Dodaj do ulubionych

Powolny koniec TV

09.10.20, 00:12
Czy wyobrażajcie sobie za 5-10 lat życie bez tradycyjnej telewizji? Czy będzie wam czegoś brakować np telewizji sniadaniowej, informacji na żywo, programów talent show itp. Czy wasze dzieci oglądają jeszcze telewizje, czy już tylko internet?
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 00:17
      Nie wyobrażam sobie życia z telewizją, już dawno się pozbyłam.
    • aerra Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 00:20
      Czemu za 5-10 lat? Ja tak żyję od 20 wink
      I nie, nie brakuje mi.
    • alicia033 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 00:23
      ale łapiesz, że w telewizji leci już to samo, co w internecie?
    • smoczy_plomien Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 00:48
      W swoim pierwszym mieszkaniu przez 6 lat nie miałam tv i zupełnie mi tego nie brakowało. W obecnym mam tylko dlatego, że poprzedni właściciel zostawił. Oglądam rzadko i z doskoku, głównie dla odmóżdżenia po ciężkim dniu albo żeby coś do mnie gadało jak mam więcej gotowania. Nie śledzę niczego regularnie, nie pilnuję dnia emisji żadnego serialu/programu. Ale tv tak szybko nie padnie, będzie konać jeszcze dziesięciolecia w konwulsjach. Zbyt wielu interesantów ciągnie z tego zbyt grubą kasę, żeby pozwolić temu zdechnąć.
    • gyubal_wahazar Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 00:50
      No i alleluja. Skończy się lewacka propagitka i ogłupianie frajerni mainstreamowymi bzdetami
    • mrs.solis Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 01:16
      Juz od dawna nie ogladam tv, nie mam nawet kablowki. Jak chce obejrzec jakis film czy program przyrodniczy badz kryminalny puszczam z netflixa , albo innego servisu. Wiadomosci zawsze byly do dupy. Wole poczytac newsy w gazetach, a za tv sniadaniowa nie tesknie , bo tam i tak same pierdoly byly. Ogladalam ten szajs jak bylam uglebiona z malym dzieckiem w domu, teraz mam ciekawsze rzeczy doroboty niz kwitniecie przed telewizorem. Wole poczytac ematke, tu sie wszystkiego szybciej dowiem i z tv.
    • marianna1960 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 01:54
      W telewizji oglądam tylko Planet HD i TVP Kultura
    • dolcenera Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 06:08
      Wiele lat żyłam bez tv, brakowało mi trochę arte lub TVP kultura z wcześniejszych czasów, korona mnie zmusiła do zakupu smart tv i teraz sobie wisi bezużytecznie i zbiera kurz.
    • sol_13 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 07:11
      Ogladam tylko netflixa, a z tv sporadycznie fakty. Wylaczylismy juz dawno satelitę. Wolę newsy w internecie i ematkęwink
    • pyza-wedrowniczka Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 08:27
      Ja nie mam telewizji i telewizora odkąd się wyprowadziłam od rodziców, czyli kilkanaście lat. Nie brakuje mi, korzystam z Netflixa, HBO GO itp. Zresztą u mnie w domu rodzinnym był jeden telewizor w pokoju dziennym, więc i tak nie można było oglądać zawsze tego, co się chciało, więc nie byłam nigdy specjalnie przywiązana.
      Jedyny przypadkiem, kiedy odczuwam brak telewizji są niektóre wydarzenia sportowe. Ale wtedy wpadam do rodziców lub teściów obejrzeć, jest to na tyle rzadko, że nie mam potrzeby płacić.
    • marszawka Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 08:51
      Wyobrażam sobie. Niby mam TV, ale od 3 lat nic nie oglądamy.
    • stavros2002 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 09:13
      A ty ksawery/patrycjo/sylwio/inez/janeczko/itd. prowadzisz jakieś badania ankietowe? Dlaczego poza pytaniem startowym nic nie piszesz w wątkach, które zakładasz?
      • hotelarz.giuseppe Re: Powolny koniec TV 10.10.20, 13:29
        i kto to mówi stawros/wtopek/alaveda/kolpik/niemaznaczenia/bobbiedraper i kto wie ile jeszcze nickow nazakladales?
    • ponis1990 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 18:47
      Nic ostatnio nie oglądam oprócz Brzyduli 2, ale wiem, że jest też w necie więc bym nie umarla ;p
    • ggrruu Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 19:02
      Nie używam, nie oglądam więc nie będzie mi brakować
    • mama303 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 19:38
      moja córka nie ogląda TV w ogóle, ja czasem programy polityczne, filmy dokumentalne, dwa ulubione seriale i czasem jakis ciekawy film
    • solejrolia Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 19:54
      Jakie wyobrażamy? My już tak żyjemy.

Mamy telewizor, ale telewizji nie oglądamy od dawna. Jeśli już cokolwiek, to ogladamy wyłącznie seriale Netflixa , i też raczej jesienią, zimą. Jak telewizor popsuje się, albo wkurzę się, że stoi i kurzy się, to wywalę dziada, i w to miejsce postawię regał z książkami.
    • bambzgrozja Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 20:33
      Moje dzieci lat 17 i 22 nie oglądają wogóle telewizji. Ostatni raz oglądały na etapie wczesnej podstaówki kanały typu disney chanell.
    • joanna05 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 20:59
      Powolny? Skończyła się wieki temu. Nie znam NIKOGO (poza pokoleniem 70+) ogladajacego cokolwiek w TV. Po co? Nic tam nie ma. Zero, null, sam syf.
      • bobbiedraper Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 21:14
        O to tak samo jak internet, fora i portale big_grin
    • hexella Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 21:05
      Nie mam TV. 90 proc. programów nie nadaje się do oglądania. Moje dzieci zaprzestały oglądania tv, kiedy wyrosły z mini mini i innych programów dzieciowych , kilka dobrych lat temu.
    • fitfood1664 Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 21:23
      Telewizja? jaka telewizja? Kiedy ktoś decyduje kiedy i co mam oglądać? Nie, dzięki. Już dziś i od lat.
      • niemaznaczenia Re: Powolny koniec TV 10.10.20, 19:39
        Meczu Igi Świątek nie dostosowali do twoich wolnych chwil? Skandal big_grin

fitfood1664 napisał(a):

> Telewizja? jaka telewizja? Kiedy ktoś decyduje kiedy i co mam oglądać? Nie, dzi
        > ęki. Już dziś i od lat.
    • milupaa Re: Powolny koniec TV 09.10.20, 23:55
      Nie zniknie, nie ma takiej opcji. Jeszcze się raczej unowocześni i bardziej odmozdzy.
      Ja oglądam na zasadzie aby coś do mnie gadało. Czasem jakiś film, czy program, dziecku bajkę. Ale pamiętam że kilka lat temu zdecydowanie bardziej było co oglądać. W necie nie spędzam dużo czasu. Z tv póki coś tam jeszcze dla siebie wynajduje nie zamierzam rezygnować.
    • stasi1 Re: Powolny koniec TV 10.10.20, 09:59
      Moje8 letnie dziecko ogląda telewizję, nawet więc niż powinno. Niby od piątku do niedzieli ma 2 godzinny dziennie ale i tak to przekracza. I tylko mi to tak naprawdę przeszkadza.
    • ritual2019 Re: Powolny koniec TV 10.10.20, 10:40
      Nie, ogladam programy, filmy w tv, jesli nie mam czasu to pozniej on demand czy catch up ale sa to programy produkowane przez tv. Mamy sky tv i kilka 📺.
    • mama-ola Re: Powolny koniec TV 10.10.20, 10:48
      Od wielu lat nie oglądam telewizji, nie mam w domu telewizora. Z tym, że oglądam w necie urywki programów robione przez tv (np. Fakty, the Voice czy Mam talent na YT), więc to trochę tak jakbym jednak tv oglądała. Ale mogę się obejść bez tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka