Dodaj do ulubionych

Wybijcie mi z głowy

07.09.20, 09:09
tę lodówkę:
www.samsung.com/pl/refrigerators/side-by-side-rs66n8101s9/
(albo podobną w typie)

Stanęłam chyba przed koniecznością wymiany (ponad 20-letnia chyba właśnie zbliża się do kresów życia) i ta strasznie mi się podoba. Mam miejsce (zresztą nie jest bardzo dużo szersza od standardowej, raptem lekko ponad 30 cm), niby najpierw miałam remontować kuchnię, a potem kupować sprzęty, ale i tak planowałam wolnostojącą lodówkę, więc mogę kolejność odwrócić.

Tylko czy mi taka duża lodówka jest potrzeba? Kiedyś nie miałam zwyczaju robienia zapasów jedzeniowych, ostatnia wiosna nieco to zmieniła wink i ledwo się czasem mieszczą w starej, ale może powrócę do starych nawyków. Z drugiej strony, jak będę miała większy i łatwiej dostępny zamrażalnik, to i owoce można by zamrozić, i ugotować więcej... Jest nas czworo w domu, ale nie wiem, jak długo jeszcze - niby nie widać, by się do wyprowadzki szykowali, ale nigdy nic nie wiadomo.

A może nie deliberować, tylko kupić i już?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:12
      Kup i już. Mnie się podoba.
    • bo1 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:21
      Skoro Ci się "strasznie" podoba, to kup. Wygląda całkiem przyjemnie.
      • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:31
        Nie pomagacie wink
    • leni6 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:34
      Mam taka sama i jestem zadowolona.
    • petronella Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:37
      Kup, bardzo fajna, mam lodowke samsunga ponad 2 metry wys i szersza, ale z jednymi drzwiami. Świetny zakup. Nie wiem, po co sie tak dlugo zastanawialam. Jak nie jedzenie to wiecej wina zmiescisz😃
      • gama2003 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:46
        Podasz model.

Do autorki - mam to samo. Chęć posiadania największej lodówki świata. Mam teraz z głupoty w zabudowie i nic mi sie nie mieści.
        Ale chyba znosi mnie w kierunku takiej z szerokimi polkami i zamrazarką na dole szufladową. Jeszcze nie wiem.
        • gama2003 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:46
          Znak zapytania po model mi zjadło 😉
    • beata985 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:51
      Jak na jedzenie się nie przyda to zawsze możesz trupa schować...zamiast w szafie 🤪
    • em_em71 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 09:58
      Oczywiście, że nie kupuj takiej, kup z kostkarka i dystrybutorem wody.
      • slonko1335 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:01
        popieram
      • katecat1 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:45
        To właśnie chciałam napisać! 😁
    • ms.piggy Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:32
      a po co wybijać z głowy? kup jeżeli Cie stać
      życie jest takie krótkie, a wartość pieniądza maleje smile
      • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:05
        Bo nie wiem, czy nie jest za duża jak na nasze potrzeby.
        • cosmetic.wipes Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:18
          Za duża lodówka nie istnieje 😁
        • mamtrzykotyidwa Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 13:02
          Jak będziesz miała większą lodówkę to i większe potrzeby też się znajdą.
        • kk345 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 18:55
          Jeśli chodzi o cześć "lodówkową" to wcale nie jest dużo większa, niż zwykła lodówka, moja mama ma taką i spodziewałam się, ze będzie w niej dużo więcej miejsca...
    • heca7 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:41
      Jak chcesz to kup. To twoja kuchnia. Mnie się nie podoba. Wygląda jak szafa chlodnicza.
      • pampelune Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:43
        heca7 napisała:

>Wygląda jak szafa chlodnicza.

Ha! A czymże w istocie jest lodówka?
    • mikams75 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:44
      ale w niej jest zamrazalnik?
      • mikams75 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:45
        ok, doczytalam, ze jest, ale tylko 2 szuflady?
        • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:01
          Są półki. Na których poukładasz zamrożone pieczywo. I pudełka z lodami. Z jagodami/malinami. Z gulaszem. Z fasolką po bretońsku... Te półki to właśnie coś, co mi się podoba wink. Nie trzeba się mocować z szufladami, w których to, czego właśnie szukasz, zawsze jest na samym dole.
          • mikams75 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:07
            fajne smile
            czyli jedna strona to zamrazalnik a druga lodowka?
            • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:11
              Właśnie tak. Ta węższa to zamrażalnik. Tylko czy ja potrzebuję takiego dużego zamrażalnika? Eh...
              • mikams75 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:15
                genialne rozwiazanie, kupuj, spokojnie zapchasz a nawet jesli nie na full to przynajmniej bedziesz widziec co gdzie masz ak bedzie luz w zamrazalniku.
                • just_shelly Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:55
                  Nie, to nie jest genialne rozwiązanie, bo w praktyce trudno do części z lodówka włożyć szersza paterę czy półmisek.
                  Przerobiłam.
                  • mikams75 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 12:21
                    ok, faktycznie nie sprawdzilam wymiarow, dobra uwaga, zeby wymierzyc naczynia jakie sie ma zamiar trzymac w lodowce. Ja najwieksze co wkladam do lodowki to tort.
                    • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 14:22
                      A, to racja, muszę sprawdzić szerokość lodówki. I w ogóle obejrzeć na żywo. I sprawdzić, czy przy wnoszeniu gdzieś po drodze nie utknie wink.

Starą lodówkę mam starą wink, więc też za szeroka nie jest. Jeśli będzie wchodzić standardowa blacha do ciasta, to OK - chyba nic szerszego nie będę chciała wkładać.
                      • kosmos_pierzasty_x Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 16:49
                        Nigdy nie miałam problemu ze zmieszczeniem dużego gara, czy patelni. A przy mniejszej owszem, bywało, że lądował na tarasie, bo nie było jak upchnąć.
                        Duży zamrażalnik wykorzystuję np. do mrożenia końcówek z obiadu, trzy razy zostanie jedną porcja i mam obiad, jazdy je wtedy co innego, ale to przecież bez znaczenia.
    • pani_tau Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 10:47
      Kupię se taką w przyszłym życiu.
    • kropkaa Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:12
      Z Samsunga co najwyzej telefon, no może telewizor.
      W przypadku jakiejkolwiek usterki poznasz rozkład biur i władz na całym świecie, a i tak nikt reklamacji nie uzna.
      Mojej koleżanki lodówka przecieka, więc podstawia pojemnik i wylewa co jakiś czas wodę - po nieudanej rekalmacji wadliwej zmywarki (od nowości) wie, że nie ma sensu reklamować.
      • malia Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 16:35
        Ja mam właśnie takie doświadczenia, nawet telefonu już nie kupię
        • bigzaganiacz Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 17:10
          Potwierdzam serwis dramatyczny
          Lodowka miala jakis inwerter cyfrowy czy tam inne gowno ktore sie zepsulo
          Byla bezszeletnie cicha a potem zaczela ryczec jak stary ursus
          Przyszedl jakis pajac i stwierdzil ze lodowka dziala
          No wiem ze dziala ale to nie usterka ktora zglaszalem oczywiscie reklamaxji nie uznali

Kupilem ten inwerter sam za chyba 200zeta dodalem zabezpieczenie antyprzepieciowe i lodowka hula
          Ale juz szajsunga nic nie kupie
      • fragile_f Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 17:17
        Dokladnie tak, po pol roku uzytkowania popsul nam sie odkurzacz samojezdny, nie ma opcji naprawienia go, bo podobno nie produkuja juz tego modelu.
    • mayaalex Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:13
      Mam taka staruszke, bede wymieniac na taka sama bo jednak miejsca ma sporo i to sie przydaje, nie tylko w czasie pandemii. Kup wersje z dystrybutorem zimnej wody i lodu, przydaje sie latem. Jest mnostwo wersji, zobacz jakie bajery sa Ci najbardziej potrzebne wink Sa nawet takie z osobna czescia na wina no ale wtedy to kosztem zamrazarki smile Minus - pozera wiecej pradu niz normalna.
    • milka_milka Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:25
      Takie lodówki są tragicznie niewygodne i niepraktyczne. Mam dwoje znajomych, którzy sobie takie kupili niezależnie od siebie i obydwoje klną na nie strasznie. Jak chcesz dwudrzwiową, to przejrzyj takie:
      www.neonet.pl/lodowki-i-zamrazarki/gorenje-nrm8181mx.html?___store=neonet&gclid=CjwKCAjwtNf6BRAwEiwAkt6UQgdLiqqwS3rMtbtsUQFSqSUfD2eHITGlZfJr6TI8LE2pogfJ5qNp6RoCJakQAvD_BwE
      Niekoniecznie ra firma i model, ale ten kierunek.
      • araceli Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:36
        milka_milka napisała:
        > Takie lodówki są tragicznie niewygodne i niepraktyczne. Mam dwoje znajomych, kt
        > órzy sobie takie kupili niezależnie od siebie i obydwoje klną na nie strasznie.
        > Jak chcesz dwudrzwiową, to przejrzyj takie:
        > www.neonet.pl/lodowki-i-zamrazarki/gorenje-nrm8181mx.html?___store=neonet&gclid=CjwKCAjwtNf6BRAwEiwAkt6UQgdLiqqwS3rMtbtsUQFSqSUfD2eHITGlZfJr6TI8LE2pogfJ5qNp6RoCJakQAvD_BwE
        > Niekoniecznie ra firma i model, ale ten kierunek.
        >

Właśnie. Nie wiem co za diabeł wymyślił klasyczny side by side - kloc przeogromny a ergonomii zero.
      • conena Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:59
        gorenje, choć piękne, nie jest warte swojej ceny.
    • lot_w_kosmos Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:28
      Albowiem czemuż mamy ci wybijać?
      Kupuj na zdrowie!
    • ingaki Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:32
      Samsung robi bardzo dobre lodówki , ja mam podwójna i nigdy nie wrócę do pojedynczej. Tez samsunga ta co mam w mieszkaniu ma już 12 lat wszystko z nią w porządku ! Ale polecam z kostkarką i wodą filtrowaną.
      • karme-lowa Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:40
        Kupuj!
      • kropkaa Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 14:07
        Samsung sprzedaje ch*owe agd. Nie wiem, kto to produkuje, czy sami czy oni dają naklejki z logo, ale w porównaniu z innymu markami sprzęty szybko się psują, a serwis jest wręcz dramatyczny. Pod każdą reklamą można poczytać, dopóki oczywiście nie usuną. Chyba już bym Beko kupiła, bo jakość niewiele gorsza, a przynajmniej tani.
    • just_shelly Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:51
      Rozumiem, ze masz osobno zamrażarkę?
      Bo ten model chyba nie ma.
      Mam już druga side by side samsunga i generalnie dwoe uwagi.
      Pierwsza miała z lewej strony zamrażalnik od góry do dołu. Węższy chyba niż cześć lodowkowa.
      Taki układ był kiepski - mała szerokość lodówki i niewygodny zamrażalnik.
      Teraz mam taka gdzie górna cześć to lodówka i po otwarciu obu skrzydeł mogę swobodnie wstawić szeroki karton z garmażerka, garnki rożnej wielkości i generalnie mam swobodny dostęp i dużo miejsca. Dolna cześć to w połowie zamrażalnik - 3 szuflady + Polka - swobodnie nam wystarcza. Druga dolna połowa to lodówka. Wkładam tam rzeczy których mało uzywam, z długim terminem.
      No i kostkarka i dozownik wody. Nie wyobrażam sobie bez tego życia.
      • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 14:29
        Ta węższa część to zamrażarka. Kostkarka jakoś mnie nie przekonuje wink, w sumie mało lodu nam schodzi, nawet w upały.

Tak, takie szerokie też oglądałam, ale jakoś mniej mi się podobają. No i chyba nie mam aż tak szerokich naczyń. Ale co poniektóre z Was ciut ochłodziły mój entuzjazm wink, dzięki, wiem, na co zwrócić uwagę. No i na żywo muszę koniecznie z miarką w ręku obejrzeć.
      • gama2003 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 16:59
        Na ja właśnie taką chcę. Na myśl o wąskich półeczkach mnie trzepie. Uwielbiam przestrzeń w lodówce a teraz wystarczy że obkupię się warzywami i owocami, trochę serów Jakis garnek z zupą i lodówka zapełniona. O zamrażalniku nie wspomnę, mam teraz taki z trzema wąskimi.szufladami i jest to beznadziejne. Może dla kogoś kto lubi częste zakupy i mrozi paczkę jagód na zimę.

Jaki masz model ?
    • conena Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 11:57
      bardzo fajna lodówka, ale wbrew pozorom może okazać się wąska, bo nie ma takich szerokich półek jak zwyczajna. pojedź ją gdzieś na żywo zobaczyć. mój ojciec ma już kolejną lodówkę na tej zasadzie i mnie to irytuje, że tam tak wąsko, np. tort dla dziecka żeby się schłodził albo sernik nowojorski tam upchnąć to wyższa szkoła jazdy. jeżeli to dla cienie nie przeszkoda, to kupuj, bo to są świetne lodówki. sama jak znajdę odpowiednio szeroką to będę się przymierzać.
    • marszawka Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 12:00
      Nie kupuj takiej z podziałem pionowym wewnatrz. Duża blacha ciasta się nie zmieści, tort etc. Kup french door. Ja mam SHARP SJ-FS820V-SL. Jest super.
    • novembre Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 12:28
      Ja bym taką, ale z szufladami na dole: Lodówka Samsung RF24FSEDBSR. Zamrażalnik z wypadającymi torebkami mrożonych owoców/warzyw i upychanie zamykając drzwiczki na szybko, żeby nie wyleciało, to dla mnie nieporozumienie.
      Bierz!
      • just_shelly Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 07:59
        O ja mam taka tylko zamiast szuflad z jednej strony zamrażalnik, z drugiej lodówka. W obu częściach po dwie szuflady i półka.
    • samawsnach Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 13:29
      Tyle mycia! MNie by to najskuteczniej zniechęciłowink
    • mus_tang1 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 13:42
      Bierz, fajna jest.. Gdybym miała miejsce.. Dla dużej rodziny super. Koleżanka ma i chwali.
    • barattolina Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 13:45
      tylko po co to radio w środku ?
      • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 14:24
        To ręczna kostkarka, tzw. twostowa jest wink, z ciekawości, co to i jak działa, aż sobie filmik na YT wyguglałam wink
        • mdro Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 14:25
          Tfu, twistowa.
    • budyniowatowe Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 14:28
      Kupuj, tylko nie samsunga. Oni robią bardzo kiepskie lodówki. Mam side-by-side innej firmy i sobie chwale.
    • bigzaganiacz Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 16:39
      Mialem samsunga tylko jeszcze lod byl

Twoich zali nie rozumiem
      Za duzo bedziesz miec miejsca w lodowce gdzie jest twoj problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka