kaskaz1 06.07.20, 20:45 Na razie bardzo rozczarowuje. Przyjął konwencję Dudy i w kazdej odpowiedzi krytu=ykuje pzeciwnika, Pierwszy raz mnie rozczarował. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlota.ptaszyna Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 20:58 Szkoda ze nie mam niemieckich kanałów i nie mogę obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:01 Ja ogladam na polsacie, Solorz chyba jeszcze ma polskie obywatelstwo. Wlacz, moze czegos sie dowiesz 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:02 I zepsułaś taką ładną narrację o "Niemcach, co mnie bijo!" Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:21 Nie mówcie ptaszynie, ale debata jest też na Youtube i profilach redakcji biorących w niej udział... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 23:36 Patrzyłem na TVP1 i debata była, patrzyłem na TVN i debaty nie było Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 23:45 No baaaa, zebys ty jeszcze znal znaczenie slowa "debata" 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 23:51 Czy dużo jest spraw w których Rafał Trzaskowski nie zmienił zdania? Wcześniej o Marszu Niepodległości – FAS..YŚCI, teraz „sam bym poszedł w tym marszu”, Był przeciw 500+, jest za. Był za wyższym wiekiem emerytalnym, jest za niższym. Był za przyjęciem uchodźców, już nie jest. Był za szybkim przyjęciem euro, jest za późniejszym. Był za ślubami homoseksualistów, teraz nie jest. Zatem nie wiadomo co tak naprawdę zrobi po wyborach, jest niebezpieczny. Trzaskowski jako prezydent to może być powrót skrajnej biedy, zatrzymanie wielkich inwestycji, koniec sojuszu z USA i zwrot w kierunku Berlina i Moskwy, reaktywacja pełnych patologii WSI oraz demoralizacja dzieci ideologią Gender/LGBT. Warto wiedzieć, że Trzaskowski nie spełnił ponad 90% swoich obietnic w Warszawie, choć rządzi już sporo czasu. Tymczasem prezydent Andrzej Duda zrealizował wiele obietnic wyborczych (swoimi projektami ustaw i podpisując ustawy) dzięki czemu wzrosły płace i poprawiła się sytuacja ludzi w najtrudniejszej sytuacji finansowej. Zwracam się do mieszkańców polskich metropolii. Spora część z Was nie lubi PiS-u, Dudy, Kaczyńskiego, część na pewno też Polski jako takiej, chrześcijaństwo uważa za ciemnogród itd. . Trudno. Niemniej zastanówcie się nad tym, czy naprawdę chcecie by w dużych miastach działo się to co dzieje się obecnie w metropoliach amerykańskich (zauważcie, że nie na południu a właśnie w "liberalnych" dużych miastach), co dzieje się w Paryżu, Londynie. Naprawdę tego chcecie? Bo dokładnie to się stanie gdy oddacie głos na Trzaskowskiego. Ściągną Wam "każdą liczbę" uchodźców (czy raczej imigrantów) muzułmańskich i rozpętają chaos, wręcz wojny uliczne. Naprawdę myślicie że "kosmopolityzm" i "nowoczesność, europejskość" Was przed tym ochroni? Francuzów, Niemców, Anglików, Szwedów nie ochroniło tego typu podejście, tego typu wyznawane wartości, ich samochody, sklepy, dobytek były jednakowo niszczone i rozwalane, a ich kobiety są coraz częściej gwałcone. Nie wierzycie? Przecież Trzaskowski już niegdyś zapowiadał że ściągną każdą liczbę, przecież oni wykonają każdy rozkaz Berlina, przecież pod egidą warszawskiego ratusza niedawno przeprowadzono "warsztaty z działań ulicznych" pod nazwą "gimnastyka uliczna". Myślicie że jego i Platformę interesuje Wasz interes, Wasze bezpieczeństwo? Zastanówcie się nad oddaniem głosu. Nie chodzi tu bowiem o to kogo się lubi czy nie lubi a o przyszłość Nas i naszej Ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Debata Trzaskowskiego 08.07.20, 01:46 Stanowczo przeceniasz R. Trzaskowskiego przypisując mu umiejętność sprowadzenia na Polskę tych wszystkich plag egipskich. W Warszawie jakoś tej skrajnej biedy nie przywrócił i nie zatrzymał wielkich inwestycji. I nie zdemoralizował dzieci ideologią Weź przestań. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:05 Ciekawe, jak długo cieciowe, siermiężne, polskie prawactwo będzie jeszcze poganiać tę zdychającą szkapę dziadka Tuska, który strzelał do Szarika i krzywo patrzył na ryngraf z Najjaśniejszą Panięką. Ile jeszcze hołota kupi tej taniej propagandy o niemieckich mediach reprezentujących jakieś niemieckie interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:08 Ja się dziwię, że w ogóle ktoś to kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:14 Widzisz, tępe, prawackie łby tkwią w kagańcu determinacji przynależnością stadną. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:33 Przy czym wzrost aktywności różnej maści patotriotów nie jest bynajmniej specyfiką Naszej Ojczyzny Ukochanej. Nie wiedzieć czemu, nacjonalistyczne oczadzenie, wynikające chyba z opacznego zrozumienia (i tym samym strachu przed nim) globalizmu, wykwita dość szeroko. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:53 Jestem bardzo ciekawa, jak to wygląda w Finlandii, ponoć u nich edukacja jest na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:00 W Finlandii na pewno też znajdziesz jakichś Wielkofinów, przędących obciachową legendę Palanta w rogatym hełmie z napiętą, świętą dzidą. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 14:46 beneficia napisała: > Ja się dziwię, że w ogóle ktoś to kupuje. Się nie dziw, cytując moje ukochane Ranczo "Święte prawo wyborcy być idiotą" Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:20 Spoko, w Dzienniku Ci wszystko powiedzą. I nawet wytłumaczą, jak masz go zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:28 W Dzienniku dziś pokazywali jak płonie Zamek Królewski w Warszawie (nagranie z II wś).mówiąc jednocześnie o...Trzaskowskim Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:34 Jak to jest , że tvp jest telewizją publiczną a jest taka jednostronna? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:45 Jak to jest? Cóż. Jej prezesem jest były (teoretycznie) działacz PiS. Wyrzucono bardzo wielu dziennikarzy, zatrudniono osoby związane z prawicowymi mediami. Telewizja dostała masę kasy z budżetu państwa - wcześniej prawie miliard "pożyczki", w tym roku dwa miliardy zapomogi. Jak może nie być jednostronna? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:47 ALe nie z prywatnej kieszeni PIsu tylko z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:51 PiS uważa nasze podatki za swoją prywatną kasę Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:06 Mim to, pomiędzy krytyka, porusza wazne kwestie. Za to do Końskich przywiezli busem ludzi z Warszawy... 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:32 A na pasku w tvp lecialo: Trzaskowski lekceważy mieszkańcow Końskich. 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:35 Może mieszkańcy Końskich pojechali do Leszna Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:41 filizanka_czarnej_kawy napisał(a): > Mim to, pomiędzy krytyka, porusza wazne kwestie. Za to do Końskich przywiezli b > usem ludzi z Warszawy... 😅 Czy przywieźli ,czy nie przywieźli.To jednak Duda ma lepszą gadanę.Szkoda że nie mogą porozmawiać po angielsku i francusku .🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:43 A po portugalsku, proszę księdza? Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:48 Póki co Duda ma wyświetlane na ekranie odpowiedzi, Twitter wszystko wylapie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:54 Serio? 😂 To już Himalaje zenady Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:56 Tak, już nie wiem czy sie śmiać czy płakać 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:08 Chyba płakać, nad poziomem osób, które zamierzają na niego głosować Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 14:45 Omg, naprawdę tak uważasz???? Może i każdy słyszy co chce usłyszeć , ale bełkot Dudy przyprawia mnie i mdłości . Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Debata Trzaskowskiego 08.07.20, 00:00 To jest stara metoda, na własne oczy widziałam w Gdańsku "stoczniowców" na wiec jarkacza przywiezionych autokarami na śląskich rejestracjach... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:39 Duda mówi o Polsce.Trzaskowski o PIS ,Kaczyńskim i Dudzie . Pytanie dotyczy pani Jolanty Gontarczyk-Lange, obecnie dofinansował pan jej fundację 2 milionami złotych. Ta pani była tajnym współpracownikiem SB, wyjątkowo groźnym, donosiła na księdza Blachnickiego. Czy będzie pan otwierał drzwi dla były SB-ków i wspierał nadal ich fundację? - zapytał Jacek Liziniewicz. Oj zabolało.🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:41 Drzwi dla esbeków to chyba otwiera szeroko Kaczyński, mianując jednego z nich ambasadorem w Berlinie... Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:41 A tak btw., jak to z tym chrześcijańskim miłosierdziem i przebaczeniem jest? Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:44 CO zabolało proszę księdza? Lange? Niech ksiądz sprawdzi rozporek, czy nie obrzezana, wy to lUBicie Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:51 Ty tak na serio? 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:29 taniarada napisał(a): > Duda mówi o Polsce. Poprawka: CZYTA o Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:36 A dlaczego miało zaboleć? R. Trzaskowski odpowiedział bardzo sensownie. Najważniejsze w tej odpowiedzi są dwie kwestie: -warunki przyznawania dotacji są jawne i takie same dla wszystkich, -trudno grzebać w życiorysie wszystkim, którzy ubiegają się o dotację. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 01:16 Co ta fundacja robi? Jakie miala doswiadczenie w dzialalnosci ktora dofinansuje miasta? Jakie byly kryteria przyznania dotacji? To chyba podstawowe pytania jakie jakie powinny byc zadane a nie co jakas dzialaczka tej fundacji robila 40 lat temu? Dokladnie te same zadalabym w przypadku fundacji Profeto ktora wlasnie otrzymla 40 mln z Funduszu Pomocy Ofiarom Przestepstw. Bo nie to ze ksiadz egzorcysta nia kieruje jest problemem tylko ze fundusze dostala organizacja majace zerowe doswiadczenie w dzialalnosci jaka ma sie zajmowac. ps i od kiedy to PISowi przeszkadza ze ktos byl TW? A sorry zapomnialam 'nasz TW' jest lepszy od 'waszego TW' Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 14:47 W ogóle nie zabolało . Swoje stanowisko przedstawiał już tysiąc razy . RT mówil o Polsce mon stop pokazując co dostało zaorane przez Dudę i PiS i omawiając swoje stanowisko . Ze tez ematce trzeba z polskiego na nasze . Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:44 Mam podobne odczucia, niestety. Chociaż i tak zagłosuję na niego, jako mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 21:55 Trzaskowski podał pani wodę, a Duda czyta z promptera. No cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:02 Duda też by podał, jakby dostał polecenie na promterze. Choć mógłby też po prostu przeczytać na glos zdanie; "podaj pani wodę"😁 Nigdy nic nie wiadomo 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:05 sumire napisała: > Trzaskowski podał pani wodę, a Duda czyta z promptera. > No cóż. Podesłać ci bryle różowe? A co się stało pani redaktor z Fakt?Zasłabła z wrażenia bo zobaczyła już prezydenta.Duda tak może nawijać cały dzień .I nie potrzeba mu ściągawki. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:08 "Bryle różowe" (już po raz kolejny czytam o nich u taniejrady) to jakaś nowa nazwa dopalaczy, którymi handlują braciszkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:10 co to są w ogóle bryle? jakiś nowy dopalacz? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:16 "Bryle" to poznańska gwara na okulary. Chyba, że ma tez jakieś inne znaczenie - to nie słyszałam. Tyle, że po polsku jest najpierw przymiotnik potem rzeczownik je określający a taniarada o "bryle różowe" już ileś razy pisał. To chyba lokowanie produktu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:21 To oczywisty germanizm, Brille. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:09 Sciagawki nie. On potrzebuje promptera😂 Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 20:58 Głupio nawijac cały dzień to ja też potrafię Ale nie osmielilabym się z tym startować na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 20:58 Głupio nawijac cały dzień to ja też potrafię Ale nie osmielilabym się z tym startować na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:27 Mnie się całkiem podobało, ale ja oglądałam drugą połowę, więc może się rozkręcił. Utrzymał formę przez 90 minut bombardowania pytaniami 20 różnych stacji i redakcji. Kto przepytywał Dudę oprócz TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:41 Pytania miały być zgłaszane przez mieszkańców i internautów. Usłyszałam jeden z komentarzy w telewizji, że pytania zadawane A. Dudzie były takie dość łagodne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 23:22 Mowisz przez przypadkowa gospodynie hahaha Przypomina mi sie Pokora w Poszukiwany, poszukiwana i to jak podrzedny malarzyna polowal na niego, jako przypadkowa gospodynie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 22:13 U Dudy było spontanicznie. Tak, jak tu: www.youtube.com/watch?v=EskcNN8YtL4 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 23:31 U Dudy to było tak: Bareja 2020 | Debata w skrócie Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 23:32 I troche tak DUDA ODPOWIEDŹ AWANSEM DEBATA TVP INFO Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:33 Na dobranoc.w Końskich debata prezydenta RP A. Dudy z mieszkańcami tego miasta.W Lesznie pogaduchy kandydata POKO na prezydenta RP R. Trzaskowskiego z dziennikarzynami.Często zaglądałem na TVN24, porównując, Ekstraklasa - Okręgówka.Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:42 Fakt, Duda bredzący o "remedium" na koronawirusa i o tym, że załatwił polskim naukowcom amerykańskie laboratoria to nawet nie okręgówka, ale liga podwórkowa... A ten facet z GP niepotrafiący mówić po polsku czy pani z TVPiS Poznań to rzeczywiście "dziennikarzyny" Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:47 taniarada napisał(a): > W Lesznie pogaduchy kandydata POKO na prezydenta RP R. Trzaskowskiego z dzienni > karzynami. Dziennikarz z Gazety Polskiej też był Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Debata Trzaskowskiego 06.07.20, 22:55 Racja, a ta pani z ramienia PiS co to pytanie o kolej zadała to taka wisienka na torcie, prawda? 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 09:18 taniarada napisał(a): > Na dobranoc.w Końskich debata prezydenta RP A. Dudy z mieszkańcami tego miasta. Powiadasz z mieszkańcami, krórzy całkiem przypadkiem są działaczami partyjnymi i tylko przechodzili obok, weszli i zadali pytanie o linię kolejową w Końskich ??? Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 14:42 Biorąc pod uwagę jak wyglada normalnie taka debata i czemu służy dziwne by było gdyby omijał swojego konkurenta . Obejrzałam dopiero teraz i uważam ze był świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 21:42 Chcecie to z powrotem ?1. Olbrzymi przyrost wpływów budżetu państwa po 2015r pozwalający sfinansować 500+, przywrócenie niższego wieku emerytalnego, zmniejszenie deficytu budżetowego to wynik uszczelnienia finansów państwa przez ekipę PiS. A więc rządzące wcześniej PO pozwalało po prostu na machlojki nie uchwalając odpowiednich ustaw i nie zapewniając odpowiedniego finansowania np. CBA 2. Mniej więcej co 2-4 tygodnie od kilku lat czytamy o rozbiciu mafii VATowskich i osadzeniu gangsterów w aresztach. Procesy trwająTrzeba było zacząć zapowiadane kampanie tym, że to Trzaskowski rzucił wyzwanie, a wg zasad, to wyzwany ustala warunki pojedynku, nigdy wyzywający. To że było to zagranie nieczyste Trzaskowskiego, jest ustalenie terminu debaty bez ustalenia z wyzwanym i w tym samym czasie co druga debata, jakby mu zależało na wygranej, to by się zjawił na debacie prezydenta i wtedy niejako zmusił do swojej debaty, a tak jest "woda na młyn trzaskowskich odwetowców" którzy zaklinają rzeczywistość. .......Ktoś tu wypunktował, że Trzaskowski w kazej swojej wypowiedzi powtarzał bez przerwy "Duda to, PiS tamto, jak to miało kiedyś na zebraniu PO, na którym tylko i wyłącznie było o Kaczyńskim i PiS, nic z własnego programu, którego nie mieli i nie mają, znaczy mają, wcielić Polskę pod kuratelę Berlina, nie bez powodu zachodnie media się zaangażowały w kampanię, szkalowaniem Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Debata Trzaskowskiego 07.07.20, 23:30 Ale mam nadzieję, że wiesz, że to uszczelnianie zapoczątkowano dużo wcześniej, za rządów PO-PSL? Sukcesy w tej kwestii mają obie ekipy, nie tylko PiS www.rp.pl/Postepowanie-podatkowe/308169988-Krotka-historia-uszczelniania-systemu-podatkowego---co-zrobil-rzad-PO-PSL-a-co-PiS.html Odpowiedz Link Zgłoś