kasiaakasiaa 17.07.20, 07:35 W okolicy Gdańska...cisza spokoj, ....gdzie? Bez parawanow, smazalni i rym cyk cyk gdzie ludzie NIE jeżdżą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feiticeira Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 07:40 Jakaś super dzika to ona nie będzie, ale chyba najbliżej tego będzie Sobieszewo w stronę Swibna i na północ od Sopotu, z tym, że tamta plaża jest dość średnia jeśli chodzi o walory wypoczynkowe, choć bardzo malownicza jeśli chodzi o widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaakasiaa Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 14:30 Jakies klody drzew etc mi nie przeszkadzają wrecz są wskazane bo malownicze. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 19:48 To śmiało kieruj się w te okolice, co prawda byłam tam ostatnio 3 lata temu, ale sądzę, że nadal drzewa pochylają się nad plażą, są tam wielkie kamienie do siedzenia i oglonione kamienie w morzu Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 17:59 Google maps nie masz? Szukasz zadupia, i masz. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 19:56 Połowa płw. helskiego to dzikie plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 19:58 W Polsce takie cos jest możliwe? W kraju z tak krótka i prosta linia brzegowa bez wysp? Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 20:01 Alez oczywiscie. piekne wielkie, puste plaze sa chocby na polwyspie - jedyny warunek: nie mozna tam dojechac samochodem. Pojedz rowerem, przejdz pieszo. Znajdziesz sie sama samiutka. Ludzie gdyby mogli, zaparkowaliby na piachu przy fali. Chodzic im sie nie chce. Tam tez nie ma zadnego umpa umpa Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 20:05 Na Helu? Tam to najpierw trzeba wjechać i wąska jedyną droga jechać druga drogę rownolegle ma wojsko. a nie jest tak, ze połowa wybrzeża zajęta przez wojsko? Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 23:24 ja tam jezdze rowerem - z Gdyni (tak, 80 km) Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 09:03 bywalec.hoteli napisał: > Na Helu? Tam to najpierw trzeba wjechać i wąska jedyną droga jechać druga dr > ogę rownolegle ma wojsko. a nie jest tak, ze połowa wybrzeża zajęta przez wojsk > o? > Widać, ze nie byłaś na Helu, i naiwnie kupujesz co ci ludzie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 10:31 No bo nie był i dlatego takie głupoty wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 10:45 ten pajac nie rusza się poza swój fotel i ekran ematki Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 10:46 Autem byłem nie raz, ostatnio dojechałem do samego czubka Helu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 10:50 I stojąc w korku patrzyłem ze co chwila jest przecznica w bok na polnoc - a tam równoległa droga - niestety tylko dla wojska i służb - może się cos zmieniło przez ostatnie kilka lat? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 11:46 To chyba za komuny na tym Helu byłeś. Wojsko wyprzedało prawie wszystkie swoje tereny na Helu. A do "samego czubka" nie da się dojechać samochodem, bo droga (gruntowa) kończy się wcześniej - i zdaje się i tak mogą tam jeździć tylko melexy woźące turystów. Dalej jest promenada nadmorska, zbudowana na palach, żeby gawiedź nie rozdeptywała wydm. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 19.07.20, 00:54 No może wojsko sprzedało ale czy drogę równoległa do głównej wzdłuż Helu udostępniło? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 26.07.20, 00:24 default napisała: > To chyba za komuny na tym Helu byłeś. Wojsko wyprzedało prawie wszystkie swoje > tereny na Helu. A do "samego czubka" nie da się dojechać samochodem, bo droga ( > gruntowa) kończy się wcześniej - i zdaje się i tak mogą tam jeździć tylko melex > y woźące turystów. Dalej jest promenada nadmorska, zbudowana na palach, żeby ga > wiedź nie rozdeptywała wydm. Tu widać tę równoległą drogę. Kierowcy muszą stać w korku jadąc w kierunku końca półwyspu a nie mogą tą równoległą pojechać. goo.gl/maps/5vYh9SkX7W7LaLEe7 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 00:54 Ludzie gdyby mogli, zaparkowaliby na piachu przy fali. Jeden nawet mógł i zaparkował agri24.pl/utknal-bmw-na-plazy-pomogl-ciagnik/ a media donoszą jeszcze o co najmniej dwóch podobnych... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 13:35 Dlatego np. plaza w Kątach Rybackich jest mało zaludniona - bo trzeba do niej iść prawie 2 km przez las. Piękny spacer, las jest tam zachwycający. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Plaża, dzika plaża 26.07.20, 01:50 Tak, prawda, a sama plaża boska. Byłam raz tylko niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 21:49 krótka? zapytaj Belgów. a i tam zdarzają się dzikie plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 10:53 No wiesz Stefcia, Bośnia i Hercegowina ma jeszcze krótsze wybrzeże jakieś 6 km ale bardziej mi chodzi o bogactwo linii brzegowej i wysp jakie ma np Chorwacja czy Grecja. Co do Belgii - to zawsze może przejechać do Francji czy do Holandii Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Plaża, dzika plaża 17.07.20, 21:49 Sobieszewo. 2lata temu byliśmy i mimo szczytu sezonu i wspaniałej pogody na plazy było niemalże pusto. I plus- żadnych straganów, stoisk itp Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 16:10 Wyspa Sobieszewska. Może Gdynia Redłowo ewentualnie ale to nie jest ładna plaża. Ale Sobieszewo jak najbardziej. Bardzo lubię. Nie w okolicach Gdańska, fajne jest Lubiatowo, Białogóra, tylko trzeba odejść kawałek i plaża jest super, ludzi mało. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Plaża, dzika plaża 18.07.20, 19:30 Gdynia Redłowo juz od jakiegos czasu zagospodarowana. Od budki morsow po klif jest plaza strzezona i az dwa stanowiska ratownikow, woda oznaczona bojkami. Proponuje raczej odcinek Orlowo molo - sopot Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Plaża, dzika plaża 26.07.20, 01:53 Tam jest i "psia plaża" oraz mnóstwo spacerowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś