Mnie w sumie obcierają się tylko jak jest mega ciepło-skóra się poci i wtedy uda mi się obcierają. Jak nie jest gorąco to mogę chodzić w sukienkach i nic mi się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Opaski na uda 06.07.20, 12:53 W moim przypadku najbardziej obcieraly mi sie uda gdy nosilam rozmiar 32-34. Teraz nosze 36 I jest nieco lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Opaski na uda 06.07.20, 00:06 Chciałam powiedzieć niedowiarkom, że dawno temu, jak byłam szczupła, też miałam takie uda, że mi się obcierały, taka budowa po prostu. Nigdy nie miałam prześwitu między nogami (no może w dzieciństwie, ale tego nie pamiętam). A mam na przykład ciotkę, która jest moich rozmiarów (wiem, bo ddawałam jej część swoich ubrań) która ma szczupłe uda i na przykład spodnie, które u mnie się opinają właśnie na udach, u niej wiszą luźno. Więc to nie jest kwestia ilości kilogramów, tylko budowy ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
kultowa_kobieta_ed.2.0 Re: Opaski na uda 06.07.20, 11:27 mam i ja a jak przyjemnie ubrać sukienkę latem Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Opaski na uda 06.07.20, 16:01 Czego to ja się nie dowiem na ematce? 😜Serio, nie miałam pojęcia o takim ustrojstwie. Z drugiej strony, ten problem mnie nie dotyczy. Nie spada to wam z ud/ nie roluje się ? Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Opaski na uda 06.07.20, 16:46 scarlett74 napisała: > Czego to ja się nie dowiem na ematce? 😜Serio, nie miałam pojęcia o takim ustr > ojstwie. Z drugiej strony, ten problem mnie nie dotyczy. Nie spada to wam z ud > / nie roluje się ? Nie. Tam są takie jakby silikonowe paski jak w pończochach samonośnych. Ja mam dwa rodzaje-jedne gładkie jak bardzo grube rajstopy a drugie koronkowe przypominające pończochy samonośne. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Opaski na uda 08.07.21, 16:45 Kupiłam ostatnio „bandaski” z firmy Mitex i mogę polecić. Super jakość, idealnie gładkie. Wystarczy przy mniej obfitych udach założyć tylko jedną, ja tak noszę. Odpowiedz Link Zgłoś