swiezynka77 01.10.20, 13:45 Każdy suplement powoduje u mnie biegunki, a ostatnio nabyty z dodatkiem wit. D straszne wzdęcia. Czy istnieje taki który byłby neutralny dla jelit? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona-taran Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 13:50 Ale tabletki? Może spróbuj w kroplach/płynie? Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 14:32 A to ma znaczenie w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 14:40 Myślę, że może mieć. Ja po Wit D w tabletkach mam rewolucje żołądkowe a po kroplach nic mi się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 14:45 mona-taran napisała: > Myślę, że może mieć. Ja po Wit D w tabletkach mam rewolucje żołądkowe a po krop > lach nic mi się nie dzieje. Bo w tabletkach może być laktoza. Ale magnez generalnie powoduje przeczyszczenie, dlatego niektórzy stosują go przy suplementacji żelaza (które powoduje często zaparcia). Oczywiście nie jednocześnie, tylko z przesunięciem czasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 14:43 Nie ma znaczenia. Magnez powoduje biegunki i wzdęcia. Możesz spróbować co najwyżej mniejsze dawki. Albo brać tylko okazjonalnie. Suplementownie magnezu nie ma zwykle większego sensu. Jedz więcej orzechów, pestek i bananów. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 18:59 Ja używałam oliwki magnezowej, takiej w sprayu. Działa, poleciła mi moja koleżanka, ona stosowała badając poziom magnezu przed i po dłuższym czasie stosowania. Naprawdę wchłania się przez skórę. Kupiłam też cioci, bo potrzebuje dużo magnezu, wiec żeby nie obciążać za bardzo brzucha stosuje na zmianę z tabletkami. Mnie pomagał też, mam od dziecka skłonności do skurczy w stopach, pryskam na stopy, wmasowuję i naprawdę pomaga. Efekt uboczny taki, że przez kilka minut swędzi skóra po spryskaniu, ale ostrzegano że tak może być. Może nad tym się zastanów, . Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 19:33 Nie wysusza skóry? czytałam o wchłanianiu magnezu przez skórę również w postaci kąpieli z solą magnezową ale wszystkie te artykuły są na stronach o naturoterapii i innych różnych szamanów i nie wiem co o tym sądzić Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 19:50 Trudno mi powiedzieć, bo ja używam nieregularnie. Sól też mam, kąpię się z nią nie za często, raz na tydzień, czasem na 2 tygodnie. Dużo magnezu łykam, piję wodę magnezję, tą oliwkę stosuję co kilka dni lub w chwilach skurczu. faktycznie w miejscu spryskania jak przestaje swędzieć i wyschnie jest taka biaława skóra, więc jakimś balsamem czy oliwka smaruję, ja używam na łydkach i stopach bo tam mnie przykurcza, koleżanka stosowała na brzuchu. Nie wspominała o jakimś przesuszeniu. Ja kupowałam Hebda, w internecie, przy okazji w olejki się zaopatrywałam. ale może są jakieś inne? Generalnie jako wspomaganie kuracji doustnej sprawdza się. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 21:53 Po posiłku trzeba brać. Przetestowałam i na czczo nie można Jeśli bierzesz po jedzeniu i masz takie rewelacje to nie wiem, może uczulona jesteś na coś, co jest w składzie tabletki? Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Magnez a brzuch 01.10.20, 21:57 Brałam wieczorem, po jedzeniu Na nic nie jestem uczulona Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Magnez a brzuch 02.10.20, 09:46 pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/ za Panem Tabletką - może wybierz taki, który rozpuszcza się w jelitach, jeśli teraz używałaś takich co rozpuszczają się w żołądku, i na odwrót. lub zmień rodzaj substancji czynnej magnez magnezowi nie równy; Odpowiedz Link Zgłoś