Dodaj do ulubionych

Jak się czeszecie

• jak_matrioszka Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 00:32
      Teraz mam krotsze, ale miala i za ramiona. Nie czesalam. Rozczesuje na mokro, schna sobie same i tak az do nastepnego mycia. Jak ich nie ruszam, to sa loczki, a jak wsadze w to szczotke lub grzebien, to zyskam pieknie rozbite siano bez szansy na "wyglad". Na koczek lub kitke mam ich za malo.
      • conena Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 15:49
        jak_matrioszka napisała:

> Teraz mam krotsze, ale miala i za ramiona. Nie czesalam. Rozczesuje na mokro, s
        > chna sobie same i tak az do nastepnego mycia. Jak ich nie ruszam, to sa loczki,
        > a jak wsadze w to szczotke lub grzebien, to zyskam pieknie rozbite siano bez s
        > zansy na "wyglad". Na koczek lub kitke mam ich za malo.

robię dokładnie tak samo, tylko zmieniam przedziałek albo dodaję opaskę lub taką małą kitkę na czubku głowy.
    • snajper55 Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 02:20
      ggrruu napisała:

> To ja może dam wątek bez potencjału na jatkę smile Pytanie do tych, co mają włosy
      > za ramiona - takie średnio-długie. Jak się czeszecie? Bo trochę się znudziłam t
      > ym, że u mnie ciągle dwa warianty: zawinięte w niedbały koczek na czubku głowy
      > albo rozpuszczone. Może jesteście bardziej pomysłowe.

Ja miałbym włosy za ramiona a może nawet i do pasa, gdybym ich nie ścinał na 3 mm. Polecam. Fryzura idealna - wstaję rano i już jestem uczesany. big_grin Kolejna zaleta - nie muszę chodzić do fryzjera, sam się strzygę. Kiedyś chodziłem ale wirus mnie zniechęcił.

S.
    • triismegistos Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 04:38
      Myślałam, że to wątek o sprzętach do czesania smile
    • berdebul Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 07:30
      Dwa kucyki. Dwa warkocze. Koński ogon. Koczek.
    • skat_0 Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 07:41
      Rozpuszczone w wesji wyciągniete na szczotce revlon one step moj cudotworca, albo ugniecione pianką i "samowyschniete", kucyk i taka fryz z kucyka - tu trzeba poprobowac czy wyzej czy niżej, bo np
      Pani z filmu ma dlugie, mi taki duzy garb nie powstaje
      youtu.be/zvnYUcott7A
      • kkalipso Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 14:28
        Obejrzałam filmik muszę wypróbować, niegłupio wygląda.
        • aqua48 Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 22:24
          kkalipso napisała:

> Obejrzałam filmik muszę wypróbować, niegłupio wygląda.

No niegłupio, a proste do zrobienia i wygodne, dzisiaj cały dzień taki koczek nosiłam smile

• marszawka Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 07:56
      Ja ma gorzej. Wlosy za ramiona i tylko jeden wariant- niedbały koczek😀
      Ale co poradze jak mnie irytują wlosy na twarzy, czy to rozwiane na dworze czy opadające przy pracy przy komputerze.
      Jak je czasem puszczę luźno w biurze, to wszyscy w szoku że mam takie dlugie.
      Przy dzieciakach stawiam na wygodę i praktyczne rozwiązania😜
      Ale żeby nie bylo, to wcześniej (przed dziećmi ) wlosy to byl mój atut. Obcy ludzie zaczepiali mnie ma ulicy i pytali czy to naturalne i kto mnie tnie. Wtedy nosiłam tylko rozpuszczone.
      Od siebie mogę zaproponować francuza. Ja czasem sobie plotę.
    • lauren6 Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 09:10
      Albo rozpuszczone, ułożone na szczotce lub wyprostowane prostownicą. Albo kok.
    • ga-ti Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 13:33
      Rozpuszczone (mam lekko wycieniowane i same się zawijają), rozpuszczone ze spiętą 'grzywką' (nie mam grzywki), rozpuszczone częściowo, bo zebrane boki i związane/spięte z tyłu. Rozpuszczone z opaską (są różne opaski i różne efekty dają). Związane w kucyk, raz nisko, raz średnio, a czasem wysoko. Można w kucyk spiąć różnymi typami spinek, efekt ciut inny. Zaplecione w warkocz dobierany, można końcówkę warkocza schować pod spód. Warkocz można taki misterny, drobniutki albo "niedbały". Koczki niskie, średnie lub wysokie kuku-ryku wink
      Ja zwykle 3 wersje: rozpuszczone, kucyk, koczek.
    • swiezynka77 Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 13:44
      Jakoś na ulicach Nie widuję tylu kobiet z warkoczami a w tym wątku e matki piszą że się tak czeszą.
      • jolie Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 15:17
        Zgadzam się. Pomijam już to, że mnie po całym dniu zwyczajnie boli skóra głowy, gdy mam włosy upięte/zaplecione, dlatego unikam takich fryzur.
        • memphis90 Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 14:32
          Nikt nie pisze, że czesze się wyłącznie i absolutnie każdego dnia w warkocz... Ja z plecionek preferuję warkocz klasyczny, kłos, francuza, odwróconego francuza, warkocz Elsy. Na zmianę z messy bun, upieciem w górę klamrą, sporadycznie banan. I bardzo często rozpuszczone.
      • trampki-w-kwiatki Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 20:56
        To prawda, że rzadko widuję warkocze. Gdy zrobię swój czuję się jakbym wyskoczyła ze skansenu smile
    • kkalipso Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 15:35
      W domu tylko i wyłącznie w wysokim niechlujnym koku, na zewnątrz tylko rozpuszczone nie przepadam za warkoczykami i innymi upięciami, ewentualnie przedziałkiem się pobawię czy długą grzywką.
    • hedna Re: Jak się czeszecie 29.09.20, 22:02
      Mam włosy proste po ramiona, teraz z grzywką. W domu często kucyk, poza domem rozpuszczone.
    • shmu Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 15:45
      Niestety tylko kucyko-kok ostatnio, ewentualnie rozpuszczone. Strasznie sie zaniedbalam...

Jako, ze mialam sporo odrosnietych babyhair, obcielam sobie grzywke w stylu curtain bangs i po pierwsze wyglada to porzadniej niz te odrosty, po drugie troche odswiezylo mi fryzure. Mozna je tez podpiac w fale na gorze, lub zaczesac na czole na bok.

Czasem zwijam wlosy przy twarzy w cos w rodzaju korony, ale tylko z dwoch kosmykow, nie trzech jak w dobieranym. Mozna w ten sposob stworzyc cos asymetrycznego - gladko z jednej strony, a reszta wlosow rozpuszczona po drugiej stronie (lub kucyk).
    • potworia116 Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 16:12
      Nie jesteśmy. Koński ogon/wézeł na karku.
    • trampki-w-kwiatki Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 20:55
      Lubię niedbałe koczki smile

Ale mam na nie zbyt ciężkie włosy. Noszę rozpuszczone, noszę koński ogon, noszę warkocz, noszę też takie "elfickie" upięcia z jakąś delikatną plecionką z tyłu.
    • redwineiswhatilike Re: Jak się czeszecie 30.09.20, 23:26
      Ja mam takie włosy. Rosną i rosną, teraz są naprawdę długie. Proste, brązowe. Czuję, że muszę je obciąć choć 10 cm, bo jakoś w wieku 50 lat nie umiem się przemóc do związywania włosów. W domu mam zawsze jakiś kok czy związane byle jak. Po 10 dniach od farby zaczynają lekko wychodzić siwe, co bardzo widać przy związanych włosach. Nie lubię tego.
      Widziałam przed chwilą na Instagramie Annę Nowak Ibisz. Mam podobną fryzurę i chyba wiek. Zaczynam mieć poczucie, że w pewnym wieku bob czy long bob jest ok ale nie długie włosy do połowy pleców. Ale z drugiej strony szkoda mi ciąć włosy, bo w sumie są ładne i gęste. Takie mam przemyślenia smile
      • aqua48 Re: Jak się czeszecie 01.10.20, 11:30
        redwineiswhatilike napisał(a):

>Zaczynam mieć poczucie, że w pewnym wieku bob czy long bob jest ok a
        > le nie długie włosy do połowy pleców.

Hmm dziwne. Jestem prawie 10 lat starsza, mam włosy za łopatki (i dalej rosną) i nie mam takich przemyśleń. Lubię moje włosy, czy to się komuś podoba czy nie. Skrócę dopiero gdy MNIE zaczną przeszkadzać.
    • joann_80 Re: Jak się czeszecie 01.10.20, 11:12
      Oj...możliwości jest wiele..
      Mam włosy do łopatek. Noszę rozpuszczone proste, rozpuszczone z lokami (od 6 lat curl secret babyliss. Kocham 😍)
      Konski ogon z grzywką spiętą nad czołem w stylu pinup girl, konski ogon a boki dobierane, Konski ogon a grzywka dobierana (jak A. Lewandowska). Warkocz dobierany w oba kierunki, dwa warkocze splecione do końca, dwa warkocze związane na karku w koński ogon...
      Ogranicza mnie tylko czas 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka