Dodaj do ulubionych

piekarnik parowy, lodówka side by side - macie?

14.07.20, 16:09
niedługo wprowadzam się do nowego domu i będę kupować całe agd. swoje sprzęty mam od lat, nie psuły się dzięki bogu, więc zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. rozpiętość cenowa jest ogromna, nie wiem na co zwracać uwagę. zmywarkę wybrałam, bo wiem co mi potrzebne.
polećcie proszę (albo odradźcie) lodówkę side by side, indukcję i piekarnik.
Obserwuj wątek
    • tilijka123 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:16
      Obejrzyj w sklepie jak wyglądają takie lodówki. Niektóre są wąskie i ciężko wstawić jakąś szerszą blachę z ciastem w razie potrzeby. Szczególnie część zamrażarkowa jest wąska.
      • nicol.lublin Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:44
        Tekst linku
        • lumeria Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:49
          Ale to nie jest lodowka side-by-side. To jest bottom-freezer z drzwiami dwuskrzydłowymi.
        • arwena_11 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 18:55
          Mam podobną, tylko na dole wysuwana szuflada a nie drzwi.

Moja jest super. Ale sprawdź w sklepach - bo podobno nowe modele nie mają możliwości regulacji położenia półek. To może być sporym utrudnieniem.
    • lumeria Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:26
      Najgorsza lodówka to właśnie side-by-side - chyba ze jest kolosem. Bo pizzy do zamrażarki nie można włożyć. big_grin

Najlepsza - taka z zamrażalnikiem w formie szuflady na dole. Cudo!

• nicol.lublin Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:50
        naszczęście nie jemy mrożonej pizzy, ale faktycznie, te szuflady są małe, indyka raczej nie zamrożę.
    • mayaalex Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:46
      Mam taka lodowke, odziedziczylam po poprzednich wlascicielach - najwiekszy minus jest taki, ze jak ja zabudujesz dookola to gdybys potem chciala zmienic lodowke to musisz znalezc dokladnie taka sama (wymiarowo) albo zmienic zabudowe (ale to w sumie minus kazdej zabudowanej lodowki).
      Ja jestem zadowolona, mam zimna wode, lod na zyczenie, sa teraz wersje z mini chlodziarka do wina (na kilkanascie butelek ale wyglada to bardzo fajnie). Nowe nie sa juz az tak pradozerne ale chyba generalnie pradu zuzywaja wiecej niz te zwykle.
      Aha, co uwielbiam w mojej - ma na drzwiach taka klape, jak chce mleko do kawy to nie musze otwierac calych drzwi tylko podnosze te klape i mam szybki dostep do tego, co najczesciej uzywam.
      No i nie musi byc srebrna, widzialam ostatnio biala i czarna matowa, obie super.
      Sa tez opcje z duzym wyswietlaczem/ekranem, family hub chyba sie to nazywa, mozesz sie z nia komunikowac przez appki i w ogole - ale ja nie znosze “inteligentnych” urzadzen bo zazwyczaj jak cos sie popsuje to jest problem wiec to nie dla mnie opcja (za to moj maz bardzo sie ekscytuje takimi gadzetami wiec rozumiem ze ma to swoich zwolennikow).
      • nicol.lublin Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:49
        dzięki, bardzo pomocna opinia
      • mayaalex Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:49
        Aha, moja nie jest kolosem ale pizze daje rade wlozyc smile za to zamrazarka w szufladzie to nie dla mnie bo potem za duzo w lodowce jest na samej gorze a ja jestem niska wiec nie widze, co tam sie dzieje smile
        • kaka-llina Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 15:59
          Miałam kiedys podobny zestaw do tych: www.costco.co.uk/Appliances/Fridges-Freezers/Samsung-RR39M7140WWEU-Tall-Fridge-A-Rating-in-White/p/317671 www.argos.co.uk/product/7399721 Stawiało się je obok siebie i czymś tam łączyło.... To były cudne czasy, wszystko sie mieściło.. Do lodówki nie tylko pizze, czy całego indora ale i leciutko skrzynka piwa wchodziła (24 puszki na imprezę). Niestety po przeprowadzce nie mieliśmy tyle miejsca i zamrażarkę trzeba było sprzedać. Lodówkę mieliśmy jeszcze długo ale tez niestety padła.
    • slona78 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 16:50
      Mam lodówkę french door i kocham ją miłością absolutną, nigdy nie kupię innej, jest idealna, zamrazarka jest na dole - szufladowa, a lodówka obszerna dwudrzwiowa. Jeden z najlepszych pomyslow przy kupowaniu agd.
      Za to piekarnik parowy stoi u mnie odłogiem.
    • budyniowatowe Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 17:53
      Mam lodowke side by side. Wszystko sie miesci wlocznie z indykiem i pizza w zamrazarce.
      Ja sobie chwale, ale co kto lubi.
      • budyniowatowe Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 17:55
        budyniowatowe napisała:

> Mam lodowke side by side. Wszystko sie miesci wlocznie z indykiem i pizza w zam
        > razarce.
        > Ja sobie chwale, ale co kto lubi.

A i blacha z ciastem do lodowki tez sie miesci.
    • mysiulek08 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 18:04
      ja z frakcji 'nie sidebyside', ogladalam sporo modeli, zaden z modeli mi nie pasowal, z dolnymi szufladami tez, najlepsza opcja to byla osobna lodowka i osobna zamrazarka, duze, pojemne
      wybralam opcje bez chlodziarki wody czy kostkarki, zimna wode, nawet bardzo zimna mam w kranie

piekarnik z opcja pary, nie mam, ale tylko z powodu dostepnosci modeli za miliony monet ale co moge podpowiedziec to wybieraj z panelem dotykowym, bez pokretel i z programem 40stp, 130, bardzo sie przydaja

indukcji nie mam, lubie gotowanie na gazie
      • kryzys_wieku_sredniego Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 18:22
        Serio masz tak wielką lodówkę i zamrażarkę 😲?
        • mysiulek08 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 18:34
          serio smile
          gdziesz musze trzymac miecho dla kotow tongue_out

zawsze taka chcialam, a ze mieszkam na zadupiu to i zakupy sa w zasadzie raz na miesiac, nie liczac warzyw, ktore tez trzymam w lodowce
          • panna_lila Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 07:40
            mysiulek08 masz piękną kuchnięsmile
            • mysiulek08 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 08:29
              tez mnie na fotach zachwycila, w uzytkowaniu wyszly jednak mankamenty i czas na remont smile
        • mysiulek08 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 18:44
          razem maja niecale 700l pojemnosci, typowy sidebyside ma powyzej 600, wiec nie jest to jakis wyczyn
      • kaka-llina Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 16:00
        O własnie cos takiego miałam!!!! Uwielbiałam!!!
    • kryzys_wieku_sredniego Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 18:21
      Lodówka side by side to pomylka jest gabarytowym słoniem a wewnątrz mało miejsca. Teraz kupilabym taką z zamrażarkowymi szufladami na dole a na górze mogą byc podwójne drzwi ale bez podzialu wewnątrz w pionie.
      O takie hamerykańskie:
      W sume to czekam kiedy moja side by side siądzie aż mam ochotę jej pomóc ;P, bo jej nie lubię od pierwszych dni użytkowania.

• mysiulek08 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 19:00
        dokladnie obejrzyj na zywca takie modele, ostatnie szuflady ( w tych, ktore ogladalam) maja mala pojemnosc ze wzgledu na agregat
      • slona78 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 19:19
        No właśnie to jest wersja lodówki french door.
    • kanna Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 19:53
      W mojej - z jednej strony jest zamrażarka, z drugiej lodówka.
      Ta część z zamrażarka na na zewnątrz kranik do wody/lodu.

Jest świetna, ale naprawdę duża.
      • roks30 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 14.07.20, 21:39
        Kocham moją lodówkę side by side. Mieści się wszystko co chcę. Blachy z ciastem też. Lodówka jest szersza niż zamrażarka. Lubię mieć wszystko w zamrażarce na półkach. Nie wróciłabym już do szuflad.
        • tairo Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 04:29
          > Lubię mieć wszystko w zamrażarce na półkach. Nie wróciłabym już do szuflad.

Jeżeli trzymasz w tej zamrażarce głównie powietrze, to może i półki są fajne.
          Jak trzymasz trochę większe zapasy, to na półkach momentalnie robi się tetris, a to co chcesz wyciągnąć zawsze jest schowane na końcu półki za czymś innym.
          • roks30 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 09:39
            Ja mam zawsze dużo zamrożone. Tetris to mi się robił w szufladach. Szału dostawałam, kiedy coś wyciągałam, a potem już reszty puzzli nie mogłam wlozyc, bo się o dziwo nie mieściły 😱😂. Teraz po prostu przekładam na inną półkę.
            • kanna Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 10:03
              W mojej są dwie szuflady + trzy półki w zamrażarce (w lodówce zresztą też).
              Rozwiązanie jest super.
              W zamrażarce mieszczą się też dwie niewielkie przegródki na drzwiach, pod ustrojstwem do lodu.

Moim zdaniem rozwiązanie dwie strony lodówka + na dole szuflady zamrażarki się nie sprawdzi, bo to trochę jakbyś miała dwie lodówki - i nigdy nie pamiętasz, co jest w której. Więc otwierasz te drzwi bez sensu.
    • mama0208 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 07:33
      Ja mam olbrzymia lodówkę i nigdy bym jej nie zamieniła na mniejsza
      • nicol.lublin Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 09:05
        właśnie o takiej myślę. jaka to marka?
        • mama0208 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 12:14
          Sharp
    • larix_decidua77 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 10:22
      Największym plusem lodówki side by side jest stały dostęp do lodu. Dla mnie rewelacja. Piekarnika parowego nie mam. Indukcji nigdy na gaz bym już nie zamieniła. Nawet za dopłatą. Nienawidzę myć kratek i palników. Zanim zagotuje się woda na gazie, na indukcji mam ugotowane jajka. Nawylewa się, przetrę ścierką i czyściutko. Nad kuchenką też nie ma syfu od gazu. No i elektronika, możesz nastawić czas, samo się wyłączy. Możesz nastawić moc 1 i tylko trzyma ciepło. Nic się nie zapali, ścierka itp. Dla dzieci bezpieczniejsze. Jak coś wykipi od razu się wyłącza. Nie ma opcji że wykipi woda a ziemniaki się wesoło palą. Dla mnie gaz nie ma żadnej zalety a gotowałam na gazie większość życia.
      • joanna_poz Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 14:04
        pod opinia o indukcji podpisze się co do słowa.
        nigdy więcej gazu.

mam tez piekarnik parowy od 3 lat (Elektroluxa).
        korzystam i owszem - do mięsa warzyw.
        odkad mam piekarnik, w odstawke poszedł mi garnek rzymski tudziez torebki do pieczenia.
    • mama0208 Re: piekarnik parowy, lodówka side by side - maci 15.07.20, 12:21
      Polecam szeroka plyte indukcyjna. Mieszczą się dwie duże patelnie obok siebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka