Dodaj do ulubionych

Komentarze dotyczace wagi

08.08.20, 19:41
Jezeli matka partnera po baardzo dlugim okresie nie widzenia sie, jedyne co ma do powiedzenia o kobiecie swojego syna (mimo, iz wiele sie zmienilo przez ten czas na wielu polach), ze utyla, to to jest bycie wrednym czy normalna obsewacja?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:44
      Pierwsze, co się rzuca w oczy? No chyba, że inne widoczne zmiany są bardziej drastyczne.
      • iwoniaw Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:55
        triss_merigold6 napisała:

> Pierwsze, co się rzuca w oczy? No chyba, że inne widoczne zmiany są bardziej dr
        > astyczne.

No, w oczy to się na pewno rzucają zmiany zewnętrze, ale pytanie było o ocenę osoby, której ta obserwacja od razu wypływa na język - zatem w naszym kręgu kulturowym, gdzie ładne = szczupłe, przytycie = utrata urody, zbrzydnięcie, to świadczy to jedynie o braku kultury u komentującej. Zwłaszcza że na 99% to nie był komentarz, o który zainteresowana poprosiła. Można domniywać, że matka pana chciała dowalić pani i dobrych intencji nie miała. Raczej nie palnęła tak z troski o jej ew. komplikacje zdrowotne i ryzyko osierocenia wnucząt.
      • 21mada Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:38
        Tak jak w "Rolnik szuka żony".
        - Wyglądasz inaczej niż na zdjęciu.
        - No tak, włosy skróciłam.
        😆
    • lauren6 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:45
      To braki w kulturze osobistej.
    • kasiaakasiaa Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:46
      Zalezy od charakterusmile
      Nie wrozy to dobrze.
      A co synowa lub kandydatka odpowiedziala?
      • triss_merigold6 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:49
        Może wolałaby nie mieć wnuków, które by odziedziczyły po matce skłonności do tycia. Pod warunkiem, że sama jest szczupła, oczywiście.
        • triismegistos Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:07
          A kogo to obchodzi?
        • iuscogens Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:14
          Woleć to sobie może wszystko,tylko tak jakby nie ma nic do gadania big_grin
        • cosmetic.wipes Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:16
          Twój tatuś chciał mieć wnuczkę obarczona skłonnością do alkoholu?
          • lauren6 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:25
            🤣
          • zuleyka.z.talgaru Re: Komentarze dotyczace wagi 09.08.20, 17:33
            LOL
    • bei Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:46
      Pewnie sama ma kompleksy z wagą i wszystkich ocenia figury.
      • bei Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:50
        Wszytskim
    • ninanos Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 19:50
      Niektórzy ludzie tak mają, wydaje im się, że są uprawnieni do komentowania wyglądu innych, oznacza to podstawowe braki w wychowaniu.
    • agrypina6 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:02
      Jeżeli synową przytyła bardzo to może powiedziała tak z zaskoczenia? Zanim zdążyła ugryźć się w język.
    • twarz2 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:03
      Brak kultury.
    • alpepe Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:06
      Szczerze? Jeśli to prawda, to ja to kategoryzuję jako normalną obserwację, w końcu ta utyta chyba jest zadowolona z wyglądu własnego, dlaczego więc ta uwaga miałaby jej przeszkadzać?
      • triismegistos Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:08
        alpepe napisała:

>, w ko
        > ńcu ta utyta chyba jest zadowolona z wyglądu własnego
        >

A ten śmiały wniosek wyjęłaś skąd?
        • alpepe Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:09
          A stąd, gdzie twój intelekt. Zadowolona?
          • triismegistos Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:13
            Więc uroiłaś coś sobie i twierdzisz, że to z mojej głowy? Nie myślałaś, żeby przedyskutować ten temat z jakimś lekarzem?
            • bywalec.hoteli Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:31
              Byłaś juz u lekarza od głowy?
      • little_fish Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:10
        A skąd wniosek, że utyta jest zadowolona?
        • 21mada Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:39
          A skąd wniosek ze nie jest?
          • 21mada Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:41
            W dobie cialopozytywnosci teściowa mogła zakładać ze osoba utyta jest jak najbardziej zadowolona ze swoich seksownych krągłości i czuje się piękna. Czy nie jest tak?
      • ichi51e Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:25
        Zwlaszcza jak ma cukrzyce albo hashi. Siedzi i je zeby byc bardziej okragla.
    • heca7 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:09
      Nie wiem. Ja mam na odwrót. Teściowa co jakiś czas wycelowuje we mnie oskarżycielsko palec i pyta- znowu schudłaś?! Zjedz chociaż śliwkę w czekoladzie!
      • ichi51e Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:27
        Tu mozna powiedziec ze sie niepokoi czy nie chorujesz, glodzisz sie. Chec nakarmienia przejawia sie zwlaszcza w strone lubianej osoby (czesto babcie z milosci pchaja zarcie w dzieci) wiec tu mozna zakladac dobra wole. Niestety w druga strone nie bardzo.
        • 21mada Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:48
          Acha, czyli klasycznie - chudemu można mówić ze jest chudy, grubemu nie - bo obraza.
          Dlaczego uważacie komentarz ze ktoś przytył za negatywny? Czy bycie grubym jest negatywne?
    • kyrelime Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:13
      Przede wszystkim jeśli ma taką obserwację to mówienie o niej jest oznaką braku kultury.
    • bywalec.hoteli Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:29
      Zależy ile kilo utyła. Jak powyżej 5 kilo, to rzeczywiście ma powód do niepokoju.
      • just_shelly Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:59
        Teściowa?
      • georgia.guidestones Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:55
        chopie, piec kilo u osoby poltorametrowej i wazacej 40kg, to ze dwa rozmiary wiecej. mam kolezanki powyzej 180cm wzrostu, i tych dodatkowych pieciu nawet najbardziej zlosliwa tesciowa u nich nie zauwazy,
    • szafireczek Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:31
      Może z oddali idealizowala wygląd synowej i konfrontacja z rzeczywistością tak ja zaskoczyla, że głośno niespodziewanie wyraziła rozbieżność?
      • just_shelly Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 23:00
        Z pewnością 😂
    • wbka1 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:34
      Większość wypowiadających się mówi o braku kultury, ja natomiast powiedziałabym, że nie zależy jej na tym, aby synowa ją lubiła. Jestem przekonana, że ma grono osób , na których jej zależy i wówczas jest przymilna i zauważa same dobre strony. Tak, to przejaw wredoty w stosunku do synowej. Rada: jeśli teściowej zależy na opinii syna to musi matkę ustawić tak, aby do głowy jej nie przyszło nieprzyjemne komentowanie czegokolwiek co dotyczy synowej. Skąd się takie biorą?
      • laruara Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:57
        Osoba utyta wie, że przytyła. Nie trzeba jej o tym mówić.
        Tak jak ja, posiadaczka trądziku różowatego, wyjątkowo wrednego, wiem, co mam na twarzy i nie ma potrzeby komentowania tego. Teksty typu "ojej, co ci się stało" uważam za kompletnie nie na miejscu. Mam lustro.
        • kira02 Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 07:10
          Próbowałas stosowac olejek pichtowy do smarowania? Przepraszam, ze nie na temat, ale moze akurat pomoze.
    • poczkodovana Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:55
      Napisalam komentarz, ale sie nie dodal.
      Chcialam tylko nadmienic, ze tesciowa (przyszla) nie wypowiedziala tych slow do kobiety bezposrednio, a do swojego synka pod jej nieobecnosc. To byla rzecz jaka powiedziala na jej temat. Komentarze dotyczace wagi.
      • laruara Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 20:59
        A synek powiedział przyszłej żonie ???
        • agonyaunt Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:05
          Synka pewnie uwiera i zwalił na mamusię, bo sam się boi. Mamusia może nawet nie wiedzieć, że tak powiedziałasmile
      • wbka1 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:14
        Ten komentarz zmienia wydźwięk całej historii. Wredny w stosunku do matki okazał się partner, nielojalny i szczujący.
        • ichi51e Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:28
          10/10 jesli za plecami to faktycznie moze sie zwyczajnie martwi czy nie chora
        • 21mada Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:45
          Może partner w ten sposób chciał sam dać partnerce do zrozumienia żeby schudła, ale że to niby nie on tak myśli tylko "ona powiedziała".
      • malia Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:29
        A synek to co mamusi na to odpowiedział? I powtórzył to żonie? Ej, moja matka powiedziała , że jesteś gruba... Jak to się tak odbyło, to też jest niezły
      • bywalec.hoteli Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:23
        No to wredny kablarz z niego. Albo pantoflarz. Matka dla syna chce jak najlepiej, więc słusznie zauważyła wzrost wagi kandydatki na żonę, bo nie chce by syn był z kobietą z nadwagą czy otyłością tylko z atrakcyjną, zdrową kobietą. To dla mnie jasne.
    • ga-ti Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:19
      Ale że w oczy tej partnerce tak powiedziała? To jest wredna i niewychowana.
      Bo jeśli obrobiła jaj tyłek do osoby trzeciej, no to cóż, plotkara.
    • ichi51e Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:23
      Bo latach zmagan bulimii i roznych tam ed jestem zdania ze w ogole nie nalezy tego tematu poruszac. “Ladnie wygladasz” “wygladasz na wypiczeta” “ladnie ci w morelowym” “wypieknialas” powiedzmy jest akceptowalne ( w przeciwienstwie do “ile schudlas?”). Komentarz w druga strone to chamstwo i zlosliwosc nie moge znalezc usprawiedliwienia.
    • potworia116 Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 21:41
      Obstawiam wredotę.
    • fil.lo Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:17
      Złośliwość. Matka partnera na pewno wie, że przyjemności takimi uwagami to się raczej nie sprawia
    • asfiksja Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:38
      Albo bycie wrednym, albo - co gorsza - początki demencji. Czasem starszym ludziom najpierw puszczają hamulce dobrego wychowania.
    • black_halo Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:48
      Wtedy sie mowi "alez mamusi cycki obwisly od ostatniej wizyty" i robi sie wielce zatroskana minke. Dziala, zawsze !
      • ga-ti Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:51
        Oooo wink
        Albo można powiedzieć, że się jest w ciąży, pewnie mina mamuśki z takim nastawieniem do przyszłej synowej byłaby bezcenna.
        • black_halo Re: Komentarze dotyczace wagi 08.08.20, 22:56
          Nie, nie mozna tak powiedziec bo to wystawi nas na kolejne ataki.

Ludzie robia takie uwagi bo moga, bo nikt im nigdy nie odpowiedzial odpowiednio i nie usadzil ich na miejscu. W momencie kiedy uslysza pare slow prawdy na swoj temat, mozg natychmiast wraca na wlasciwe miejsce.
    • ira_08 Re: Komentarze dotyczace wagi 09.08.20, 12:01
      To bycie chamem.
    • tol8 Re: Komentarze dotyczace wagi 09.08.20, 17:31
      A mamusia to się mocno postarzała od naszego ostatniego spotkania.
    • georgia.guidestones Re: Komentarze dotyczace wagi 10.08.20, 09:44
      zalezy od czlowieka, sama mialam watpliwa przyjemnosc dosc krotko obcowac z taka, co po przytyciu 30+ kg partnerkom synów wytykala nadprogramowe kilka kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka